Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.11.2019 o 09:00, Koelner napisał(a):

więcej życia mniej tabel. mój kolega ma 12 000 brutto i dostaje 1000 plus , które idzie na ratę mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku , druga osoba która zarabia 4000 brutto dostaje 500 , które idzie na kiełbasę oraz bułki. wytłumacz te równanie.

W dniu 22.11.2019 o 08:40, josephnba napisał(a):
Rozwiń  

Jak dla mnie większa różnica jest między tym, który umiera z głodu, niż tym który nie umiera z głodu i ma do zjedzenia całkiem smaczne bułeczki z kiełbaską, niż tym co ma  bułeczki i kiełbaski, a tym co ma kiełbaski, bułeczki i mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku.

I k**** to Ty jesteś mocno nieżyciowy, skoro sądzisz, że ktokolwiek uwierzy, że za 1000 zł raty ma się mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku. 

W dniu 22.11.2019 o 09:19, Koelner napisał(a):

trudny jesteś , podałem dlatego zarobki tych dwóch osób i spróbuj wywnioskować :)

Rozwiń  

No bez '500+' w skali roku biedniejszy kolega ma 35,51% tego co bogatszy kolega (96905,03 do 34409,52)

Kiedy dochodzi 500+ (które bogatszy dostaje x2!) to biedniejszy kolega ma 37,11% tego co bogatszy kolega (108905,03 do 40409,52)

Kiedy kolejna lekcja Sensei? Od teraz jesteś moim autorytetem również jeśli chodzi o matematykę (j.polski to wiadomka!).

Edytowane przez julekstep

W dniu 22.11.2019 o 09:36, fluber napisał(a):

Ale to znowu nie bylo zabawne. I nie bylo ad persona. Jesli rate splaca z 1000 plus to bez 1000 plus nie splacal. Chyba ze ten bonusowy tysiak poszedl jednak na co innego niz rata a Ty po prostu zmyslasz.

Rozwiń  

ale my zaczęliśmy rozmowę o wyrównywaniu , więc albo wchodzisz w dyskusję bez sensu albo specjalnie uciekasz od tematu .

naprawdę skupcie się w rozmowie z julkiem na meritum ponieważ temat się rozmywa . ja chcę abyście mi udowodnili ,że na przypadku który podaje 500 plus wyrównuje i tyle.

W dniu 22.11.2019 o 09:42, Koelner napisał(a):

ale my zaczęliśmy rozmowę o wyrównywaniu , więc albo wchodzisz w dyskusję bez sensu albo specjalnie uciekasz od tematu .

naprawdę skupcie się w rozmowie z julkiem na meritum ponieważ temat się rozmywa . ja chcę abyście mi udowodnili ,że na przypadku który podaje 500 plus wyrównuje i tyle.

Rozwiń  

patrz wyżej Sensei :) 

W dniu 22.11.2019 o 09:40, RappaR napisał(a):

I k**** to Ty jesteś mocno nieżyciowy, skoro sądzisz, że ktokolwiek uwierzy, że za 1000 zł raty ma się mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku. 

Rozwiń  

nie podniecaj się . jak weźmiesz na 30 lat to zamkniesz się w 1000 zł , oczywiście zależnie od jakiej dzielnicy, jakiego mieszkania od kiedy wziąłeś więc nie wiesz o czym piszesz więc lepiej nie pisz.

W dniu 22.11.2019 o 09:47, Koelner napisał(a):

nie podniecaj się . jak weźmiesz na 30 lat to zamkniesz się w 1000 zł , oczywiście zależnie od jakiej dzielnicy, jakiego mieszkania od kiedy wziąłeś więc nie wiesz o czym piszesz więc lepiej nie pisz.

Rozwiń  

Kwestią nie był schowek na miotły 100 kilometrów od centrum, a mieszkanie w dobrej dzielnicy. Rozumiem, że masz problemy z pamięcią, ale dlatego dałem cytat

Edytowane przez RappaR

W dniu 22.11.2019 o 09:49, RappaR napisał(a):

Kwestią nie była klitka 100 kilometrów od centrum, a mieszkanie w dobrej dzielnicy. Rozumiem, że masz problemy z pamięcią, ale dlatego dałem cytat

Rozwiń  

a jaka to jest dobra dzielnica w Gdańsku ? luźno rzucany temat do którego się spinasz.

on ma akurat na przymorzu i napisałem wyraźnie że idzie na mu na ratę a ile spłaca i ile jest to procent nie napisałem ale dla Twojej wiadomości ma ponad 800 zł

W dniu 22.11.2019 o 09:47, Koelner napisał(a):

nie wiesz o czym piszesz więc k**** lepiej nie pisz.

Rozwiń  

dodałem jedno słówko i brzmi jak rapy

W dniu 22.11.2019 o 09:52, Koelner napisał(a):

on ma akurat na przymorzu

Rozwiń  

patologia 500+

pozdrawiam ziomów z Jelitkowa!

W dniu 22.11.2019 o 09:52, Koelner napisał(a):

a jaka to jest dobra dzielnica w Gdańsku ? luźno rzucany temat do którego się spinasz.

on ma akurat na przymorzu i napisałem wyraźnie że idzie na mu na ratę a ile spłaca i ile jest to procent nie napisałem ale dla Twojej wiadomości ma ponad 800 zł

Rozwiń  

I średnia cena to 7k za metr.

Te 800 zł przez 30 lat to jakieś 300k. Dorzuć do tego koszt kredytu i masz 200k  https://www.totalmoney.pl/kredyty_hipoteczne,porownanie,0,200000,30,zakup_mieszkania_domu,312500,pln,rowne,wtorny,0,0,0,0,0?source=sem

Czyli niecałe 30 metrów. 

Jesteś jeszcze bardziej nieżyciowy, jeśli 30 m2 nazywasz mieszkaniem. Na studiach wynajmowałem pokój niewiele mniejszy. 

W dniu 22.11.2019 o 09:42, Koelner napisał(a):

Rozwiń  

Nawet gdyby Twoj przyklad mial sens ( a nie ma) to formulowanie wnioskow o tym jak dziala 500 plus na jednym przykladzie jest oczywiscie bledne

W dniu 22.11.2019 o 09:56, RappaR napisał(a):

I średnia cena to 7k za metr.

Te 800 zł przez 30 lat to jakieś 300k. Dorzuć do tego koszt kredytu i masz 200k  https://www.totalmoney.pl/kredyty_hipoteczne,porownanie,0,200000,30,zakup_mieszkania_domu,312500,pln,rowne,wtorny,0,0,0,0,0?source=sem

Czyli niecałe 30 metrów. 

Jesteś jeszcze bardziej nieżyciowy, jeśli 30 m2 nazywasz mieszkaniem. Na studiach wynajmowałem pokój niewiele mniejszy. 

Rozwiń  

spytaj mnie tylko od kiedy spłaca.

W dniu 22.11.2019 o 09:53, julekstep napisał(a):

patologia 500+

pozdrawiam ziomów z Jelitkowa!

Rozwiń  

to z falowców , ale Panie budują się nowiutkie bloki a niektóre już stoją.

Jelitkowo to tylko Sklep Jaś i Parkowa

W kwestii kredytu istotne są jeszcze inne czynniki

Czy u jaki był wkład własny, czy i jaki był program państwowy, bo ten przed 10 lat znacząco różnił się od tego sprzed chyba 5ciu

Ja miałem wkładu 100tys, do tego rodzinę na swoim i za mieszkanie 70m² płaciłem 840 z groszami przez osiem lat, bo mi dokładali do oprocentowania, a po ośmiu latach kredyt spłaciłem

I bo to mieszkanie w bardzo dobrej lokalizacji w Warszawie

Więc to nie musi być 20m² kawalerka czy też suterena a duże mieszkanie w nowym budownictwie

W dniu 22.11.2019 o 10:20, DeltaCenter napisał(a):

Białołęka? To zalezy, która jej część. 

Rozwiń  

Teraz mam dom na Białołęce, wcześniej smocza/Anielewicza, a później przerzucony kredyt na Bródno 

W dniu 22.11.2019 o 10:26, julekstep napisał(a):

Bialoleka dlugo byla jedna z najtanszych (jesli nie najtansza) dzielnica tak btw (bo budowali tam blokow na potege a komunikacyjnie tam jest - delikatnie mowiac - srednio).

Rozwiń  

To prawda, zwłaszcza na zielonej Białołęce, czyli po prawej stronie. Tarchomin jest bardzo dobrze skomunikowany 

Ale ja mieszkam właśnie na ZB z tym że mi pasuje, bo bardziej od tramwajów cenię sobie las blisko domu i ciszę a tego (oby jak najdłużej) mam pod dostatkiem

Edytowane przez josephnba

W dniu 22.11.2019 o 10:31, josephnba napisał(a):

Ale ja mieszkam właśnie na ZB z tym że mi pasuje, bo bardziej od tramwajów cenię sobie las blisko domu i ciszę a tego (oby jak najdłużej) mam pod dostatkiem

Rozwiń  

nie boj nie boj zabuduja xD (u mnie np juz ploty ze chca teren lotniska Bemowo likwidowac pod bloki :/)

W dniu 22.11.2019 o 10:06, RappaR napisał(a):

Spoko. Ten z 4k brutto i 500+ też może spłacać kredyt za mieszkanie z 1995 i wtedy ma ratę za 500 a nawet mniej może. 

Rozwiń  

I? Za 800 nie splaci

W dniu 22.11.2019 o 10:11, josephnba napisał(a):

W kwestii kredytu istotne są jeszcze inne czynniki

Czy u jaki był wkład własny, czy i jaki był program państwowy, bo ten przed 10 lat znacząco różnił się od tego sprzed chyba 5ciu

Ja miałem wkładu 100tys, do tego rodzinę na swoim i za mieszkanie 70m² płaciłem 840 z groszami przez osiem lat, bo mi dokładali do oprocentowania, a po ośmiu latach kredyt spłaciłem

I bo to mieszkanie w bardzo dobrej lokalizacji w Warszawie

Więc to nie musi być 20m² kawalerka czy też suterena a duże mieszkanie w nowym budownictwie

Rozwiń  

ja tez brałem 3 lata temu i mam 1500 ratę na 15 lat ( na 30 lat miałem wyliczone około 750)w pasie nadmorskim wiec w dobrej dzielnicy Gdańska dlatego nie wiem  po co rappar dusi jak nie musi

Edytowane przez Koelner

W dniu 22.11.2019 o 10:39, Koelner napisał(a):

ja tez brałem 3 lata temu i mam 1500 ratę na 15 lat ( na 30 lat miałem wyliczone około 750)w pasie nadmorskim wiec w dobrej dzielnicy Gdańska dlatego nie wiem  po co rappar dusi jak nie musi

Rozwiń  

Jezeli pracujesz w banku i udzielasz kredytow to Twoj przyklad chyba nie bedzie adekwatny:)

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.