fluber Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Generalnie nie wiadomo tego zbytnio, bo po hitleryźmie jest tak mocarny kac, że nikt nie może się uczciwie za to zabrać, a jak ktoś się próbuje, to już z miejsca ma łatkę rasisty. Nie wiem, czy to hitleryzm, ale moje skojarzenie z Twoimi wypowiedziami jest jak" Warunkiem korzystania z MOPS-u powinna być kastracja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie wiem, czy to hitleryzm, ale moje skojarzenie z Twoimi wypowiedziami jest jak" Warunkiem korzystania z MOPS-u powinna być kastracja" Argumentem ad absurdum. Stać Cię na więcej. Po prostu uważam, że programy demograficzne powinny być ukierunkowane bardziej pod kryterium czy te dzieci pójdą potem pracować, niż czy rodzice mają ślub kościelny. Najlepszym przykładem tego o czym mówię są cygani, gdzie w jakoś 65% rodzin nie pracuje ani jedna osoba. A oni mają spore rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Argumentem ad absurdum. Stać Cię na więcej. Po prostu uważam, że programy demograficzne powinny być ukierunkowane bardziej pod kryterium czy te dzieci pójdą potem pracować, niż czy rodzice mają ślub kościelny. Najlepszym przykładem tego o czym mówię są cygani, gdzie w jakoś 65% rodzin nie pracuje ani jedna osoba. A oni mają spore rodziny. Skoro przytaczasz problem Cyganów, to może jednak trzeba pójść tropem ślubu kościelnego? Zakładasz, że bezrobocie jest dziedziczne, a to duży błąd. Tego się nie da przewidzieć. Dziadkowie i babcie aktualnie bezrobotnych w wieku 20-30 lat przecież w zdecydowanej większości pracowali? Bezrobocie nie jest genetycznie dziedziczone. Skoro bezrobotni mają przeciętnie dwa razy więcej dzieci niż pracujący, to jakim cudem poziom bezrobocia w Polsce nie rośnie w tempie geometrycznym? Jeżeli chcesz zwiększyć poziom dzietności w grupie najbardziej zaradnych, najlepiej zarabiających Polaków, to musiałbyś ich zmuszać siłą do prokreacji, ewentualnie groźbą pozbawienia majątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie zakładam, że bezrobocie jest dziedziczne, ale jednak wychowanie w pewnych warunkach znacząco zwiększa szanse, że dzieci także będą korzystały z MOPSu. Znowu brak danych by to dokładnie powiedzieć, mówię na podstawie odczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Lol tiaa też to czytałem tytuł vs foty OPÓR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie zakładam, że bezrobocie jest dziedziczne, ale jednak wychowanie w pewnych warunkach znacząco zwiększa szanse, że dzieci także będą korzystały z MOPSu. Znowu brak danych by to dokładnie powiedzieć, mówię na podstawie odczuć. rapciu na kolejny zlot w Stolicy zaproszę kumpla, który pochodzi z rodziny patologicznej, wyprowadził sie z domu, został jednym z lepszych kucharzy jakich znam (a z uwagi na prace wykonywana na studiach znam wielu), utrzymuje rodzine, czyta książki, i choć ma tylko zawodowe wykształcenie jest wspaniałym ojcem i kumplem Przedstawisz mu swoją teorię, tylko mów szybko, bo on nie lubi szufladkowania ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 rapciu na kolejny zlot w Stolicy zaproszę kumpla, który pochodzi z rodziny patologicznej, wyprowadził sie z domu, został jednym z lepszych kucharzy jakich znam (a z uwagi na prace wykonywana na studiach znam wielu), utrzymuje rodzine, czyta książki, i choć ma tylko zawodowe wykształcenie jest wspaniałym ojcem i kumplem Przedstawisz mu swoją teorię, tylko mów szybko, bo on nie lubi szufladkowania ludzi Bo mnie pobije? Wow. Faktycznie gość jest wzorem do naśladowania. A co do Ciebie, to poważnie powinieneś wiedzieć co to statystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) @dziedziczenie biedy - o ile dziedziczenia biedy nie ma to już dziedziczenie postaw jak najbardziej ma miejsce. Jezeli nie wychowuje się dziecka w jakimś etosie, kulturze pracy to ciężko będzie mu się tego nauczyć samemu. Nie jest to niemożliwe, ale jednak trudne. Szczęście w nieszczęściu jest takie, że w Polsce nie ma tak wielu rodzin patologicznych a to niskie zarobki powodują, że bieda może dotknąć nawet ludzi z przeciętną etyką pracy. Jeżeli gospodarka będzie dobra ich dzieci mają dużą szansę z tej biedy wyjść. @KOD - jak to kiedyś ktoś ładnie powiedział - Kijowski jest w tym roku bezapelacyjnym contenderem do nagrody za aktywizację seniorów. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 nie pobije, tylko zmiesza z błotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Kartki "JESTEM TW BOLEK" w rękach starych babć na marszu KODu mnie niszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Kartki "JESTEM TW BOLEK" w rękach starych babć na marszu KODu mnie niszczą Mogli napisać coś prostszego np. Jabolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Kartki "JESTEM TW BOLEK" w rękach starych babć na marszu KODu mnie niszczą Na serio takie kartki były czy sobie podśmiec***ki robisz z manifestanów? Ostatnio podobnie jak Ziemkiewicz często łapię na przekonaniu, że ktoś sobie jaja robi z tej strony sceny politycznej, a później okazuje się, iż to jednak naprawdę ma miejsce i stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Na serio takie kartki były czy sobie podśmiec***ki robisz z manifestanów? Ostatnio podobnie jak Ziemkiewicz często łapię na przekonaniu, że ktoś sobie jaja robi z tej strony sceny politycznej, a później okazuje się, iż to jednak naprawdę ma miejsce i stąd moje pytanie W sprawie Bolka lewa strona polskiej polityki odpłynęła kompletnie. Jak ich słucham i czytam to serio - takiego steku bzdur i idiotyzmów to nie widziałem. Jakby wszyscy weszli na poziom intelektualny Wałęsy, który rzecz jasna jest kompletnym idiotą o IQ w okolicach 75. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Na serio takie kartki były czy sobie podśmiec***ki robisz z manifestanów? Ostatnio podobnie jak Ziemkiewicz często łapię na przekonaniu, że ktoś sobie jaja robi z tej strony sceny politycznej, a później okazuje się, iż to jednak naprawdę ma miejsce i stąd moje pytanie https://twitter.com/GandziaPL/status/703568063107637248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 To teraz brakuje tylko dedykowanych profili na fb! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Na serio takie kartki były czy sobie podśmiec***ki robisz z manifestanów? Poważnie, przełączyłem tv a tam były babki z takimi kartkami. Nie tylko starzy to trzymali. W linku od rahu też widać taką kartkę. I ci ludzie sobie dają wmawiać, że są lepsi, ciekawa strategia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Demokracja Jak chodziły marsze w obronie wolnych mediów Rydzyka to nikomu nie przeszkadzalo, poza mną, bo wówczas mieszkałem na Muranowie i mi w wolne niedziele ustawialy się autokary pod oknami i halasowali od rana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi