Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałeś to masz...Bo podobno nigdzie nie pisałeś jakoby złośliwie armia zestrzeliła samolot na przekór Erdoganowi

Generalicja turecka podjęła decyzję o złośliwym zestrzeleniu ruska, bo przeciez taki przelot w żaden sposób nie narażał bezpieczeństwa Turcji.

i Putin i Erdogan w pierwszej chwili skoczyli sobie do oczu.

p.s. O kurka właśnie zauwazyłem że w tym samym poście zarzucasz mi równocześnie:

"Już powoli się wycofujesz z tej absurdalnej teorii tylko nadal twierdzisz że on nic o tym nie wiedzial" (Erdogan)

"Nie ma takiego kraju na świecie w którym by cos takiego byli możliwe a Ty i tak to powtarzasz. erdogan qydal rozkaz zestrzelenia."

ALe zauważasz kropkę??? Bo gdybyś zauważył to byś wiedział że Erdogan wydał rozkaz zestrzelenia jest osobnym zdaniem więc Twój zarzut jest mocno przestrzelony

O k****. Frankowicze napisali prośbę o obniżenie stóp procentowych do...

Banku Szwajcarii :grin:

Mogli od razu napisać prośbę o spłacenie kredytów :nevreness:

Frankowicze zapowiedzieli również strajk w postaci niepłacenia rat kredytu przez 3 miesiące. To tak można? :nevreness:

Edytowane przez fluber

Mogli od razu napisać prośbę o spłacenie kredytów :nevreness:

Frankowicze zapowiedzieli również strajk w postaci niepłacenia rat kredytu przez 3 miesiące. To tak można? :nevreness:

c*** im w dupę

Przez kilka lat szczycili sie niższymi ratami, niższym oprocentowaniem i kpili z "głupich polaczkow"

A teraz robią z siebie debili, których oszukaly złe banki!

Dla,mnie niech im przewalutuja ale pod warunkiem że zwrócą kasę, która do tej pory zaoszczedzili, a to może być nawet ponad 10k

nom...frankowicze są najgorsi

spamowali mnie na fb jakimiś eventami (co pewnie kosztuje swoją drogą) - jak skomentowałem, że nie chcę być spamowany c***owymi eventami to zostałem określony mianem trolla opłacanego przez 'banksterów' :)

w ogóle niech wszyscy którym nie wyszedł biznes też idą po pomoc a co!

wiadomka że widzieli co brali ale wiem od osób zainteresowanych jaka była zmowa bankowa i powyżej jakieś kwoty nie można było brać kredytu w innej walucie, prawo nie powinno działać wstecz ale jak zawsze w takich przypadkach państwo powinno walczyć z monopolem i wspierać społeczeństwo ,od tego płaci się te podatki a nie dla pi****lenia polityków

zależy od zdolności kredytowej ,taki szczegół ;] jak byłeś studentem po ekonomii czy budownictwie i czułeś że będziesz zarabiał więcej ale na starcie oczywiście zarabiałeś mało jak każdy to brałeś kredyt na mieszkanie ,znam przykład bankiera i żony nauczycielki którzy wzięli kredyt na około 350 tys i musieli wziąć we frankach bo żaden bank nie chciał dać w złotówkach

I ja mam współczuć komuś, komu bank daje 350k?

Joe to nie tak. Problem jest bardziej zlozony bo nie chodzi o to ze Ci ludzie maja klopot bo im rosnie rata ze wzgledu na kurs franka.

Banki wciskaly na sile franki (to co koelner pisal) to raz. Dwa dawali kredyty ludziom choc bylo pewne ze kurs wzrosnie i wtedy nie beda mogli splacic. Trzy (a w sumie najgorsza rzecz i powinna byc pierwsza) - ludzie dostawali niby kredyt we franku ale tak naprawde dostali go na stosunek zlotowki do franka. W zwiazku z tym oni nie splacaja rat od 150 tys frankow tylko kwoty jaka te franki maja wartosc. Wiec na poczatku przy kursie 2 zlote za franka splacali rate od 300 tys zl a teraz o 600 tys. I to jest przejebane

Tu trochę tak, zgadzam się, ale wkurw mnie bkerze ba takich cwaniaczkow jak kolo z mojej firmy, ktory brał kredyt mniej więcej wtedy co ja i szczycil się oszczednosciami na odsetkach, a teraz kutasiarz płacze że ma wysoką ratę

czyli c*** mu w dupę :)

a akurat kredyt na 300 koła w Gdańsku czy Warszawie to nie jest jakiś obłęd ;] nawet mając wkład własny 50/50

Skoro żaden bank nie chciał im dać 350 tys. w złotówkach znaczy się tyle że ich na te 350 tys. kredytu nie było stać. Dla mnie proste jak dyndanie. A to że kredyty we frankach potrafiły "oszukać" faktyczną zdolnośc kredytową, no cóż. Dla mnie jak zarabiasz w złotówkach, to powinieneś się odnosić do kredytów w złotówkach, a nie we frankach, euro, czy jenach.

Swego czasu jak brałem kredyt moja zdolność kredytowa była taka se, straciłem przez to szanse na większe mieszkanie, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, by brać kredyt we frankach, szczególnie jak frank stał po 2 zeta. Chyba tylko idiota myślał, że taki stan rzeczy utrzyma się przez 20-30 lat.

W stanach gównoburza bo ... starsza córka Obamy zamiast iść na konwencję Clinton pojechała do Chicago na Loopallozę ( jak jebłem się w nazwię to sorki). Tam dobrze się bawiła ( tak wynika przynajmniej ze zdjęć) i paliła marychę ( prawdopodobnie). Ja tam się dziewczynie nie dziwię sam bym wolał pojechać na imprezę niż na wiec polityczny. A to, że jest córką prezydenta USA ? Wyborcy wybrali jej ojca, nie ją. Z innej strony ciekawi mnie co by było gdyby taka sytuacja miała miejsce u nas w kraju.

Skoro żaden bank nie chciał im dać 350 tys. w złotówkach znaczy się tyle że ich na te 350 tys. kredytu nie było stać. Dla mnie proste jak dyndanie. A to że kredyty we frankach potrafiły "oszukać" faktyczną zdolnośc kredytową, no cóż. Dla mnie jak zarabiasz w złotówkach, to powinieneś się odnosić do kredytów w złotówkach, a nie we frankach, euro, czy jenach.

Swego czasu jak brałem kredyt moja zdolność kredytowa była taka se, straciłem przez to szanse na większe mieszkanie, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, by brać kredyt we frankach, szczególnie jak frank stał po 2 zeta. Chyba tylko idiota myślał, że taki stan rzeczy utrzyma się przez 20-30 lat.

Jakby im sie kwota poczatkowa kredytu nie zmieniala to bym mial identyczne zdanie jak Ty. Ale tak to jednak zlodziejstwo jest. Szczegolnie ze banki tych frankow same nie pozyczaly wiec imo lichwa

. Z innej strony ciekawi mnie co by było gdyby taka sytuacja miała miejsce u nas w kraju.

Lollopaloza fajna impra, a co by było u nas hmm na kolanach do Częstochowy by szła lil Duda i różańcem by musiała się biczować, a co by miało być. No chyba że Jarek Katyński powiedzialby inaczej.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.