Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

obawy sa nakrecane przez niewiedze i media, bo komus zalezy na tym, aby ludzi opanowal strach i na wywolaniu konfliktu.

Media akurat robią wszystko, żeby nie wzbudzać paniki i są kneblowane przez promuzułmańskie rządy. Zapomniałeś już o tym, co się działo w Kolonii i kiedy się o tym dowiedzieliśmy?

A z ostatnich dni. Monachium i policja mówiąca, że to na pewno nie muzułmanien dwie godziny po zamachu, jak nawet nie wiedzieli, kto strzelał i dlaczego. Puścili przekaz w mediach, że wzorował się na Breiviku, że był nazistą itd. A teraz okazuje się, że zamach planowany był od ponad roku i nie miał nic wspólnego z fascynacją Breivikiem, a napastnik był muzułmaninem.

Nicea, tydzień dopiero minął już jest gruba ofera. Szefowa wideonadzoru w Nicei pod naciskiem MSW (zgadnij, kto rządzi we Francji) została zmuszona przez francuskie MSW do sfałszowania raportu. Fałszywe informacje dotyczyły o obecności policjantów (który tak naprawdę nie było). Puszczenie fałyszwego przekazu o obecności policji miał wzbudzić panikę Twoim zdaniem?

Tu masz więcej na ten temat:

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/07/24/01016-20160724ARTFIG00022-attentat-de-nice-la-chef-de-la-videosurveillance-evoque-des-pressions-de-l-interieur.php

http://www.dw.com/en/german-police-munich-shooter-planned-crime-for-a-year/a-19423953

Ale ja w życiu nie napisałem że islam nie zabija .... JA tylko uważam że Europejskie zaangażowanie w wojnę w Syrii czy wojnę w Libii było nam potrzebne jak nie powiem co na czym.... To była totalna głupota i teraz musimy spijać piwo które sobie nawarzyliśmy...

I ,że znacznie większym złem w tamtym rejonie jest Arabia Saudyjska niż ISIS .... Bo bez pieniędzy Saudów i ich broni nie byłoby ani przewrotu w Libii ani Bractwa Muzułmańskiego,,, Ani ISIS i nawet Al -Kaidy

JA nie porównałem pierwszy wojny z pokojem tylko Ty--- ja tylko ci napisałem że skoro się boisz stać koło muzułmanina bo zabili 2 tys osób w ciągu roku w zamachach to czy się boisz lecieć do USA bo tam ginie od broni ponad 7 tys niewinnych osób

Ale ja w życiu nie napisałem że islam nie zabija .... JA tylko uważam że Europejskie zaangażowanie w wojnę w Syrii czy wojnę w Libii było nam potrzebne jak nie powiem co na czym.... To była totalna głupota i teraz musimy spijać piwo które sobie nawarzyliśmy...

I ,że znacznie większym złem w tamtym rejonie jest Arabia Saudyjska niż ISIS .... Bo bez pieniędzy Saudów i ich broni nie byłoby ani przewrotu w Libii ani Bractwa Muzułmańskiego,,, Ani ISIS i nawet Al -Kaidy

Oczywiście, że europejskie zaangażowanie w wojnę w Syrii, czy Libii było bez sensu, ale przyjmowanie uchodźców masowo jest jeszcze bardziej głupie. To jest błędne koło, zaangażowanie się w wojnę w Syrii i Iraku, niszczeni domów, zabijanie i ranienie żołnierzy oraz cywili, w efekcie masowa liczba potrzebujących, których, nie wiedzieć czemu zapraszamy do Europy i mamy wtedy:

a) zamachy przemyconych bojowników ISIS

b )zamachy muzułmanów, których motywacją jest prywatna zemsta

c) zamachy uchodźców, którzy się radykalizują na skutek kontaktu z radykalnymi uchodźcami

d) zamachy "Europejczyków" z drugiego, czy trzeciego pokolenia, którzy się radykalizują pod wpływem radykalnych islamistów

e) a wkrótce zamachy rdzennych Europejczyków po konwersji na islam i to od razu radykalny pod wpływem laicyzacji społeczeństwa i zagubienia w poszukiwaniu własnej tożsamości

f) strzelaniny i ataki dobrych muzułmanów, którzy psychicznie nie wytrzymają nagonki spowodowanych działaniem tych złych muzułmanów

I pewnie jeszcze kilka powodów by się znalazło.

Edytowane przez fluber

A tak w ogóle to skąd masz info że nie ma nic wspólnego z Breivikiem bo na niemieckich portalach czytam że znaleziono w jego pokoju wiele arykułów o Breiviku i że wg świadków wykrzykiwał że to przez obcokrajowców nie ma pracy i że on jest Niemcem i że szczególnie celował w Turków....

A co do Twoich lęków to powtarzam swoje pytanie skoro jest znacznie znacznie większe prawdopodobieńtwo że zginiesz od kuli w USA niż od bomby w Europie to czy bardziej się boisz polecieć USA czy bardziej mieszkać koło muzułmanina?

I jak wyjaśnisz że najbardziej liberalne lewackie wręcz kraje  jak Holandia Szwecja czy Kanada nie mają żadnych zamachów....

A potem nauczyli ich pisać i czytać i zakazali niewolnictwa.

Btw twierdzenie, że jak czarny zabija czarnego to jest dobrze, a jak biały czarnego to jest źle, to ekstremalny przypadek rasizmu.

wiesz tu nie o rasizm a bardziej o egozim chodzi

Jak oni się tam mordowali/mordują wówczas nie zagrażają mojej rodzinie

Poza tym zauważ że lwia cześć bojowników isis to nie są lekarze czy prawnicy a często niepismienne dupki, które łatwo zmanipulowac (oczywiście nie wszyscy są nie wykształceni). Ci mądrzejsi siedzą u siebie i werbuja/pióra mózgi tym glupszym

Ely że Szwecją bym nie wyskakiwal, bo oni tam mają bardzo poważny problem z imigrantami. Może są po prostu tak libelarni że nie warto ich atakować, zwyczajnie się nie opłaca, bo godzą się na wszystko, nawet usunięcie (podobno) Krzyża z !KOŚCIOŁA!

Edytowane przez josephnba

A tak w ogóle to skąd masz info że nie ma nic wspólnego z Breivikiem bo na niemieckich portalach czytam że znaleziono w jego pokoju wiele arykułów o Breiviku i że wg świadków wykrzykiwał że to przez obcokrajowców nie ma pracy i że on jest Niemcem i że szczególnie celował w Turków....

A co do Twoich lęków to powtarzam swoje pytanie skoro jest znacznie znacznie większe prawdopodobieńtwo że zginiesz od kuli w USA niż od bomby w Europie to czy bardziej się boisz polecieć USA czy bardziej mieszkać koło muzułmanina?

I jak wyjaśnisz że najbardziej liberalne lewackie wręcz kraje  jak Holandia Szwecja czy Kanada nie mają żadnych zamachów....

To jest info sprzed niecałej godziny z niemieckich mediów, przekazane przez dr Szewkę na twitterze. Podobno gromadzenie materiałów przez tego Irańczyka na temat Breivika miało miejsce później niż rozpoczęcie planowania zamachu. Nie wiem skąd info o tym, że przyczyną było to, że nie ma pracy (skoro planował zamach od 16 roku życia, to coś mi tu nie pasuje). Info o celowaniu w Turków też zostało zdementowane, zresztą żadnego Turka chłopak nie zabił, z tego co widziałem listę ofiar. Już nie mówiąc, że strzelał głównie do młodzieży.

Prawdopodobieństwo śmierci w samochodzie jest wielokrotnie większe niż w samolocie, mimo to badania wyraźnie pokazują, że ludzie bardziej bolą się samolotów. Dlaczego? Bo w przypadku katastrofy nie mają szansy na przeżycie, praktycznie nie mają na nic wpływu. Myślę, że podobnie jest ze strachem przed USA i zamachami. Większość przypadków w USA ma miejsce podczas włamań, gangsterskich porachunków, bądź podczas popełniania przestępstw. Nie jestem też pewien, czy Twoja statystyka obejmuje tylko ofiary cywilów, czy także policjantów,używających broni na służbie. Natomiast zamachy mają miejsce najcześciej w miejscachh publicznych - lotniskach, dworcach, galeriach handlowych, miejscach, w których jesteś każdego dnia.

Nie rozumiem, czemu przyszło Ci do głowy, że strach jest proporcjonalny do liczby ofiar. Bardziej boisz się komarów, czy rekinów, grypy, czy wścieklizny?

W Szwecji jest 250 tysięcy muzułmanów, w Holandii 900 tysięcy, w Kanadzie 900 tysięcy, we Francji jest 6 milionów, w Niemczech 5 milionów. Oczywiście powody, które wymieniłeś wcześniej także odgrywają istotną rolę.

fluber, a ja czytalem, ze 6 z 9 jego ofiar to byli muzulmanie, bo wlasnie ich obwinial o to, ze jest szykanowany. trudno tez nie widziec inspiracji Brevikiem, skoro wybral akurat dzien rocznicy... poza tym jeszcze raz nalezy podkeslic, ze byl iranczykiem, a wiec jego islam to cos innego niz ISIS

fluber, a ja czytalem, ze 6 z 9 jego ofiar to byli muzulmanie, bo wlasnie ich obwinial o to, ze jest szykanowany. trudno tez nie widziec inspiracji Brevikiem, skoro wybral akurat dzien rocznicy... poza tym jeszcze raz nalezy podkeslic, ze byl iranczykiem, a wiec jego islam to cos innego niz ISIS

Na nagraniach nie wyglądało, jakby strzelał do konkretnych celów, ja czytałem o 3 ofiarach muzułmanach, co statystycznie nie jest niczym dziwnym ( w Nicei zginęło 34 muzułmanów). Średnio mnie tez interesuje, jak nazywa się jego odmiana islamu. 22 lipca to tez rocznica jednego z niewielu zamachów w Europie Hezbollahu ( w Danii), a skoro był Irańczykiem...

Choć oczywiście nie wykluczam, że jego motywacja była taka jak piszesz, co jest jeszcze bardziej niepokojące.

Ba, obawiam się, że nieudolność francuskich i niemieckich rządów prędzej, czy później skończy się tym, że rdzenni europejczycy zaczną dokonywać samosądów i niewykluczone, że masakr na muzułmanach, ci zaczną odpowiadać i dopiero zacznie się jatka w Europie.

nie wygladalo? a gdzie ty widziales nagranie(a) z zabijania wszystkich ofair? link prosze, bo wolalbym sam ocenic...

co do Brevika, to najwyrazniej nie czytasz nawet artow linkowanych na przywolanym przez ciebie twiterze Szewko, bo w jednym z nich jest np. napisane, ze mial manifest Brevika.

o 6 z 9 muzulmanach masz np. tutaj http://pikio.pl/wiekszosc-ofiar-z-monachium-to-muzulmanie/

sa tez zeznania swiadkow, ze krzyczal cos w stylu "cholerni imigranci; jestem niemcem". (to nawet slychac na nagraniu z balkonu.)

Edytowane przez lorak

To jest info sprzed niecałej godziny z niemieckich mediów, przekazane przez dr Szewkę na twitterze. Podobno gromadzenie materiałów przez tego Irańczyka na temat Breivika miało miejsce później niż rozpoczęcie planowania zamachu. Nie wiem skąd info o tym, że przyczyną było to, że nie ma pracy (skoro planował zamach od 16 roku życia, to coś mi tu nie pasuje). Info o celowaniu w Turków też zostało zdementowane, zresztą żadnego Turka chłopak nie zabił, z tego co widziałem listę ofiar. Już nie mówiąc, że strzelał głównie do młodzieży.

A młodzież nie może być Turkiem...? No nie wiem naprawdę ale na niemieckich stronach cały czas jednak piszą o tym Breiviku i o tym jak cały czas podkreślał że jest Niemcem a obcokrajowców wystrzela bo to ich wina ....

I nie wiem skąd masz info że nie zabił żadnego Turka skoro jak wół wszędzie podają że zabił trzech Turków jednego Greka i trzech z Kosowa Większość jego ofiar miała ciemną karnację i ciemne włosy

Raczej Twoja teoria legła w gruzach albo po prostu masz mocno niesprawdzone informacje

Więc podaj może swoje żródło listy ofiar gdzie nie było żadnego Turka?

Edytowane przez ely3

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.