Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw teksty o zamachu stanu i łamaniu konstytucji, a teraz należy zrezygnować z dzisiejszych uroczystości, żeby nie urazić wierzących w Światowida. Co tu się dzieje? :nevreness:

Sorry jeżeli kogoś uraziłem,.Oczywiście ze Światowidem to był sarkazm.,Większy sens niż koronacja Światowida ma mianowanie Natanka namiestnikiem królewskim,.W sumie to dzięki rycerstwu pod jego przywództwem ten historyczny, bohaterski zryw narodu odniósł sukces.,  

Sorry jeżeli kogoś uraziłem,.Oczywiście ze Światowidem to był sarkazm.,Większy sens niż koronacja Światowida ma mianowanie Natanka namiestnikiem królewskim,.W sumie to dzięki rycerstwu pod jego przywództwem ten historyczny, bohaterski zryw narodu odniósł sukces.,  

Widocznie w USA więcej mówią o Natanku niż tutaj. Ja nawet już zapomniałem, kto to był :nevreness:

To jakiś dowcip, prawda?...

Niestety nie. Nie jest to co prawda poziom Pani biskup, która chciała ściągać krzyże żeby nie urazić muzułmanów, ale "it's getting there".

Kurna, nasze bareizmy to jakiś mały pikuś porównując z kontentem, który oni nazbierali do tej pory. A wszystko wskazuje na to że będzie jeszcze zabawniej w tym kraju.

Ksiądz Natanek to bardzo popularna postać szczególnie wśród Polonii chicagowskiej,która nie skąpi dolarów dla jego rycerzy.,   

To akurat ciekawe, w Polsce jest całkowicie zmarginalizowany odkąd dostał karę suspensy, i zabroniono mu wykonywania funkcji kapłańskich. Nie sądzę, żeby ktokolwiek się nim inspirował i choć Natanek kładzie szczególny nacisk na Jezusa, jako króla, to w żaden sposób nie jest to jego zasługa. Poza tym, jak już wspominałem to, ze każdy katolik powinien uznawać Jezusa za Króla i Pana to po prostu nauka Kościoła, a nie wymysł księdza Natanka. Sugerowanie, że to on wpłynął na władze katolickie i świeckie jest niczym innym, jak zwykłą manipulacją, którą świadomie lub nieświadomie tutaj wprowadzasz.

A mieliście okazję posłuchać Natanka osobiście? 

Ksiądz Międlar też najczęściej brzmiał sensownie, ale kapłan nie może głosić niczego wbrew nauce Kościoła i przede wszystkim ślubuje posłuszeństwo wobec biskupa. W momencie, kiedy zrywa złożone śluby, przestaje być wiarygodny, jako kapłan. 

To jest zdanie Kościoła na temat księdza Natanka:

http://episkopat.pl/oswiadczenie-rady-stalej-konferencji-episkopatu-polski-w-sprawie-ks-piotra-natanka-i-jego-zwolennikow/

Edytowane przez fluber

Jeżeli Natanek działa wbrew establishmentowi kościelnemu i osiąga swoje cele to tym bardziej jest godny podziwu.,

Cel Natanka jest taki sam, jak cel Grzegorza Brauna. To się dzisiaj nie wydarzyło, niezależnie co na ten temat mają do powiedzenia liberalne media... Kolejna uroczystość związana z jubileuszem Chrztu Polski i przy okazji zakończeniem Roku Miłosierdzia. A Natanek jest podobno niezadowolony, że Jezusa NIE UZNANO Królem Polski.

Edytowane przez fluber

Cel Natanka jest taki sam, jak cel Grzegorza Brauna. To się dzisiaj nie wydarzyło, niezależnie co na ten temat mają do powiedzenia liberalne media... Kolejna uroczystość związana z jubileuszem Chrztu Polski i przy okazji zakończeniem Roku Miłosierdzia. A Natanek jest podobno niezadowolony, że Jezusa NIE UZNANO Królem Polski.

To w końcu uznano,czy nie uznano go za króla?.,

Uznano Go za Króla, ale nie za Króla Polski. Dziś jest w Kościele Uroczystość Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata :nevreness: I to od jakichś stu lat, mam nadzieję, że nie uważasz wszechświata za monarchię :nevreness:

a skąd pewność że wszechświat nie jest monarchia? Masz wiedzę na ten temat?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.