Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.11.2019 o 06:52, fluber napisał(a):

Jest chwytliwe i malo kto sprawdzi ze o anulowanie glosowania wnioskowala opozycja.

Rozwiń  

No właśnie dlatego użyłem trybu przypuszczającego, bo nie ma jeszcze oficjalnie podane do kogo należy głos wypowiadający te słowa 

Inna kwestia to postąpienie wbrew przyjętym umowom w sprawie KRS ale to już nawet nie dziwi po 4 latach rządów socjalistów 

Oczywiście do słów od których zacząłeś mi coś wytykać a mianowicie o akcyzie swoją nawet...

W dniu 22.11.2019 o 07:00, josephnba napisał(a):

No właśnie dlatego użyłem trybu przypuszczającego, bo nie ma jeszcze oficjalnie podane do kogo należy głos wypowiadający te słowa 

Inna kwestia to postąpienie wbrew przyjętym umowom w sprawie KRS ale to już nawet nie dziwi po 4 latach rządów socjalistów 

Rozwiń  

Glos na pewno nalezy do kogos z pisu ale wniosek skladala najpierw opozycja bo karty do glosowania przestaly dzialac wielu poslom. Generalnie byla awaria podczas glosowania wiec przerwano je w trakcie i anulowano. Ale na bank bedzie grzane.

Umowom czy zwyczajom? Pis przestal szanowac zwyczaje po tym jak dostal tylko jednego wicemarszalka w senacie. Po prostu zrobili prymitywny odwet.

W dniu 21.11.2019 o 21:25, josephnba napisał(a):

Jedyny człowiek prawicy którego szanuję, Pan Cygański, zaproponował przekazanie pieniędzy z akcyzy na leczenie raka i to chyba najlepsze na co można te pieniądze przeznaczyć i jeśli by tak było chętnie będę płacił więcej za piwo

Oczywiście tak się nie stanie, bo PiS chce kraść nie dawać

Rozwiń  

Tak btw. To nie ma znaczenia bo wzrost przychodu z akcyzy, z tego co mi wiadomo, musi byc automatycznie dodany do budzetu sluzby zdrowia.

Ale w rzeczywistosci po prostu zostana zamienione szufladki ( w sensie ze sluzba zdrowia i tak by dostala te kase, po prostu kasa z innej szufladki pojdzie na trzynastke zamiast do sluzby zdrowia) i takie zapisy to sa tylko zagrania pod publiczke, nic nie zmienia.

W dniu 21.11.2019 o 15:31, lorak napisał(a):

albo ośmiorniczki, och wait... ; ]

Rozwiń  

wydaje mi się ,że oni żyją w innej rzeczywistości, oni ciągle są chyba przed 2015 gdzie tvp ,polsat , tvn nadawali.  oni mają schizofrenię jak Marian Krzaklewski , który strajkował w czasie gdy sam rządził , wieczne precz z komuną a oni wieczne nie czytam gw nie oglądam tvn nie głosuje na po

wieczny bunt.

a żeby się obudzić wystarczy włączyć obojętnie w jaki dzień wiadomości i posłuchać Rachonia

W dniu 21.11.2019 o 16:20, MarcusCamby napisał(a):

także 500+ jest ok, bo daje wyrównanie tym, którzy pracują na rzecz państwa, a nie tylko na własny rachunek. Oczywiście posiadanie dzieci wciąż nie opłaca się finansowo, co jest akurat zdrowe. Nie pieniądze powinny decydować o chęci posiadania dzieci.  A ci co na potomstwo się nie decydują słusznie powinni płacić więcej co się niejako pośrednie w tym momencie dzieje.

Rozwiń  

500 plus dotyczy wszystkich a nie ubogich , więc jest to zastrzyk gotówki równy a nie wyrównuje . jakby 500 funkcjonowało proporcjonalnie do zarobków bym się zgodził.

W dniu 21.11.2019 o 17:15, RappaR napisał(a):

Z eurostatu, sprawdź inflację, sprawdź wzrost pensji i porównaj te dwie dane. Ewentualnie zrób bilans wydatków i cen z 2015 i porównaj z teraz.

Rozwiń  

a co ma rządzenie PiS do sytuacji w np. w 2018? ich rządzenie odczujemy w tej kadencji , a długofalowo w przyszłej

W dniu 21.11.2019 o 19:04, julekstep napisał(a):

Jak @Koelner poda definicje slowek 'idiotyzm', 'bezdenna' i 'glupota' to sie odniose.

Rozwiń  

jak Ci idzie edukacja ?

W dniu 22.11.2019 o 07:11, Koelner napisał(a):

wydaje mi się ,że oni żyją w innej rzeczywistości, oni ciągle są chyba przed 2015 gdzie tvp ,polsat , tvn nadawali.  oni mają schizofrenię jak Marian Krzaklewski , który strajkował w czasie gdy sam rządził , wieczne precz z komuną a oni wieczne nie czytam gw nie oglądam tvn nie głosuje na po

wieczny bunt.

a żeby się obudzić wystarczy włączyć obojętnie w jaki dzień wiadomości i posłuchać Rachonia

Rozwiń  

smiesznie to brzmi pisane przez kogos kto w listopadzie 2019 ciagle tylko jeczy 'tvpis!', 'rachon' itp :)

W dniu 21.11.2019 o 17:15, RappaR napisał(a):

Rozwiń  

a co ma rządzenie PiS do sytuacji w np. w 2018? ich rządzenie odczujemy w tej kadencji , a długofalowo w przyszłej

Rozwiń  

I bardzo dobrze. Miło, że mamy kompetentnych ludzi w ministerstwie finansów i na stanowisku premiera. Mnie jeszcze cieszy osobiście najlepszy minister zdrowia od czasów Religi(też pisowski).

jak Ci idzie edukacja ?

Rozwiń  

Na tyle dobrze, że już nauczył się zaczynać zdania z dużej litery.

W dniu 21.11.2019 o 16:20, MarcusCamby napisał(a):

Rozwiń  

500 plus dotyczy wszystkich a nie ubogich , więc jest to zastrzyk gotówki równy a nie wyrównuje . jakby 500 funkcjonowało proporcjonalnie do zarobków bym się zgodził.

Rozwiń  

I podstawy matematyki. Jak dojdziesz do proporcji, to zrozumiesz dlaczego 500+ wyrównuje.

W dniu 21.11.2019 o 19:02, Cardi napisał(a):

Taa, dlatego widzę, jak moja mama przy każdej możliwości kupuje babci a to farbę do włosów, a to zgrzewkę mleka, a to bilet do brata do Niemiec. Wujek oczywiście w drogę powrotną wyposaża babcię w torbę tak ciężką od "łakoci", że ciężko ją do bagażnika wrzucić. Dodatkowo transport we wszystkie możliwe strony wliczając transport do sanatorium 300km w jedną stronę jest na mojej głowie jako wnuka. No ale to przecież babcia skacze wokół nas :) 

Ponadczasowe :) 

Rozwiń  

Ale ja nie wchodziłem do dyskusji i nie interesuje mnie temat przedszkoli we Wrocławiu.

Ja tylko skomentowałem sposób prowadzenia dyskusji.
W sumie teraz ja zapraszam Ciebie do dyskusji - co sądzisz na temat osób, które mają czas na przekonywanie do swoich racji, ale nie mają czasu na sprawdzenie czy mają rację? Chętnie się dowiem :)

W dniu 22.11.2019 o 08:09, RappaR napisał(a):

Ja tylko skomentowałem sposób prowadzenia dyskusji.
W sumie teraz ja zapraszam Ciebie do dyskusji - co sądzisz na temat osób, które mają czas na przekonywanie do swoich racji, ale nie mają czasu na sprawdzenie czy mają rację? Chętnie się dowiem :)

Rozwiń  

Nic.

W dniu 22.11.2019 o 06:52, fluber napisał(a):

Jest chwytliwe i malo kto sprawdzi ze o anulowanie glosowania wnioskowala opozycja.

Rozwiń  

"Trzeba anulować, bo my przegramy" - to słowa, które wywołały wczoraj burzę w Sejmie. Według ustaleń Kamila Dziubki wypowiedziała je posłanka Joanna Borowiak z PiS. Inni politycy partii potwierdzili to w rozmowach z Onetem.

W dniu 22.11.2019 o 07:31, fluber napisał(a):

Wyjdz czasem z domu, dobrze Ci to zrobi:) zapewniam Cie ze tlumy buntownikow nie zrobia Ci krzywdy:)

Rozwiń  

Fluber sam byłem kilkanaście razy tu na forum podejrzewany o czytanie GW i oglądanie TVN, uczestnictwo o marszach kodu, przez ciebie i twoje kółko przytakiwania sobie w każdej sytuacji

I ta narracja, tu na forum, wraca równie często jak memy z defensywa hardena

W dniu 22.11.2019 o 08:40, josephnba napisał(a):

Fluber sam byłem kilkanaście razy tu na forum podejrzewany o czytanie GW i oglądanie TVN, uczestnictwo o marszach kodu, przez ciebie i twoje kółko przytakiwania sobie w każdej sytuacji

I ta narracja, tu na forum, wraca równie często jak memy z defensywa hardena

Rozwiń  

Kto jest w moim kolku przytakiwania sobie w kazdej sytuacji?:) 

Podejrzewany?:) ja stwierdzalem ze powtarzasz narracje za tvn i wyborcza:)  i to dlatego ze sam je znalem z tvn-u i wyborczej.pl:) 

W dniu 22.11.2019 o 07:55, julekstep napisał(a):

smiesznie to brzmi pisane przez kogos kto w listopadzie 2019 ciagle tylko jeczy 'tvpis!', 'rachon' itp :)

Rozwiń  

odnosiłem się do sałatki Pawłowicz, nie mam siły na takiego słabego ucznia :(

W dniu 22.11.2019 o 08:09, RappaR napisał(a):

I podstawy matematyki. Jak dojdziesz do proporcji, to zrozumiesz dlaczego 500+ wyrównuje.

Rozwiń  

więcej życia mniej tabel. mój kolega ma 12 000 brutto i dostaje 1000 plus , które idzie na ratę mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku , druga osoba która zarabia 4000 brutto dostaje 500 , które idzie na kiełbasę oraz bułki. wytłumacz te równanie.

W dniu 22.11.2019 o 08:40, josephnba napisał(a):

Rozwiń  

miał wykupioną GW ale pewnie jako  troll z fabryki ma to opłacane

W dniu 22.11.2019 o 09:00, Koelner napisał(a):

odnosiłem się do sałatki Pawłowicz, nie mam siły na takiego słabego ucznia :(

Rozwiń  

Daj mi szansę :( Sensei!

W dniu 22.11.2019 o 09:00, Koelner napisał(a):

więcej życia mniej tabel. mój kolega ma 12 000 brutto i dostaje 1000 plus , które idzie na ratę mieszkanie w dobrej dzielnicy w Gdańsku , druga osoba która zarabia 4000 brutto dostaje 500 , które idzie na kiełbasę oraz bułki. wytłumacz te równanie.

Rozwiń  

Niesamowite, że osoba z dwójką dzieci dostaje większy 'dodatek na dziecko' od osoby z jednym dzieckiem. Takie chore jazdy tylko w 'Państwie PiSu'! (abstrahując już od tego, że w tym przykładzie i tak proporcjonalna różnica między tą dwójką się zmniejsza :)

Edytowane przez julekstep

W dniu 22.11.2019 o 09:03, julekstep napisał(a):

Daj mi szansę :( Sensei!

Niesamowite, że osoba z dwójką dzieci dostaje większy 'dodatek na dziecko' od osoby z jednym dzieckiem. Takie chore jazdy tylko w 'Państwie PiSu'! (abstrahując już od tego, że w tym przykładzie i tak proporcjonalna różnica między tą dwójką się zmniejsza :)

Rozwiń  

trudny jesteś , podałem dlatego zarobki tych dwóch osób i spróbuj wywnioskować :)

W dniu 22.11.2019 o 09:21, fluber napisał(a):

To dobrze ze w koncu zaczal je splacac:)

Rozwiń  

kiedyś próbowałeś ad persona i nadal błądzisz .

W dniu 22.11.2019 o 07:36, Koelner napisał(a):

może ktoś Ci tego nie powiedział ani nie napisał , nie próbuj być zabawny to nie dla Ciebie rola w życiu. 

Rozwiń  

powtarzam.

proponuje Ci jak kolegom robić 500 plus , może wtedy zmienicie nastawienie do życia ;]

W dniu 22.11.2019 o 09:30, Koelner napisał(a):

kiedyś próbowałeś ad persona i nadal błądzisz .

powtarzam.

Rozwiń  

Ale to znowu nie bylo zabawne. I nie bylo ad persona. Jesli rate splaca z 1000 plus to bez 1000 plus nie splacal. Chyba ze ten bonusowy tysiak poszedl jednak na co innego niz rata a Ty po prostu zmyslasz.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.