Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Bez napinki ani jedne ani drugiej.,Uważam ,że państwowa telewizja jest niepotrzebna.,TV powinna dostarczać rozrywkę i rzetelną informacje.a nie chamską propagandę partii,która w danym momencie jest przy korycie.,A to ,że na dodatek jest przymus płacenia za reżimową telewizje to szczyt je*anej bezczelności,.To wygląda tak jakby Kurski przychodził codziennie srać w Twoim domu ,a na koniec miesiąca wystawiał fakturę za to ,że Ci w chałupie nasmrodził.,   

Faktycznie, zgadzam się z tobą. Nie chciałbym żyć w kraju, w którym telewizja przedstawia tak niski poziom, że trolling użytkownika 4chanu przedstawiają w niej jako raport krajowe agencji wywiadowczej. Jak tępi ludzie muszą żyć w takim kraju. 

W Stanach nie ma państwowej tv a i tak o prawdę ciężko. Na koniec dnia i tak musisz przeczytać/oglądnąć prawie wszystko żeby mniej więcej mieć obraz prawdy.

Choć zgadzam się, państwowa telewizja to straszny syf.

O prawdę zawsze jest ciężko.,Zresztą zależy której prawdy ktoś szuka,gdyż podobno jest kilka rodzajów.,Większość stacji TV jest w jakimś stopniu skażona poglądami politycznymi.,Najbardziej sterylna była Al Jazzera America,ale w zeszłym roku przestała nadawać,na drugim miejscu BBC ale ona z kolei jest skażona Britishizmem i ciężko się ogląda ze względu na akcent .,Jest także państwowa telewizja PBS jedyna stacja w której czasami można obejrzeć polskie filmy.,Ja przy wyborze info-wizji kieruje się bardziej osobą prowadzącego reportera niż logo stacji .,Mam kilku ulubionych,kilku poznałem osobiście.,Stacja nie ma znaczenia, w FOX News lubiłem styl dziennikarski   Megyn Kelly ,ale niedawno rozstała się z FOX., 

O prawdę zawsze jest ciężko.,Zresztą zależy której prawdy ktoś szuka,gdyż podobno jest kilka rodzajów.,Większość stacji TV jest w jakimś stopniu skażona poglądami politycznymi.,Najbardziej sterylna była Al Jazzera America,ale w zeszłym roku przestała nadawać,na drugim miejscu BBC ale ona z kolei jest skażona Britishizmem i ciężko się ogląda ze względu na akcent .,Jest także państwowa telewizja PBS jedyna stacja w której czasami można obejrzeć polskie filmy.,Ja przy wyborze info-wizji kieruje się bardziej osobą prowadzącego reportera niż logo stacji .,Mam kilku ulubionych,kilku poznałem osobiście.,Stacja nie ma znaczenia, w FOX News lubiłem styl dziennikarski   Megyn Kelly ,ale niedawno rozstała się z FOX., 

Styl dziennikarski powiadasz... :onthego:

Jeszcze apropo TVP. Pamiętam, że ,,Glinę" zdjęto (w sensie zrezygnowało z trzeciej serii), bo partyjnym nie spodobał się odcinek o cyganach (swoją drogą dość kiepski i niezbyt pasujący do klimatu serialu, ale c'mon).

Fragment wywiadu ze scenarzystą:

Glina został celowo uj...ny.

Dlaczego? Przecież widzieli, co brali, znali scenariusz

Problem w tym, że scenariusz dostała ekipa Jana Dworaka, a serial - ekipa Urbańskiego [mowa o ówczesnych
prezesach TVP].

Był politycznie niewygodny?

To jest bliskie prawdy. Pewien człowiek z TVP dwa lata później powiedział mi wprost: "Zostaw to. Nie marnuj czasu i
energii. To zostało celowo up...one, wszyscy na Woronicza o tym wiedzieli". Taka była decyzja prezesa Urbańskiego.
Czekali, żebym ja napisał trzynaście odcinków, które bez czytania wyrzuciliby do kosza.

Powód?

Widział pan drugi sezon. Cyganie, Młodzież Wszechpolska. Gdy to pisałem, nie spodziewałem się takiej reakcji

https://dorzeczy.pl/kraj/19566/PO-i-Nowoczesna-chcialy-bratniej-pomocy.html

Skoro PSL potwierdza ,że były takie rozmowy to może być gwoźdź  do trumny dla PO i N. ( stanowisko samo Kukiz 15 mogłoby odebrane,że są przystawką PiS-u więc są niewiarygodni )

Gwóźdź do trumny, czy Trybunał Stanu? To nie może być prawda, ci ludzie nie mogą być aż tak źli, głupi i pazerni...

Gwóźdź do trumny, czy Trybunał Stanu? To nie może być prawda, ci ludzie nie mogą być aż tak źli, głupi i pazerni...

Głupi i naiwni tak. Inna sprawa jest taka, że Unia by "zadziałała" na zasadzie powiedzenia "ojoj wy niedobrzy" i na tym by się skończyło. PiS też chciał swego czasu wolać o pomoc zagranicę - w sprawie Smoleńska. Nic nie zrobił, sprawa rozeszla się po kościach i tu też tak będzie. A politycy niech się już przestaną gównem zajmować tylko pomyślą co zrobić choćby ze smogiem lub innymi poważnymi problemami ludzi.

Edytowane przez TuPalnik

To społeczeństwo korzysta na większej liczbie dzieci. 

No nie zawsze. Albo inaczej - lepiej żeby ludzie wykształceni zwiększyli liczbę rodzonych dzieci o 1 niż niewykształceni o 2

Logika podpowiada, że lepiej bezrobotnych eksterminować niż wypłacać im zasiłki, rakowców eksterminować zamiast opłacać im chemioterapię itd. Prawo dżungli jest logiczne, ale cywilizowany świat już nie zawsze.

Tylko jest różnica pomiędzy brakiem leczenia lub zabijaniem ludzi a brakiem dotowania kogos dlatego że jest biedny

1. Jest jednym i drugim... Za 17 lat będzie tylko tym drugim.

2. Jedynaków, którzy łapią się na 500+ jest w Polsce około 900 tysięcy, z 2,1 miliona jedynaków w Polsce, co daje 42,8% wszystkich rodzin z jednym dzieckiem...

3. Emerytur? Chodzi mi o to, że wypłacą emerytury powyżej kwoty emerytury obywatelskiej tym, którzy w podatkach oddali więcej, a pozostali dostaną jakąś określoną kwotę, a podatek będzie jednolity. Prawdopodobnie kiedyś tak będą musieli zrobić, jak się dzietność nie poprawi.

4. 672 rodziny w Polsce nie wydawały na jedzenie, przynajmniej tyle udokumentowano przypadków w tym roku, w których dzieci chodziły głodne, a rodzice się napruwali.

1. za 17 lat to dość duża perspektywa - nie wiadomo czy i jak będzie to funkcjonować.

2. Ja wiem, że takich ludzi jest dużo tylko czy to jest ten model rodziny który powinniśmy premiować

3. No ale tacy, którzy pracują przez całe życie to chyba większość i oni będą musieli dostać więcej. A reszcie musiałbyś dać obywatelską, której przecież nie ustalisz na wysokości 500 zł. To jak to będzie mniejsze obciążenie dla Państwa niż obecnie?

4. A jak było robione te badanie?

Dudeł dzisiaj kończy pielgrzymkę do Izraela, wczoraj w RMF o 8 rano był sam Dudeł, dzisiaj Szewach, były żydowski ambasador w Polsce. Po spotkaniu z diasporą w USA tym razem dotarł do źródła. Stronnictwo amerykańsko-żydowskie rośnie w siłę i wydaje instrukcje.

Słuchał ktos dzisiejszego belkotu Radziwiłła?

Mowa o marihuanie

Podobno minister zdrowia siedzi na najbardziej gorącym stolku i chyba w panice zaczyna belkotac, tym bardziej że sam PiS wcześniej, włącznie z Duda mówili jednogłośnie że jest to lek i że powinien być dopuszczony, podobno sam Kalita jakiś czas temu rozmawial o tym z prezydentem.

Wytłumaczy mi otos o co chodzi mama nadzieję niedługo byłemu ministrowi

Edytowane przez josephnba

Tylko jest różnica pomiędzy brakiem leczenia lub zabijaniem ludzi a brakiem dotowania kogos dlatego że jest biedny

Oczywiście, tylko że naukowo podchodząc do tematu, to w zależności od nierówności społecznych, niezadowolenie biednych ejst różne. Im większe różnice w społeczeństwie tym gorzej (jest nawet na to wprowadzony jakiś specjalny wspołćzynnik). Najlepiej, żeby były na pewnym poziomie, który zapewnia wzrost gospodarczy i nie powoduje buntu, czy popularności ruchów populistycznych wśród najbiedniejszych. Generalnie chodzi o to, żeby każdy miał udział w jakimś tam stopniu w dobrobycie całego społeczeństwa. W tej chwili, w Polsce nierówności społeczne są wciąż zbyt duże, ale 500+ poprawiło sprawę.

1. za 17 lat to dość duża perspektywa - nie wiadomo czy i jak będzie to funkcjonować.

2. Ja wiem, że takich ludzi jest dużo tylko czy to jest ten model rodziny który powinniśmy premiować

3. No ale tacy, którzy pracują przez całe życie to chyba większość i oni będą musieli dostać więcej. A reszcie musiałbyś dać obywatelską, której przecież nie ustalisz na wysokości 500 zł. To jak to będzie mniejsze obciążenie dla Państwa niż obecnie?

4. A jak było robione te badanie?

1. Polska się rozwija i trudno byłoby uzasadnić rezygnację z takiego projektu. Niepokoje społeczne byłyby spore po czymś takim.

2. Ale jaki model rodziny? Zupełnie nie rozumiem o jakim modelu rodziny mówisz. 2+1? 1+1? Takim, w którym dziecko nie ma w co się ubrać, albo co zjeść, bo rodzice za mało zarabiają?

3. W tej chwili tak, ale przy obecnych prognozach demograficznych ten system powinien się szybko zacząć zwracać, bo z obecnym będzie już tylko gorzej.

4. Jakie badanie? To liczba świadczeń zamienionych na rzeczowe z powodu wydawania środków niezgodnie z przeznaczeniem w całej Polsce w zeszłym roku.

Słuchał ktos dzisiejszego belkotu Radziwiłła?

Mowa o marihuanie

Podobno minister zdrowia siedzi na najbardziej gorącym stolku i chyba w panice zaczyna belkotac, tym bardziej że sam PiS wcześniej, włącznie z Duda mówili jednogłośnie że jest to lek i że powinien być dopuszczony, podobno sam Kalita jakiś czas temu rozmawial o tym z prezydentem.

Wytłumaczy mi otos o co chodzi mama nadzieję niedługo byłemu ministrowi

Ale co tam zaczął bełkotać? Nie zauważyłem nic dziwnego w jego dzisiejszej wypowiedzi. O czym konkretnie mówisz?

Niedawno bredził o smogu, ale o marihuanie, to nie wiem za bardzo o czym piszesz.

Znalazłem nawet cytat z dzisiaj ministra:

"Wydaje się, że jest dopuszczalne, aby dla niewielkiej grupy pacjentów, którzy tego potrzebują, zgodnie z zaleceniem lekarskim, sprowadzać preparaty marihuanowe jako surowce farmaceutyczne i po przygotowaniu w odpowiednio wytypowanych aptekach, zapewnić stosowanie tego typu preparatów, jako terapii eksperymentalnej"

Edytowane przez fluber

Oczywiście, tylko że naukowo podchodząc do tematu, to w zależności od nierówności społecznych, niezadowolenie biednych ejst różne. Im większe różnice w społeczeństwie tym gorzej (jest nawet na to wprowadzony jakiś specjalny wspołćzynnik). Najlepiej, żeby były na pewnym poziomie, który zapewnia wzrost gospodarczy i nie powoduje buntu, czy popularności ruchów populistycznych wśród najbiedniejszych. Generalnie chodzi o to, żeby każdy miał udział w jakimś tam stopniu w dobrobycie całego społeczeństwa. W tej chwili, w Polsce nierówności społeczne są wciąż zbyt duże, ale 500+ poprawiło sprawę.

Polska jest jednym z najbardziej wyrównanych społecznie krajów na świecie.

No nie zawsze. Albo inaczej - lepiej żeby ludzie wykształceni zwiększyli liczbę rodzonych dzieci o 1 niż niewykształceni o 2

I po co Ci miliony socjologów po wyższych szkołach zawodowych? 

Polska jest jednym z najbardziej wyrównanych społecznie krajów na świecie.

Jest też jednym z najbogatszych, ale co w związku z tym? Należymy do Unii Europejskiej, gdzie standardy są jednak wyższe, a różnice mniejsze. Niezadowolenia społecznego nie zmniejszy fakt, że w Afryce mają gorzej. Biorąc pod uwagę fakt, że współczynnik Giniego mamy gdzieś w okolicach połowy stawki, a PKB na głowę wyższe tylko od Chorwacji i Rumunii, to priorytetem dla naszego kraju jest zmniejszanie nierówności społecznej. Przecież to jest główna przyczyna emigracji Twojego pokolenia.

Dokładnie w tej samej wypowiedzi stwierdził że nie ma dowodów na to iż marihuana ma właściwości lecznicze, że nie ma potrzeby hodować tego zioła, a wystarczy tylko leki konopne sprowadzać i selekcjonowac, co samo w sobie jest debilizmem pierwszej wody

Przecież na uprawie i handlu przeciętny Polak może sporo zaoszczędzić (cena leków), nie wspomnę też o gałęzi przemysłu (wąskiej, ale dochodowej) oraz wplywach do budżetu no i możliwości eksportu

Dopiero później chyba skumal ze sie lekko zagalopowal w swojej niewiedzy i dodał to co napisałeś

Inna sprawa, że komisja powołana w tym celu ma też spore opóźnienia bo powinni zamknąć temat w listopadzie a odpowiedzialność zrzucsja na "destzbilizacje Sejmu"

Edytowane przez josephnba

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.