RappaR Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Btw, takiego argumentu, to bym się spodziewał po Piotrze Ikonowiczu, a nie po tobie... Sam pisałeś non stop o wzroście dzietności w Polsce. W jakim wieku ty chcesz by młode lekarki(a to one dominują liczbowo) rodziły dzieci? Za podstawę 2200 ciężko wziąć l4 i mamy pracujące rezydentki w 5,6,7 miesiącu ciąży. Rapciu kochany, a czy budżet NFZ to 100% wydatków publicznych na służbę zdrowia? Z tego co pamiętam z zajęć coś MZ odpowiada za ratunkową i coś jeszcze, ale generalnie NFZ to przeważająca większość i podstawowy sposób finansowania polskiej opieki zdrowotnej. https://twitter.com/Suwerenna/status/918844956961329152?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fnatemat.pl%2F220141%2Cinternetowe-trolle-ruszyly-do-akcji-zdjecia-z-zagranicy-maja-byc-dowodem-na-hipokryzje-pominieto-jednak-wazny-szczegol Z tym oburzeniem się akurat zgadzam. Jak to - śmiała opuścić kuchnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Sam pisałeś non stop o wzroście dzietności w Polsce. W jakim wieku ty chcesz by młode lekarki(a to one dominują liczbowo) rodziły dzieci? Za podstawę 2200 ciężko wziąć l4 i mamy pracujące rezydentki w 5,6,7 miesiącu ciąży. Z tego co pamiętam z zajęć coś MZ odpowiada za ratunkową i coś jeszcze, ale generalnie NFZ to przeważająca większość i podstawowy sposób finansowania polskiej opieki zdrowotnej. A Twoim zdaniem, jak podniosę im pensję o 2000 złotych od jutra to zaczną rodzić dzieci zamiast pracować? Z całym szacunkiem, ale problemem nie jest dzietność lekarek rezydentek. Nie powiem, to ciekawe doświadczenie, widzieć, jak wyrastasz z korwinizmu i wolnego rynku, bo widzisz jak wygląda życie i wychodzi z Ciebie powolutku socjalista:) Z tego co pamiętam, to paręnaście minut temu próbowałeś zrobić ze mnie idiotę wysyłając mi linka do kalkulatora google, a kretyna zrobiłeś z siebie, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A Twoim zdaniem, jak podniosę im pensję o 2000 złotych od jutra to zaczną rodzić dzieci zamiast pracować? Nie, ale przynajmniej przestaną pracować w ciąży. Nie powiem, to ciekawe doświadczenie, widzieć, jak wyrastasz z korwinizmu i wolnego rynku, bo widzisz jak wygląda życie i wychodzi z Ciebie powolutku socjalista:) Ależ ja nie zmieniłem poglądów i od dawna twierdzę, że system prywatny w opiece zdrowotnej jest c***owy. Jestem zwolennikiem tego co działa. W większości przypadków te korwinizmu działają, czasami nie i wtedy trzeba poszukać innych rozwiązań, bo jak to ujął Einstein, idiota to osoba, który powtarza to, co nie działa. Z tego co pamiętam, to paręnaście minut temu próbowałeś zrobić ze mnie idiotę wysyłając mi linka do kalkulatora google, a kretyna zrobiłeś z siebie, gratuluję Jak na osobę śmiejąca się z korwinizmów, właśnie odegrałeś korwinistę. Jeszcze tylko wrzuć hashtag #zaorane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Czy tylko lekarki rezydentki powinne dostac 2 kola podwyzki bo sa w ciazy, czy nauczycielki urzedniczki policjantki tez? Podniesmy wszystkim pensje o 2 kola miesiecznie Coś narzekałeś, że w narodzie brakuje inteligencji po Katyniu. Więc twoim celem jest wysłanie osób z najlepszymi wynikami w nauce mandatoryjnej za granicę by ten brak pogłębić? Myslisz ze to przypadek ze korwinizmy nie dzialaja akurat w zawodzie w ktorym pracujesz? A moze nie dzialaja nigdzie a Ty bys sie o tym przekonal gdybys pracowal w innym zawodzie? Bazuję na danych. Jeśli możesz wskazać na dane, które przeczą korwinizmom chociażby w prostym handlu detalicznym - przedstaw je. Bo te które ja znam, potwierdzają go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Coś narzekałeś, że w narodzie brakuje inteligencji po Katyniu. Więc twoim celem jest wysłanie osób z najlepszymi wynikami w nauce mandatoryjnej za granicę by ten brak pogłębić? Bazuję na danych. Jeśli możesz wskazać na dane, które przeczą korwinizmom chociażby w prostym handlu detalicznym - przedstaw je. Bo te które ja znam, potwierdzają go. Przeciez napisalem w tej dyskusji ze popieram podwyzki dla lekarzy. Ja tylko wskazuje na fakt ze podales bardzo glupi i czysto lewacki argument na poparcie tych podwyzek. Bazujesz na danych a potem przychodzi zycie i okazuje sie ze 2500 na reke to za malo zeby urodzic dziecko. A dane mowia co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Przeciez napisalem w tej dyskusji ze popieram podwyzki dla lekarzy. Ja tylko wskazuje na fakt ze podales bardzo glupi i czysto lewacki argument na poparcie tych podwyzek. Bazujesz na danych a potem przychodzi zycie i okazuje sie ze 2500 na reke to za malo zeby urodzic dziecko. A dane mowia co innego. Akurat korwinizmy w opiecie zdrowotnej to zbawienie dla lekarzy i oznaczają ogromne pensje. Więc twój zarzut do pudło. Ludzie, którzy są lekarzami, przedstawicielami najbardziej szanowanego zawodu w rozwiniętej części świata, mają inne oczekiwania finansowe niż pracownik żabki. I 2200 zaokrągla się do 2000 na rękę z tego co kojarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Sluzba zdrowia wbrew temu co myslisz nie jest dla lekarzy a dla pacjentow wiec trzymalbym ja od korwinizmow jak najdalej Więc mimo wszystko jednak wypadałoby, jeśli nie chcemy by lekarzy brano z łapanki, o pewien poziom zarobków jednak wyższy od średniej i kasjerki z Lidla? Rapciu, po co te tanie zlosliwosci? Piszesz o kolezance ktora za dwa lata konczy rezydenture. 2200 jest na start. Czy po 2 roku rezydenci nie dostaja podwyzki? Jak twoje srodowisko bedzie dalej pierdolic bajki o tym ze dostaje 9 zeta na godzine to niech sie potem nie spodziewa ze spoleczenstwo ich poprze. No dobra, masz mnie. Zapomniałem o tym i faktycznie po drugim roku miała tą podwyżkę, więc nie będzie te 2500 na rękę. Nie 9 na godzinę, a 14 złotych. 3 euro na godzinę. Szał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Więc mimo wszystko jednak wypadałoby, jeśli nie chcemy by lekarzy brano z łapanki, o pewien poziom zarobków jednak wyższy od średniej i kasjerki z Lidla? No dobra, masz mnie. Zapomniałem o tym i faktycznie po drugim roku miała tą podwyżkę, więc nie będzie te 2500 na rękę. Nie 9 na godzinę, a 14 złotych. 3 euro na godzinę. Szał. Ale średnia zarobków lekarzy jest wyższa niż srednia krajowa. Ba, te 2500 na reke ktore po 2 latach pracy zarabia Twoja kolezanka to pensja wyzsza niz dostaje ponad polowa polakow. A z dorabianiem tez problemow nie ma Lekarzy jest za malo i wyjezdzaja za granice przez to ze tu sa za male stawki. To jest argunent za tym zeby te zarobki podniesc i ja sie z tym zgadzam. Jak podniosa rezydentom stawke do 5 czy 6 euro to i tak nie bedzie to szal. Wszyscy zarabiamy mniej niz w niemczech wiec takie porownania nie maja sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) W rdzeniu Unii(Francja, Niemcy, Beneluks), w rozwiniętych krajach Azji(Japonia, Korea Południowa, Hong Kong, Singapur) i biorąc pod uwagę nakłady - w krajach postkomunistycznych(Polska, Słowacja, Czechy). Tak przeglądałem internet i takie dziwne zestawienie: http://www.politykazdrowotna.com/2088,polska-na-36-miejscu-pod-wzgledem-wydatkow-na-ochrone-zdrowia-najnowszy-raport-oecd Co prawda z 2013 roku, więc mogło się coś zmienić, ale przykładowo Japonia, USA, Korea - duże wydatki na służbę zdrowia a w ilości lekarzy na 1000 mieszkańców, niespodzianka, sąsiadujemy z nimi. Co o tym sądzisz? Czyli wcale nie musi być dużo lekarzy, ale może bardziej kwestia procedur by mogli zajmować się leczeniem a nie papierkami? Nakłady muszą na coś iść, ale jak widać nie zawsze rośnie liczba lekarzy wraz ze wzrostem nakładów. Te kwoty co padają o zarobkach rezydentów to pensja podstawowa? Ile to jest godzin pracy w tygodniu? Bo padają też jakieś kwoty rzędu 2400 za dyżur 24h i chciałbym się dowiedzieć u źródła jak to wygląda. Ogólnie obiegowa opinia o lekarzu jest taka, że 40h nie pracuje tygodniowo w szpitalu, nie wiem jaka jest prawda i jak z rezydentami. Edytowane 14 Października 2017 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wygnaniec Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 krwa sry, że zmieniam temat, ale ta Pawłowicz to jest żałosna baba, te bracia Karnowskie z tej telewizji to też takie michniki prawej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 ta Pawłowicz to jest żałosna baba, te bracia Karnowskie z tej telewizji to też takie michniki prawej strony Gorsze są chyba te komentarze, że powinno się odwołać prezydenta, że ktoś go opłaca itd. To jest dopiero plankton. O ile taka plująca na wszystko Pawłowicz jest jedna, to już ludzie, którzy biorą ją na poważnie to liczba mnoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 A mimo to nie potrafisz na nie odpowiedzieć. Co do siostry Pawłowicz - ponieważ nigdzie poza Wyborczą nie byłem w stanie znaleźć żadnego dowodu na jej istnienie. Część rodziny Dudy strasznie go nie lubi, a mimo to nie została wymazana z rejestru niczym u Orwella. Głupie, nieistotne czy tam nie potrafisz na nie odpowiedzieć. Jak zwał, tak zwał. Wprawdzie nie pokazała aktu urodzenia, ale są poszlaki: - pokazała się publicznie - przez dwa lata nikt nie zaprzeczył jej istnieniu (w szczególności ,,niezależni " dziennikarze śledczy od wujków w SB) Pawłowicz wprawdzie powiedziała, że nie ma siostry, ale to brzmiało tak jakby się jej wyrzekła a nie tak jakby faktycznie nie miała. Obiecałem ci, że jak znajdę czas to wymienię te top15 skrzydłowych z 1991 roku (czy co tam dokładnie było), nie musisz mi co pół roku przypominać. ;] Jeszcze jakieś ,,niewygodne" pytania, na które nie odpowiedziałem? Które działania ekonomiczne PiSu uważasz za prawicowe przez ostatnie 2 lata rządu. Proszę, wymień je. Według upowszechnionego w Polsce, Europie i USA podziału prawicą jest Kaczyński, Orban i Trump (głównie ta trójka), a w mniejszym stopniu między innymi Berlusconi i Cameron. Według innej wersji (mniej powszechnej) prawicą jest tylko Korwin, Ron Paul i inni niszowi politycy, natomiast reszta świata to lewica. Dla mnie jednak bardziej czytelny jest pierwszy podział i jego staram się trzymać w dyskusjach. Co ciekawe lorak prawdopodobnie woli się trzymać drugiego podziału, ale wtedy jego teza, że internet popiera głównie prawicę jest praktycznie nie do obrony. Przecież Korwin ma jakieś 8% poparcia w społeczeństwie (te 5% co dostaje w wyborach + powiedzmy te 3%, które jest za Korwinem, ale głosuje na Kukiza, bo boi się zmarnowania głosu), zatem w necie może mieć najwyżej ze 20%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ogólnie w Polsce i też w Europie żeby powiedzieć czy jest się bardziej prawicą czy lewicą wystarczy odpowiedzieć na następujące pytania: 1) Czy etyka/moralność judeochrześcijańska miała wpływ na sukces zachodniego świata? 2) Czy istnieją lepsze i gorsze cywilizacje? 3) Czy istnieje prawda obiektywna (materialna)? 4) Czy człowiek posiada swoją naturę związaną z biologią, której nie można dowolnie lub w dużym stopniu kształtować przy pomocy oddziaływań prawnych / socjologicznych? Te pytania są zbyt ogólne i wieloznaczne, nie da się na nie odpowiedzieć wyłącznie ,,tak" lub ,,nie". 1/ W pewnym stopniu tak. Inna sprawa czy kwestia oceny tej kwestii powinna mieć aż takie znaczenie. 2/ Zależy co rozumieć przez ,,lepsze" i ,,gorsze" cywilizacje. Pod względem technologicznym Koreańczycy i Japończycy są wybitną cywilizacją, pod względem społeczno-kulturowym raczej fatalną (zanik związków międzyludzkich, izolowanie się ludzi od społeczeństwa, pracoholizm). Dla typowego nerda jest to idealne miejsce do życia, dla ekstrawertyka niekoniecznie. 3/ Zależy o co dokładnie pytasz, ale można przyjąć, że w naukach ścisłych tak jest (co nie znaczy, że zawsze tą prawdę da się ustalić - vide niektóre katastrofy lotnicze). 4/ I ponownie zależy o co dokładnie pytasz. Na pewno dużo ludzkich zachowań jest uzależniona od uwarunkowań prawnych i kulturowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Obiecałem ci, że jak znajdę czas to wymienię te top15 skrzydłowych z 1991 roku (czy co tam dokładnie było), nie musisz mi co pół roku przypominać. ;] Jeszcze jakieś ,,niewygodne" pytania, na które nie odpowiedziałem? Chociażby na pytanie, jakie działania PiSu w sferze gospodarczej przez ostatnie 2 lata uznajesz za prawicowe. Jak Ci zależy, to wezmę i poszukam Ci parę innych przykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Tak przeglądałem internet i takie dziwne zestawienie: http://www.politykazdrowotna.com/2088,polska-na-36-miejscu-pod-wzgledem-wydatkow-na-ochrone-zdrowia-najnowszy-raport-oecd Co prawda z 2013 roku, więc mogło się coś zmienić, ale przykładowo Japonia, USA, Korea - duże wydatki na służbę zdrowia a w ilości lekarzy na 1000 mieszkańców, niespodzianka, sąsiadujemy z nimi. Co o tym sądzisz? Czyli wcale nie musi być dużo lekarzy, ale może bardziej kwestia procedur by mogli zajmować się leczeniem a nie papierkami? Nakłady muszą na coś iść, ale jak widać nie zawsze rośnie liczba lekarzy wraz ze wzrostem nakładów. Ale są pieniądze na leki, procedury, badania, operacje i sprzęt. W Polsce z tym nieco gorzej. Te kwoty co padają o zarobkach rezydentów to pensja podstawowa? Ile to jest godzin pracy w tygodniu? Bo padają też jakieś kwoty rzędu 2400 za dyżur 24h i chciałbym się dowiedzieć u źródła jak to wygląda. Ogólnie obiegowa opinia o lekarzu jest taka, że 40h nie pracuje tygodniowo w szpitalu, nie wiem jaka jest prawda i jak z rezydentami. 37,5 godziny etatu i 10,5 godzin dyżuru w tygodniu na rezydenturze. Co do tych 2400 co do dyżuru to tutaj dwa komentarze z fb: To ja dopowiem: nie ma radiologa,nie ma usg (tzn jest aparat mozesz sobie zrobic sam - ciekawe kiedy), nie ma tk (tzn jest ale trzeba pacjenta na tk przyjac do oddzialu, no I w nocy nikt kontratu nie poda), jest od groma pacjentow, kazdego trzeba wyklikac w systemie, nawet jesli zglosil sie ze skierowaniem do urologa... itd I masz np 40 noworodków pod sobą jedną jako piel/pół a jest was dwie na nocy... Każda po 40 dzieci... Byłam tam na rozmowie, oddział zwiedzilam i powiedziałam nie dziękuję. Koleżanki popracowały tydzień, najdłużej dziewczyna 3 miesiące i uciekały stamtąd. Kto chce brać na siebie taką odpowiedzialność jeśli dwojgu dzieci naraz zacznie się coś dziać? I te 100zl/h ci nie da na odszkodowanie dla rodzin Ale średnia zarobków lekarzy jest wyższa niż srednia krajowa. Ba, te 2500 na reke ktore po 2 latach pracy zarabia Twoja kolezanka to pensja wyzsza niz dostaje ponad polowa polakow. A z dorabianiem tez problemow nie ma To jest właśnie mediana. Skoro zarobki lekarzy są na poziomie mediany, to chyba nie za dobrze? Jakoś w innych krajach się uznaje, że powinny to być zarobki dla najlepszych, a nie dla ludzi z łapanki. Jak podniosa rezydentom stawke do 5 czy 6 euro to i tak nie bedzie to szal. Wszyscy zarabiamy mniej niz w niemczech wiec takie porownania nie maja sensu. 5 czy 6 euro to jednak już pewna spora różnica, jakoś dwukrotna. Może nie szał, ale jednak nie 3 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasquez Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) [lekkim tanecznym krokiem mówca wchodzi na ambonę] Umiłowani w Panu... lekarz rezydent i katecheta w szkole zarabiają podobnie [3 tys vs 2,5] - oto miara śmieszności Polski w XXI wieku. wystarczy wyprowadzic katechetów ze szkół, znajdzie się nagle 1,5 mld rocznie dla rezydentów i pielęgniarek. Skończyć wreszcie z tym KRUSem dla rolników i znajdzie się parę miliardów. Niech żony górników idą do pracy, zamiast podpuszczać swoich mężów, żeby groźbą i terrorem domagali się dofinansowania kopalnianych trupów. Niech kler wreszcie zacznie zaciskac pasa, zamiast co roku kosztować podatnika ze 3 mld złotych. Po co komu 10-20 mld na zakup broni od Wielkiego Pomarańczowego Brata, którą można najwyzej krowy straszyć, bo jakby co, to Ruski przyp... Iskanderami i nie zostanie kamień na kamieniu [już pomijając, ze Ruskich Polska interesuje tylko jako państwo kabaretowe]. emerytury mundurowe, śmowe, owakie, śmakie dla 40-letnich osobników - następna dziura bez dna. I następne można by wymieniać ciurkiem. 33 mld na 500+, które drenuje rynek z pracujących kobiet i wzmacnia postawy roszczeniowe, a w istocie pomaga nieznacznie, bo co można zrobić za równowartośc jednej butli wina dziennie ? chyba tylko nahukać się i uderzyć w kimono. Słowem : gigantyczny szmal co roku przecieka między palcami tym politycznym szkodnikom. Kupują sobie spokój albo poparcie polityczne, zeby pozostać przy władzy i nadal kupować spokój i poparcie polityczne, a przy okazji napychać kieszenie sobie i swoich ziomkom. PIS, w ogóle styropian rządzący od 12 lat, jest jak ten licytant z "Lalki", o którym Szlangbaum mówi : "To bardzo porządny pan, katolik... tylko jemu nie wolno dawać wadium do ręki" 47 % najwyraźniej jednak podoba się taki stan rzeczy. jak to mówił klasyk : "naród wspaniały, tylko ludzie... [ i tak dalej ]". do tej pory można było sądzić,. że to tylko przenośnia, PIS udowodnił, ze to rzeczywistośc w stosunku jeden do jeden. jak to w tym starym dowcipie : - Czy oddałaby mi się pani za tysiąc złotych ? - Tak ! - A za 50 zł ? - Czy pan zwariował ? za kogo pan mnie uważa ?!" - To już ustaliliśmy, teraz negocjujemy cenę w Polsce wystarczyło 500 zł jedno mnie w tym wszystkim drażni naprawdę, to ten odgłos : słyszycie ? nastawcie uszy, słychać wyraźnie, dociera ? To PIS rży ze śmiechu patrzac jak ciemny lud łyka bez popity jego retardyzm, brednie i propagandzie. absolutnie szczere pytanie : wyobrażacie sobie PIS rządzący w Niemczech, Czechach, Szwecji, Danii, Holandii czy nawet we Włoszech albo Hiszpanii ? wyobrażacie sobie, ze te społeczeństwa popierają te głupoty czynione, ten język, tę bolszewicką metodologię, te idiotyzmy wygadywane ? nieodmienne to mnie w tym wszystkim intryguje. jak wiele się nauczyliśmy o sobie jako społeczeństwie, dzięki PIS; nikt wcześniej nie wpadł na to, by podstawić nam lustro, żebyśmy te witkacowską fizjonomię zobaczyli wreszcie w pełnym świetle. pięknie :] Idźcie, ofiara spełniona. udanej niedzieli życzy padre vasquez. Edytowane 15 Października 2017 przez vasquez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Faktycznie flubi miales racje z tymi niedzielami Ale przynajmniej dzieki tym 12-latom vasquie zrobil comming out - juz wiadomka skad ten sentyment do UB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 nieodmienne to mnie w tym wszystkim intryguje. jak wiele się nauczyliśmy o sobie jako społeczeństwie, dzięki PIS; nikt wcześniej nie wpadł na to, by podstawić nam lustro, żebyśmy te witkacowską fizjonomię zobaczyli wreszcie w pełnym świetle. A tak na poważnie, to zastanawiam się, czy gdyby nie katastrofa smoleńska to w społeczeństwie pojawiłyby się takie podziały, czy nie. Walka PO-PIS trwała przecież od 2005 roku, ale to w ogóle nie był ten poziom co od czasu katastrofy smoleńskiej, coś się wtedy w Polakach zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi