RappaR Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Stwierdzenie, ze jest się władzą w kraju na polecenie Stalina uważasz za dobre zamiary? Gdzie masz w manifeście napisane, że jest się władzą na polecenie Stalina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Gdzie masz w manifeście napisane, że jest się władzą na polecenie Stalina? Nie ma tego w tekście, w tekście jedynie przyznają sobie władzę nad krajem, więc jeżeli chodzi o tekst to mi wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ty tak uważasz? Jeśli nie, to wyjaśnij mi w dlaczego wedle Ciebie to Majowie mieli lepiej rozwiniętą astronomię od kultury europejskiej, skoro Ci drudzy wiedzieli, że ziemia jest kulista, podczas gdy Majowie twierdzili, że płaska. a kto wiedział ? wiedział Europejczyk a nie była to powszechna wiedza. u Majów powszechnie było obliczania czasu , architektura była skonstruowana względem ciał niebieskich. kalendarz dość aktualny dzisiaj znali 3 tys lat temu a w europie został wprowadzony dopiero 1582 nie chce mi się Ciebie już karmić ,znudziłeś mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Sugestia przełożonego to tak naprawdę jest polecenie służbowe, przynajmniej tsk było wxmoich różnych miejscach pracy, podejrzewam i tak to wynikało z rozmowy, że tak jest tym razem Pytanie tylko czy w innych szkołach jest podobna tendencja czy to efekt zaslepienia Pani VD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Sugestia przełożonego to tak naprawdę jest polecenie służbowe, przynajmniej tsk było wxmoich różnych miejscach pracy, podejrzewam i tak to wynikało z rozmowy, że tak jest tym razem Pytanie tylko czy w innych szkołach jest podobna tendencja czy to efekt zaslepienia Pani VD Nauczyciel nie może pójść do kina z klasą na co chce i kiedy chce. Oficjalnie decyduje dyrektor, nieoficjalnie można coś prywatnie zasugerować dyrektorowi, żeby wydał Ci polecenie służbowe, że masz iść do kina na jakiś film. Moja mama pracuje w szkole i praktycznie na wszystkie większe polskie niekomediowe produkcje szła cała szkoła: na Bogów, na Skazanego na Bluesa, na Powstanie Warszawskie, czy na 1920 Bitwę Warszawską albo Wałęsę, człowieka z nadziei. Edytowane 8 Września 2016 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 a kto wiedział ? wiedział Europejczyk a nie była to powszechna wiedza. u Majów powszechnie było obliczania czasu , architektura była skonstruowana względem ciał niebieskich. kalendarz dość aktualny dzisiaj znali 3 tys lat temu a w europie został wprowadzony dopiero 1582 nie chce mi się Ciebie już karmić ,znudziłeś mnie Była to powszechna wiedza uczona na każdej uczelni. nie chce mi się Ciebie już karmić ,znudziłeś mnie Czyli nie potrafisz uzasadnić tezy, bo to że budowano wedle ciał niebieskich nie jest dowodem większej wiedzy astronomicznej, po prostu brak Ci wiedzy na ten temat i rzuciłeś tezę bez pokrycia. Nie ma tego w tekście, w tekście jedynie przyznają sobie władzę nad krajem, więc jeżeli chodzi o tekst to mi wystarczy. W tekście NSZ przyznaje sobie poparcie olbrzymiej większości Polaków, to Ci już nie przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 a kto wiedział ? wiedział Europejczyk a nie była to powszechna wiedza. u Majów powszechnie było obliczania czasu , architektura była skonstruowana względem ciał niebieskich. kalendarz dość aktualny dzisiaj znali 3 tys lat temu a w europie został wprowadzony dopiero 1582 nie chce mi się Ciebie już karmić ,znudziłeś mnie http://zorkmids.com/?p=707 O znalazłem. Czyli widzę, że tylko trollowałeś mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Nauczyciel nie może pójść do kina z klasą na co chce i kiedy chce. Oficjalnie decyduje dyrektor, nieoficjalnie można coś prywatnie zasugerować dyrektorowi, żeby wydał Ci polecenie służbowe, że masz iść do kina na jakiś film. Moja mama pracuje w szkole i praktycznie na wszystkie większe polskie niekomediowe produkcje szła cała szkoła: na Bogów, na Skazanego na Bluesa, na Powstanie Warszawskie, czy na 1920 Bitwę Warszawską albo Wałęsę, człowieka z nadziei.I dlatego pytam czy to jest odgorne zarządzenie czy też pomysł dyrektorkiUwierz mi- mój kumpel jest ostatnią osobą, która wpadła by na pomysł pójścia na te idologiczna papke Zastanowilo mnie to jedynie w kontekście wypowiedzi niektórych polityków pisu, mówiących, że każdy kto ch e poznać prawdę powinien obejrzeć film Edytowane 8 Września 2016 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 I dlatego pytam czy to jest odgorne zarządzenie czy też pomysł dyrektorki Uwierz mi- mój kumpel jest ostatnią osobą, która wpadła by na pomysł pójścia na te idologiczna papke Zastanowilo mnie to jedynie w kontekście wypowiedzi niektórych polityków pisu, mówiących, że każdy kto ch e poznać prawdę powinien obejrzeć film Z ciekawości czy poszedł z klasą na Idę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 I dlatego pytam czy to jest odgorne zarządzenie czy też pomysł dyrektorki Uwierz mi- mój kumpel jest ostatnią osobą, która wpadła by na pomysł pójścia na te idologiczna papke Zastanowilo mnie to jedynie w kontekście wypowiedzi niektórych polityków pisu, mówiących, że każdy kto ch e poznać prawdę powinien obejrzeć film Wątpię, żeby było to odgórne zarządzenie. O tym, na jakie filmy do kina pójdzie szkoła formalnie decyduje dyrektor. Podczas konkursu na dyrektora pewna część głosów należy do samorzadów, w których większość ma PO, więc nie spodziewam się wielu przypadków politycznego pójścia na ten film. Sam na Smoleńsk iść zamierzam, ale po trailerze obawiam się, że oprócz odkłamywania pewnych kwestii (np. tego, ze Błasik wlazł do pilotów) pojawi się sporo teorii spiskowych niemających zbyt wiele wspólnego z prawdą. To z pewnością nie jest fabularyzowany dokument, a raczej film opaty na faktach ze sporą doza własnej interpretacji reżysera, skądinąd wcale nie takiego najgorszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Z ciekawości czy poszedł z klasą na Idę?nie wiem, nie pytałemZ tego co pisał Fluber wynika, że nawet jeśli by chciał to dyrektor ma ostatnie słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 pytam, czy u Was, jeśli macie znajomych nauczycieli, jest podobnie Znam wielu nauczycieli na różnych szczeblach edukacji (w tym dyrektorów i vice), żaden z nich nie poruszał tematu tego filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Znam wielu nauczycieli na różnych szczeblach edukacji (w tym dyrektorów i vice), żaden z nich nie poruszał tematu tego filmu.wiec to tylko mój kumpel ma przesrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 wiec to tylko mój kumpel ma przesrane Ach ci nauczyciele, ich problemy w pracy przytłoczyłyby niejednego pracownika w tym kraju Muszą iść w ramach pracy do kina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) http://www.bankier.pl/wiadomosc/Morawiecki-Roczny-koszt-utrzymania-wszystkich-urzednikow-w-Polsce-wynosi-ok-50-mld-zl-7387770.html wiem ,wiele razy obiecywano. likwidacja senatu ,cięcia w administracji , nic się nie udało. PiS ma większe pole do popisu ponieważ urzędasy to przeważnie PO-SLD(*). do dzieła Panie Ministrze Edytowane 8 Września 2016 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 No i co? Powiedział coś czego już nie wiemy? Co zamierza zmienić? Ludzi? A co nam to da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Powołanie urzędu do spraw kontroli ilości urzędników w urzędach nie zmniejszy ilości urzędników i kosztów ich utrzymania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jeśli zwiększenie liczby urzędników ułatwiło by i skrocilo czas załatwiania wszelkich formalności wówczas nikt by tego rzadzacym nie wytykal. Liczba miejsc pracy by rosła, zadowolenie społeczne rosło itd A tymczasem Im więcej urzedasow tym wiecej druczkow, pokoi, pięter które trzeba odwiedzić, ludzi do których trzeba się uśmiechać choć w środku się gotuje. Kto w tym kraju próbował zarejestrować działalność a później te działalność prowadzić woe o czym piszę. Kiedy mijam skarbowke, choć już kilka lat tam nie muszę chodzić, dostaję spazmow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Powołanie urzędu do spraw kontroli ilości urzędników w urzędach nie zmniejszy ilości urzędników i kosztów ich utrzymania. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że zwiększy :-) Sama idea może i dobra ale znając życie skończy się tak, że zwolni się niewygodnych a za jakiś czas zatrudni swoich mniej kompetentnych po czym po czasie okaże się, że trzeba jeszcze zatrudnić kompetentnych do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20666028,jeden-z-najlepszych-tekstow-ostatnich-lat-holdys-bezblednie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta beka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi