Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Obviously nie czytałem całego tematu, a dziś odkryłem, że poza Fantasy i NBA są inne działy.

Pytanie brzmi: Kto rządzi Polską?

Zależy, kogo zapytasz. Jeżeli mnie, to powiem PIS, jeżeli Brauna to kondominium rosyjsko-niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym, darkonza powie Ci, że banki rządzą światem, a wielu twierdzi, że jest to kurdupel z kotem z zaburzeniami psychicznymi. Temat rzeka :nevreness:

Za co poleciał Kurski?

Nie oglądam TVP i nie wiem co on tam nawyprawial

Ktoś przybliży?

Edit

Już nieaktualne

Prezes jednak się rozmyslil...

Komedia

Nie wiem, o co chodzi. Wygląda na to, że go odwołali, a do momentu rozstrzygnięcia konkursu będzie pełniącym obowiązki. Sam nie wiem, z czego to wynika, dziwna sprawa.

A oto lider światowej lewicy według Sierakowskiego:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Koscielne-cenniki-uczennice-szatana-w-parafiach-gender-i-uchodzcy-o-tym-papiez-rozmawial-z-polskimi-biskupami,wid,18451416,wiadomosc.html

Nie wiem, o co chodzi. Wygląda na to, że go odwołali, a do momentu rozstrzygnięcia konkursu będzie pełniącym obowiązki. Sam nie wiem, z czego to wynika, dziwna sprawa.

A oto lider światowej lewicy według Sierakowskiego:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Koscielne-cenniki-uczennice-szatana-w-parafiach-gender-i-uchodzcy-o-tym-papiez-rozmawial-z-polskimi-biskupami,wid,18451416,wiadomosc.html

Przecież kościół katolicki światopoglądowo ma bliżej do komunistów niż do jakiejkolwiek prawicy

Sam Jezus mówił prędzej wielbład przejdzie przez ucho igielne niż bogacz dostanie sie do nieba...

Każał rozdawać swój majątek żyć w ubóstwie życ dla innych... Cały Nowy Testament i nauki Jezusa to komunizm może nie w czstej postaci ale to mocno lewicowe poglady gospodarcze i społeczne

fluberze dla mnie wymowne jest to co przeczytałem przed chwilą

Mamy nadzieję, że prezes Kurski - zachęcamy jego oraz inne osoby do wzięcia udziału w konkursie, i myślę, że (...) jak każdy uczestnik konkursu ma szansę go wygrać - dodał Czabański po wieczornym posiedzeniu RMN.

Odwołują typa bo sie nie sprawdził, robią go PO prezesa i zachęcają do startu w konkursie

Bareja byłby dumny

Mamy nadzieję, że prezes Kurski - zachęcamy jego oraz inne osoby do wzięcia udziału w konkursie, i myślę, że (...) jak każdy uczestnik konkursu ma szansę go wygrać - dodał Czabański po wieczornym posiedzeniu RMN.

Odwołują typa bo sie nie sprawdził, robią go PO prezesa i zachęcają do startu w konkursie

Bareja byłby dumny

Dziwna sprawa. Kurski chyba nie został wybrany w konkursie. Czy nowa ustawa o mediach narodowych nie nakazuje przeprowadzenia konkursu? Kompletnie popieprzona sprawa.Z drugiej strony w tym roku zmienili się już chyba szefowie wszystkich stacji w TVP

Przecież kościół katolicki światopoglądowo ma bliżej do komunistów niż do jakiejkolwiek prawicy

Sam Jezus mówił prędzej wielbład przejdzie przez ucho igielne niż bogacz dostanie sie do nieba...

Każał rozdawać swój majątek żyć w ubóstwie życ dla innych... Cały Nowy Testament i nauki Jezusa to komunizm może nie w czstej postaci ale to mocno lewicowe poglady gospodarcze i społeczne

kazał sprzedać swoje mienie i rozdać innym, więc ktoś musiałby to kupić, przypowieść o talentach, nigdy za pomocą instytucji państwa nie chciał rozdawać pieniędzy,10 przykazanie

Rządowa telewizja to zaprzeczenie wolności politycznej,a przymusowy abonament jest gwałtem na wolności ekonomicznej obywateli.,

Rozumiem, że mówisz to z perspektywy ameryki gdzie stacje telewizyjne są w rekach magnatów bardzo silnie powiązanych z politykami. Nie mówię, że to co mówisz to nieprawda, po prostu media w dzisiejszym świecie nie funkcjonują jak powinny i trzeba się z tym pogodzić (albo szukać undergroundowych źródeł).

Bareja byłby dumny

Tak jak myślałem, Lichocka powiedziała, ze odwołanie Kurskiego wynika z treści ustawy. Burza w szklance wody.

wczesniej mówili że nie byli zadowoleni teraz ze treść ustawy a co równie ciekawe prawo chyba nie działa wstecz (luki tak to działa?)

Ostry rozpierdol

TVP traci widzów jak gimnazjalistki dziewictwo. Kurski laduje w shaqtin' a fool kilka razy w ciagu krótkiej kadencji, traci nogi, ale za chwile dają mu wózek inwalidzki i twierdzą, że spacjalnie odjebali mu nogi, zeby wyrównać szanse w wyscigu inwalidów

A abonament powini płacic Ci, którzy ogladają to gówno. Tak jak ja płace pieprzonemu Solorzowi za możliwość zrobienia zakupów w Lidlu na promocji karpia w przerwie na reklamę.

Niech zrobia swoja pseudonarodową platforme i pobierają kase od biednych emerytek, którym znudziło sie zawodzenie Tadka w radiu

Ja juz płace danine i nie rozumiem czemu mam płacic drugi raz

Rozumiem, że mówisz to z perspektywy ameryki gdzie stacje telewizyjne są w rekach magnatów bardzo silnie powiązanych z politykami. Nie mówię, że to co mówisz to nieprawda, po prostu media w dzisiejszym świecie nie funkcjonują jak powinny i trzeba się z tym pogodzić (albo szukać undergroundowych źródeł).

Nie jest prawdą ,że stacje TV w US są w rękach magnatów.,Najwięcej kanałów informacyjnych jest własnością General Electric  

(NBC.CNBC.NBC News) połowa MSNBC(pół jest własnością MicroSoft).,GE jest spółką giełdową i jest w rękach  wielu magnatów . Każdy kto ma w kieszeni $31.50 może zostać takim magnatem,.W zasadzie ostatni klasyczny "TV Media Mogul" w US  to Rupert Murdoch (Fox News) przynajmniej od czasu kiedy Ted Turner wycofał się z day-to-day operations.,Mimo wszystko nikt tu nie wyciąga ręki po abonament,,Z jakiego powodu ma wyciągać? Telewizja to świetny dochodowy biznes.,Jeżeli ktoś potrzebuje abonamentu na finansowanie TV to znaczy ,że nie umie tego biznesu prowadzić i powinien go sprzedać .,Druga różnica to masowe czystki w TVP po zmianie władzy.

Nie jest prawdą ,że stacje TV w US są w rękach magnatów.,Najwięcej kanałów informacyjnych jest własnością General Electric  

(NBC.CNBC.NBC News) połowa MSNBC(pół jest własnością MicroSoft).,GE jest spółką giełdową i jest w rękach  wielu magnatów . Każdy kto ma w kieszeni $31.50 może zostać takim magnatem,.W zasadzie ostatni klasyczny "TV Media Mogul" w US  to Rupert Murdoch (Fox News) przynajmniej od czasu kiedy Ted Turner wycofał się z day-to-day operations.,Mimo wszystko nikt tu nie wyciąga ręki po abonament,,Z jakiego powodu ma wyciągać? Telewizja to świetny dochodowy biznes.,Jeżeli ktoś potrzebuje abonamentu na finansowanie TV to znaczy ,że nie umie tego biznesu prowadzić i powinien go sprzedać .,Druga różnica to masowe czystki w TVP po zmianie władzy.

No tak w tym sensie rzeczywiście nie są w rękach magnatów. Z tym, że skupiając się na tym kto jest bezpośrednio akcjonariuszem to Fox News też nie nie jest Murdocha tylko News Corp. Nie ma to znaczenia - liczy się kto stoi za korporacją i kto rządzi w spółce telewizyjnej. A prawda jest taka, że w tym wzgledzie to jest wszystko jeden establishment, ustawiony i zaprzyjaźniony z polityką. Przecież nie jest przypadkiem, że teraz w US media są MEEEEEEga krytykowane bo dziennikarze nie mają odwagi (lub nie mogą) zadawać trudnych pytań politykom. Taka MSNBC to w sumie nawet się nie kryje, że jest odnogą partii demokratycznej. Szefowa DNC (przecież ostatnio wyciekły jej maile) pisała maile do szefostwa stacji żeby nigdy więcej Mika Brzeziński nic złego nie mówiła na Hilary. Nie wspominam juz nawet o Fox News i ich powiązaniu z Republikanami. W ogóle jeżeli nie słyszałeś to polecam historię Cenka Uygura jak wyleciał z MSNBC (i za co). Dziwię się, że mieszkasz w US i nie wiesz takich rzeczy.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.