Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas ekshumacji generała Kwiatkowskiego znaleziono fragmenty ciał 7 innych ofiar katastrofy, między innymi części głów, dodatkowe kończyny z biodrami i miednicą, dodatkowa ręka. Fragmenty ciał należą także do osób, których ciała już były ekshumowane, także trzeba będzie je znowu ekshumować. 

Chciałbym aby to drugie. Ale mam wrażenie, że oni serio to piszą.

Mam wrażenie, że na poważnie, skoro powołują się na autorytety.

https://twitter.com/WitoldGlowacki/status/869075627441352704

Ta Pamuła z Drugiego Śniadania Mistrzów też wierzy w to mówi. Gdzieś w internecie widziałem fajny tekst skąd salon bierze takich dziennikarzy. Bierze pustych i wypełnia treścią.

Żakowski dzisiaj w Gazecie Wyborczej o premier Szydło:

Droga Pani Beato, Szanowna Pani Premier, niech Pani już sobie pójdzie. Niech Pani przestanie dewastować powagę urzędu premiera i niszczyć, kompromitować, degenerować siebie (...) A jeśli premier zamiast mówić swoim rodakom prawdę, cynicznie pasie ich nieracjonalne lęki (...) traci moralne prawo, by sprawować przywództwo ( który to już raz, dopisek mój) (...) .Nie ma Pani kompetencji intelektualnych  koniecznych do prowadzenia roweru...

Nie ma to jak konstruktywna krytyka wykształconych dziennikarzy skierowana w stronę tych plugawych, jadowitych, plujących nienawiścią katolskich pisowskich kreatur :nevreness:

Edytowane przez fluber

byłem w Mac ,tam jest GW ,polecam dzisiejszy felieton Żakowskiego

oni są zjebani , nie robią tego pod publiczkę

ogólnie Szydło jest winna terroryzmowi bo w tych obozach w Turcji muzułmanie przemieniają się na islamistów ;]

Na gazeta.pl temat dnia wywiad z Pawłem Dereszem, w którym Pan Deresz uważa, że należy pociągnąć do odpowiedzialności za zawartość trumien... Jacka Sasina, który podobno gdzieś powiedział, że Rosjanie z "godnością" zajęli się pochówkiem :nevreness: Naprawdę są nieźli. Nie wiedziałem, że kompetencje szefa Kancelarii Prezydenta są tak rozległe.

W tych obozach być może muzułmanie przemieniają się w islamistów, na pewno przemieniają się w nich poza obozami to jest w Europie, bo na to mamy całą serię dowodów w ostatnim czasie.

Widzę, że z tego Sasina będą teraz układać narrację, że za bałagan w trumnach odpowiada PIS, myślałem, że Wyborcza i TVN jest krok przed wiadomościami, a tu widzę, że już dwa kroki :nevreness:

https://twitter.com/SamPereira_/status/869183770448080897

Już na kilku portalach zauważyłem lansowanie jeszcze ciekawszej narracji. Fragmenty ciał 8 ofiar były w trumnie, bo PIS naciskał na jak najszybsze pochówki i dlatego nie można było zbadać, co jest w środku.

Edytowane przez fluber

mnie zastanawia czy Ci dziennikarze naprawdę są tacy zjebani czy robią to pod publiczkę aby o nich mówiono i pisano

Dziennikarze jak dziennikarze - oni robią to na swoje nazwisko i ich szefowie musza ocenić na ile sa wiarygodni ale to jest biznes i głupie decyzje przekładaja się na straty finansowe ( no chyba że piszesz dla Faktu to tam mozna pisać różne bzdury bo takich mają czytelników)

Gorzej jak posłowie robią z siebie kretynów..

Przecież to co wyrabia Suski na komisji Amber Gold to się nadaje w całości do łapu-capu

– Czy pan zna Adama Adamowicza? – zapytał Marek Suski.

– Adama Adamowicza? Chyba nie znam – odpowiedział Nowak.

– Członek założyciel struktur regionalnych Platformy Obywatelskiej Adam Adamowicz, prezydent Gdańska. Nie zna pan?

– Adam Adamowicz? Nie znam takiego człowieka. Prezydent Gdańska nazywa się Paweł Adamowicz.

– A to brat pana prezydenta, tak?

– Nie, mam wrażenie, że brat pana prezydenta też ma inaczej na imię – zakończył wymianę zdań Nowak.

Tak między nami brat prezydenta ma na imię Piotr.. Po jasną cholerę PiS wysłał do komsji kompletnych baranów którym się nawet nie chce przygotować do pełnionej funkcji to ja nie wiem

Potem był Pięta z pytaniami o Jana ze Stogów

@ Fluber

A o co chodzi Tobie z układem Grobelny-Dutkiewicz? Bo nie wiem czy wiesz ale od trzech lat prezydentem Poznania Grobelny nie jest

No i ja wiem że jako zwolennik Pisu wierzysz że prokuraturze można wydawać zlecenia polityczne niemniej tak sie nie dzieje w normalnym mieście

Pomijając już to czemu by prokuratorzy mieli słuchać poleceń gościa który wtedy był na marginesie życia politycznego i społecznego?

Tak między nami brat prezydenta ma na imię Piotr.. Po jasną cholerę PiS wysłał do komsji kompletnych baranów którym się nawet nie chce przygotować do pełnionej funkcji to ja nie wiem

Jak na razie ta komisja dowodzi, że to PO wsadzała na bardzo ważne stanowiska kompletnych baranów, którzy nie mieli pojęcia co mają robić ze swoimi kompetencjami i władzą. A cala komisja ds. amber gold to mrs. Wassermann, której kompetencji nie można odmówić. Reszta to przystaweczki jakieś. 

A cala komisja ds. amber gold to mrs. Wassermann, której kompetencji nie można odmówić.

Ale głupoty już tak... Pamiętam jak przesłuchiwali Nowaka i któryś jej przydupas z PiS-u z uśmiechem i na luzie, a wręcz puszczając oczko:

- Pan nie wiedział? No przecież Pan był prawą ręką premiera Tuska, ministrem, wiceprzewodniczącym Platformy.. To o Panu mówiono, że jest Pan "złotym chłopcem' Platformy...

Na co Nowak słysząc takie luźne podejście do pytania i swobodę wypowiedzi odparł:

- Moja legenda mnie zdecydowanie wyprzedza.

A na to Wassermanowa, że to poważna komisja i żeby zachowywał powagę... A jak jej baran się zachowywał i pytał na luzie to siedziała cicho. Ogólnie zrobiła na mnie bardzo złe wrażenie. Nowak jest winny na 100%, a ona zamiast go zapędzić w kozi róg to bawiła się w politykę i udawanie najmądrzejszej.

W ogóle instytucja komisji śledczej to jakieś kuriozum. Banda gamoni robiąca politykę zamiast rozwiązująca jakąś sprawę. Nie inaczej jest teraz.

Jak na razie ta komisja dowodzi, że to PO wsadzała na bardzo ważne stanowiska kompletnych baranów, którzy nie mieli pojęcia co mają robić ze swoimi kompetencjami i władzą. A cala komisja ds. amber gold to mrs. Wassermann, której kompetencji nie można odmówić. Reszta to przystaweczki jakieś. 

Podziwiam Twój optymizm ale ja na razie to widze Wasermannową w sporze o pierdoły typu czy mozna odczytywać z notatek a nie jako kompetentna osobę

Tak naprawdę to jest bardziej szukanie pierdół typu OLT nie zapłaciło opłat to winny jest minister - jakby minister miał się zajmować takimi pierdołami to tak jakby ktoś oczekiwał że dyrektor generalny GM Motors ma wiedzieć czy jakiś dealer zapłacił za ostatnią dostawę 100 aut na rynek polski

Jak dla mnie ta komisja niczego nie udowodniła a poza drobiazgami jak panie prokurator to chyba nawet nie ma szans na obrone zarzutów w sądzie

Ale głupoty już tak... Pamiętam jak przesłuchiwali Nowaka i któryś jej przydupas z PiS-u z uśmiechem i na luzie, a wręcz puszczając oczko:

- Pan nie wiedział? No przecież Pan był prawą ręką premiera Tuska, ministrem, wiceprzewodniczącym Platformy.. To o Panu mówiono, że jest Pan "złotym chłopcem' Platformy...

Na co Nowak słysząc takie luźne podejście do pytania i swobodę wypowiedzi odparł:

- Moja legenda mnie zdecydowanie wyprzedza.

A na to Wassermanowa, że to poważna komisja i żeby zachowywał powagę... A jak jej baran się zachowywał i pytał na luzie to siedziała cicho. Ogólnie zrobiła na mnie bardzo złe wrażenie. Nowak jest winny na 100%, a ona zamiast go zapędzić w kozi róg to bawiła się w politykę i udawanie najmądrzejszej.

W ogóle instytucja komisji śledczej to jakieś kuriozum. Banda gamoni robiąca politykę zamiast rozwiązująca jakąś sprawę. Nie inaczej jest teraz.

Jasne, że nad samą komisją panować również powinna. I zgadzam się, że prawdopodobnie niepotrzebnie uzewnętrznia swoje wk**** przy przesłuchaniach, ale samo prowadzenie sprawy, pytania które zdaje, znajmość akt itd... tutaj nie można się przyczepić.

Według mnie instytucja Komisji śledczej jest ok, z tym że powinna mieć dużo więcej uprawnień i kontrolę sądową nad sobą. Bo tak jak to obecnie działa to prócz polityki za wiele się tam nie zrobi.

Podziwiam Twój optymizm ale ja na razie to widze Wasermannową w sporze o pierdoły typu czy mozna odczytywać z notatek a nie jako kompetentna osobę

Tak naprawdę to jest bardziej szukanie pierdół typu OLT nie zapłaciło opłat to winny jest minister - jakby minister miał się zajmować takimi pierdołami to tak jakby ktoś oczekiwał że dyrektor generalny GM Motors ma wiedzieć czy jakiś dealer zapłacił za ostatnią dostawę 100 aut na rynek polski

Jak dla mnie ta komisja niczego nie udowodniła a poza drobiazgami jak panie prokurator to chyba nawet nie ma szans na obrone zarzutów w sądzie

Co do odczytywania notatek nie może być sporu - przy zeznaniu/przesłuchaniu/wyjaśnieniu nie można tego robić. W żadnym organie adminstracyjnym/sądzie na coś takiego by się nie zgodzili, po prostu nie na tym polega zeznawanie. Jak ktoś ma pisemne stanowisko to może je złożyć komisji poza jawnym posiedzeniem.

Nie chodzi w tej sprawie o to czy OLT płaciło opłaty czy nie tylko jaki nadzór miał nad tym ULC i jaki nadzór nad ULC miał Minister. I nie, nie są to błahe sprawy, bo nadzór który sprawuje ULC jest bardzo ostry i regulacje dot. linii lotniczych są jednymi z najbardziej dotkliwych dla przedsiębiorców. Więc nieinteresowanie się tym co robi ULC, nieprzeprowadzanie tam żadnych kontroli aż do momentu otrzymania informacji z ABW jest po prostu żenujące. Nie uważasz tego za przejaw skrajnej niekompetencji i nierozumienia swoich zadań na stanowisku?

Nie można ukrywać, że taki gość jak Suski jest pomyłką komisji i naraża ją swoimi gadkami na ośmieszanie, bo niektórym mediom wiele nie trzeba, żeby podłapać takie akcje i je uwypuklać. To obniża jej rangę, typowi powinni wyłączyć mikrofon. 

Wassermann na plus, może się wybić dzięki tej komisji. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.