Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie za 2-3 miesiące i tak by go odwołano, ale jaka była przyczyna odwołania tego rządu wtedy jest chyba dla Ciebie jasna, czy nie?

Czekaj chyba znam odpowiedź. To wina Tuska?

Ten rząd popierały 4 ugrupowania, które miały 114 posłów... A Macierewicz wtedy miał innego Misiewicza, zresztą sam Antoni grał w innej drużynie niż Jarosław. A Jarosław jak to on próbował strzelić samobója własnej drużynie.

Ale co tam rząd Jana był najlepszym rządem w Polsce.

Czekaj chyba znam odpowiedź. To wina Tuska?

Ten rząd popierały 4 ugrupowania, które miały 114 posłów... A Macierewicz wtedy miał innego Misiewicza, zresztą sam Antoni grał w innej drużynie niż Jarosław. A Jarosław jak to on próbował strzelić samobója własnej drużynie.

Ale co tam rząd Jana był najlepszym rządem w Polsce.

Ależ skąd, to wina Wałesy

Rząd był mniejszościowy, ale główną przyczyną jego odwołania była Lista Macierewicza. Niezależnie od tego, czy w innych sprawach był dobry, czy nie.

Ja tylko uważam, ze są przypadki, gdzie zatrudnianie swoich jest korzystniejsze dla dobra ogółu i nie powinno się robić z każdego przypadku nepotyzmu. No i chciałem podyskutować na ten temat i poznać argumenty przeciwników, bo pomysł zrodził się w mojej głowie i chciałem go skonfrontować z rzeczywistością :nevreness:

Jasne ,że zatrudnianie swoich jest korzystne dla dobra ogółu.To co mnie najbardziej irytuje w  Ameryce to fakt ,że karierę można zbudować tylko talentem i ciężką pracą nie ma drogi na skróty.,Jeżeli ktoś nie ma talentu i na dodatek jest leniwy to w USA będzie mu ciężko.,Za to w Polsce jest sprawiedliwiej,gdyż wystarczy jak tępy i leniwy osobnik jest podwieszony pod jakiegoś Macierewicza., 

Jasne ,że zatrudnianie swoich jest korzystne dla dobra ogółu.To co mnie najbardziej irytuje w Ameryce to fakt ,że karierę można zbudować tylko talentem i ciężką pracą nie ma drogi na skróty.,Jeżeli ktoś nie ma talentu i na dodatek jest leniwy to w USA będzie mu ciężko.,Za to w Polsce jest sprawiedliwiej,gdyż wystarczy jak tępy i leniwy osobnik jest podwieszony pod jakiegoś Macierewicza.,

to mity. popytaj Trumpa lub Kardashian

Jasne ,że zatrudnianie swoich jest korzystne dla dobra ogółu.To co mnie najbardziej irytuje w  Ameryce to fakt ,że karierę można zbudować tylko talentem i ciężką pracą nie ma drogi na skróty.,Jeżeli ktoś nie ma talentu i na dodatek jest leniwy to w USA będzie mu ciężko.,Za to w Polsce jest sprawiedliwiej,gdyż wystarczy jak tępy i leniwy osobnik jest podwieszony pod jakiegoś Macierewicza., 

Napisałem, że są takie przypadki, a nie że jest to reguła to raz, w przypadku powołania na funkcję rzecznika jest to całkowicie normalne, 

Rozumiem, że Sean Spicer zmienił Josha Earnesta z powodu swoich niesamowitych kompetencji, a nie tego, że Earnest jest demokratą, a Spicer republikaninem? Rozumiem też, że jest tępym i leniwym osobnikiem podwieszonym pod partię republikańską i Donalda Trumpa? 

Facet przez 7 lat pracował dla PIS i Macierewicza społecznie, a żeby się utrzymać pracował w aptece.  

ale wszystko wiemy tylko chciałbym od Ciebie się dowiedzieć jak widzisz inną historię alternatywną. kto za Wałęsę? Gwiazda i Walentynowicz? po stanie wojennym Solidarność została złamana.

Osobiście myślę, że Wałęsa miał 3 etapy. Pierwszy do mniej więcej 1974, gdzie donosił za kasę, który należy ocenić źle. Potem od 1974 do zostania prezydentem, mimo wszystko uważam, że działał w porządku i wpływu na niego nikt nie miał. Wtedy rzeczywiście zachowywał się odważnie i bohatersko i odkupił swoje winy z nawiązką (są niejasne kwestie, ale bardziej prawdopodobna jest wersja, że nie był sterowany) Natomiast odkąd został prezydentem, to mam wrażenie, że mu odpieprzyło strasznie i stał się innym człowiekiem i ten etap życia Wałęsy do dzisiaj oceniam jednoznacznie negatywnie.

Napisałem, że są takie przypadki, a nie że jest to reguła to raz, w przypadku powołania na funkcję rzecznika jest to całkowicie normalne, 

Rozumiem, że Sean Spicer zmienił Josha Earnesta z powodu swoich niesamowitych kompetencji, a nie tego, że Earnest jest demokratą, a Spicer republikaninem? Rozumiem też, że jest tępym i leniwym osobnikiem podwieszonym pod partię republikańską i Donalda Trumpa? 

Facet przez 7 lat pracował dla PIS i Macierewicza społecznie, a żeby się utrzymać pracował w aptece.  

Spicer ma wykształcenie,dlatego trudno go porównywać do tumana i nieuka Misiewicza.,

Spicer ma wykształcenie,dlatego trudno go porównywać do tumana i nieuka Misiewicza.,

Lepsze niż Earnest? To jest zmiana czysto polityczna, zamiana jednego rzecznika na innego, tak samo, jak z Misiewiczem. Jakie wykształcenie powinien mieć rzecznik tak z ciekawości?

Najlepiej jakby był po dziennikarstwie albo jakiejś polonistyce czy czymś takim, nie?

Albo politologiem, albo socjologiem itd, albo mieć 8 lat pracy razem z facetem, którego rzecznikiem się zostaje... Nie ma czegoś takiego, jak wykształcenie na rzecznika, w sumie nie wiem czemu biorą dziennikarzy. Różne są motywacje, jak z Ewą Wachowicz, czy DeeDee Myers można podejrzewać ocieplenie wizerunku. Z drugiej strony Jerzy Urban, który nawet matury legalnie nie zdał, a rzecznikiem był genialnym. 

Mi się nie podoba to, że Misiewicz zasiada w radach nadzorczych, ale najazd na niego zaczął się jeszcze zanim go tam wsadzono.

Mi się nie podoba to, że Misiewicz zasiada w radach nadzorczych, ale najazd na niego zaczął się jeszcze zanim go tam wsadzono.

Mnie z kolei to się bardzo podoba i to ,że nie tylko jeden tylko tysiące Misiewiczów zasiada w spółkach.,To jest bardzo szlachetne i sprawiedliwe.,Jesteś nieukiem ,masz trzy klasy,wszystkie trzy pierwsze ,nie szkodzi my Cie nie skreślamy.,Proszę bardzo masz stanowicho,.Jesteś leniwy,nie chce Ci się pracować,nie szkodzi pójdziesz zasiadać w radzie nadzorczej.,

Mnie z kolei to się bardzo podoba i to ,że nie tylko jeden tylko tysiące Misiewiczów zasiada w spółkach.,To jest bardzo szlachetne i sprawiedliwe.,Jesteś nieukiem ,masz trzy klasy,wszystkie trzy pierwsze ,nie szkodzi my Cie nie skreślamy.,Proszę bardzo masz stanowicho,.Jesteś leniwy,nie chce Ci się pracować,nie szkodzi pójdziesz zasiadać w radzie nadzorczej.,

MI to by się podobało, gdyby zarobki w radach nadzorczych nie były tak wysokie. Rozumiem potrzebę, żeby swoi patrzyli spółkom skarbu państwa na ręce, to jest naturalne, ale przy okazji stało się to idealne miejsce do wynagradzania swoich kupą kasy, co jest patologią w Polsce od wielu, wielu lat. Ktoś w ogóle wie dlaczego w radzie nadzorczej dostaje się takie chore pieniądze?

A najlepsze jest to, ze Morawiecki wzial kilku swoich i powsadzal do tylu spolek, ze sami sie nie moga polapac (zeby kasa sie zgadzala i warto bylo rezygnowac z milionowych posadek w bankach). Ciekawe tylko czy przyniosa jakies rozwiazania z biznesu, cos tam dzialaja, ale na razie wiellkich zmian nie widac...

MI to by się podobało, gdyby zarobki w radach nadzorczych nie były tak wysokie. Rozumiem potrzebę, żeby swoi patrzyli spółkom skarbu państwa na ręce, to jest naturalne, ale przy okazji stało się to idealne miejsce do wynagradzania swoich kupą kasy, co jest patologią w Polsce od wielu, wielu lat. Ktoś w ogóle wie dlaczego w radzie nadzorczej dostaje się takie chore pieniądze?

Wysokie wynagrodzenia w radach nadzorczych są uzasadnione. Pieniądze są proporcjonalne do wysiłku intelektualnego,a im ktoś bardziej tępy i niedouczony tym więcej musi kombinować żeby udawać kompetentnego.,Zresztą ten w państwowej spółce ma taki sam żołądek jak prywaciarz i jemu też się należy kupa kasy.,Na dodatek państwowe to niczyje wiec trzeba grabić ile się da .,    

Osobiście myślę, że Wałęsa miał 3 etapy. Pierwszy do mniej więcej 1974, gdzie donosił za kasę, który należy ocenić źle. Potem od 1974 do zostania prezydentem, mimo wszystko uważam, że działał w porządku i wpływu na niego nikt nie miał. Wtedy rzeczywiście zachowywał się odważnie i bohatersko i odkupił swoje winy z nawiązką (są niejasne kwestie, ale bardziej prawdopodobna jest wersja, że nie był sterowany) Natomiast odkąd został prezydentem, to mam wrażenie, że mu odpieprzyło strasznie i stał się innym człowiekiem i ten etap życia Wałęsy do dzisiaj oceniam jednoznacznie negatywnie.

mnie się wydaje, że miał dogadane z Kiszczakiem wygranie II kadencji. wyskoczyli z Kwaśniewskim i Lechu chyba się zawiódł. chociaż podobno specjalnie chciał przegrać i "podanie nogi" Kwaśniewskiemu było wyreżyserowane. został po I kadencji praktycznie sam.

od wysoko postawionego byłego oficera bezpieki słyszałem, że Wałęsa był ich ale się urwał. nie wydaje mi się aby Kiszczak szantażował prostymi sprawami Lecha tym bardziej, że dokumenty z 70-74 aż nie są takie kompromitujące. co innego jakby miał dokumenty do końca lat 80tych albo przynajmniej z okresu nasileń walk. Kiszczak pewnie powiedział Lechowi co ma na niego i chciał gwarancję spokojnej emerytury tylko jakim gwarantem dla Kiszczaka był Lechu jak ten miał później 1% poparcia? całe sądownictwo chroniło sbków ubeków a Wałęsa to mała ryba w tej grze.

smutna postać ponieważ jakby się przyznał po ludzku to współpracy to po latach każdy by mu wybaczył a tak jak nadal pierdoli i jest gwiazdą memów to tylko dalej się ośmiesza.

Dobra Panowie, skonczcie z tym Walesa, bo to juz nudne.

Co myslicie o powiekszeniu Warszawy? Chyba to troche wazniejsze od Walesy, bo moze miec wplyw na potencjalnie duza grupe Polakow...i nie tylko mieszkancow Wawy. 

A taka ciekawostka, dzial podatkowy MF sie wzmocnil o 3 gosci z biznesu, i to gosci z bogatym notesem, oj w podatkach bedzie ciekawie. Duzy, bardzo duzy nacisk zaczyna sie klasc na ukrocenie unikania. Nie powiem, ta informacja to miod na moje uszy. Szkoda tylko, ze tak maly % kasy, ktora pewnie uzyskaja z ukrocenia zlodziejstwa pojdzie na inwestycje. Ale i tak na +.

mnie się wydaje, że miał dogadane z Kiszczakiem wygranie II kadencji. wyskoczyli z Kwaśniewskim i Lechu chyba się zawiódł. chociaż podobno specjalnie chciał przegrać i "podanie nogi" Kwaśniewskiemu było wyreżyserowane. został po I kadencji praktycznie sam.

od wysoko postawionego byłego oficera bezpieki słyszałem, że Wałęsa był ich ale się urwał. nie wydaje mi się aby Kiszczak szantażował prostymi sprawami Lecha tym bardziej, że dokumenty z 70-74 aż nie są takie kompromitujące. co innego jakby miał dokumenty do końca lat 80tych albo przynajmniej z okresu nasileń walk. Kiszczak pewnie powiedział Lechowi co ma na niego i chciał gwarancję spokojnej emerytury tylko jakim gwarantem dla Kiszczaka był Lechu jak ten miał później 1% poparcia? całe sądownictwo chroniło sbków ubeków a Wałęsa to mała ryba w tej grze.

smutna postać ponieważ jakby się przyznał po ludzku to współpracy to po latach każdy by mu wybaczył a tak jak nadal pierdoli i jest gwiazdą memów to tylko dalej się ośmiesza.

Ja nawet nie twierdzę, że Wałęsa spełniał polecenia SB, ale wiedział, co oni na niego mają, bo pokazali mu to w Arłamowie i ta wiedza z pewnością miała wpływ na jego działania.

Po drugie Wałęsa nie był małą rybą w tej grze, decydował o postawieniu na stołkach wielu ludzi odpowiedzialnych za teczki. Nie jest tajemnicą, że Wałęsa miał duży wpływ na chociażby UOP.

Zgadzam się z Tobą, jakby się przyznał, przeprosił i jakoś zadośćuczynił tym, których skrzywdził ( a trochę się ich zebrało od tych, na których donosił, przez proces brzeski aż po Wyszkowskiego), to wszyscy by mu wybaczyli. Zrobił dla Polski wiele dobrego, ale nie mam o nim dobrego zdania, jako o człowieku.

Dobra Panowie, skonczcie z tym Walesa, bo to juz nudne.

Co myslicie o powiekszeniu Warszawy? Chyba to troche wazniejsze od Walesy, bo moze miec wplyw na potencjalnie duza grupe Polakow...i nie tylko mieszkancow Wawy. 

Jeżeli chodzi o powiększenie Warszawy, to jest to naprawdę świetny pomysł. Problem w tym, że jest to również pomysł, który może bardzo pomóc wygrać PIS w Warszawie wybory samorządowe i stąd ten krzyk.Zresztą nie łudźmy się, PIS o tym doskonale wie. Te wszystkie gminy już dawno należało przyłączyć do Warszawy, bo tak podpowiada zdrowy rozsądek. Będzie taniej i sprawniej.  A do tego jeszcze są zyski polityczne. Jeden wielki win-win

http://businessinsider.com.pl/finanse/budzet-za-2016-r-wyglada-zaskakujaco-slabo/5df5lsx

To jest największy fuck up PiSu a chyba nigdzie nie słyszałem o tym informacji. Więc cały rok mydlili oczy, zabierali płynność przedsiębiorcom i teraz okazuje się, że wszystkie przechwałki były gówno warte. W czym to jest lepsze od Platformy?

Dojście do władzy PiSu jest tak naprawdę dobre z dwóch powodów:

1) Odsuwa od władzy próżnych ludzi, dla których władza jest celem samym;

2) Daje szanse, że na prawicy wykształci się silna gałąź wolnościowa bo ich pomysłów gospodarczych za niedługo już każdy będzie miał po dziurki w nosie;

RajonRondo25 jest mniejszym fanem Ronda niż ty PiSu. 

Z josephem się na konta pozamieniałeś, czy co? Zobacz, jakie jest poparcie ludzi z tych gmin dla tej reformy, jak bardzo obniży koszty dojazdów do Warszawy, rozliczania śmieci itd. Myślałem, że popierasz takie rozwiązania.

Z josephem się na konta pozamieniałeś, czy co? Zobacz, jakie jest poparcie ludzi z tych gmin dla tej reformy, jak bardzo obniży koszty dojazdów do Warszawy, rozliczania śmieci itd. Myślałem, że popierasz takie rozwiązania.

A jakie ludzi z Warszawy? To chyba dwustronny deal?

Nie muszę się z nikim zamieniać na konta, by widzieć, że popierasz absolutnie wszystko od PiSu łącznie z kolesiostwem i nepotyzmem. 

z21322372Q,Mapa-Warszawy.jpg

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.