Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Ty tak uważasz? Jeśli nie, to wyjaśnij mi w dlaczego wedle Ciebie to Majowie mieli lepiej rozwiniętą astronomię od kultury europejskiej, skoro Ci drudzy wiedzieli, że ziemia jest kulista, podczas gdy Majowie twierdzili, że płaska.

a kto wiedział ? wiedział Europejczyk a nie była to powszechna wiedza. u Majów powszechnie było obliczania czasu , architektura była skonstruowana względem ciał niebieskich. kalendarz dość aktualny dzisiaj znali 3 tys lat temu a w europie został wprowadzony dopiero 1582

nie chce mi się Ciebie już karmić ,znudziłeś mnie

Sugestia przełożonego to tak naprawdę jest polecenie służbowe, przynajmniej tsk było wxmoich różnych miejscach pracy, podejrzewam i tak to wynikało z rozmowy, że tak jest tym razem

Pytanie tylko czy w innych szkołach jest podobna tendencja czy to efekt zaslepienia Pani VD

Sugestia przełożonego to tak naprawdę jest polecenie służbowe, przynajmniej tsk było wxmoich różnych miejscach pracy, podejrzewam i tak to wynikało z rozmowy, że tak jest tym razem

Pytanie tylko czy w innych szkołach jest podobna tendencja czy to efekt zaslepienia Pani VD

Nauczyciel nie może pójść do kina z klasą na co chce i kiedy chce. Oficjalnie decyduje dyrektor, nieoficjalnie można coś prywatnie zasugerować dyrektorowi, żeby wydał Ci polecenie służbowe, że masz iść do kina na jakiś film. Moja mama pracuje w szkole i praktycznie na wszystkie większe polskie niekomediowe produkcje szła cała szkoła: na Bogów, na Skazanego na Bluesa, na Powstanie Warszawskie, czy na 1920 Bitwę Warszawską albo Wałęsę, człowieka z nadziei.

Edytowane przez fluber

a kto wiedział ? wiedział Europejczyk a nie była to powszechna wiedza. u Majów powszechnie było obliczania czasu , architektura była skonstruowana względem ciał niebieskich. kalendarz dość aktualny dzisiaj znali 3 tys lat temu a w europie został wprowadzony dopiero 1582

Była to powszechna wiedza uczona na każdej uczelni.

Czyli nie potrafisz uzasadnić tezy, bo to że budowano wedle ciał niebieskich nie jest dowodem większej wiedzy astronomicznej, po prostu brak Ci wiedzy na ten temat i rzuciłeś tezę bez pokrycia. 

Nie ma tego w tekście, w tekście jedynie przyznają sobie władzę nad krajem, więc jeżeli chodzi o tekst to mi wystarczy. 

W tekście NSZ przyznaje sobie poparcie olbrzymiej większości Polaków, to Ci już nie przeszkadza?

http://zorkmids.com/?p=707

O znalazłem. Czyli widzę, że tylko trollowałeś mnie. 

Nauczyciel nie może pójść do kina z klasą na co chce i kiedy chce. Oficjalnie decyduje dyrektor, nieoficjalnie można coś prywatnie zasugerować dyrektorowi, żeby wydał Ci polecenie służbowe, że masz iść do kina na jakiś film. Moja mama pracuje w szkole i praktycznie na wszystkie większe polskie niekomediowe produkcje szła cała szkoła: na Bogów, na Skazanego na Bluesa, na Powstanie Warszawskie, czy na 1920 Bitwę Warszawską albo Wałęsę, człowieka z nadziei.

I dlatego pytam czy to jest odgorne zarządzenie czy też pomysł dyrektorki

Uwierz mi- mój kumpel jest ostatnią osobą, która wpadła by na pomysł pójścia na te idologiczna papke

Zastanowilo mnie to jedynie w kontekście wypowiedzi niektórych polityków pisu, mówiących, że każdy kto ch e poznać prawdę powinien obejrzeć film

Edytowane przez josephnba

Uwierz mi- mój kumpel jest ostatnią osobą, która wpadła by na pomysł pójścia na te idologiczna papke

Zastanowilo mnie to jedynie w kontekście wypowiedzi niektórych polityków pisu, mówiących, że każdy kto ch e poznać prawdę powinien obejrzeć film

Z ciekawości czy poszedł z klasą na Idę?

Wątpię, żeby było to odgórne zarządzenie. O tym, na jakie filmy do kina pójdzie szkoła formalnie decyduje dyrektor. Podczas konkursu na dyrektora pewna część głosów należy do samorzadów, w których większość ma PO, więc nie spodziewam się wielu przypadków politycznego pójścia na ten film.

Sam na Smoleńsk iść zamierzam, ale po trailerze obawiam się, że oprócz odkłamywania pewnych kwestii (np. tego, ze Błasik wlazł do pilotów) pojawi się sporo teorii spiskowych niemających zbyt wiele wspólnego z prawdą. To z pewnością nie jest fabularyzowany dokument, a raczej film opaty na faktach ze sporą doza własnej interpretacji reżysera, skądinąd wcale nie takiego najgorszego.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Morawiecki-Roczny-koszt-utrzymania-wszystkich-urzednikow-w-Polsce-wynosi-ok-50-mld-zl-7387770.html

wiem ,wiele razy obiecywano. likwidacja senatu ,cięcia w administracji , nic się nie udało. PiS ma większe pole do popisu ponieważ urzędasy to przeważnie PO-SLD(*). do dzieła Panie Ministrze

Edytowane przez Koelner

Jeśli zwiększenie liczby urzędników ułatwiło by i skrocilo czas załatwiania wszelkich formalności wówczas nikt by tego rzadzacym nie wytykal.

Liczba miejsc pracy by rosła, zadowolenie społeczne rosło itd

A tymczasem

Im więcej urzedasow tym wiecej druczkow, pokoi, pięter które trzeba odwiedzić, ludzi do których trzeba się uśmiechać choć w środku się gotuje.

Kto w tym kraju próbował zarejestrować działalność a później te działalność prowadzić woe o czym piszę.

Kiedy mijam skarbowke, choć już kilka lat tam nie muszę chodzić, dostaję spazmow

Powołanie urzędu do spraw kontroli ilości urzędników w urzędach nie zmniejszy ilości urzędników i kosztów ich utrzymania.

Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że zwiększy :-)

Sama idea może i dobra ale znając życie skończy się tak, że zwolni się niewygodnych a za jakiś czas zatrudni swoich mniej kompetentnych po czym po czasie okaże się, że trzeba jeszcze zatrudnić kompetentnych do roboty.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.