Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

A co sąd w Polsce może orzec w sprawie o aborcję, jeżeli chodzi o matkę? I co ma sąd do tego, skoro ta pani sama o tym wszystkim opowiedziała? Sugerujesz, że bezpodstawnie ją posądzam o aborcję?

faul jest wtedy jak sędzia użyje gwizdka

te pisowskie durnie waserman i suski przestana wreszcie odpierdalać taką żenade na tych komisjach amber gold? przeciez to zart ze taki smiec jak sławek nowak z nimi pogrywa, mam nadzieje, że Pan Ziobro wkroczy do akcji i po cichu wyeliminuje te k**** z trzeciej rp

1 - O co ci  chodzi z tym Wujkiem? Czyli uważasz że taka KAyah czy Nosowska nie mają prawa do bojkotu bo nie bojkotowały Opola w czasach PRL? To może ci podpowiem ,że ani jedna ani druga ani cała reszta poza Marylą w Opolu 81 czy 82 nie występowały.. 

Już wcześniej wyjaśniłem, że nie chodziło mi o Kayah, ale jak się okazuje internet jest niezawodny, bo o ile Kayah nie występował w Opolu w latach 80-tych, to wystąpiła w Zielonej Górze na słynnym festiwalu piosenki radzieckiej :nevreness:  Tutaj nagranie niepokornej artystki:

https://twitter.com/StowMarszN/status/866597762946805761/video/1

A tutaj wywiad na temat tego występu, w którym niepokorna artystka wyjaśnia co skłoniło ją do zaśpiewania w Zielonej Górze:

https://twitter.com/makowski_m/status/866595452057255936/photo/1

Dla leniwych zacytuję fragment:

- Po cholerę pojechałaś na festiwal do ZIelonej Góry?

- Cel jest zawsze taki sam. Chodzi o to żeby pojechać na normalną trasę do ZSRR. Chyba wszyscy w tym celu występują w Zielonej Górze

:nevreness:

A Wałęsa nie współpracował, nie donosił, nie wynosił dokumentów i ma status pokrzywdzonego przez SB :nevreness:

a skąd wiesz że dokonała aborcji a nie zrobiła tego pod publiczkę? beznadziejna odpowiedź z tym Wałęsa, jeśli na jakiś temat masz osąd i jesteś sędziom mędrcem i filozofem w danej rozmowie to po co bierzesz udział w dyskusji? Edytowane przez Koelner

a skąd wiesz że dokonała aborcji a nie zrobiła tego pod publiczkę? beznadziejna odpowiedź z tym Wałęsa, jeśli na jakiś temat masz osąd i jesteś sędziom mędrcem i filozofem to po co bierzesz udział w dyskusji?

Czemu? Sąd właśnie to stwierdził. Nawet jeżeli zrobiła to pod publiczkę, czy coś ten w deseń to i tak uważam, że takich osób nie powinno się promować w publicznej telewizji. Ale nie ma co się czepiać pierdół, czy sąd coś stwierdził, czy nie, bo i tak jest wystarczająco dużo powodów, by posądzić TVP o cenzurę, a Kurskiego kopnąć w dupę, z czym, jak rozumiem obaj się zgadzamy :nevreness:

Nie wierzyłem w to, a jednak Rada Mediów Narodowych spełniła swoją rolę:

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/polskie-radio-24-filip-memches-ma-zostac-przywrocony-przez-jacka-sobale-po-pismie-od-krzysztofa-czabanskiego-z-rady-mediow-narodowych

Edytowane przez fluber

Dyskusja się rozwinęła, a tak z ręką na sercu oglądał to ktoś?

Jak sobie przypominam, w tych samych mediach, które teraz robią z tego niemal dobro narodowe i podgrzewają aferę, już od dobrych kilku lat po festiwalu narzekanie na poziom, gdzie to Opole zmierza, czy jest sens, ciągle te same twarze, ogólnie syf kiła i mogiła. Do tego oglądalność nie jest jakaś rewelacyjna, średnio chyba koło 2,5mln a taki głupi rolnik szuka żony ma ponad 4.

Ciekawe, czy prezydent Opola liczy na to, że festiwal weźmie jakaś stacja komercyjna. Patrząc na los Sopotu, to może kiepsko na tym wyjść.

Prezydent Opola jest związany z Solidarną Polską, zatem to po prostu kłótnia w rodzinie. :nevreness:

Nie jest związany z Solidarną Polską, co najwyżej można go nazwać bezpartyjnym, albo chorągiewką. Przez 8 lat był radnym Opola z list Platformy Obywatelskiej, z bycia w której w 2013 zrezygnował, choć właściwie miał być wyrzucony dyscyplinarnie. Jest bezpartyjny, startował z własnego komitetu, a Solidarna Polska poparła go w opozycji do kandydata platformy.

A kłótnia w rodzinie to jest między Kurskim, a Czabańskim i to czuć. Zresztą Ucho Prezesa nawiązało do tego konfliktu w jednym z pierwszych odcinków.

Bliżej mu do Solidarnej Polski niż do jakiejkolwiek innej partii. W necie jest np. jego wspólna fotka z niejakim Jakim (,,kiedy gada taki Jaki przewracają mi się flaki").

Skoro nadal masz ból dupy o te festiwali Maryli w czasach PRL to mam pytanie - jak oceniasz twórczość Jana Pospieszalskiego w tym okresie? :panda:

Bliżej mu do Solidarnej Polski niż do jakiejkolwiek innej partii. W necie jest np. jego wspólna fotka z niejakim Jakim (,,kiedy gada taki Jaki przewracają mi się flaki").

Skoro nadal masz ból dupy o te festiwali Maryli w czasach PRL to mam pytanie - jak oceniasz twórczość Jana Pospieszalskiego w tym okresie? :panda:

Jest wspólna fotka z posłem Solidarnej Polski z Opola, który miał kandydować w wyborach, ale jak się okazało, że nie ma szans to przekazał poparcie Wiśniewskiemu? No niesamowite. To przecież prawie, jak rodzina. Jak Melenchon i Fillon z Macronem nie przymierzając.

Mam ból dupy o to, że ktoś występował na festiwalu w Opolu w PRL, czy na festiwalu piosenki radzieckiej w PRL a teraz bojkotuje festiwal ze względów politycznych. Jakby Jan Pospieszalski zrezygnował z programu w PO-wskiej telewizji i zbojkotował ja ze względów politycznych, to ośmieszyłby się tak samo, jak Kayah. Ale jego wywalili, więc nie wiem gdzie tu widzisz analogię i o co Ci generalnie chodzi?

Fluber

Zarzucasz że młoda dziewczyna zaspoewala na radzieckim festiwalu bo chciała pojechać w trasę?

Młodej dziewczynie, która nie miała zbyt wielu możliwości wówczas i porównujemsz to z decyzją dojrzałej kobiety?

Daj spokój

Młodzi ludzie właśnie są bardziej skorzy do buntu i sprzeciwu. To właśnie starzy są konformistami i w takim wypadku widać, że Kayah nie poszła za poglądami, tylko za kasą. 

Fluber

Zarzucasz że młoda dziewczyna zaspoewala na radzieckim festiwalu bo chciała pojechać w trasę?

Młodej dziewczynie, która nie miała zbyt wielu możliwości wówczas i porównujemsz to z decyzją dojrzałej kobiety?

Daj spokój

A Twoim zdaniem decyzja o występie w Zielonej Górze opłaciła jej się finansowo, czy nie?

I czy Twoim zdaniem bojkot Opola i bycie artystycznym symbolem sprzeciwu wobec uzurpatora opłaci się jej, czy nie? Jak myślisz?

We fragmentach, które widziałem były głównie anonimy typu ,,oficer służb" (który dziwnych trafem był ubrany jak detektyw ze skandynawskiego kryminału z lat 70-tych :panda:), ,,były premier", ,,znajomy znajomego" itp. Ale przyjmując nawet, że ktoś wypowiada się pod nazwiskiem to nadal trzeba zachować do tego dystans, skoro sam przyznajesz, że Bronkowi ciężko będzie coś konkretnego udowodnić.

Tak apropo:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Prasowa_%E2%80%9ESolidarno%C5%9B%C4%87%E2%80%9D

Nikomu nic nie udowodniono, ale jednak parę faktów jest zastanawiających, prawda? Czy aż tak bardzo to się różni od historii tajemniczych związków Bronka? Oczywiście w necie można znaleźć bardziej szczegółowy opis tej dziwnej fundacji.

Bo czytałeś fragmenty, które kazał wybrać z książek Lis. Polecam przeczytać całą książkę samemu, bez pomocy ludzi którzy mają interes w przepchaniu swojej narracji.

A co do linka - jakie przestępstwa i na jakie kwoty Twoim zdaniem tu zostały popełnione. I nawet teoretycznie zakładając, że zostały popełnione jak ma się to do wagi przestępstw dokonanych przez byłych oficerów WSI?

Przecież prezydent Opola wypowiedział TVP umowę na festiwal, to za co on chce odszkodowanie? :nevreness:  Bez jaj. 

Jedno drugiego nie wyklucza.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.