Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.05.2018 o 14:01, julekstep napisał(a):

Ten moment kiedy fluber nie wyglada jak beton.

Wzruszylem sie.

Ciesze się że wzbudziłem w Tobie tak piekne emocje;)

Czy to nie oznacza że jako społeczeństwo rozjeżdżamy się coraz bardziej?

Być może zaraziłem się od Ciebie skrajnym centryzmem:)

Delta jest mocno pod banda a jest niezalezny i nie nalezy do klubow gp. Strach myslec co jest dalej

W dniu 30.05.2018 o 15:58, fluber napisał(a):

Delta jest mocno pod banda a jest niezalezny i nie nalezy do klubow gp. Strach myslec co jest dalej

Już od dobrych lat od żony jestem mocno zależny :)

Z dobrych ponad 10 lat temu napisałbym, że gdybym zaczął swoją "rewolucję" to rozstrzeliwania zacząłbym od centrystów. Potem dopiero wziąłbym się za czerwonych. Ta centrystyczna mania, granicząca z próżnością, bycia uchodzenia za obiektywnego obserwatora sceny politycznej. Chęć przypodobania się jednym i drugim. Takie Wałęsowskie "jestm za, a nawet przeciw".

Z wiekiem inaczej patrzy się na pewne sprawy i nieraz po prostu się odpuszcza. Te same dobre 10 lat temu udowadniałbym do teraz, że z Kuronia i Adasia tacy antykomuniści jak ze Światły czy Rosatiego. Rzucałbym cytatami Jacka i Adasia z ich pism z lat 80-tych.

Teraz?

Daleko już jestem. Od czasu do czasu, z sentymentu wpadnę i coś zarzucę.

Ktoś kiedyś się mnie pytał, co czytam obecnie?

Głównie ten temat. Zawsze z utęsknieniem czekam na posty Vasueza, bo to jedno wielkie streszczenie przekazu z Wyborczej, Polityki, Newsweeka, TVN, oko.press i tego typu "O jejku co o onas zagranico powiedzo". Znakomita oszczędność czasu.

W dniu 30.05.2018 o 19:27, DeltaCenter napisał(a):

Już od dobrych lat od żony jestem mocno zależny :)

Z dobrych ponad 10 lat temu napisałbym, że gdybym zaczął swoją "rewolucję" to rozstrzeliwania zacząłbym od centrystów. Potem dopiero wziąłbym się za czerwonych. Ta centrystyczna mania, granicząca z próżnością, bycia uchodzenia za obiektywnego obserwatora sceny politycznej. Chęć przypodobania się jednym i drugim. Takie Wałęsowskie "jestm za, a nawet przeciw".

Ludzie których uważasz za centrystów również się różnią w opiniach między sobą. Po prostu widzą że są więcej niż 2 opcje a do tego potrafią ze sobą o tym kulturalnie i bez emocji porozmawiać.

I raczej jest odwrotnie. To centrysci i symetrysci obrywaja od obu stron i zadnej z nich sie nie podobaja.

Im wiekszy odjazd do skrajnosci tym wieksze ryzyko rewolucji i szeroko pojetych ekstremów. Dlatego z niepokojem patrze na toczaca sie aktualnie wojne polsko polska. Nie korzystamy z niej w zaden sposob.

W dniu 30.05.2018 o 19:27, DeltaCenter napisał(a):

Z dobrych ponad 10 lat temu napisałbym, że gdybym zaczął swoją "rewolucję" to rozstrzeliwania zacząłbym od centrystów.

Jeszcze wracajac do tego - niczym nie zaskoczyles. To normalne, ze przedstawiciele srodowisk patologicznych najpierw atakuja tych z ktorymi maja cos wspolnego a nie "naturalnych" przeciwnikow: skrajni islamisci, kibole itd.

W dniu 30.05.2018 o 20:09, julekstep napisał(a):

Jeszcze wracajac do tego - niczym nie zaskoczyles. To normalne, ze przedstawiciele srodowisk patologicznych najpierw atakuja tych z ktorymi maja cos wspolnego a nie "naturalnych" przeciwnikow: skrajni islamisci, kibole itd.

Kurde, ja to chyba jednak z innej planety jestem. Mi się zawsze wydawało, że w centrum są Ci wszyscy ludzie, którzy są na tyle myślący aby poznać opinie obu skrajności i skonfrontować je z rzeczywistością a na końcu powiedzieć sobie jasno - w tej sprawie Ci mają rację a w innej Ci drudzy.

Mnie bardzo bawią a jednocześnie dziwią zarzuty skrajnych do centrystów o brak posiadania własnego zdania. Bo to jest raczej chyba odwrotnie. Tylko Ci w centrum posiadają własne zdanie, skrajni po części uczestniczą w jakimś marszu lemingów. Nie pozwalają sobie na odmienne zdanie od swojej "frakcji" w żądnym dosłownie punkcie. 

A przecież to zupełnie tak jakby świat miał być zupełnie czarny lub zupełnie biały. Tymczasem jest kolorowy.

W dniu 30.05.2018 o 21:39, Sebastian napisał(a):

Kurde, ja to chyba jednak z innej planety jestem. Mi się zawsze wydawało, że w centrum są Ci wszyscy ludzie, którzy są na tyle myślący aby poznać opinie obu skrajności i skonfrontować je z rzeczywistością a na końcu powiedzieć sobie jasno - w tej sprawie Ci mają rację a w innej Ci drudzy.

Mnie bardzo bawią a jednocześnie dziwią zarzuty skrajnych do centrystów o brak posiadania własnego zdania. Bo to jest raczej chyba odwrotnie. Tylko Ci w centrum posiadają własne zdanie, skrajni po części uczestniczą w jakimś marszu lemingów. Nie pozwalają sobie na odmienne zdanie od swojej "frakcji" w żądnym dosłownie punkcie. 

A przecież to zupełnie tak jakby świat miał być zupełnie czarny lub zupełnie biały. Tymczasem jest kolorowy.

To faktycznie żyjesz na innej planecie. Centryści to zwykle ludzie, którym brak własnego zdania i specjalnie go nie definiują, by móc się przypierdalać do wszystkich. 

W dniu 30.05.2018 o 22:00, RappaR napisał(a):

To faktycznie żyjesz na innej planecie. Centryści to zwykle ludzie, którym brak własnego zdania i specjalnie go nie definiują, by móc się przypierdalać do wszystkich.

Widzę, że masz z tym duży problem. Nie wiem po co się przypierdzielać do wszystkich to raz a dwa, że mam własne zdanie, z tym, że u mnie wynika ono z rozumowania a nie jak u Ciebie z tego co Ci zaprogramują :)

W dniu 30.05.2018 o 22:36, Sebastian napisał(a):

Widzę, że masz z tym duży problem. Nie wiem po co się przypierdzielać do wszystkich to raz a dwa, że mam własne zdanie, z tym, że u mnie wynika ono z rozumowania a nie jak u Ciebie z tego co Ci zaprogramują :smile:

Jak nie wiesz po co się przypierdalać, to po co to robisz?

W dniu 30.05.2018 o 22:36, Sebastian napisał(a):

Widzę, że masz z tym duży problem. Nie wiem po co się przypierdzielać do wszystkich to raz a dwa, że mam własne zdanie, z tym, że u mnie wynika ono z rozumowania a nie jak u Ciebie z tego co Ci zaprogramują :)

zgadzam się. jak jesteś szczęśliwy, masz hajs, masz kobite, dzieci i wyjebane to jesteś centrystą. reagujesz tylko wtedy jak jednej z tych skrajnych grup już za mocno odpierdala. piona

W dniu 31.05.2018 o 07:36, DeltaCenter napisał(a):

Ci tzw is centrysci dzis to w większości dzisiejsze elity brukselskie.. Owszem nazywaja siebie socjalistami czy chadekami, ale i tak to wszystko jedno i to samo. Na koncu i tak ulegna postępowi.

Jak dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, którzy stoją w miejscu i się nie rozwijają:) Po co nam postęp? Dobrze jest, jak jest, co nie?:)

W dniu 31.05.2018 o 07:36, DeltaCenter napisał(a):

Ci tzw is centrysci dzis to w większości dzisiejsze elity brukselskie.. Owszem nazywaja siebie socjalistami czy chadekami, ale i tak to wszystko jedno i to samo. Na koncu i tak ulegna postępowi.

uleganie postępowi oceniam pozytywnie. nie chce mi się siedzieć w jaskini i rozpalać ogień

Nie zajarzyliście.

"postęp" w rozumieniu zachodnich elit.

Przykłady : niemiecka, irlandzka, brytyjska czy hiszpańska "prawica" która dawno już uległa szantażowi lewicy.

W Irlandii ludziom wpajano, że powszechny dostęp do aborcji przyciągnie zagraniczne inwestycje.

Edytowane przez DeltaCenter

W dniu 31.05.2018 o 09:53, DeltaCenter napisał(a):

Nie zajarzyliście.

"postęp" w rozumieniu zachodnich elit.

Przykłady : niemiecka, irlandzka, brytyjska czy hiszpańska "prawica" która dawno już uległa szantażowi lewicy.

W Irlandii ludziom wpajano, że powszechny dostęp do aborcji przyciągnie zagraniczne inwestycje.

Irlandia, niemcy, czy wielka brytania to wciąz miejsca do których emigrują polacy a nie miejsca z których przyjezdzaja ludzie do nas. To może ten postęp rzeczywiście jest?

W dniu 31.05.2018 o 09:53, DeltaCenter napisał(a):

LOL

W dniu 31.05.2018 o 10:02, fluber napisał(a):

Irlandia, niemcy, czy wielka brytania to wciąz miejsca do których emigrują polacy a nie miejsca z których przyjezdzaja ludzie do nas. To może ten postęp rzeczywiście jest?

A teraz sprawdźmy czy czynniki z powodu których tam emigrują pojawiły się za obecnego "postępu" czy też za czasów, kiedy tego "postępu" nie było. 

W dniu 31.05.2018 o 10:06, RappaR napisał(a):

A teraz sprawdźmy czy czynniki z powodu których tam emigrują pojawiły się za obecnego "postępu" czy też za czasów, kiedy tego "postępu" nie było.

Bardzo wiele czynników z powodu których ludzie emigruja do niemiec, wielkiej brytanii czy irlandii pojawiła się niedawno.

Oczywiście że w zaleznosci od tego kogo zapytasz i ktora scene strony politycznej to zaczna krzyczeć "tak, to my, to nasze pomysły". To sie zaczeło 50, 100, 500 lat temu. A fakty sa takie że mozesz od 40 lat czekać aż to upadnie, tak jak wierzy w to lub nie korwin i wszedzie to powtarzać. Możesz pokazywać jedne czynniki i ignorowac drugie. Postępowy zachód jest z przodu i nic z tym nie zrobimy.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.