Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Cyrku w Opolu ciag dalszy. Prezydent Opola stwierdził, że Festiwal nie odbedzie się w zaplanowanym terminie bo część artystyczna nie jest wystarczajaco dobrze zaplanowana.

Na to TVP twierdzi, że zrobi Festiwal Piosenki Polskiej poza Opolem...

proponuje Toruń ;]

jestem pewien, że odbędzie się festiwal w Opolu może z inną nazwą i będzie transmisja w TVN ;]

Cyrku w Opolu ciag dalszy. Prezydent Opola stwierdził, że Festiwal nie odbedzie się w zaplanowanym terminie bo część artystyczna nie jest wystarczajaco dobrze zaplanowana.

Na to TVP twierdzi, że zrobi Festiwal Piosenki Polskiej poza Opolem...

Opole zerwało umowę z TVP. Ciekawe, czy w tej sytuacji naprawdę TVP zrobi festiwal gdzie indziej, czy da sobie spokój. A TVN z radością pokaże festiwal w Opolu i Opole jeszcze na tym zarobi, podobnie jak artyści, którzy wcześniej zrezygnowali. Wszyscy dostaną specjalne zaproszenia :nevreness:

To że Kurski cenzuruje artystów to jest fakt . I od tego się zaczęło

Od cenzurowania których artystów się zaczęło? Podaj nazwiska.

Natalia Przybysz... na ten przyklad

I jak się cenzuruje twórczość Natalii Przybysz w TVP? Pani Przybysz publicznie przyznała się do przestępstwa i jest z tego dumna i ja sobie nie życzę, aby promować przestępców za moje pieniądze z abonamentu i to nie ma nic wspólnego z cenzurą.

Natomiast jeżeli rzeczywiście Kayah miała nie wystąpić ( a oficjalne stanowisko TVP jest takie, że miała) to rzeczywiście wtedy jest to cenzura. Przypadek drMisio to też cenzura, ale to nastąpiło już po rozpoczęciu lawiny rezygnacji.

btw nic o manchesterze? czy Nigel Farage ze swoja partia biorą udzial w wyborach?

UKIP w sondażach wypada dramatycznie słabo, więc mnie to już średnio obchodzi :nevreness:

Doszliśmy do momentu, w którym takie rzeczy stały się normalne, jak widać.

I jak się cenzuruje twórczość Natalii Przybysz w TVP? Pani Przybysz publicznie przyznała się do przestępstwa i jest z tego dumna i ja sobie nie życzę, aby promować przestępców za moje pieniądze z abonamentu i to nie ma nic wspólnego z cenzurą.

ja tam nadal oglądam Człowieka Demolkę i Biali nie potrafią skakać

Informację o tym, że Kayah nie może wystąpić na transmitowanym przez TVP festiwalu w Opolu ujawniliśmy w sobotę. Artystkę do występu na swoim jubileuszu zaprosiła Maryla Rodowicz. Prezesowi TVP Jackowi Kurskiemu nie spodobało się zaangażowanie Kayah, która pojawiła się m.in. na marszu KOD i Czarnym Proteście. Menedżerowie Kayah i Rodowicz potwierdzili, że telewizja publiczna robi problem i że w tej sytuacji Kayah dla Rodowicz nie zaśpiewa.

ja tam nadal oglądam Człowieka Demolkę i Biali nie potrafią skakać

Ale przyznasz mi rację, ze w programach misyjnych finansowanych z podatku, czyli abonamentu promowanie osoby, która przyznaje się do popełnienia przestępstwa i jest z tego dumna jest jednak usprawiedliwione i nie nazwałbyś tego cenzurą?

Gdyby Kayah dostała bana za czarny protest to byłaby cenzur.

Wycofanie DrMisio to jest cenzura.

Tylko pytanie, czy w dzisiejszych mediach są takie, gdzie nie ma cenzury? Czym się różni wycofanie DrMisio z konkursu od usunięcia krzyża z Giewontu w TVN? Jak dla mnie niczym, obie sytuacje są godne potępienia.

Informację o tym, że Kayah nie może wystąpić na transmitowanym przez TVP festiwalu w Opolu ujawniliśmy w sobotę. Artystkę do występu na swoim jubileuszu zaprosiła Maryla Rodowicz. Prezesowi TVP Jackowi Kurskiemu nie spodobało się zaangażowanie Kayah, która pojawiła się m.in. na marszu KOD i Czarnym Proteście. Menedżerowie Kayah i Rodowicz potwierdzili, że telewizja publiczna robi problem i że w tej sytuacji Kayah dla Rodowicz nie zaśpiewa.

Takie  pojawiły się plotki, na które TVP odpowiedziało następującym oświadczeniem:

Prezes Kurski rozwiał wszelkie wątpliwości, które narosły w ostatnich dniach wokół wydarzenia z powodu nieprawdziwych informacji dotyczących artystów, mających wziąć udział w imprezie. Maryla Rodowicz została zapewniona, że TVP nie ingeruje w dobór gwiazd, mających wystąpić na jubileuszu artystki" - napisano w oficjalnym komunikacie Telewizji Polskiej.

Dodano, że Kurski "podkreślił, że TVP udzieli pełnego wsparcia przy organizacji i przebiegu jej święta, ma też nadzieję, że wydarzenie uświetnią wszyscy zaproszeni przez gwiazdę goście".

A to, żę Kayah nie jest ulubienicą Kurskiego i nie jest fanką PIS to już zupełnie inny temat. Tu nie chodzi o sympatie, czy antypatie, ani o to, czy się Kurskiemu to podobało, czy nie, tylko o to, czy mogła wystąpić, czy nie. 

ROk temu Kurski też jej nie lubił, ona też nie lubiła PIS, czemu dała wyraz chociażby w wypowiedzi w TVP w świat się kręci jeszcze za poprzedniej władzy, ale nikt jej nie zabronił wystąpić rok temu w Opolu. 

Edytowane przez fluber

Ale przyznasz mi rację, ze w programach misyjnych finansowanych z podatku, czyli abonamentu promowanie osoby, która przyznaje się do popełnienia przestępstwa i jest z tego dumna jest jednak usprawiedliwione i nie nazwałbyś tego cenzurą?

zależy jaką misję ma spełniać telewizja publiczna i jaki jest sens jej istnienia. jeśli sens jej istnienia polega na tym aby transmitować wartości ,które odpowiadają rządzącym to jak najbardziej niech tak będzie ale nie nazywajmy tego tv publiczną tylko tv reżimową czy tv władzy czy określmy innym synonimem.

ten konflikt po raz X pokazuje jaki jest sens istnienie tvp. bardzo się cieszę, że te gówno tak wyleciało tylko ludzie u władzy się nie będą spierać czy jest sens samego istnienia tvp tylko do kogo powinna należeć ;] i pewnie opinia publiczna nakieruje się w tym kierunku bo bydło musi mieć zajęcie

ja przybysz sam hejtuje tylko co ma jej poczynanie wspólnego z muzyką to sam nie wiem , w ten sposób Doda też powinna być ocenzurowana

zależy jaką misję ma spełniać telewizja publiczna i jaki jest sens jej istnienia. jeśli sens jej istnienia polega na tym aby transmitować wartości ,które odpowiadają rządzącym to jak najbardziej niech tak będzie ale nie nazywajmy tego tv publiczną tylko tv reżimową czy tv władzy czy określmy innym synonimem.

ten konflikt po raz X pokazuje jaki jest sens istnienie tvp. bardzo się cieszę, że te gówno tak wyleciało tylko ludzie u władzy się nie będą spierać czy jest sens samego istnienia tvp tylko do kogo powinna należeć ;] i pewnie opinia publiczna nakieruje się w tym kierunku bo bydło musi mieć zajęcie

ja przybysz sam hejtuje tylko co ma jej poczynanie wspólnego z muzyką to sam nie wiem , w ten sposób Doda też powinna być ocenzurowana

Ale DrMisio został właśnie wyrzucony z powodu niepodzielania przez ten zespół wartości partii rządzącej i tak, to jest cenzura.

A to co zrobiła Przybysz to przestępstwo, niezależnie od tego, co na ten temat sądzi PIS, takie mamy prawo w Polsce i mi się promowanie takich ludzi nie podoba.

A promowanie na prezesa TVP człowieka który notorycznie łamie przepisy prawa o ruch drogowym Ci się podoba?

Kurski jaki jest i po co jest w tvp każdy wie, to k**** pierwszej wody która ma określoe zadania od Kaczyńskiego i to też wszyscy wiedzą. Robił szopki i będzie je robił bo to wesz która za wszelką cene chce utrzymać się przy korycie

Więc jego wkład w te aferę jest jak najbardziej prawdopodobny

Natomiast (i piszę to jako wieloletni fan heya i nosowskiej) artyaci są dla fanów a festiwale to okazja żeby tych artystów oglądać i słuchać. Zarabiają dzieki nam i powinni o tym pamiętać. Nie podoba mi się lawinowe rezygnowanie z najbardziej utytułowanego festiwalu, które tym samym doprowadziło do sytuacji bez precedensu. Tu nasuwa się jedna mysl- komuś zależało żeby przejąć to od tvp. Nie wiem kto to inspirowal i kto brał w tym udział, a kto tylko w imię solidarności zrezygnował, natomiast fakt że prezydent Opola tak szybko i lekką ręką zerwał umowę, informując w tej samej chwili że festiwal się odbędzie ale już bez tvp oznacza dla,mnie jedno

A promowanie na prezesa TVP człowieka który notorycznie łamie przepisy prawa o ruch drogowym Ci się podoba?

Ten człowiek już nie powinien być prezesem TVP.

Kurski jaki jest i po co jest w tvp każdy wie, to k**** pierwszej wody która ma określoe zadania od Kaczyńskiego i to też wszyscy wiedzą. Robił szopki i będzie je robił bo to wesz która za wszelką cene chce utrzymać się przy korycie

Więc jego wkład w te aferę jest jak najbardziej prawdopodobny

Nie wiem, jaki jet jego wkład w tę aferę, ale trudno posądzić Kurskiego o to, żeby robił sobie krzywdę w taki sposób. Może to i k****, ale niegłupia.

Trochę śmieszne, że bracia Kurscy są do siebie tak podobni w pewnych kwestiach.

Natomiast (i piszę to jako wieloletni fan heya i nosowskiej) artyaci są dla fanów a festiwale to okazja żeby tych artystów oglądać i słuchać. Zarabiają dzieki nam i powinni o tym pamiętać. Nie podoba mi się lawinowe rezygnowanie z najbardziej utytułowanego festiwalu, które tym samym doprowadziło do sytuacji bez precedensu. Tu nasuwa się jedna mysl- komuś zależało żeby przejąć to od tvp. Nie wiem kto to inspirowal i kto brał w tym udział, a kto tylko w imię solidarności zrezygnował, natomiast fakt że prezydent Opola tak szybko i lekką ręką zerwał umowę, informując w tej samej chwili że festiwal się odbędzie ale już bez tvp oznacza dla,mnie jedno

Nawet taki pisowski troll, jak ja o tym nie pomyślał, ale rzeczywiście możesz mieć rację. Kaja zaraz poleciała wystąpić na gali wyborczej, prezydent Opola zerwał kontrakt z TVP, TVN już coś mruczy, że to przejmie, to naprawdę wygląda na niezłą ustawkę.

co orzekł sąd w jej sprawie?

A co sąd w Polsce może orzec w sprawie o aborcję, jeżeli chodzi o matkę? I co ma sąd do tego, skoro ta pani sama o tym wszystkim opowiedziała? Sugerujesz, że bezpodstawnie ją posądzam o aborcję?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.