lorak Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 26 minut temu, josephnba napisał: Z Twoich postów wynika że nie przeszkadzają ci piękne absolwentki socjologii sprzedające w butikach lub tańczące na rurze, ale już te same piękne kobiety zajmujące miejsca jako swego rodzaju autorytety (a ja tak traktuje nauczycieli, wykładowców etc.) w roli wykładowców, zajmujące miejsca pań, które dawno powinny odejść na emeryturę już Ci nie pasuje I to ja traktuję kobiety przedmiotowo? w ogóle dziwny jest zarzut przedmiotowego traktowania z ust kogoś, kto jest żarliwym wyznawcą wiary sprawdzającej kobiety w sferze seksualnej do roli worka na spermę, która do tego nie może za bardzo decydować o swoim ciele i oczywiście ma być posłuszna mężowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Godzinę temu, RappaR napisał: PiS ma starszy elektorat i generalnie ludzie, którzy 30 lat temu kończyli średnie, w obecnych warunkach, mieliby te studia. Fakt, ze jeden 55 lat ma średnie, a drugi 35 latek ma wyższe w dużej części przypadków wynika po prostu ze zmiany dostępności studiów w trakcie tego pokolenia. mój teściu ma prawie 60 lat i też robił śmieszne studia w trakcie kariery żeby dostać kierownicze stanowisko. dostępność łatwych studiów już była w latach 90 tych (także z powodu WKU). wshe we Włocławku zostało utworzone w 1995 roku , Włodkowica w Płocku w 1992 roku czyli jeśli ktoś z tych osób był trochę zaradniejszy to dołączył do wyższego wykształcenia. oczywiście szli ludzie na łatwiznę od rocznika 1973 i jak miał 19 lat to poszedł na takie studia , ale jeśli ktoś miał trochę oleju w głowie to z rocznika 1963 roku czyli jak miał 29 lat też mógł je zrobić ( ja sam zrobiłem podyplomówkę jak miałem 30 lat). tłumaczenie ludzi niezaradność jeszcze bardziej utrwala brak posiadania wyższego wykształcenia , dlatego to jest przesiew. ba , ja sam jak rekrutuje w pracy to od razu eliminuje kogoś co nie ma prawa jazdy mimo , że nie jest w tej pracy do tego potrzebne. i bez przesady , skończenie technikum w czasie PRL aby mieć średnie wykształcenie to nie jest jakieś Mount Everest ;] wiem bo moim starzy to skończyli ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 52 minuty temu, Koelner napisał: mój teściu ma prawie 60 lat i też robił śmieszne studia w trakcie kariery żeby dostać kierownicze stanowisko. dostępność łatwych studiów już była w latach 90 tych (także z powodu WKU). wshe we Włocławku zostało utworzone w 1995 roku , Włodkowica w Płocku w 1992 roku czyli jeśli ktoś z tych osób był trochę zaradniejszy to dołączył do wyższego wykształcenia. oczywiście szli ludzie na łatwiznę od rocznika 1973 i jak miał 19 lat to poszedł na takie studia , ale jeśli ktoś miał trochę oleju w głowie to z rocznika 1963 roku czyli jak miał 29 lat też mógł je zrobić ( ja sam zrobiłem podyplomówkę jak miałem 30 lat). tłumaczenie ludzi niezaradność jeszcze bardziej utrwala brak posiadania wyższego wykształcenia , dlatego to jest przesiew. ba , ja sam jak rekrutuje w pracy to od razu eliminuje kogoś co nie ma prawa jazdy mimo , że nie jest w tej pracy do tego potrzebne. i bez przesady , skończenie technikum w czasie PRL aby mieć średnie wykształcenie to nie jest jakieś Mount Everest ;] wiem bo moim starzy to skończyli ;] Ale odsetek osób z wykształceniem wyższym wzrósł znacznie dopiero w ostatnich kilkunastu latach. Chodzi o to, że być może fakt iż wśród osób z wykształceniem wyższym PIS ma relatywnie najmniejszą przewagę nad platformą wynika z tego, jakie grupy wiekowe głosują na poszczególne partie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 5 minut temu, fluber napisał: Ale odsetek osób z wykształceniem wyższym wzrósł znacznie dopiero w ostatnich kilkunastu latach. Chodzi o to, że być może fakt iż wśród osób z wykształceniem wyższym PIS ma relatywnie najmniejszą przewagę nad platformą wynika z tego, jakie grupy wiekowe głosują na poszczególne partie. ale to już było pisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Wciąż jednak teza za mondre ludzie glosujo za pisem jest daleka od udowodnienia Edytowane 23 Września 2019 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 4 minuty temu, josephnba napisał: Wciąż jednak teza za mondre ludzie glosujo za pisem jest daleka od udowodnienia Nie wiem jak Ty, ale ja nie próbuję udowodnić tej tezy:) I myślę, że gdyby liczyć średnie IQ wyborców , to średnie IQ wyborcy PO jest wyższe niż średnie IQ wyborcy PIS. PIS ma ogromną przewagę na wsiach i wśród ludzi z wykształceniem podstawowym, bo jego polityka prowadzi do zmniejszenia różnic pomiędzy mądrymi a głupimi, czyli najbardziej poprawia sytuację tych głupich w państwie. Żeby mądry głosował na PIS musi wyjść poza myślenie wyłącznie o swojej pozycji i postawić dobro innych ludzi powyżej własnego, czyli wykazać się altruizmem. Mądrzy ludzie nie są największym beneficjentem polityki PIS-u, więc nie zdziwiłbym się, gdyby w większości na PIS nie głosowali właśnie z tego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Aha czyli jeśli jest mi dobrze bo się o to starałem przez lata i nie głosuję na PiS to jestem egoistą? No to zajebiście! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 1 minutę temu, josephnba napisał: Aha czyli jeśli jest mi dobrze bo się o to starałem przez lata i nie głosuję na PiS to jestem egoistą? No to zajebiście! Serio, skad Ty bierzesz te wnioski?:) przeciez nic takiego nie napisalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 6 minut temu, fluber napisał: Serio, skad Ty bierzesz te wnioski?:) przeciez nic takiego nie napisalem:) Cytuję "Żeby mądry głosował na PIS musi wyjść poza myślenie wyłącznie o swojej pozycji i postawić dobro innych ludzi powyżej własnego, czyli wykazać się altruizmem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 20 minut temu, fluber napisał: gdyby liczyć średnie IQ wyborców , to średnie IQ wyborcy PO jest wyższe niż średnie IQ wyborcy PIS. IQ nie swiadczy o 'madrosci' tak btw (tylko o umiejetnosci rozwiazywania testow na IQ) kolejny psychologiczny badziew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 11 minut temu, josephnba napisał: Cytuję "Żeby mądry głosował na PIS musi wyjść poza myślenie wyłącznie o swojej pozycji i postawić dobro innych ludzi powyżej własnego, czyli wykazać się altruizmem" No ale to nie znaczy, że jak nie głosujesz na PIS to jesteś egoistą:) 7 minut temu, julekstep napisał: IQ nie swiadczy o 'madrosci' tak btw (tylko o umiejetnosci rozwiazywania testow na IQ) kolejny psychologiczny badziew Mówią ci którzy nie umieją rozwiązywać testów na IQ:) A tak serio to "miernik" inteligencji, mądrości, wiedzy czy czegokolwiek innego ma tu drugorzędne znaczenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 3 minuty temu, fluber napisał: Mówią ci którzy nie umieją rozwiązywać testów na IQ:) Odpowiadaja Ci co zajarali sie swoim wynikiem na click-bait gowno stronce (gdzie nie slyszalem o przypadku, zeby komus wyszlo ze jest debilem, czy nawet sredniakiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 1 minutę temu, julekstep napisał: Odpowiadaja Ci co zajarali sie swoim wynikiem na click-bait gowno stronce (gdzie nie slyszalem o przypadku, zeby komus wyszlo ze jest debilem, czy nawet sredniakiem) Naprawdę nikt Ci nie powiedział, że mu wyszło, że jest debilem?:) Oczywiście pomijając fakt, że to są rzeczywiście click-bait gówno stronki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Teraz, fluber napisał: Naprawdę nikt Ci nie powiedział, że mu wyszło, że jest debilem?:) Oczywiście pomijając fakt, że to są rzeczywiście click-bait gówno stronki:) a i tak bardziej szanuje uzytkownikow takich stronek niz osoby, ktore placa "specjaliscie" za poglaskanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 53 minuty temu, julekstep napisał: IQ nie swiadczy o 'madrosci' tak btw (tylko o umiejetnosci rozwiazywania testow na IQ) kolejny psychologiczny badziew przesadzasz. one badają pewne predyspozycje, tak jak np. test Coopera nie sprawdza jedynie czy potrafisz biegać. tak też tutaj masz zadania (np. odtwarzanie z pamięci ciągu liczb), do których można się przygotować tylko w pewnym stopniu, ale jednostkowych ograniczeń umysłu się nie przeskoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 38 minut temu, julekstep napisał: a i tak bardziej szanuje uzytkownikow takich stronek niz osoby, ktore placa "specjaliscie" za poglaskanie Tez nie rozumiem takich ludzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) 3 minuty temu, lorak napisał: przesadzasz. one badają pewne predyspozycje, tak jak np. test Coopera nie sprawdza jedynie czy potrafisz biegać. tak też tutaj masz zadania (np. odtwarzanie z pamięci ciągu liczb), do których można się przygotować tylko w pewnym stopniu, ale jednostkowych ograniczeń umysłu się nie przeskoczy. jak wiazesz odtwarzanie cyferek z pamieci z madroscia? I tak - testy predyspozycji w podobnym stylu maja sens (np test na 'zmysl przestrzenny' dla kontrolerow lotu), ale wyciaganie z tego dalekich wnioskow (jak czyni to z pobudek finansowych psychologia) jest slabe. Edytowane 23 Września 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) 11 minut temu, julekstep napisał: jak wiazesz odtwarzanie cyferek z pamieci z madroscia? I tak - testy predyspozycji w podobnym stylu maja sens (np test na 'zmysl przestrzenny' dla kontrolerow lotu), ale wyciaganie z tego dalekich wnioskow (jak czyni to z pobudek finansowych psychologia) jest slabe. z mądrością nie. przesadzasz w negatywnej ocenie testów IQ, czy - jak się zdaje - całej psychologii. (aczkolwiek zgadzam się, że do nauki, w sensie science, jeszcze jej daleko.) Edytowane 23 Września 2019 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 9 minut temu, julekstep napisał: jak wiazesz odtwarzanie cyferek z pamieci z madroscia? I tak - testy predyspozycji w podobnym stylu maja sens (np test na 'zmysl przestrzenny' dla kontrolerow lotu), ale wyciaganie z tego dalekich wnioskow (jak czyni to z pobudek finansowych psychologia) jest slabe. Psychologia juz dawno odeszla od szufladkowania i oceniania ludzi przez testy iq. Polecam badania carol dweck w tej kwestii. Ja zawodowo sporo korzystam z osiagniec psychologii i nie wiem czy to nauka ale na pewno dziala:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 1 godzinę temu, josephnba napisał: Wciąż jednak teza za mondre ludzie glosujo za pisem jest daleka od udowodnienia nie mieszałbym tutaj IQ czy mądrości. PiS miał najmniejszą przewagę wśród ludzi z wyższym wykształceniem i to jest wyznacznik, wyznacznik tego, że ludzie posiadający te parametry najmniej zostali przekonani językiem ( chrześcijańsko nacjonalistycznym ) oraz programem ( socjalistyczny ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi