Cardi Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: Mozesz wyjasnic co masz na mysli Której części nie rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 minutę temu, Sebastian napisał: Mam pomysł jak dopiąć każdy budżet. Liniowy 50% podatek dochodowy i 30% VAT i podwyżka akcyzy na paliwo o 50%. Co Ty na to ? Nie jestem na tyle kompetentny by przewidziec skutki takiej polityki fiskalnej. 1 minutę temu, Cardi napisał: Której części nie rozumiesz? Co jest w pierwszych 80 sekundach filmu co sprawilo ze piszesz o zrodlach stacha ktore sie sprawdzily? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 28 minut temu, fluber napisał: Poniewaz wg Koelnera splaca raty z 1000 plus:) Ale generalnie chodzi o falszywe przydzielanie 500 plus do produktow ( raty i kielbasy) bardziej chodzi o to ,że dzięki 1000 plus i spłacając kredyt w perspektywie lat będzie jeszcze bogatszy bo kupił wędkę a ten co żre kiełbasę i pije wódkę ma tylko rybę 16 minut temu, fluber napisał: Generalnie bezsensowny przyklad podal nam nasz kredytofil:) kredytofil ? co to znaczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 7 minut temu, Sebastian napisał: Mam pomysł jak dopiąć każdy budżet. Liniowy 50% podatek dochodowy i 30% VAT i podwyżka akcyzy na paliwo o 50%. Co Ty na to ? Liniowy to zło. Tylko progresywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) 5 minut temu, Koelner napisał: kredytofil ? co to znaczy ? kredytofil - Bardzo światła osoba, inaczej Sensei. Słusznie gardzi (gorszymi od niego) wyborcami PiS a kiedyś może uda mu się nawet przeprowadzić do lepszej dzielnicy Gdańska. Bóg Bank da to i do Sopotu. Doedukuj się to pogadamy ziomeczku! Edytowane 22 Listopada 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 4 minuty temu, Koelner napisał: bardziej chodzi o to ,że dzięki 1000 plus i spłacając kredyt w perspektywie lat będzie jeszcze bogatszy bo kupił wędkę a ten co żre kiełbasę i pije wódkę ma tylko rybę kredytofil ? co to znaczy ? Masz zly punkt odniesienia. Mial 12000 na dwie osoby, potem 12500 na 3 a teraz 13000 na 4. Regularnie traci finansowo:) Entuzjasta kredytow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: Masz zly punkt odniesienia. Mial 12000 na dwie osoby, potem 12500 na 3 a teraz 13000 na 4. Regularnie traci finansowo:) Entuzjasta kredytow:) Czyli 500+ nie wyciąga ludzi w biedy tylko ich w nią wpędza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, Cardi napisał: Czyli 500+ nie wyciąga ludzi w biedy tylko ich w nią wpędza Czyli zeby dostac te 1000 ziko potrzeba bylo dwojki dzieci ktorych utrzymanie kosztuje wiecej niz tysiac zlotych, nawet 500 plus nie sprawi ze robienie dzieci zacznie sie oplacac:) Czy moglbys mi wyjasnic te kwestie ze stachem?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, julekstep napisał: kredytofil - Bardzo światła osoba, inaczej Sensei. Słusznie gardzi (gorszymi od niego) wyborcami PiS a kiedyś może uda mu się nawet przeprowadzić do lepszej dzielnicy Gdańska. Bóg Bank da to i do Sopotu. Doedukuj się to pogadamy ziomeczku! Czytałem mnóstwo żenujących postów, sporo było twojego autorstwa, ale to już szczyt i tak jak jest łapu capu tak powinien powstać topick królowie żenady Edytowane 22 Listopada 2019 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 6 minut temu, julekstep napisał: kredytofil - Bardzo światła osoba, inaczej Sensei. Słusznie gardzi (gorszymi od niego) wyborcami PiS a kiedyś może uda mu się nawet przeprowadzić do lepszej dzielnicy Gdańska. Bóg Bank da to i do Sopotu. Doedukuj się to pogadamy ziomeczku! Sopot jest overrated , tylko Banino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, fluber napisał: Czyli zeby dostac te 1000 ziko potrzeba bylo dwojki dzieci ktorych utrzymanie kosztuje wiecej niz tysiac zlotych, nawet 500 plus nie sprawi ze robienie dzieci zacznie sie oplacac:) Czy moglbys mi wyjasnic te kwestie ze stachem?:) No to zgadzasz się, że PiS zachęcając ludzi żeby robili dzieci programem 500+ wpędza ich w biedę? Mógłbym, ale i tak nie skumasz, więc szkoda mojego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, josephnba napisał: Czytałem mnóstwo żenujących postów, sporo było twojego autorstwa i tak jak jest łapu capu tak powinien powstać topick królowie żenady on to robi dla Rappara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, Cardi napisał: No to zgadzasz się, że PiS zachęcając ludzi żeby robili dzieci programem 500+ wpędza ich w biedę? Mógłbym, ale i tak nie skumasz, więc szkoda mojego czasu Nie:) Problem polega na tym ze ja doskonale kumam o co Ci chodzilo i tylko czekam az napiszesz to glosno a jako ze robie z Ciebie kretyna ostatnio kazdego dnia to intuicyjnie boisz sie powiedziec to glosno bo wiesz co Cie czeka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 7 minut temu, fluber napisał: Entuzjasta kredytow:) nikt nie jest entuzjastom kredytów. wiem ze nie rozumiesz kapitalizmu i wolisz socjalizm dlatego będziemy zawsze po innych stronach barykady bo jak to Twój guru ekonomiczny Karol Marks kopiując Guizota powiedział„Odwieczna walka klas” pewnie Ci brakuje aby Karol miał krzyż w zębach ale to Ci zastępuje słabsza kopia z dzisiejszych czasów 1 minutę temu, fluber napisał: Problem polega na tym ze ja doskonale kumam o co Ci chodzilo i tylko czekam az napiszesz to glosno a jako ze robie z Ciebie kretyna ostatnio kazdego dnia to intuicyjnie boisz sie powiedziec to glosno bo wiesz co Cie czeka:) masz wysokie mniemanie o sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 minutę temu, Koelner napisał: nikt nie jest entuzjastom kredytów. wiem ze nie rozumiesz (...) Ranisz duszem mojom tom okrutnom wypowiedziom:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 3 minuty temu, Koelner napisał: wiem ze nie rozumiesz kapitalizmu W końcu macie ze sobą coś wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 6 minut temu, fluber napisał: Problem polega na tym ze ja doskonale kumam o co Ci chodzilo i tylko czekam az napiszesz to glosno a jako ze robie z Ciebie kretyna ostatnio kazdego dnia to intuicyjnie boisz sie powiedziec to glosno bo wiesz co Cie czeka:) Za marzenia nie karają To że RappaR lajkuje ci połowę postów nie znaczy że robisz ze mnie kretyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 12 minut temu, josephnba napisał: Czytałem mnóstwo żenujących postów, sporo było twojego autorstwa, ale to już szczyt i tak jak jest łapu capu tak powinien powstać topick królowie żenady Załóż! Piękna symbolika będzie 11 minut temu, Koelner napisał: on to robi dla Rappara Ja to robię na osobistą prośbę Jarosława Kaczyńskiego zią! 1 minutę temu, Cardi napisał: nie znaczy że robisz ze mnie kretyna Pełna zgoda, że to nie fluber robi z Ciebie kretyna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, Cardi napisał: Za marzenia nie karają To że RappaR lajkuje ci połowę postów nie znaczy że robisz ze mnie kretyna Masz rację, on nie robi z Ciebie kretyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Teraz, RappaR napisał: Liniowy to zło. Tylko progresywny. Ok to progresywy (kompletnie niesprawiedliwy ale kij z tym w tej chwili) Progi 35 45 45. Generalnie chodziło mi o to, że podnosząc podatki zawsze da się zrównowazyć budżet. A że później się okazuje, że za kilka lat nie ma komu tych podatków płacić to tym się już politycy nie przejmują. Generalnie zawsze wszystkim polecam lekturę tego krótkiego tekstu: https://wpolityce.pl/polityka/125435-dzialanie-systemu-podatkowego-na-przykladzie-piwa-dziesieciu-mezczyzn-wypija-wspolnie-piwo-warte-100-dolarow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi