Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Pozytywna w tym samym kontekście jak wynik na HIVC jest pozytywny?

nie

pozytywny w tym sensie, że nawet wesoło go posłuchać i w trakcie nawet nie mam morderczych myśli,

+ duża charyzma

(i nie zmienia tego fakt, że w większości nie zgadzam się z jego poglądami....ale dla mnie słuchanie "polityka" to jak czytanie filozofa albo poety - mniej liczy się treść a zdecydowanie bardziej forma)

nie

pozytywny w tym sensie, że nawet wesoło go posłuchać i w trakcie nawet nie mam morderczych myśli,

+ duża charyzma

(i nie zmienia tego fakt, że w większości nie zgadzam się z jego poglądami....ale dla mnie słuchanie "polityka" to jak czytanie filozofa albo poety - mniej liczy się treść a zdecydowanie bardziej forma)

Marian na plus bo gada jak chłopak z osiedla i nie jest tak głupi jak wygląda. Ale mimo wszystko jak polityk widocznie jest za cienki skoro nie potrafi się ugryźć w język jak mu coś głupiego do głowy przyjdzie.

to kolejna zaleta :smile:

Kowalski jest tak samo pozytywny, jak goście z Jackass, albo jak Wiesiek Wszywka i tak samo mądry.  Papież Franciszek - uzurpator inspirowany Che Guevarą. Większość klownów jest pozytywna, ale nie chciałbym, żeby klown zajmował się polityką.

Chociaz Gozdyra miała go chyba za jakiegoś wiejskiego głupka, którym nie jest i z tego powodu sama z siebie zrobiła kretynkę.

Straciłem 45 minut życia oglądając ten program.

Edytowane przez fluber

to musisz mieć sporo przykrości w życiu :smile:

A to dlaczego? :nevreness:

Facet coś tam słyszał o czymś, coś tam powierzchownie liznał, nie ma wykształcenia, próbuje się wypowiadać na różne tematy. Jako polityk jest niebezpieczny, bo z nikim nie potrafi rozmawiać bez pyskowania, jak usłyszał, że ktoś go nazwał bodajże chamem, to rypnął tekstem "powiedz mi to w twarz frajerze". Nie wiem, co w nim widzisz pozytywnego. Tzn. gościu jest śmieszny i być może to traktujesz, jako bycie pozytywnym, ale w polityce klown nie jest pożądanym zjawiskiem.

A to dlaczego? :nevreness:

Facet coś tam słyszał o czymś, coś tam powierzchownie liznał, nie ma wykształcenia, próbuje się wypowiadać na różne tematy. Jako polityk jest niebezpieczny, bo z nikim nie potrafi rozmawiać bez pyskowania, jak usłyszał, że ktoś go nazwał bodajże chamem, to rypnął tekstem "powiedz mi to w twarz frajerze". Nie wiem, co w nim widzisz pozytywnego. Tzn. gościu jest śmieszny i być może to traktujesz, jako bycie pozytywnym, ale w polityce klown nie jest pożądanym zjawiskiem.

np dlatego, że ten coś tam słyszący, powierzchownie liżący, niewykształcony, próbujący się wypowiadać na różne tematy klaun wypadł lepiej w debacie prezydenckiej od wymuskanego, wykształconego, przygotowywanego (podejrzewam, ze sporym nakładem pieniężnym) ziomka z partii (tak tak Duda nie jest w PiS blabla), której tak zawzięcie bronisz na każdym kroku :) a jak nazwać kogoś, kto był gorszy od klauna?

I nie nie chodzi mi o to, żeby źle pisać o Dudzie (bo to pewnie najlepszy prezydent post-PRL) - ale w tym jedynym momencie w którym można było robić jakieś porównania wypadł gorzej od osiedlowego mądrali. Nie wykluczam, że dalej byłoby tylko gorzej dla Mariana - ale niestety nie dane nam było tego uświadczyć. Prominentni politycy ustalili sobie reguły gry - i spoko, szkoda tylko, że tak ochoczo te reguły zostały przyjęte także przez wyborców ("nie chce zmarnować głosu").

np dlatego, że ten coś tam słyszący, powierzchownie liżący, niewykształcony, próbujący się wypowiadać na różne tematy klaun wypadł lepiej w debacie prezydenckiej od wymuskanego, wykształconego, przygotowywanego (podejrzewam, ze sporym nakładem pieniężnym) ziomka z partii (tak tak Duda nie jest w PiS blabla), której tak zawzięcie bronisz na każdym kroku :smile: a jak nazwać kogoś, kto był gorszy od klauna?

No cóż, nie wiedziałem, że istnieją jakieś obiektywne kryteria oceny tego, kto zwyciężył w debacie prezydenckiej. Kowalski wypadł powyżej oczekiwań, bo było krótki i nie musiał dużo mówić. To, że wypadł w debacie lepiej, to nie zmienia faktu, ze jest klownem. Na siłowni tez wypadłby lepiej od ziomka z partii, którym wtedy Duda był.

"Działam we własnej firmie"

"Reprezentuję młodych chłopaków pomordowanych na stadionach"

"Polska nie może być popychadłem"

"Na Polakach żeruje rak biurokracji"

"Sprzedali nas"

Szukanie wszędzie spisku , towarzyszy itd. Nie wiem, jak według Ciebie wypadł na debacie prezydenckiej, ale jak dla mnie to nie pokazał nic, czego wcześniej nie poruszał w swoich poglądach, tylko ktoś go dobrze przygotował i nauczył mówić, to co wymyślił.

Takie teksty to może działają w wyborach na największego populistę, ale do poważnego polityka klowna nie porównuj. Gościu nie wie, co mówi. To co dowalił z Franciszkiem i Benedyktem w tych Skandalistach, to jako obeznany w temacie KK człowiek, to mam wrażenie, że Pan Marianowi musiała sztanga upaść na głowę na siłowni. Facet plecie bzdury, szuka spisków, wszędzie widzi jakąś zmowę i najchętniej połowie sejmu wybiłby zęby.

...

przyznaj flubi, że gdyby nie ten tekst o Franciszku to byś nawet tego nie pisał a tak się nabuzowałeś :>

szczególnie że wymienianie teorii spiskowych i populizmów jako negatywów ze strony największego PiSowca forum to takie trochę heheszki

Edytowane przez julekstep

przyznaj flubi, że gdyby nie ten tekst o Franciszku to byś nawet tego nie pisał a tak się nabuzowałeś :>

Przyznaję, że najbardziej wkurzyło mnie, że ktoś przedstawia się jako polski katolik potem pierdzieli takie farmazony na temat katolicyzmu, że robi się słabo i powiela typowy lewacki stereotyp polskiego katolika, który nie ma nic wspólnego z wiarą chrześcijańską. 

A wkurzył mnie chyba jeszcze bardziej tekstem o Benedykcie, który nigdy by takich głupot, jak Franciszek nie opowiadał, choć jego zdanie w kwestii uchodźców było dokładnie takie samo, jak Franciszka. Podejrzewam też, że skoro z taką pewnością facet wypowiada się na temat religii, którą wyznaje, to nawet nie chcę myśleć, jakie musi mieć braki w kwestiach, z którymi nie ma kontaktu codziennie.

Poza tym to "powiedz mi to w twarz frajerze" przelało czarę goryczy. Przecież facet jest tak pozytywny, jak przeciętny dres spod dyskoteki w Pcimu Dolnym.

A zdjęcie Marianka z tapetą książek?

nawet tego nie widziałem, ale bardzo wesołe :) Marian dobry troll!

Podejrzewam też, że skoro z taką pewnością facet wypowiada się na temat (xxx) to nawet nie chcę myśleć, jakie musi mieć braki w kwestiach, z którymi nie ma kontaktu codziennie.

na e-nba go! :D

na e-nba go! :grin:

Na e-nba i ten wątek się nadaje, ale na pewno nie na prezydenta i nie wiem, ile musiałeś wypić na debacie prezydenckiej, że Twoim zdaniem dobrze wypadł :nevreness:

Facet żyje w jakiejś innej rzeczywistości, w KK od prawie 100 lat obchodzi się Światowy dzień migranta i uchodźcy, nauka KK mówi jasno, że należy uchodźcom w miarę swoich możliwości, pomagać, przyjmować, zapewniać jedzenie, ubrania, dach nad głową, oświate itd. Mówi to każdy papież od 100 lat.

Gościu twierdzi, że papież inspirowany Che Guevarą, przeprowadził pucz na nieczułym na uchodźców prawdziwym papieżu Benedykcie, a Ty piszesz, że gościu jest pozytywny. Jest pozytywny, jak większość gości Gozdyry, typu Rafalala, czy ta Bratkowska :nevreness:

tvn24 - cała prawda całą dobę

O co chodzi w tym newsie, bo jakoś nie widzę nic podejrzanego?

Na e-nba i ten wątek się nadaje, ale na pewno nie na prezydenta i nie wiem, ile musiałeś wypić na debacie prezydenckiej, że Twoim zdaniem dobrze wypadł :nevreness:

A Duda jak wypadł? Był świetny i przekonujący? Bo ja pamiętam go tylko ze sztucznych ruchów rękami (Szydło wręcz identycznie gestykulowała i wyglądało to tak samo sztucznie) i tego, że mówił o wszystkim i o niczym. Po prostu sztuczny. 

Jako prezydent wypada na szczęście lepiej niż na tej debacie...

nie wiem, ile musiałeś wypić na debacie prezydenckiej, że Twoim zdaniem dobrze wypadł :nevreness:

u mnie to było top-3 na luzie a to że dobrze wypadł to była dość powszechna opinia (inna sprawa, że całościowy poziom tego 1 z 10 był marny)

Facet żyje w jakiejś innej rzeczywistości, w KK od prawie 100 lat obchodzi się Światowy dzień migranta i uchodźcy, nauka KK mówi jasno, że należy uchodźcom w miarę swoich możliwości, pomagać, przyjmować, zapewniać jedzenie, ubrania, dach nad głową, oświate itd. Mówi to każdy papież od 100 lat.

Gościu twierdzi, że papież inspirowany Che Guevarą, przeprowadził pucz na nieczułym na uchodźców prawdziwym papieżu Benedykcie, a Ty piszesz, że gościu jest pozytywny. Jest pozytywny, jak większość gości Gozdyry, typu Rafalala, czy ta Bratkowska :nevreness:

no trafił Cię w ten czuły punkt. masz na dobicie:

201506_0915_hefig.jpg

Sprawdź, którędy płynie Narew ;)

Zaznaczyli nie tą Złotorię, bo z tego co widzę na wikipedii są dwie, nawet nie zwróciłem uwagi na mapę, ale nie każdy jest z Podlasia, żeby na takie rzeczy zwracać uwagę.

A Duda jak wypadł? Był świetny i przekonujący? Bo ja pamiętam go tylko ze sztucznych ruchów rękami (Szydło wręcz identycznie gestykulowała i wyglądało to tak samo sztucznie) i tego, że mówił o wszystkim i o niczym. Po prostu sztuczny. 

Jako prezydent wypada na szczęście lepiej niż na tej debacie...

Tak, był sztuczny, ale od kandydata na prezydenta wymaga się czegoś innego, dlatego w wyborach nie startują Marcin Prokop, Tomasz Kammel, czy Maciej Dowbor. Kowalski swoim wystąpieniem pokazał jedynie, że na prezydenta się nie nadaje. Być może w innych kategoriach wypadł lepiej, nie wiem. Czy był bardziej szczery, czy naturalny? Na pewno, ale to nie ma nic do rzeczy.

u mnie to było top-3 na luzie a to że dobrze wypadł to była dość powszechna opinia (inna sprawa, że całościowy poziom tego 1 z 10 był marny)

Może w mówieniu, ale nie w tym, że nadaje się na prezydenta.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.