Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.11.2017 o 18:58, ptak napisał(a):

Sieg heil nie znajdziesz bo taki klimat to tylko na zamkniętych imprezach. Nawet narodowcy nie są aż tak głupi.

Skoro kolesie mają flagi z krzyżem celtyckim a takie były to traktuj to jako równoznaczne z white power. No chyba że swastyka to tylko starohinduski symbol.

Wszyscy (normalni) zgadzają się że to patola i jakby wyjebać te 5 tysięcy (+/-)  zjebów z marszu to byłoby fajosko.

Jednak nie kojarzę, żeby pojawienie się sierpa i młota na pochodach 1 maja odbiło się tak w świecie, żeby nasi zachodni "przyjaciele" - jak np. mój faworyt Verhofstadt pierdolili o tym non stop. 

Tu chodzi o hipokryzję i podwójne standardy. I to wkurwia.

W dniu 19.11.2017 o 18:58, ptak napisał(a):

Sieg heil nie znajdziesz bo taki klimat to tylko na zamkniętych imprezach. Nawet narodowcy nie są aż tak głupi.

Skoro kolesie mają flagi z krzyżem celtyckim a takie były to traktuj to jako równoznaczne z white power. No chyba że swastyka to tylko starohinduski symbol.

A to nie są ci sami goscie z tym krzyzem celtyckim co od tych rasistowskich transparentow? Z tego co wiem to onr i narodowcy nie korzystaja z tego symbolu bo jest antykatolicki.

W dniu 19.11.2017 o 18:11, lorak napisał(a):

ludzie w USA ze środowisk jak Mayor naprawdę zostali poddani praniu mózgów i nie potrafią analizować poglądów innych niż zostały im wdrukowane. 

TL;DL czarny mówi, że dobrze jest tam, gdzie czarnych nie ma, bo to black communites są problemem same w sobie.

Na "środowiska jak Mayor" w US mówi się "Cities" i masz racje,gdyż ludzie w miastach mają poglądy liberalne,z kolei "Rural Areas" ludzie mają poglądy konserwatywne,I nie jest tak ,że ludzie z poglądami liberalnymi przeprowadzają się do miast tylko miasta robią z ludzi liberałów.Wyjątkiem jest "Sal Tlay Ka Sity" tam rzeczywiście mieszka ultra konserwatywne społeczeństwo.I jest to jedyne czerwone duże miasto w Stanach.,Jeżeli chodzi o opinie tego czarnoskórego "że dobrze jest tam,gdzie czarnych nie ma" to ja z perspektywy ponad 15 lat życia w USA powiem też ,że na emigracji najlepiej się trzymać z daleka od Polaków. Nikt Ci tak nie zaszkodzi jak rodacy. Nawet ze względów estetycznych -tam gdzie nie ma Polaków nikt nie leży na chodniku w kałuży własnych szczyn,ani nie zaczepia przechodniów skamląc o pieniądze na alkohol.Nawet czarni bezdomni maja więcej godności od naszych ziomków. Przykro to pisać ,ale taka jest rzeczywistość.

W dniu 19.11.2017 o 21:52, mayor napisał(a):

Na "środowiska jak Mayor" w US mówi się "Cities" i masz racje,gdyż ludzie w miastach mają poglądy liberalne,z kolei "Rural Areas" ludzie mają poglądy konserwatywne,I nie jest tak ,że ludzie z poglądami liberalnymi przeprowadzają się do miast tylko miasta robią z ludzi liberałów.Wyjątkiem jest "Sal Tlay Ka Sity" tam rzeczywiście mieszka ultra konserwatywne społeczeństwo.I jest to jedyne czerwone duże miasto w Stanach.,Jeżeli chodzi o opinie tego czarnoskórego "że dobrze jest tam,gdzie czarnych nie ma" to ja z perspektywy ponad 15 lat życia w USA powiem też ,że na emigracji najlepiej się trzymać z daleka od Polaków. Nikt Ci tak nie zaszkodzi jak rodacy. Nawet ze względów estetycznych -tam gdzie nie ma Polaków nikt nie leży na chodniku w kałuży własnych szczyn,ani nie zaczepia przechodniów skamląc o pieniądze na alkohol.Nawet czarni bezdomni maja więcej godności od naszych ziomków. Przykro to pisać ,ale taka jest rzeczywistość.

https://www.youtube.com/watch?v=-4ulfRi2fDs

W dniu 19.11.2017 o 21:52, mayor napisał(a):

jebani polacy, gdyby się dało to chciałbyś się odpolakować i zostać obywatelem USA?

W dniu 19.11.2017 o 22:43, wygnaniec napisał(a):

jebani polacy, gdyby się dało to chciałbyś się odpolakować i zostać obywatelem USA?

Dawno zostałem ,ale mam też polski paszport.Nie wszyscy są jebani,dużo jest porządnych ludzi z Polski,ale są też tacy ,którzy swoim zachowaniem przynoszą wstyd.Wystarczy iść na Greenpoint do parku McCarren albo McGolrick to zobaczysz kwiat polskiej emigracji.

W dniu 19.11.2017 o 22:43, wygnaniec napisał(a):

mayor przynajmniej potrafi pisać poprawnie Polacy.

Skoro w kraju są obszczymury to dlaczego na emigracji ma ich nie być? Tyle, że taki typek bełkoczący po polsku w NY rzuca się od razu w oczy innemu Polakowi.

W dniu 20.11.2017 o 05:02, ptak napisał(a):

Skoro w kraju są obszczymury to dlaczego na emigracji ma ich nie być? Tyle, że taki typek bełkoczący po polsku w NY rzuca się od razu w oczy innemu Polakowi.

Dokladnie. 'Swoi' sie bardziej rzucaja w oczy a ze Polakow na emigracji duzo to wrazenie jest jakie jest.

W dniu 19.11.2017 o 23:07, mayor napisał(a):

Dawno zostałem ,ale mam też polski paszport.Nie wszyscy są jebani,dużo jest porządnych ludzi z Polski,ale są też tacy ,którzy swoim zachowaniem przynoszą wstyd.Wystarczy iść na Greenpoint do parku McCarren albo McGolrick to zobaczysz kwiat polskiej emigracji.

to bardziej problem USA , że nie potrafili zagospodarować emigracją która jest w stanie się socjalizować i prosto wtopić w nową grupę społeczną co pokazują Niemcy, Norwegia, Belgia, Anglia , Australia czy Brazylia.

W dniu 20.11.2017 o 08:54, Koelner napisał(a):

to bardziej problem USA , że nie potrafili zagospodarować emigracją która jest w stanie się socjalizować i prosto wtopić w nową grupę społeczną co pokazują Niemcy, Norwegia, Belgia, Anglia , Australia czy Brazylia.

W UK przeciez tez jest duzo patoli z PL. To problem percepcji (swoich zauwazamy i swoi zauwazaja nas, stad te zebry itp)

Ach ten apolityczny Król Europy...

https://twitter.com/donaldtusk/status/932203329328951296

Tusk chyba stracił wyczucie nastrojów społecznych. Gdyby skończył przed myślnikiem, mógłby tym coś ugrać, ale pisanie, że PIS realizuje politykę Kremla jest tak strasznie niedorzeczne...

No i czemu w 2017 roku Tusk postanowił zainaugurować kampanię prezydencką? Nie mam pojęcia.

No ale jak PIS będzie reagował w taki sposób, wylewającą się uszami pychą, to też daleko nie zajadą:

https://twitter.com/beatamk/status/932326056731832321

Edytowane przez fluber

W dniu 20.11.2017 o 09:55, Cardi napisał(a):

Tusk dalej mysli, że PiS to agentura rosyjska, tymczasem jest dokładnie na odwrót.

Ale czemu dalej? Przecież to Tusk mówił, że PIS stoi na drodze do historycznego polsko-rosyjskiego pojednania. Przecież przez lata właśnie gadał, że to są chorobliwe rusofoby. 

W dniu 20.11.2017 o 10:02, fluber napisał(a):

Ale czemu dalej? Przecież to Tusk mówił, że PIS stoi na drodze do historycznego polsko-rosyjskiego pojednania. Przecież przez lata właśnie gadał, że to są chorobliwe rusofoby. 

Kłamał, bo to Tusk.

A tak serio to w narracji opozycji totalnej ciężko się odnaleźć, ja wiem że oni chcą dorwać koryto z powrotem, bo się podbało jak było wcześniej, ja wiem że PiS kryształowy nie jest, ale de facto oba te obozy są siebie warte i jak jedni w drugich rzucają gównem to zmieniam stronę internetową, kanału nie zmieniam, bo nie mam TV.

W dniu 20.11.2017 o 09:32, julekstep napisał(a):

W UK przeciez tez jest duzo patoli z PL. To problem percepcji (swoich zauwazamy i swoi zauwazaja nas, stad te zebry itp)

patole wszędzie znajdziesz , USA przypomina UK nieco pod względem administracji, regulacji, socjalu i zamordyzmu

W dniu 20.11.2017 o 10:02, fluber napisał(a):

chyba mu zależy aby zmiękczyć ten rusofilski twardy elektorat w PiSie ,innego wytłumaczenia nie znajduję

i PiS jest populistyczny gdzie gra na negatywnych emocjach do obcych i tu się zgadzam z opozycją, Litwa- Wilno, Ukraina-Wołyń, Niemcy-Hitler, Rosja-Smoleńsk jeszcze brakuje Czechy-Zaolzie, Słowacja-Wrzesień 39, Szwecja - Potop i mamy wszystkich dookoła znienawidzonych, dość delikatni są do żydów ale tam Rydzyk nadaje ;]

W dniu 20.11.2017 o 05:02, ptak napisał(a):

przecież celowo z małej napisałem żeby podkreślić stosunek mayora do rodaków ty mośku

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.