Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli opozycja chciała przedterminowych wyborów tak na serio to:

a) jest głupia bo strzeliłaby sobie w stopę. Sondażom nie wierzę, moim zdaniem pis by miał co najmniej podobny wynik a na opozycja byłaby jeszcze bardziej rozbita. Jest jednak mały szczegół

b] pis ma większość w sejmie, senacie, ma prezydenta i osadzone najważniejsze stołki. Nie wiem co oni by musieli zrobić aby pis zgodził się na wybory.

Nieuchwalony budżet = przedterminowe wybory niezależnie od tego, czy masz w sejmie 50%, 70, czy 90.

Nowoczesna nie ma subwencji z budżetu, dla niej każdy wynik powyżej 3% to zysk.

Można cytat z tymi glizdami?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wolski-zegna-stary-rok-Owsiak-i-inne-glisty-ludzkie,wid,18085361,wiadomosc.html?ticaid=118742

No sorry fluber ale skoro cebie choć odrobinę przekonują te "argumenty" to nie mamy o czym gadać

Pomijam już z grzecznosci fakt, że ty byłeś "przekonany" jeszcze przed emisją...

Jaki parlament taki pucz

I kończąc wątek wosp i niepolitycznych decyzji

Poczta Polska nie robi znaczków, pierwszy raz od 25 lat, tvp nie emituje pierwszy raz od 25 lat, wojsko i policja nie mogą uczestniczyć, pierwszy raz od 25 lat

Oczywiście to wszystko przypadek i oszczędności...

Prominentni politycy i współpracownicy pisu jadą po owsiaku i wosp, prezes dwojko nazywa ludzi biorących w tym udzisl gnidsmi czy glizdami.

Dobra zmiana

"język nienawiści"

Ale jakie argumenty? Napisałem wcześniej swoją opinię pod tym filmem. Uważam, ze celem opozycji nie był pucz, tylko nieuchwalenie budżetu i przedterminowe wybory, a wyszło na to, że ten pucz odbyłby się, gdyby na manifestację nie przyszło tysiąc osób, tylko 30 tysięcy, jak jeszcze w czerwcu. Jak myślisz, jakby się to wszystko skończyło, gdyby 30k ludzi przylazło pod sejm?

Jeżeli po obejrzeniu tego filmiku uważasz, że dobra zmiana posługuje się językiem nienawiści, to nic Ci już niestety nie pomoże.

I serio to TY piszesz, ze wojsko i policja pierwszy raz nie uczestniczy w WOŚP? Ty? Który pierwszy krzyczysz, że wojsko i policja nie są niczyją prywatną własnością? Właśnie to, że wojsko i policja uczestniczyły w WOŚP, nie osobiście najbardziej wkurwiało.

Akurat przy powtórce wyborów PiS by przegrał. Raczej drugi raz by nie wsadzili 17% poza sejm i mimo podobnego wyniku, nie miałby tyle posłów. 

Dokładnie, SLD, Korwin i Razem byli blisko wejścia do sejmu. Wejście którejkolwiek z tych partii do sejmu, nie dałoby większości PIS.

Edytowane przez fluber

Propaganda w wydaniu TVKurskiego kopiuje wzorce z stalinowskiej Rosji i Korei Północnej http://fakty.interia.pl/polska/news-wiadomosci-tvp1-usunely-serduszko-wosp,nId,2338180 .,Znikający symbol orkiestry przypomina słynne zdjęcie Stalina nad kanałem z którego usunięto Jeżowa, albo retuszowane materiały filmowe z Korei z których usunięto postać wujka Kim Jong Una ,Jang Song Thaeka.,Kurski jest dobry w te klocki, Goebels mógłby mu co najwyżej teczkę nosić,albo buty sznurować   

Nieuchwalony budżet = przedterminowe wybory niezależnie od tego, czy masz w sejmie 50%, 70, czy 90.

Nowoczesna nie ma subwencji z budżetu, dla niej każdy wynik powyżej 3% to zysk.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wolski-zegna-stary-rok-Owsiak-i-inne-glisty-ludzkie,wid,18085361,wiadomosc.html?ticaid=118742

Ale jakie argumenty? Napisałem wcześniej swoją opinię pod tym filmem. Uważam, ze celem opozycji nie był pucz, tylko nieuchwalenie budżetu i przedterminowe wybory, a wyszło na to, że ten pucz odbyłby się, gdyby na manifestację nie przyszło tysiąc osób, tylko 30 tysięcy, jak jeszcze w czerwcu. Jak myślisz, jakby się to wszystko skończyło, gdyby 30k ludzi przylazło pod sejm?

Jeżeli po obejrzeniu tego filmiku uważasz, że dobra zmiana posługuje się językiem nienawiści, to nic Ci już niestety nie pomoże.

I serio to TY piszesz, ze wojsko i policja pierwszy raz nie uczestniczy w WOŚP? Ty? Który pierwszy krzyczysz, że wojsko i policja nie są niczyją prywatną własnością? Właśnie to, że wojsko i policja uczestniczyły w WOŚP, nie osobiście najbardziej wkurwiało

ile % trzeba mieć żeby uchwalić budżet?

PiS tyle ma, niezależnie od tego czy by to głosowali w głównej czy kolumnowej. Nawet 110k luzi pod Sejmem by tego nie zmieniło. Poza tym sejm ma 4 miesiące na złożenie budżetu do prezydenta

Pytasz co by było gdyby było 30tys. Odpowiedź brzmi nie wiem i ty tez nie. Chcesz manipulować faktamito ja też się pokusze. Gdyby marsz niepodległości poszedł pod sejm byłby pucz, gdyby rydzykowa sekta poszła pod sejm w obronie wolnych mediów byłby pucz, tak samo to wiarygodne jak to że ty i kurewski twierdzicie że gdyby było X ludzi to by rozniesli parlament włącznie z inwentarzem. Nie masz dowodów, nie pleć bzdur

Język nienawiści był celowo w cudzysłów wzięty, bo to było hasło klucz zwolenników pisu, tych samych którzy o ludziach mówią flizdy, zdrajcy itd

Pokazuje tylko jedynie ze każda z tych stron posługuje się dokładnie tym samym językiem ale kiedy robiło to po to pewnie plakales preziowi w mankiet, teraz uważasz to za standard?

A propos akcji charytatywnych tak przypomnij nam maluczkim co robiło wojsko w ten weekned na piknikach? Nie zbierali czasem pieniędzy na Syrie?

Jest różnica między alepem smolenskim czy warta honorową na miesiecznej szopce smoleńskiej a publiczną, chatytatywna zbiórka na jakikolwiek cel.

Rok temu jakiś burak z pisu kazał się zwalniać policjantowi, który na tweeterze napisał że wesprze te akcje, sugerował to każdemu pracownikowi publicznemu

Straż, policja czy poczta od zawsze aktywnie uxzestniczyly w różnego rodzaju akcjach. Chcesz mi wmówić że teraz PiS zakaze im jakiejkolwiek aktywności charytatywnej?

A retuszu serduszka nawet nie skomentuje, no o kurewskim już swoje napisałem

Cieszę się że napisałem prawdę

A tak przy okazji

http://www.expressbydgoski.pl/polska-i-swiat/a/ksiadz-do-wiernych-w-strzelcach-opolskich-wosp-zbiera-na-aborcje-i-eutanazje-co-na-to-kuria,11691916/

ŻENADA

Edytowane przez josephnba

ile % trzeba mieć żeby uchwalić budżet?

PiS tyle ma, niezależnie od tego czy by to głosowali w głównej czy kolumnowej. Nawet 110k luzi pod Sejmem by tego nie zmieniło. Poza tym sejm ma 4 miesiące na złożenie budżetu do prezydenta

Trzeba mieć zwykłą większość, a głosować musi większość posłów. Zablokowano salę, na której powinno odbyć się głosowanie i podważa się legalność głosowania w innej sali Jak to nie jest próba zdelegalizowania budżetu i wcześniejszych wyborów, to co to niby jest? Wrzucanie na twittera przez Pana Tomasza Lisa informacji, że trwa zamach stanu i wszyscy obywatele powinno ruszyć pod sejm, to co to jest? 

Najzabawniejsze jest to, że większości z tych zdjęć z filmu Pucz nie widziałem, bo... nie odbierała mi TVP. Choć zdaję sobie sprawę, że ta teza jest trochę naciągana. 

Pytasz co by było gdyby było 30tys. Odpowiedź brzmi nie wiem i ty tez nie. Chcesz manipulować faktamito ja też się pokusze. Gdyby marsz niepodległości poszedł pod sejm byłby pucz, gdyby rydzykowa sekta poszła pod sejm w obronie wolnych mediów byłby pucz, tak samo to wiarygodne jak to że ty i kurewski twierdzicie że gdyby było X ludzi to by rozniesli parlament włącznie z inwentarzem. Nie masz dowodów, nie pleć bzdur

Tutaj mówimy o nawoływaniu ludzi do wyjścia na ulicę, buntu, zablokowania sejmu, sprawienia, żeby posłowie wyskakiwali z okien, blokowania wyjazdu, przemocy fizycznej i były to próby nieudane z powodu frekwencji. To nie jest gdybanie. Tam było pokazane wyraźne szczucie ludzi na polityków PIS. I dobrze, że chociaż jeden Kijowski się zachował porządnie i uspokajał ludzi ( co nawet pokazano w filmie)

Język nienawiści był celowo w cudzysłów wzięty, bo to było hasło klucz zwolenników pisu, tych samych którzy o ludziach mówią flizdy, zdrajcy itd

Pokazuje tylko jedynie ze każda z tych stron posługuje się dokładnie tym samym językiem ale kiedy robiło to po to pewnie plakales preziowi w mankiet, teraz uważasz to za standard?

Ich zarzuty są skierowane w konkretne osoby z konkretnych powodów. No i odróżnijmy język nienawiści PIS od przemocy fizycznej zwolenników opozycji Tu w ogóle nie ma porównania.

A propos akcji charytatywnych tak przypomnij nam maluczkim co robiło wojsko w ten weekned na piknikach? Nie zbierali czasem pieniędzy na Syrie?

Jest różnica między alepem smolenskim czy warta honorową na miesiecznej szopce smoleńskiej a publiczną, chatytatywna zbiórka na jakikolwiek cel.

Zbiórka była dodatkiem do pikników wojskowych, które miały określony cel. 

Oczywiście, ze jest różnica czy żołnierz na służbie w godzinach pracy pełni asystę honorową przy upamiętnianiu ofiar katastrofy w tym wielu generałów i zwierzchnika sił zbrojnych, a wspieraniem akcji charytatywnej prywatnej fundacji. Proponuję Tobie w godzinach pracy kwestować na WOŚP, a potem zobaczyć, co zrobi Twój szef. Przecież to jest elementarna sprawa, płacimy policjantom i żołnierzom pensje z podatków, a oni zamiast wykonywać swoje obowiązki biegają z puszkami. To jest chyba normalne, że nie powinni tego robić?

Rok temu jakiś burak z pisu kazał się zwalniać policjantowi, który na tweeterze napisał że wesprze te akcje, sugerował to każdemu pracownikowi publicznemu

Każdy policjant w czasie pracy, który zamiast pracować kwestuje na WOŚP, powinien liczyć się ze zwolnieniem. Jak robi to jako prywatna osoba, poza godzinami pracy, a nie jako funkcjonariusz publiczny, to nie ma sprawy. Zwłaszcza, że są o wiele mniej kontrowersyjne akcje charytatywne, które można wspierać

Straż, policja czy poczta od zawsze aktywnie uxzestniczyly w różnego rodzaju akcjach. Chcesz mi wmówić że teraz PiS zakaze im jakiejkolwiek aktywności charytatywnej?

Ich zwierzchnicy mają prawo to zrobić, mają prawo decydować w jakich kwestach mogą brać udział, jako ich podwładni. Po godzinach pracy mogą kwestować, na co chcą. Co w tym dziwnego?

A retuszu serduszka nawet nie skomentuje, no o kurewskim już swoje napisałem

Cieszę się że napisałem prawdę

Kurski już skomentował tę sprawę. Wiele można o Kurskim napisać, ale nie to, że jest idiotą, a zamazanie serduszka to była robota idioty. Rzecz zupełnie bez sensu, która godzin w wizerunek partii. Podejrzewam, że była to prywatna inicjatywa jakiegoś montażysty półgłówka z TVP Bydgoszcz, który chciał się podlizać nowej władzy, nie rozumiejąc, że to co robi to żenada.

Żenada, ale co w związku z tym? To nie jest stanowisko KK, tylko prywatne, tego akurat księdza.

Edytowane przez fluber

Propaganda w wydaniu TVKurskiego kopiuje wzorce z stalinowskiej Rosji i Korei Północnej http://fakty.interia.pl/polska/news-wiadomosci-tvp1-usunely-serduszko-wosp,nId,2338180 .,Znikający symbol orkiestry przypomina słynne zdjęcie Stalina nad kanałem z którego usunięto Jeżowa, albo retuszowane materiały filmowe z Korei z których usunięto postać wujka Kim Jong Una ,Jang Song Thaeka.,Kurski jest dobry w te klocki, Goebels mógłby mu co najwyżej teczkę nosić,albo buty sznurować   

Rozumiem, że podobną opinię masz na temat TVN-u usuwającego znak Polski Walczącej podczas relacji z parady równości.

Słowa wypowiedziane z ambony uderzają w Kościół

Tak jak z policjantem z twojej wypowiedzi. W pracy był więc obciąża Kosciol

A co do nawolywania to przypomnij sobie co krzyczaly babcie od Krzyża czy "patrioci" z młodzieży niepolskiej

I tym skończę, bo w jednym poście poleciales podwójnym standardem, szkoda czasu

Edytowane przez josephnba

Słowa wypowiedziane z ambony uderzają w Kościół

Tak jak z policjantem z twojej wypowiedzi. W pracy był więc obciąża Kosciol

I tym skończę, bo w jednym poście poleciales podwójnym standardem, szkoda czasu

Co proszę? :nevreness:

A co do nawolywania to przypomnij sobie co krzyczaly babcie od Krzyża czy "patrioci" z młodzieży niepolskiej

Czy Ty rozróżniasz krzyczenie w tłumie jakiejś babci od krzyczenia ze sceny do tłumu ludzi? Jak się nie zgadzam w wielu sprawach z Rapparem, to opinię na Twój temat mamy identyczną.

Mam dużo zastrzeżeń do sposobu prowadzenia tvp przez Kurskiego ale odkąd jest PiS w publicznej to wywiady przeprowadzane z ugrupowaniami z którymi sympatyzuję Kukiz/Korwin to mogą oni spokojnie swoje argumenty przedstawiać a nie jak za tvpo było ,że Lewicka robiła sobie jaja bo wiedziała ,że nikt jej nie zwolni za brak profesjonalizmu. O Lisie nie wspomnę co wyrabiał w swoim programie. Jeśli by np prezesem został Max Kolonko to PiS by dużo zyskał bo zrobiłby dużo lepsze programy niż Kurski. Myślę,że dalej byłaby to telewizja konserwatywna ale z dużo większym potencjałem. 

Mam dużo zastrzeżeń do sposobu prowadzenia tvp przez Kurskiego ale odkąd jest PiS w publicznej to wywiady przeprowadzane z ugrupowaniami z którymi sympatyzuję Kukiz/Korwin to mogą oni spokojnie swoje argumenty przedstawiać a nie jak za tvpo było ,że Lewicka robiła sobie jaja bo wiedziała ,że nikt jej nie zwolni za brak profesjonalizmu. O Lisie nie wspomnę co wyrabiał w swoim programie. Jeśli by np prezesem został Max Kolonko to PiS by dużo zyskał bo zrobiłby dużo lepsze programy niż Kurski. Myślę,że dalej byłaby to telewizja konserwatywna ale z dużo większym potencjałem. 

Zdecydowanie tak. Zamiana Lewickiej na Rachonia to jeden z najlepszych ruchów w TVP Info. Kolonko mógłby zrobić dobry program, ale nie wiem, czy nie jest za dobry do tej roboty. Ludzie by się bali, ze 3/4 ludzi by pozwalniał, bo on by się nie pierdzielił.

Na Lisa spuśćmy zasłonę milczenia...

TVP jest w tej chwili jedną z najbardziej bezstronnych stacji w ogóle. Jak się popatrzy na programy Trwam, czy Republiki, to tam praktycznie siedzi kółko wzajemnej adoracji, wszyscy o takich samych poglądach. Najbardziej w lewo skręcony dziennikarz, który występuje w Republice, to Stankiewicz z Onetu, który ma poglądy liberalne (choć jest bardzo krytyczny w stosunku do aktualnej opozycji, nie jest propagandzistą). Z kolei ten sam Stankiewicz w TVN jest najmniej liberalny, a siedzą tam dziennikarze z wyborczej, gazety.pl, tok fm, krytyki politycznej, czy newsweeka. Tam Stankiewicz wychodzi na konserwatystę, choć jest tak naprawdę liberałem.

W TVP zwykle liczba gości z jednej i z drugiej strony jest podobna. Wczoraj chociażby oglądałem Bez Retuszu i w programie był członek PIS, członek Nowoczesnej, dziennikarz w sieci, dziennikarz onetu i dr hab. Chwedoruk, dwóch z jednej strony, dwóch z drugiej i jeden bezstronny. Choć dało się wyczuć sympatie i antypatie polityczne prowadzącego to każdy miał tyle samo czasu na wypowiedź i program był na poziomie.

W Ucho Prezesa, Błaszczyk jest zajebisty

Górski mówił dziś w wywiadzie, że TVP chce kupić prawa do Ucha prezesa i pokazywać w TVP.

Dzisiaj przypadkowo zobaczyłem krótkie wideo w którym Kaczyński przyznał ,że oglądał 2 odcinki Ucha Prezesa :grin:

TVP jak wykupi ten program to może pokazać ,że prezes ma dystans do siebie i nie robi mu ,że ktoś się z niego śmieję.

Do osób oglądających to : Fajny humor czy prostacki a'la Stuhr o tupolewie ? Bo ponoć dają radą, szczególnie Górski

Edytowane przez Baki92

Dzisiaj przypadkowo zobaczyłem krótkie wideo w którym Kaczyński przyznał ,że oglądał 2 odcinki Ucha Prezesa :grin:

TVP jak wykupi ten program to może pokazać ,że prezes ma dystans do siebie i nie robi mu ,że ktoś się z niego śmieję.

Do osób oglądających to : Fajny humor czy prostacki a'la Stuhr o tupolewie ? Bo ponoć dają radą, szczególnie Górski

Z pewnością jest dużo lepsze niż prostacki Stuhr o Tupolewie, a momentami jest naprawdę świetne :nevreness:

Dla mnie taka szkolna trójka z dużym plusem. Nie jest to może jakoś zajebiście zabawne, ale parę razy można się zaśmiać. Aktorstwo świetne (jak na kabaret oczywiście) a humor dość wyrafinowany (a to naprawdę sztuka śmiać się z PiS nie popadając w banał i wtórność).

Ale fluber pewnie powie, że woli ,,niepokornych" satyryków w rodzaju tych panów: :nevreness:

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.