Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.02.2017 o 21:31, josephnba napisał(a):

O Warszawę, o zdobycie twierdzy, bo Warszawa w aktualnych granicach nie jest tak tepa jak reszta społeczeństwa i PiS dobrze o tym wie

Poparcie o Razem dobitnie świadczy, że Warszawa faktycznie jest znacznie bardziej tępa od reszty polskiego społeczeństwa.

W dniu 2.02.2017 o 20:55, fluber napisał(a):

Przecież ja nie bronię Misiewicza. Zacząłem temat w związku z tym, że zauważyłem tendencję do nazywania wszystkiego nepotyzmem, czy kolesiostwem. Odróżniam Misiewicza - rzecznika, do czego się jak najbardziej nadaje, od Misiewicza - członka rady nadzorczej, czym zajmować się nie powinien. Być może się kompromituje prywatnie, choć czekam na jakieś dowody, że to co wypisują w mediach to choć w 1% prawda, na pewno nie kompromituje się jako rzecznik.

Masz rację, znakomicie dba o reputację ministerstwa obrony narodowego i szczególnie jego ministra zapewniając mu tytuł najbardziej nielubianego polityka w Polsce :nevreness:

W dniu 2.02.2017 o 20:55, fluber napisał(a):

W jakim obecnym kształcie, bo nie wiem w czym problem?

Pełen profesjonalizm przy pisaniu ustawy  :nevreness:

W dniu 2.02.2017 o 23:08, matek napisał(a):

Joseph, a co to zmieni w Twoim życiu, że się tak gotujesz? 

Dalej będziesz chodził do tych miejsc, gdzie wcześniej, korzystał z tych samych usług... 

Bo nie chcę władzy kaczynskiego w stolicy!

A bez miejscowości ościennych PiS nie będzie rządziło w Warszawie

Jeszcze w kwestii dojazdów do szkół dzieci z legionowa. W podstawówkach i gimnazjach jest chyba rejonizacja, to raz, dwa to powyzej gimnazjum nie ma dotacii dla dzieci wiec ludzie z liceów płacą tak czy inaczej

A po trzecie- do Warszawy, do szkół czy pracy dojeżdżają ludzie nawet z okolic Wyszogrodu, wiec moze i ich właczyć?

Studiuje tu mnóstwo ludzi z całejPolski, pracuje mnóstwo ludzi z europy

Sasinowi kaczyński włożył w usta chwytliwe bajeczki dla ogłupionego zmanipulowanego ludu i opłacanych ludzi robiacych za mędrków w mediach (w tym w internecie) i niby wszystko jest cacy

Ale jak wyjdziesz na ulice to okazuje sie, że co usłyszysz to w przeważającej wiekszości głosy sprzeciwu

Kurde sam chyba połażę w wolnych chwilach po miescie i ludzi popytam zeby Fluber miał o czym donieść, początek roku to czas podwyżek

Edytowane przez josephnba

W dniu 2.02.2017 o 23:33, Wujek Wójcik napisał(a):

Ja to się dziwie czemu Torunia i ziem między nim a mordorem nie przyłączono aaa co tam na południe po samą Włoszczową niech mają stolice większą od Moskwy!!!!! Na pohybeeeeellll!

total beka z państwa pislamskiego;D

Toruń nawer nie ma zjazdu z autostrady :)

W dniu 2.02.2017 o 23:36, josephnba napisał(a):

Bo nie chcę władzy kaczynskiego w stolicy!

A bez miejscowości ościennych PiS nie będzie rządziło w Warszawie

Ale jak wyjdziesz na ulice to okazuje sie, że co usłyszysz to w przeważającej wiekszości głosy sprzeciwu

Kurde sam chyba połażę w wolnych chwilach po miescie i ludzi popytam zeby Fluber miał o czym donieść, początek roku to czas podwyżek

Czyli jedyną przyczyną jest to, że Ci wbili do głowy, że jak to zrobią to Kaczyńskie będzie dyktatorem Warszawy. I to ja nie rozmawiam o argumentach? Przecież powtórzę jeszcze raz. To rozwiązanie to NIE JEST POMYSŁ PISU! Dociera to do Ciebie?

Rada Warszawy, w tym SLD, PIS i PO próbowali to wprowadzić w 2004 roku:

http://www.siskom.waw.pl/planistyka-aglomeracja-pzp.htm

Wtedy wszyscy tego chcieli.

Potem PO próbowało to wprowadzić przez dłuższy czas i udało się dopiero w 2015 roku:

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,18996247,ustawa-metropolitalna-przyjeta-gronkiewicz-waltz-sie-cieszy.html

To jest artykuł z 2015 roku z wyborczej, cytuję:

"Warszawa wspólnie z okolicznymi gminami będzie mogła stworzyć metropolię. To szansa na wspólny rozwój i sprawną komunikację w całej aglomeracji. Tzw. ustawę metropolitalną uratował właśnie Sejm"

Kto miał większość w tym sejmie? Kto to uchwalił? Czyj to był pomysł?

cytuję

Na szczęście złe poprawki Senatu zostały odrzucone. Ustawa metropolitalna została uratowana - mówi "Stołecznej" Jan Grabiec, wiceminister administracji i cyfryzacji, który walczył o przyjęcie ustawy. Na krótkiej konferencji prasowej w ratuszu z jej przyjęcia cieszyła się też prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz.

- Sejm zakończył pracę nad ustawą metropolitalną, na którą czekaliśmy 26 lat. Ustawa ta to kolejny etap rozwoju jednostek samorządu terytorialnego i przede wszystkim poprawa jakości życia mieszkańców małych i dużych miast, które dobrowolnie przyłączą się do aglomeracji.

Ustawa ma zagwarantować stałe dochody dla takiej metropolii - 4 proc. podatku PIT.

Według wiceprezydenta Warszawy po utworzeniu metropolii korzyści będzie więcej. - Łatwiej będzie można prowadzić różne inwestycje, np. budowę parkingów "parkuj i jedź" przy stacjach kolejowych. Dzięki temu do stolicy wjedzie mniej samochodów - stwierdził Jacek Wojciechowicz.

Kto miał większość w tym sejmie? Kto to uchwalił? Czyj to był pomysł? Pytam po raz kolejny!!! Czy wy macie jakąś pieprzoną amnezję?

Halicki mówił, że chcą to wprowadzić w 2017 roku. PIS realizuje pomysł PO, który miał pełne poparcie obywateli.

Chcesz podyskutować na argumenty, to dyskutuj, chętnie poczytam co masz na ten temat do powiedzenia.

W dniu 2.02.2017 o 23:36, josephnba napisał(a):

Jeszcze w kwestii dojazdów do szkół dzieci z legionowa. W podstawówkach i gimnazjach jest chyba rejonizacja, to raz, dwa to powyzej gimnazjum nie ma dotacii dla dzieci wiec ludzie z liceów płacą tak czy inaczej

A po trzecie- do Warszawy, do szkół czy pracy dojeżdżają ludzie nawet z okolic Wyszogrodu, wiec moze i ich właczyć?

Studiuje tu mnóstwo ludzi z całejPolski, pracuje mnóstwo ludzi z europy

Sasinowi kaczyński włożył w usta chwytliwe bajeczki dla ogłupionego zmanipulowanego ludu i opłacanych ludzi robiacych za mędrków w mediach (w tym w internecie) i niby wszystko jest cacy

Czy dzieci z Legionowa będą miały darmowe przejazdy do szkoły, jak próbowałeś tu zasugerować? Czy jak Legionowo dołączy do Warszawy to będą miały darmowe przejazdy do szkoły? Myśl.

W dniu 3.02.2017 o 10:16, josephnba napisał(a):

Fluber zapytaj tam u siebie ilu jeszcze generałów straci pracę po tym jak nie odda honorow misiowi Antkowemu

§ 1. Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. 

Myśl. Jak ktokolwiek ma jakieś dowody w tej sprawie, to niech idzie na policję, a nie tworzy bajki dla półgłówków.

W dniu 2.02.2017 o 23:09, RappaR napisał(a):

Masz rację, znakomicie dba o reputację ministerstwa obrony narodowego i szczególnie jego ministra zapewniając mu tytuł najbardziej nielubianego polityka w Polsce :nevreness:

Myślałem, że najbardziej nielubianym politykiem w Polsce jest Kaczyński, a Macierewicz jest drugi. Nie wiem też nic o tym, żeby ta kolejność się zmieniła odkąd Misiewicz został rzecznikiem Macierewicza. Z funkcji rzecznika wywiązuje się poprawnie, natomiast nie podoba mi się to, zę jest w radzie nadzorczej, ale o to trzeba obwiniać Macierewicza, który go tam wsadził, a nie Misiewicza. Kto z nas odmówiłby miejscu w radzie nadzorczej spółki skarbu państwa?

W dniu 2.02.2017 o 23:09, RappaR napisał(a):

Pełen profesjonalizm przy pisaniu ustawy  :nevreness:

W każdej ustawie poprawia się takie błędy, jak ten z Podkową Leśną, po to są czytania i prace w komisjach. I po to jest opozycja, żeby, jak Tyszka na potencjalne błędy zwracać uwagę. To jest konstruktywna opozycja.

W dniu 3.02.2017 o 11:02, fluber napisał(a):

Myślałem, że najbardziej nielubianym politykiem w Polsce jest Kaczyński, a Macierewicz jest drugi. Nie wiem też nic o tym, żeby ta kolejność się zmieniła odkąd Misiewicz został rzecznikiem Macierewicza. Z funkcji rzecznika wywiązuje się poprawnie, natomiast nie podoba mi się to, zę jest w radzie nadzorczej, ale o to trzeba obwiniać Macierewicza, który go tam wsadził, a nie Misiewicza. Kto z nas odmówiłby miejscu w radzie nadzorczej spółki skarbu państwa?

A jednak jest Macierewicz. I mamy tragiczną opinię o Macierewiczu i jest pożywką medialną atakujących MON. Czyli wywiązuje się tragicznie z funkcji.

W dniu 3.02.2017 o 11:10, josephnba napisał(a):

Fluber naprwde szkoda na Ciebie czasu

Tp że kapitan polskiej armii trzyma parasol misiewiczowi to też wymysł dla,polglowkow?

Myśl albo zmień pracę bo wyksztalcisz równie wąsko myslace pokolenie

Odpisałeś mi w 8 minut, nawet nie przeczytałeś tego, co wrzuciłem w linkach. Ty się nawet boisz przeczytać, jaka jest prawda i że ten pomysł z dołączeniem gmin to pomysł Gronkiewicz-Waltz i PO, a nie Kaczyńskiego :nevreness:

W dniu 3.02.2017 o 11:11, RappaR napisał(a):

A jednak jest Macierewicz. I mamy tragiczną opinię o Macierewiczu i jest pożywką medialną atakujących MON. Czyli wywiązuje się tragicznie z funkcji.

Ale Misiewicz jest rzecznikiem, a nie ekspertem od politycznego wizerunku Macierewicza, czy PIS.

I jeszcze jedno

Marki Legionowo Piaseczno mąja w obrębie swoich granic darmową komunikację. Wszyscy, mie tylko dzieci!

Nie czytałem bo tu mieszkam i od lat działam w samorządowych organizacjach, woec temat znam lepiej od sasina z ząbek

Szach i mat

W dniu 3.02.2017 o 11:14, josephnba napisał(a):

I jeszcze jedno

Marki Legionowo Piaseczno mąja w obrębie swoich granic darmową komunikację. Wszyscy, mie tylko dzieci!

Nie czytałem bo tu mieszkam i od lat działam w samorządowych organizacjach, woec temat znam lepiej od sasina z ząbek

Szach i mat

Kiedy zrozumiesz, że mówimy o komunikacji w obrębie Warszawy, a nie o tym, że po Warszawie ktoś może za darmo, po Piasecznie ktoś może za darmo. Mówimy o tym, że z Piaseczna do Warszawy się nie da.

Przecież ja wrzucam linki do wyborczej. Czy ja wrzucam linki do Sasina z Ząbek? Wrzucam linki do wyborczej, wypowiedzi Gronkiewicz-Waltz i polityków PO z 2015 roku. 

Nie czytam, bo tu mieszkam, chyba szach i automat :nevreness:  Nie czytam bo jestem z Warszawy, to jakaś wasza akcja samorządowa? :playful:

Nie czutam bo znam to z obrad i dyskusji

Powinieneś to wyczytać z odpowiedzi o działaniu w samorządach

Woesz z Piaseczna do Warszawy się nie da jechać do podstawówki bo rejon jest w Piasecznie

A jak wspomniałem darmowe przejazdy są tylko do uczniów tych szkół, mało tego, ten odsetek dzoeci spoza granic uczących się w szkołach warszawskich też zostsnie objęty więc kolejny durny argument Sasina leży i kwiczy!

Mało tego

Wszystko o czym piszemy będzie w kompetencji drugiego, zewnętrznego okręgu, gdzie będzie inna rada, więc chodzi tu tylko o dodanie głosów wyborczych ludzi od 500+ i podległych kościołowi w większym stopniu niz ludzie z dużych miast

W dniu 3.02.2017 o 11:41, josephnba napisał(a):

Nie czutam bo znam to z obrad i dyskusji

Powinieneś to wyczytać z odpowiedzi o działaniu w samorządach

Czyli zgadzasz się z tym, ze to pomysł Gronkiewicz- Waltz i PO, a nie Kaczyńskiego? 

Woesz z Piaseczna do Warszawy się nie da jechać do podstawówki bo rejon jest w Piasecznie

A jak wspomniałem darmowe przejazdy są tylko do uczniów tych szkół, mało tego, ten odsetek dzoeci spoza granic uczących się w szkołach warszawskich też zostsnie objęty więc kolejny durny argument Sasina leży i kwiczy!

Ty nawet nie rozumiesz, co ja do Ciebie piszę :nevreness:

Mało tego

Wszystko o czym piszemy będzie w kompetencji drugiego, zewnętrznego okręgu, gdzie będzie inna rada, więc chodzi tu tylko o dodanie głosów wyborczych ludzi od 500+ i podległych kościołowi w większym stopniu niz ludzie z dużych miast

Fanatycy lewactwa wrzeszczą, że chodzi tylko o to, co piszesz powyżej, fanatycy PIS-u wrzeszczą, że chodzi tylko o to, żeby mieszkańcom Warszawy i okolicy żyło się lepiej, a niefanatycy tacy, jak ja rozumieją, że chodzi o obie rzeczy naraz :nevreness:

W dniu 3.02.2017 o 11:50, polskignom napisał(a):

Ciekawe w sumie jaki bylby wynik referendum. Pewnie byloby na styku, szkoda tylko, ze takie referendum mialoby niewiele wspolnego z argumentami za i przeciw tylko kto za PIS, a kto przeciw. 

Nie podsuwaj takich pomysłów Kaczyńskiemu, bo też już o tym myślałem. Gdyby było referendum to...

We wszystkich gminach, w których większość ma PIS, uznano by że chcą dołączyć do Warszawy. We wszystkich gminach w których większość ma PO, uznano by, że nie chcą dołączyć do Warszawy. Efekt?

Generalnie duet Macierewicz-Misiewicz jest nie do obrony. Co nie zmienia faktu jakie w wojsku panowaly skostniale relacje w wielu aspektach i teraz nagle przestalo sie tym wszystkim generalom podobac...btw. u nas do niedawna generalow bylo tylu co w armii chinskiej, wiec wielkiego bolu po nich nie bedzie. 

Na spokojnie

Z punktu widzenia lidzi z Warszawy

Nie chcemy jednopartyjnosci w rządzie i władzach stolicy, bo tu już mieliśmy i nic dobrego z tego nie mamy

Z punktu widzenia ościennych

Wyższe podatki

Wciąż strefy w komunikacji

Te same zakorkowane dojazdy do pracy

Mam w biurze 10 osób. 6 z Warszawy i 4 z Legionowa, Stanisława pierwszego, Nieporetu i z Ząbek.

Nikt z nas nie widzi sensu.

Ludzie spoza Warszawy płacą mniejsze podatki, stoją w wąskich ulicach (to sie nie zmieni), Stsnislalow i Nieporęt ma ujowe połączenie z miastem, ZTM jedzi tam rzadko i tak stoi w korkach bo z Nieporetu jeest waska droga bez buspasow, wszyscy prowadzaja dzieci do miesjcowych szkół

Argumet o poprawie życia jest tak łatwy do odalenia że nawet nie ma sensu o tym dyskutować, wystarczy z ludzmi, których to bezpośrednio dotyczy pogadać.

Argument o tym że ludzie z Legionowa mają droższe dojazdy jest kretynski jak cały pomysł. Będą strefy tak czy inaczej, a marki i Ząbki np mają pierwszą strefę są poza struktura stolicy, więc oni nie zyskają, a wspomniałem też o ludziach spod wyszogrodu z mojej formy jeżdżących każdego dnia do pracy, więc może i ich włączyć skoro płacą więcej

Ludzie spoza stolicy nie zyskają nic poza kosztami zmiany ulic (chyba 7 ulic Jana Pawła II), zmkany dokumentów i w przyszłości wyższych podatków bo one w Warszawie są wyższe, a jeśli ch ecie woedziec konkretnie o ile to poproszę koleżankę żeby mi podała stawki u nich i porownam, choć bez tego wiem, że mam rację

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.