Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdury i manipulacja. Równie dobrze można to samo powiedzieć o Kukize i Petru.

To była ironia.

Co jest dziwną teorią? To, że wtedy opłacało się pójść do TVP, bo jakby się nie poszło to byłeś skazany na działalność artystyczną w podziemiu, a teraz korzystniej jest zbojkotować TVP? Serio myślisz, że ci wszyscy artyści nagle rezygnują z powodu represji? :nevreness:

Po prostu sprzeciwiam się porównaniu obecnej sytuacji z PRL i ironizowaniu w stylu ,,strzelanie do ludzi im nie przeszkadzało, a teraz Kurski im przeszkadza".

Było mniej więcej tak. Kayah wypuściła plotki, że nie pojawi się na festiwalu z Marylą, bo jej TVP nie chce. Kasia Nosowska stwierdziła, że solidaryzuje się z Kayah i nie wystąpi w Opolu. TVP wypuściła oświadczenie, że nikt nie wtrynia się Maryli w to, kogo zaprasza i że to bzdury i Kayah może jak najbardziej wystąpić, jeżeli zechce. Kayah wydała oficjalne oświadczenie, że chociaż może wystąpić, to nie wystąpi w ramach solidarności z cenzurowanymi przez TVP artystami ( serio, chętnie poznałbym ich nazwiska). 

Potem Maryli zmarła mama, więc Maryla wydała oświadczenia, że z powodu śmierci mamy i tego, że festiwal zaczyna być traktowany politycznie ( rezygnacje Kayah i Nosowskiej ze wspólnego występu) ona nie ma siły w tym uczestniczyć, w związku z czym rezygnuje. 

Następnie zespół Dr Misio został wycofany z konkursu Premier z powodu teledysku, jaki zamieścił w sieci do swojej piosenki ( dość mocno związanej z księżmi, no i dość polityczny moim zdaniem ten teledysk, ale jak to się mówi uderz w stół...). TVP z tego powodu zdecydowała się nie dopuścić tego zespołu do konkursu premier ( być może też z powodu Jakubika i tego, że teledysk kojarzy się z serialem Ksiądz i nie chcieli robić darmowej reklamy w Opolu showmaxowi, nie wiem).

W związku ze sprawą Maryli pojawił się trend, aby w Opolu nie występować i nie kojarzyć się z władzą ( jednak najwięcej kasy artyści nie dostają od TVP i nic dziwnego, że boją się być kojarzeni politycznie), w związku z czym zrezygnowali :Audiofeels, Piasek, Kasia Popowska, Kasia Cerekwicka, Lanberry, Grzegorz Hyży i Michał Szpak i prawdopodobnie rezygnacji będzie więcej, właśnie dlatego, że artyści nie chcą być kojarzeni z TVP i Kurskim, bo mogą dostać za to ostro po kieszeni.

Moim zdaniem w Opolu, przynajmniej z tych informacji które widać, nie dzieje się nic, poza tym, że artyści z obawy o kasę i popularność postanowili wpisać się w trend bojkotowania Opola, aby na tym zyskać. Szkoda. W końcu przez większość czasu ten festiwal był nieporównywalnie bardziej upolityczniony, jeżeli w jakikolwiek sposób upolityczniony jest teraz.

Z drugiej strony Sobala wyrzucił w tym tygodniu z PR dwóch dziennikarzy, bo zadzwonili do nielubianej przez niego osoby podczas audycji. To jest prawdziwe upolitycznienie i obniżenie standardów i ludzie powinni zobaczyć co się dzieje w PR teraz, a nie co się dzieje w Opolu, gdzie gwiazdy postanowiły sobie zrobić lepsze chody w innych stacjach i zyskać sympatię większej liczby słuchaczy.

W tej chwili występ na Opolu to dla artysty wizerunkowy samobój. Zaraz wszyscy się zmyją.

Tutaj fajny komentarz Janeckiego:

http://wpolityce.pl/polityka/340655-to-co-sie-dzieje-wokol-tegorocznego-opola-jest-kompletnym-cyrkiem-z-klaunami-ktorych-cos-opetalo

spotkałem się z innym wytłumaczeniem i do mnie bardziej ono przemawia (za wykopem):

maryla rodowicz obchodzi 50lecie kariery. Miał być koncert w opolu, Wielka nadzieja kurskiego że ktoś jego telewizje chociaż na chwilę włączy.

Maryla Rodowicz zaprosila sobie roznych artyatow ktorych ceni w rym Kayah i Nosowska.

Kurski powiedzial, ze Kayah tam po jego trupue zaspiewa, bo była na marszu KOD.

W ramach protestu przeciwko mieszaniu polityki do muzyki zrezygnowała Nosowska.

Maryla Rodowicz jedzie do kurskiego negocjować, no bo kurde przypadł trochę, to jej 50 lecie, niech odpuści. Kurski odpuszcza, niestety nie pada trupem, zamiast tego klamie, że nic takiego nie było, kayah z Nosowska swiruja, a w ogóle to wina Tuska.

Kayah z Nosowska się wkurwiaja że się robi z nich idiotki i mówią, że takiego wala i że i tak nie jadą do Opola. Inni artyści też zaczynają rezygnować.

WTEM: umiera mama rodowicz. Rodowicz mówi, że ona to na wszystko w dupie, nie będzie się bawić w politykę w takim momencie, i że też nie jedzie do Opola.

...

...

...

Polsat proponuje, że zrobią rodowicz imprezę w Sopocie, kurski w panice jedzie do prezesa prosić się, żeby mimo wszystko mogl sobie troszkę jeszcze pobyć tym prezesem tvp.

Kurtyna.

Odwrócę pytanie - które istotne okoliczności podawane w książce są udokumentowane (ale nie w stylu ,,były oficer czegoś tam powiedział coś tam"), a jeżeli jakieś są to dlaczego PiS przez tyle czasu nic z nimi nie zrobił?

O świetnie, czyli teraz odwracasz pytanie nie będąc w stanie udowodnić w jakikolwiek sposób swojej tezy. How convenient. 

W książkach Sumlińskiego jest dosłownie kilka pomniejszych okoliczności (dopełniających historię a nie ją tworzących), które pochodzą od źródeł, które na etapie publikacji książki nie chciały ujawniać swojej tożsamości. Reszta to  relacje ludzi podanych normalnie z imienia i nazwiska, które też to co było w książce i "zachodziło" na karną sprawę Sumlińskiego potwierdziły w sądzie (akta tej sprawy, rozprawy itd. w dużej mierze są w necie gdyby Cie to interesowało).

Tutaj ciekawa rzecz nt. jeden z okoliczności, co do której byo słowo vs słowo Smlińskiego i Komorowskiego:

https://www.wprost.pl/kraj/10009455/Jest-nagranie-rozmowy-Komorowski-Sumlinski-Byly-prezydent-bezczelnie-klamal-Odbyla-sie-quazi-mafijna-narada-Gras-sie-przestraszyl-i-zaczal-mowic-ze-zostal-wciagniety-w-to-sila.html

I skąd wiesz, ze PiS w tej sprawie nic nie robi? Śledztwa odnośnie pro civili w prokuratorach się toczą jak najbardziej. Czy dojdzie do postawienia zarzutów Komorowskiemu? Nie mam pojęcia, ale mam taką nadzieję. Trzeba pamiętać, że to jest wielowątkowa sprawa gdzie głównym wątkiem są oszustwa i wyłudzenia ze strony pro civili. Ze strony Komorowskiego można co najwyżej mówić o protekcji/pomocnictwie, czyli kwestiach które bardzo ciężko udowodnić.

Edytowane przez Luki

Po prostu sprzeciwiam się porównaniu obecnej sytuacji z PRL i ironizowaniu w stylu ,,strzelanie do ludzi im nie przeszkadzało, a teraz Kurski im przeszkadza".

A czy tak właśnie nie jest? I mówię tu o tych dwóch konkretnych przypadkach, które w PRL-u w Opolu występowały?

spotkałem się z innym wytłumaczeniem i do mnie bardziej ono przemawia (za wykopem):

Rozumiem, że fakt iż Kayah śpiewała dzień po rezygnacji na gali Gazety Wyborczej przemawia bardziej za którą wersją? Poza tym moja wersja jest oficjalna, a wersja z wykopu to teoria spiskowa, ale oczywiście będzie się klikać.

I może mi wyjaśnisz, dlaczego w zeszłym roku, mimo wspierania KOD i tego, że Kurski był prezesem TVP, to Kayah w Opolu wystąpiła? Co się zmieniło od zeszłego roku, że Twoim zdaniem prawdopodobne jest, że w tym roku Kurski postawił veto, choć oficjalne stanowisko TVP było znane, zanim Kayah zrezygnowała?

Edytowane przez fluber

A czy tak właśnie nie jest? I mówię tu o tych dwóch konkretnych przypadkach, które w PRL-u w Opolu występowały?

Rozumiem, że fakt iż Kayah śpiewała dzień po rezygnacji na gali Gazety Wyborczej przemawia bardziej za którą wersją? Poza tym moja wersja jest oficjalna, a wersja z wykopu to teoria spiskowa, ale oczywiście będzie się klikać.

JA wiem Fluber ,że Ty próbujesz być rzecznikiem Pisu I wypowiadasz sie nawet w temacie ustawy Wielkiej Warszawy choć mieszkańcem stolicy nie jesteś , ale za to wiesz lepiej od mieszkańców co jest dla nich lepsze ale z Opolem to już pojechałeś niczym Urban

1 - O co ci  chodzi z tym Wujkiem? Czyli uważasz że taka KAyah czy Nosowska nie mają prawa do bojkotu bo nie bojkotowały Opola w czasach PRL? To może ci podpowiem ,że ani jedna ani druga ani cała reszta poza Marylą w Opolu 81 czy 82 nie występowały.. Więc może wyjasnić co ma oznaczać Twój zwrot retoryczny? Poza tym że próbujesz ludzi obrzucić błotem jacy są wstrętni bo im morderstwa w Wujku nie przeszkadzały a przeszkadza im Kurski?

Tak przy okazji gwiazdy w PRLu bojkotowały festiwal w Zielonej Górze bo ten był reżimowy a Opole to była festiwal telewizji

2 - Twierdzisz że Ty przedstawiasz wersję oficjalną choć grubo konfabulujesz dlaczego odruzcono Dr Miso? Bo Tobie sie wydaje że to jest kryptoreklama. O ile nie jesteś tak naprawdę Kurskim to czemu uważasz że oficjalnym powodem odrzucenia Dr Miso jest kryptoreklama?

Właśnie konfabulacją jest pisanie że Rodowicz rezygnuje z powodu smierci matki skoro sama podawała że wycofuje sie bo nie chce być kojarzona ze skandalem i nie tak sobie wyobrażała benefis -

3 - Czemu Kayah teraz jest na cenzurze. A po drodze był czarny protest i Kurski wrzucił ją na cenzurę. To że istnieje cenzura w TVP to jest oczywiste np : Natalia Przybysz ma zakaz bo jest zwolenniczką aborcji

Media publiczne pod rządami Pisu osiągają dno. Nigdy nawet za PRLu nie było takiej propagandy - tak jednostronnego przekazu takich manipulacji... To co się dzieje w TVP i Radio to jest kpina

Facet wyleciał z Radia Merkury bo się ośmielił zapytać Czarneckiego jak dużo czasu spędza w swoim krajowym biurze europosła ( odpowiedź jest taka że w ogóle tam nie bywa bo woli latać po świecie niż dbać o interesy regionu z którego został wybrany)

I dziennikarz usłyszał że niewygodne pytania to można tylko opozycji zadawać a posłowie PiS mają dostawać z wyprzedzeniem by sie mogli przygotować

Teraz Sobala wyrzuca kolejnych.

1 - O co ci  chodzi z tym Wujkiem? Czyli uważasz że taka KAyah czy Nosowska nie mają prawa do bojkotu bo nie bojkotowały Opola w czasach PRL? To może ci podpowiem ,że ani jedna ani druga ani cała reszta poza Marylą w Opolu 81 czy 82 nie występowały.. Więc może wyjasnić co ma oznaczać Twój zwrot retoryczny? Poza tym że próbujesz ludzi obrzucić błotem jacy są wstrętni bo im morderstwa w Wujku nie przeszkadzały a przeszkadza im Kurski?

Tak przy okazji gwiazdy w PRLu bojkotowały festiwal w Zielonej Górze bo ten był reżimowy a Opole to była festiwal telewizji

przecież on pisał to w kontekście Maryli/Kombi a nie Kayah/Nosowskiej

aha w 1982 to nikt w Opolu nie występował :)

Właśnie konfabulacją jest pisanie że Rodowicz rezygnuje z powodu smierci matki skoro sama podawała że wycofuje sie bo nie chce być kojarzona ze skandalem i nie tak sobie wyobrażała benefis -

Jeśli flub konfabuluje pisząc tylko o śmierci matki to Ty tak samo konfabulujesz pisząc tylko o 'skandalu', skoro samo źródło pisze:

Atmosfera politycznego skandalu oraz dramat rodzinny spowodowały, że zdecydowałam się zrezygnować z koncertu 50-lecia, który miał się odbyć na festiwalu w Opolu. 

I wypowiadasz sie nawet w temacie ustawy Wielkiej Warszawy choć mieszkańcem stolicy nie jesteś 

z tego co kojarzę (nie chce mi się szukać) też się wypowiadałeś w temacie.

Ja bym sprawdził na miejscu Julka co znaczy konfabulacja, bo druga strona raczej znaczenia słowa nie pojmie. 

hmmmm no w sumie true, niech będzie że obaj MATACZĄ (?) - czy jest jakieś ładne słówko na 'ukrywanie części prawdy'?

JA wiem Fluber ,że Ty próbujesz być rzecznikiem Pisu I wypowiadasz sie nawet w temacie ustawy Wielkiej Warszawy choć mieszkańcem stolicy nie jesteś , ale za to wiesz lepiej od mieszkańców co jest dla nich lepsze ale z Opolem to już pojechałeś niczym Urban

2 - Twierdzisz że Ty przedstawiasz wersję oficjalną choć grubo konfabulujesz dlaczego odruzcono Dr Miso? Bo Tobie sie wydaje że to jest kryptoreklama. O ile nie jesteś tak naprawdę Kurskim to czemu uważasz że oficjalnym powodem odrzucenia Dr Miso jest kryptoreklama?

3 - Czemu Kayah teraz jest na cenzurze. A po drodze był czarny protest i Kurski wrzucił ją na cenzurę. To że istnieje cenzura w TVP to jest oczywiste np : Natalia Przybysz ma zakaz bo jest zwolenniczką aborcji

Media publiczne pod rządami Pisu osiągają dno. Nigdy nawet za PRLu nie było takiej propagandy - tak jednostronnego przekazu takich manipulacji... To co się dzieje w TVP i Radio to jest kpina

Facet wyleciał z Radia Merkury bo się ośmielił zapytać Czarneckiego jak dużo czasu spędza w swoim krajowym biurze europosła ( odpowiedź jest taka że w ogóle tam nie bywa bo woli latać po świecie niż dbać o interesy regionu z którego został wybrany)

I dziennikarz usłyszał że niewygodne pytania to można tylko opozycji zadawać a posłowie PiS mają dostawać z wyprzedzeniem by sie mogli przygotować

Teraz Sobala wyrzuca kolejnych.

Oczywiście, że wypowiadam się w temacie ustaw powstających w sejmie w temacie polska scena polityczna w internecie, co w tym dziwnego?

1. Napisałem o Maryli i o Kombi, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Podeprę się cytatem:

"Nie wiem, kto dołączy do wrogów ojczyzny, ale PIS musi być naprawdę straszny, skoro strzelanie do górników i rozjeżdżanie robotników nie sprawiło, że Maryla, czy Kombi bojkotowało Opole, a teraz jest aż tak źle, że musieli zrezygnować. Artyści to wyjątkowo paskudna grupa konformistów. "

2. Podałem obie przyczyny rezygnacji Maryli zgodnie z jej oświadczeniem, które przytoczył julek, podeprę się kolejnym moim cytatem. Znowu czytanie ze zrozumieniem:

"Potem Maryli zmarła mama, więc Maryla wydała oświadczenia, że z powodu śmierci mamy i tego, że festiwal zaczyna być traktowany politycznie ( rezygnacje Kayah i Nosowskiej ze wspólnego występu) ona nie ma siły w tym uczestniczyć, w związku z czym rezygnuje. "

Napisałem w pierwszej kolejności o śmierci mamy, dlatego, że po rezygnacji Kayah i Nosowskiej, a przed śmiercią mamy Maryli pojawiał się informacja oficjalna od Rodowicz, że mimo rezygnacji Kayah i Nosowskiej benefis sie odbędzie. Potem umarła jej mama i wydała oświadczenie, że rezygnuje z powodu politcznej atmosfery i osobistej tragedii, a dopiero potem zaczęli rezygnować kolejni artyści.

I odnośnie zespołu dr Miso podałem dwie, moim zdaniem prawdopodobne przyczyny usunięcia zespołu z konkursu, czyli względy polityczne o skojarzenie z showmaxem, kolejny cytat poniżej, znowu czytanie ze zrozumieniem.

Następnie zespół Dr Misio został wycofany z konkursu Premier z powodu teledysku, jaki zamieścił w sieci do swojej piosenki ( dość mocno związanej z księżmi, no i dość polityczny moim zdaniem ten teledysk, ale jak to się mówi uderz w stół...). TVP z tego powodu zdecydowała się nie dopuścić tego zespołu do konkursu premier ( być może też z powodu Jakubika i tego, że teledysk kojarzy się z serialem Ksiądz i nie chcieli robić darmowej reklamy w Opolu showmaxowi, nie wiem)

Dodam tylko, że wedlug mojej wypowiedzi główną przyczyną usunięcia zespołu było to, że teledysk negatywnie pokazywał księży i zespół wycofano z konkursu z powodu politycznych. Jako przyczynę dodatkowa podałem skojarzenie z showmaxem, a nie jako główną

3. Kayah i Nosowska od których zaczęła się cała zadyma były w Opolu rok temu, pod tym samym prezesem i wcześniej także publicznie wypowiadały się ( Kayah na pewno) negatywnie i krytycznie wobec PIS. Oficjalnie TVP napisało, że nie ma nic przeciwko występowi Kayah na festiwalu. Reszta to plotki z anonimowych źródeł.

Ani nie napisałem, że Maryla zrezygnowała wyłącznie z powodu śmierci matki, ani nie napisałem, że dr Misio został wyrzucony z powodu kryptoreklamy, wspomniałem również o tym, że  mogły decydować względy polityczne. To Ty napisałeś, co jest nieprawdą, że jej rezygnacja nie miała nic wspólnego ze śmiercią matki.

Odnośnie manipulacji i przekazu to śmiem twierdzić, że TVN jest jednak ciągle o stopę dalej od TVP, co nie znaczy, że podoba mi się, że TVP bierze udział w tym wyścigu. Mogę się nawet podeprzeć kilkoma przykładami.

Jeśli flub konfabuluje pisząc tylko o śmierci matki to Ty tak samo konfabulujesz pisząc tylko o 'skandalu', skoro samo źródło pisze:

Atmosfera politycznego skandalu oraz dramat rodzinny spowodowały, że zdecydowałam się zrezygnować z koncertu 50-lecia, który miał się odbyć na festiwalu w Opolu. 

Nie napisałem tylko o śmierci matki, cała moja wypowiedź wisi ciągle na forum i sam możesz zobaczyć, czy konfabuluję, czy nie :nevreness:

Edytowane przez fluber

Nie napisałem tylko o śmierci matki, cała moja wypowiedź wisi ciągle na forum i sam możesz zobaczyć, czy konfabuluję, czy nie :nevreness:

Imho MATACZYSZ/MANIPULUJESZ:

Potem Maryli zmarła mama, więc Maryla wydała oświadczenia, że z powodu śmierci mamy i tego, że festiwal zaczyna być traktowany politycznie ( rezygnacje Kayah i Nosowskiej ze wspólnego występu) ona nie ma siły w tym uczestniczyć, w związku z czym rezygnuje. 

to brzmi dużo ładniej i bardziej neutralnie od tego co ona sama napisała (z Twojej wypowiedzi można wywnioskować np że traktowany jest politycznie np przez 'artystów' kiedy u źródła słówko 'skandal' jest trochę bardziej dosadne).

ale niech będzie - mniej niż ely3 :smile:

Edytowane przez julekstep

Ale Maryla nigdy nie bojkotowala Opola. Ona rezygnuje akurat z powodu akcji Kayah i Nosowskiej. Więc ta uwaga nadal jest bez sensu bo bojkot uprawiają artyści którzy w stanie wojennym nie wystepowali.

Maryla nigdy nie napisała ze rezygnuje z powodu Kurskiego

Imho MATACZYSZ/MANIPULUJESZ:

to brzmi dużo ładniej i bardziej neutralnie od tego co ona sama napisała (z Twojej wypowiedzi można wywnioskować np że traktowany jest politycznie np przez 'artystów' kiedy u źródła słówko 'skandal' jest trochę bardziej dosadne).

ale niech będzie - mniej niż ely3 :smile:

Wrzuciłem wyżej wyjaśnienie dlaczego tak napisałem i jaka była chronologia zdarzeń na dowód wrzucę jeszcze coś poniżej.

Atmosfera politycznego skandalu moim zdaniem nie jest bardziej neutralna niż o co napisałem

Ale Maryla nigdy nie bojkotowala Opola. Ona rezygnuje akurat z powodu akcji Kayah i Nosowskiej. Więc ta uwaga nadal jest bez sensu bo bojkot uprawiają artyści którzy w stanie wojennym nie wystepowali.

Maryla nigdy nie napisała ze rezygnuje z powodu Kurskiego

Po rezygnacji Kayah i Nosowskiej Maryla napisała oficjalne oświadczenie:

Politycy odchodzą,muzyka zostaje.Poszłam do tv walczyć o Kaję,a Kaja się wycofała.Nie zmieni to mojego stosunku do niej i uwielbienia dla jej talentu. Opole to miejsce bliskie mojemu sercu.Tam debiutowałam i tam będę 

świętować swoje 50-lecie. W koncercie wystąpi wielu gości,którzy przygotowują muzyczne niespodzianki ,od wielu tygodni. Feel,Margaret,Kasia Popowska,Ula Dudziak,Andrzej Lampert,Audiofeels,Ukeje,Kozak System,Pectus,Helena Vondrackova,Grzegorz Skawiński,Włodek Pawlik,Marcin Wyrostek,Janek Kliment. Nie dajmy się podzielić.niech żyje muzyka

Dopiero po śmierci mamy zrezygnowała z benefisu, więc to co piszesz wyżej to nieprawda.

Edytowane przez fluber

@Fluber

Ale co jest nieprawdą? To że Rodowicza zrezygnowała z Opola a nie że je bojkotuje?

Poza tym ciekawe że żałoba nie pozwoli Maryli wystąpić w Opolu ale z koncertów w Żyrardowie czy Olkusze nie zrezygnowała a one są już za tydzień ... Żaloba zaraz po pogrzebie nie jest dla artystki istotna?

Niemniej ona moim zdaniem nie bojkotuje festiwalu więc nadal nie wiem co miało znaczyć to Twoje porównanie do PRL

Ba sam piszesz i udowadniasz że ona nie bojkotuje więc tym bardziej tego porównania nie kupuje

To że Kurski cenzuruje artystów to jest fakt . I od tego się zaczęło

Kaczyńskiego czy Tuska jest łatwiej publicznie krytykować (bojkotować/obrażać/rzucić jajkiem) niż Jaruzelskiego czy Kiszczaka w czasach PRL. Z kolei tą ostatnią dwójkę jest łatwiej krytykować publicznie (itp) niż Stalina czy Kim Dzong Ila. Nie ma to nic wspólnego z konformizmem, po prostu proza życia. Z tego względu formułowanie zarzutów w stylu ,,czemu bojkotujesz Kurskiego, skoro za komunistycznego prezesa TVP siedziałeś cicho” jest niepoważne.

W książkach Sumlińskiego jest dosłownie kilka pomniejszych okoliczności (dopełniających historię a nie ją tworzących), które pochodzą od źródeł, które na etapie publikacji książki nie chciały ujawniać swojej tożsamości. Reszta to  relacje ludzi podanych normalnie z imienia i nazwiska, które też to co było w książce i "zachodziło" na karną sprawę Sumlińskiego potwierdziły w sądzie (akta tej sprawy, rozprawy itd. w dużej mierze są w necie gdyby Cie to interesowało).

Tutaj ciekawa rzecz nt. jeden z okoliczności, co do której byo słowo vs słowo Smlińskiego i Komorowskiego:

https://www.wprost.pl/kraj/10009455/Jest-nagranie-rozmowy-Komorowski-Sumlinski-Byly-prezydent-bezczelnie-klamal-Odbyla-sie-quazi-mafijna-narada-Gras-sie-przestraszyl-i-zaczal-mowic-ze-zostal-wciagniety-w-to-sila.html

I skąd wiesz, ze PiS w tej sprawie nic nie robi? Śledztwa odnośnie pro civili w prokuratorach się toczą jak najbardziej. Czy dojdzie do postawienia zarzutów Komorowskiemu? Nie mam pojęcia, ale mam taką nadzieję. Trzeba pamiętać, że to jest wielowątkowa sprawa gdzie głównym wątkiem są oszustwa i wyłudzenia ze strony pro civili. Ze strony Komorowskiego można co najwyżej mówić o protekcji/pomocnictwie, czyli kwestiach które bardzo ciężko udowodnić.

We fragmentach, które widziałem były głównie anonimy typu ,,oficer służb" (który dziwnych trafem był ubrany jak detektyw ze skandynawskiego kryminału z lat 70-tych :panda:), ,,były premier", ,,znajomy znajomego" itp. Ale przyjmując nawet, że ktoś wypowiada się pod nazwiskiem to nadal trzeba zachować do tego dystans, skoro sam przyznajesz, że Bronkowi ciężko będzie coś konkretnego udowodnić.

Tak apropo:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Prasowa_%E2%80%9ESolidarno%C5%9B%C4%87%E2%80%9D

Nikomu nic nie udowodniono, ale jednak parę faktów jest zastanawiających, prawda? Czy aż tak bardzo to się różni od historii tajemniczych związków Bronka? Oczywiście w necie można znaleźć bardziej szczegółowy opis tej dziwnej fundacji.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.