Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Fluber to że praktycznie nie oglądam knicks nie,znaczy że nie wiem jak kijowo grają, albo ze skoro nie oglądam Warriors to że uznaje ich styl za beznadziejny

Albo że skoro nie oglądam polskiej piłki, nie wiem że grają miernie

Praktycznie to nie to samo co wcale

Tylko, ze tu nie ma czegoś takiego, jak obiektywna ocena jakości telewizji, tak jak statystyki, które pokazują, jak dobry jest dany zespół w NBA. To tak, jakbyś nie oglądał Knicks, ale twierdził, ze to superzespół, bo Derrick Rose tak powiedział, a on jest przecież koszykarzem NBA, więc się chyba zna, tak?

Praktycznie to nie to samo co wcale

I jeszcze jedno

Za rezimowej po Pospieszalski, który nie jest raczej zwolennikiem miał swój progrsm. A ilu zwolenników opozycji ma teraz w PUBLICZNEJ tv swój program?

To, żeś jebnął przykładem, przecież Pospieszalskiego wyrzucono z TVP za poprzedniej władzy...

Pucz? Jaki k**** Pucz?

Pucz był niedawno w Turcji chyba

Na pewno wyjaśnią, czemu uważają to za pucz. Obejrzyj i oceń, bo lewicowe media już oceniły ten film, chociaż go nie widziały. 

Smoleńsk był beznadziejnym filmem, szopka noworoczna była na wysokim poziomie, ale lewica obie te rzeczy zmieszała z gównem, więc żeby sobie wyrobić własne zdanie, trzeba obejrzeć.

Chłopie, dałeś warunki, które spełniają 4 kraje na świecie i mam spośród nich znaleźć 4 kraje na poparcie czego?  

Wrzuciłeś mi listę 50 najbardziej rozwiniętych krajów świata i drugą listę 70 najszybciej rozwijających się krajów świata i okazało się, że w obu grupach znajdują się 4 kraje. CZTERY. 112 krajów znajduje się albo na jednej liście, albo na drugiej, czyli albo się szybko rozwija, albo jest rozwinięta i jakość życia tam jest wysoka. O czym to świadczy? Jak myślisz? Że albo masz super wzrost gospodarczy i ludzie nie mają za co żyć, albo masz mniejszy wzrost gospodarczy, ale ludzie jako tako sobie radzą.

Wrzucanie przykładu Islandii jest już w ogóle szczytem wszystkiego, gdzie oni niedawno byli bankrutem i wyszli z tego kosztem obywateli, inflacja 20%, brak podwyżek, bankructwo banków. Obywatele strasznie dostali w dupę. Teraz mają deficyt budżetowy prawie zerowy, ale parę lat temu było to regularnie 10-15%, więc co to w ogóle za przykład?

To pójdźmy w drugą stronę. Najwolniej rozwijające się kraje rozwinięte(część cofająca się wręcz) - Grecja 7,3%, Finalndia 2,7%, Japonia 6%, Włochy 2,6%, Austria 1,2%. Jak widać korelacja jest, ale ty dalej twierdzisz, że w koszykówce wzrost nie jest ważny. 

Pucz to nie był co najwyżej ciamajdan. Ale tylko naiwniak pomyśli,że chodziło o walkę o demokrację czy dziennikarzy w Sejmie. Walką wtedy było wtedy aby uniemożliwić uchwalenie budżetu co skutkować miało rozpisaniem przedterminowych wyborów przez Prezydenta. Tak to widzę. 

Co do jakości tvp. Jest dobry program albo zły program. Oglądam Sondę, chcę osoby o poglądach lewicowych zapytać o jakość tego programu bo uważam,że jest ciekawy i warty uwagi. Odpowiedź była taka : Nie umywa się do starej Sondy, jest w tvpis więc jest żałosna a poza tym reklamowała gość niedzielny czyli ogólnie ciemnogród . 

Edytowane przez Baki92

Tylko, ze tu nie ma czegoś takiego, jak obiektywna ocena jakości telewizji, tak jak statystyki, które pokazują, jak dobry jest dany zespół w NBA. To tak, jakbyś nie oglądał Knicks, ale twierdził, ze to superzespół, bo Derrick Rose tak powiedział, a on jest przecież koszykarzem NBA, więc się chyba zna, tak?

To, żeś jebnął przykładem, przecież Pospieszalskiego wyrzucono z TVP za poprzedniej władzy...

Na pewno wyjaśnią, czemu uważają to za pucz. Obejrzyj i oceń, bo lewicowe media już oceniły ten film, chociaż go nie widziały.

Smoleńsk był beznadziejnym filmem, szopka noworoczna była na wysokim poziomie, ale lewica obie te rzeczy zmieszała z gównem, więc żeby sobie wyrobić własne zdanie, trzeba obejrzeć.

http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,19545822,wielki-powrot-warto-rozmawiac-program-pospieszalskiego-zastapi.html

Tu jest napisane że jednak w tv publicznej był jego program, owszem nie w jedynce, ale był

Za to Kurski zwolnił lub zmusił do odejścia wszystkich bez wyjątku

A do do progrsmu pucz. Co to był za pucz? Fluber serio zluzuj

Nie obejrzę tego dziś bo o tej porze przeważnie kapie i usypiam syna więc tv jest oststnia z rzeczy które mam w głowie, ale jeśli znajdę to gdzieś później w necie może się zmusze

Ale zaznaczam- już sam tytuł mmie ostro odrzuca od tej propagandowej sieczki.

A PiS może sobie wymyślać milion "powodów" żeby tsk myśleć, ma to taki sam związek z rzeczywistością jak poglądy bombowego Antka na katastrofę w Smoleńsku.

Sondy nie oglądałem więc nie mam zdania

Edytowane przez josephnba

To pójdźmy w drugą stronę. Najwolniej rozwijające się kraje rozwinięte(część cofająca się wręcz) - Grecja 7,3%, Finalndia 2,7%, Japonia 6%, Włochy 2,6%, Austria 1,2%. Jak widać korelacja jest, ale ty dalej twierdzisz, że w koszykówce wzrost nie jest ważny. 

Wciąż są kraje, które mają większy deficyt i się szybciej rozwijają. Z tej listy możesz skreślić Grecję, bo u niej ten deficyt jest konsekwencją bankructwa, tak jak 5 lat temu w Islandii, o której wspominałem. 

Poza tym korelację da się policzyć, a w przypadku tego co wrzucasz, korelacji nie ma.

Pucz to nie był co najwyżej ciamajdan. Ale tylko naiwniak pomyśli,że chodziło o walkę o demokrację czy dziennikarzy w Sejmie. Walką wtedy było wtedy aby uniemożliwić uchwalenie budżetu co skutkować miało rozpisaniem przedterminowych wyborów przez Prezydenta. Tak to widzę. 

Co do jakości tvp. Jest dobry program albo zły program. Oglądam Sondę, chcę osoby o poglądach lewicowych zapytać o jakość tego programu bo uważam,że jest ciekawy i warty uwagi. Odpowiedź była taka : Nie umywa się do starej Sondy, jest w tvpis więc jest żałosna a poza tym reklamowała gość niedzielny czyli ogólnie ciemnogród . 

Raczej było tak, że PSL protestował o wolne media (skończył protest od razu, jak PIS dogadał się z dziennikarzami). Nowoczesnej chodziło od samego początku o nowe wybory, bo nie dostała dotacji, jest bankrutem i w sondażach ma 3 razy większe poparcie i jakoś przekonali Schetynę, żeby się dołączył. No a potem zaczęli się kompromitować, skłócili się i efekt jest taki, że wszyscy mówią o ciamajdanie. 

Sondę prowadzi redaktor Gościa Niedzielnego odpowiadający za dział naukowy w gościu, ale to znany popularyzator nauki, a i program jest zacny.

No i wrzucę jeszcze ekstra filmik dominikanina ojca Adama, niby nie o polityce, ale jednak o niej. Daje dużó do myślenia, a przynajmniej mi dużo do myślenia dał.

Wciąż są kraje, które mają większy deficyt i się szybciej rozwijają. Z tej listy możesz skreślić Grecję, bo u niej ten deficyt jest konsekwencją bankructwa, tak jak 5 lat temu w Islandii, o której wspominałem. 

Poza tym korelację da się policzyć, a w przypadku tego co wrzucasz, korelacji nie ma.

Bo deficyt to nie jedyna składowa.

Dalej twierdzisz, że wzrost w koszykówce nie jest ważny. 

http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,19545822,wielki-powrot-warto-rozmawiac-program-pospieszalskiego-zastapi.html

Tu jest napisane że jednak w tv publicznej był jego program, owszem nie w jedynce, ale był

Za to Kurski zwolnił lub zmusił do odejścia wszystkich bez wyjątku

W 2015 wyrzucili go drugi raz. W 2011 go wyrzucili, potem przywrócili, ale do info, a nie do TVP 1, a potem zrobił program o WSI i Komorowskim i wywalili go drugi raz. 

Kurski proponował program dziennikarzom Wyborczej, opozycji i mało dziennikarzy przyjęło zaproszenie. Skiba prowadził w tyle wizji do niedawna, Katarzyna Matuszewska szefowa portalu lewica24 prowadzi studio Polska, a poza tym ludzie po prostu odmawiali. 

A do do progrsmu pucz. Co to był za pucz? Fluber serio zluzuj

Nie obejrzę tego dziś bo o tej porze przeważnie kapie i usypiam syna więc tv jest oststnia z rzeczy które mam w głowie, ale jeśli znajdę to gdzieś później w necie może się zmusze

Ale zaznaczam- już sam tytuł mmie ostro odrzuca od tej propagandowej sieczki.

A PiS może sobie wymyślać milion "powodów" żeby tsk myśleć, ma to taki sam związek z rzeczywistością jak poglądy bombowego Antka na katastrofę w Smoleńsku.

Sondy nie oglądałem więc nie mam zdania

Tak, jak napisał kolega powyżej. To była próba doprowadzenia do przedterminowych wyborów.

Dlatego zaproponowałem Ci pucz, bo zdaję sobie sprawę, że w większości programów nawet nie ma jak wrzucać kłamstwa i propagandę. Chcę żebyś ocenił, czy podają fakty, czy kłamią i manipulują właśnie na podstawie filmu, który już z samej definicji i tytułu daje dużo pola do propagandy, kłamstw i manipulacji.

Poglądy bombowego Antka na katastrofę są jakie są, nie zgadzam się z nimi, ale w pewnych kwestiach ma rację. Ile było wrzasków o odkopywanie trupów na zlecenie PIS-u (choć wszystkie te działania zleciła PROKURATURA, nie były to działania polityczne). Ponadto okazało się, że było to słuszne, bo znowu odkryto pozamieniane ciała ofiar.

Bo deficyt to nie jedyna składowa.

Dalej twierdzisz, że wzrost w koszykówce nie jest ważny. 

Deficyt to różnica między przychodami, a wydatkami. Przychody są tym większe im lepiej stoi gospodarka, kiedy gospodarka spowalnia, przychody spadają i deficyt rośnie. Może mylisz przyczynę ze skutkiem? 

Zadam trzy pytania

1. Czy wpłacenie Polakom 15 miliardów z 500+ spowolni, czy rozpędzi gospodarkę?

2. Czy obniżenie podatków Polakom o 15 miliardów spowolni, czy rozpędzi gospodarkę? Czy efekt będzie, jak w punkcie pierwszym, czy nie i dlaczego?

3. Czy i w jaki sposób spłacenie 15 miliardów kredytu spowolni, czy rozpędzi gospodarkę?

Śpiewająca Mucha powodem przedterminowych wyborów!

W sumie tak falszowala, że powinni jeszcze raz przeliczyć głosy...

2015 to już był rok wyborów i łabędzi śpiew więc bym tego nie wliczal.

Natomiast pozbycie się lub zmuszania do odejścia ludzi latami pracujących w publicznej nie jest tym samym. Więc nie dziwię się że ludzie odmawiali komuś takiemu jak Kurwski. Niby dlaczego mieliby brać w tym udział. Zauważ jak wielu ludzi odeszło samych, po tym co zaczął robić buldog prezesa.

W historii tvp nie było chyba tak wielkiej politycznej czystki, nawet kiedy PiS przejął władze po SLD

Jeśli to będzie coś w ten deseń to ja wymiękam

https://youtu.be/y1wrNUTt1fc

No i po puczu...

Pierwsze wrażenie to takie, że większość polityków i działaczy kodu nie miała pojęcia, jak to wygląda dla rządzących i postronnych obserwatorów. Celem opozycji była, moim zdaniem, chęć przeprowadzenia wcześniejszych wyborów, a nie groźba fizycznej przemocy wobec rządu. Zobaczyłem wiele ujęć, których wcześniej nie widziałem i wygląda to bardzo niekorzystnie dla opozycji i demonstrantów. Film pokazuje też, jak strasznie podzielona jest Polska, no i jak niewiele zabrakło do rozlewu krwi. Sytuacja była bardziej niebezpieczna niż sobie to wcześniej wyobrażałem.

Druga połowa filmu już słabo zrealizowana, bardzo chaotyczna i narracja autorki moim zdaniem trochę naciągana. Mam nadzieję, że opozycja wyciągnie z tego filmu wnioski.

Aha, i jeszcze jedno spostrzeżenie. Platforma nie ma przed sobą żadnej przyszłości, młodzi posłowie PO, którzy wyrośli z ichniej młodzieżówki, to takie szambo, że nie ma dla tej partii nadziei...

Edytowane przez fluber

Jeśli opozycja chciała przedterminowych wyborów tak na serio to:

a) jest głupia bo strzeliłaby sobie w stopę. Sondażom nie wierzę, moim zdaniem pis by miał co najmniej podobny wynik a na opozycja byłaby jeszcze bardziej rozbita. Jest jednak mały szczegół

b] pis ma większość w sejmie, senacie, ma prezydenta i osadzone najważniejsze stołki. Nie wiem co oni by musieli zrobić aby pis zgodził się na wybory.

Za to, że tak podzielili społeczeństwo to się klasie politycznej kop w d należy. Wszystkim. I apeluje do piszących w tym temacie aby nie dać się w to wciągnąć, bo politycy nie są tego warci.

A i jeszcze jedno odnoście po części opozycji a trochę Owsiaka. Zobaczcie Kijowskiego czy Ryśka P. media zrównały z ziemią w sumie w powiedzmy pół roku. Nie przeszli obaj w sumie pierwszego ważnego testu. Owsiak jednak to na tyle inteligentny czlowiek, że tyle lat działa i w sumie poza poglądami które mogą się komuś nie podobać to nie można mu wiele ważnych rzeczy zarzucić. Takie porównanie mi do głowy przyszło.

A i jeśli opozycja ma coś znaczyć, to chyba serio musiałby wrócić Tusk który ( o ile średnio go lubię) jest chyba teraz jedyną nadzieją PO-Nowoczesnej w następnych wyborach.

Edytowane przez TuPalnik

Tuska wyczekuje moim zdaniem większość opozycji.

Nie tylko opozycja,przecież naczelnik obiecał ,że go zamknie 

.

Za to, że tak podzielili społeczeństwo to się klasie politycznej kop w d należy. Wszystkim. I apeluje do piszących w tym temacie aby nie dać się w to wciągnąć, bo politycy nie są tego warci.

Podzielili celowo ,gdyż podzielonym i skłóconym społeczeństwem się łatwiej rządzi.,A oni (znaczy politycy) to warczą na siebie tylko na pokaz przed kamerami, po godzinach są w najlepszej komitywie.,Przecież cele mają wspólne niezależnie od koloru partii z której pochodzą  :nagrabić jak najwięcej,a potem posadzić  tyłek  na jakimś lukratywnym stołku.,

Jeśli Tusk wróci to jedynie do nowego tworu. Schetyna nie po to tyle lat znosił upokorzenia ,żeby teraz oddać przywództwo. Po drugie Tusk wie ,że PO i N nie mają szans zdobyć 40 procent w wyborach więc znów byliby w opozycji.  

W sumie wspomniał już to fluber, że N nie mając subwencji partyjnych może nie dotrwać finansowo do kolejnych wyborów. Ciekawe czy te afery Petru nie rozbiją ich partii i podzielą los Palikota. 

Patrząc co się działo w aferze Amber Gold ( polecam komisje pod przewodnictwem Małgorzaty Wassermann oglądać, fajnie pokazuję jacy sędziowie i prokuratorzy są na wybrzeżu ) to myślę,że Tusk dużo bardziej wolałby zostać na drugą kadencję w UE niż wracać do Polski.

no i prawidłowo, niech go zamyka, a ty co k****, chciałbyś mu dać medal honorowego obywatela Polski?

A z jakiej k****,racji ja mu mam cos dać ?.,Przecież w Brukseli plewami mu nie płacą ,może nie tyle co Kaziowi w Goldman Sachs,Podejrzewam ,że po Marcinkiewiczu Tusk jest drugim najlepiej zarobionym politykiem w Polsce .,  

Edytowane przez mayor

No sorry fluber ale skoro cebie choć odrobinę przekonują te "argumenty" to nie mamy o czym gadać

Pomijam już z grzecznosci fakt, że ty byłeś "przekonany" jeszcze przed emisją...

Jaki parlament taki pucz

I kończąc wątek wosp i niepolitycznych decyzji

Poczta Polska nie robi znaczków, pierwszy raz od 25 lat, tvp nie emituje pierwszy raz od 25 lat, wojsko i policja nie mogą uczestniczyć, pierwszy raz od 25 lat

Oczywiście to wszystko przypadek i oszczędności...

Prominentni politycy i współpracownicy pisu jadą po owsiaku i wosp, prezes dwojko nazywa ludzi biorących w tym udzisl gnidsmi czy glizdami.

Dobra zmiana

"język nienawiści"

No sorry fluber ale skoro cebie choć odrobinę przekonują te "argumenty" to nie mamy o czym gadać

Pomijam już z grzecznosci fakt, że ty byłeś "przekonany" jeszcze przed emisją...

Jaki parlament taki pucz

I kończąc wątek wosp i niepolitycznych decyzji

Poczta Polska nie robi znaczków, pierwszy raz od 25 lat, tvp nie emituje pierwszy raz od 25 lat, wojsko i policja nie mogą uczestniczyć, pierwszy raz od 25 lat

Oczywiście to wszystko przypadek i oszczędności...

Prominentni politycy i współpracownicy pisu jadą po owsiaku i wosp, prezes dwojko nazywa ludzi biorących w tym udzisl gnidsmi czy glizdami.

Dobra zmiana

"język nienawiści"

Można cytat z tymi glizdami?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.