Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Ale właśnie nikt nie jest równy wobec prawa :D

Takie są założenia, ale prawo to tylko spis formułek i regułek spisanych przez ludzi dla takich lub innych celów. Prawo jest też egzekwowane przez ludzi. Czynnik ludzki jest dużywc***. I jak taki sędzia sobie szufladkuje na głupich lewaków i głupich prawaków to już nie jest to takie niewinne jak joseph na forum e-nba, bo ma realny wpływ na życie osób trzecich. Nie mówiąc o relacjach rodzinnych / relacjach interesów itp itd.

Prawo srawo. Namaszcza się to mega a to jedna z największych wydmuszek w historii świata. I im bardziej ta wydmuszka się rozrasta tym gorzej dla społeczeństwa (prawo i psychologia to dwie najbardziej szkodliwe 'nauki')

W dniu 7.02.2016 o 18:26, Jinks napisał(a):

Tu chodzi o zdrowy rozsądek i nie popadanie ani w bezgraniczną miłość do imigrantów, ani prymitywny szowinizm.

Nie mam ochoty na wpuszczanie do kraju miliona młodych arabskich mężczyzn. Nie mam także pragnienia, aby w Polsce szarpano studentów z innych krajów, ostrzeliwano budki z kebabami (true story z Gdańska) czy palono kukły Żydów przed ratuszami dużych miast.

A dziękuję. A Tobie gratuluję przekładania problemów z Francji/Niemiec do nas w skali 1:1. Także bardzo mądre.

To jest tylko kwestia matematyki. Jeżeli wpuścisz 10 000 rodzin muzułmańskich do Polski, z których każda ma przeciętnie 4 dzieci i rodzi przeciętnie w wieku 25 lat, to osiągnięcie wyniku miliona młodych muzułmanów to tylko kwestia rozwiązania prostego zadania z matematyki. 

Oczywiście nikt z nas nie uważa za zasadne ostrzeliwanie budek z kebabami, palenie kukieł Żydów, czy szarpanie studentów z innych krajów bez powodu.

@julek, nie jest, ale zgodnie z Konstytucją powinien być. Oczywiście w rzeczywistości ten rodzaj równości też nie występuje

Edytowane przez fluber

W dniu 7.02.2016 o 18:29, january napisał(a):

Tak tak nazywajcie dalej prawicę szowinistami lewaccy pajace, w Niemczech i Francji ( i ku*wa w Szwecji!) też się tak zaczynało. 

I nie gadaj mi o studentach z innych krajów, bo za friko nie dostają, a to akurat też true story,

Panie i Panowie, kwiat quasi-prawicowej inteligencji w pełniej krasie. Chylę czoła :)

W dniu 7.02.2016 o 18:37, fluber napisał(a):

To jest tylko kwestia matematyki. Jeżeli wpuścisz 10 000 rodzin muzułmańskich do Polski, z których każda ma przeciętnie 4 dzieci i rodzi przeciętnie w wieku 25 lat, to osiągnięcie wyniku miliona młodych muzułmanów to tylko kwestia rozwiązania prostego zadania z matematyki. 

Oczywiście nikt z nas nie uważa za zasadne ostrzeliwanie budek z kebabami, palenie kukieł Żydów, czy szarpanie studentów z innych krajów bez powodu.

Jedno pytanko - ile my ich mamy oficjalnie wziąć, bo się pogubiłem?

Edytowane przez Jinks

W dniu 7.02.2016 o 18:38, Jinks napisał(a):

Jedno pytanko - ile my ich mamy oficjalnie wziąć, bo się pogubiłem?

Z zeszłorocznej migracji około 10k. Plus mają prawo sprowadzić swoje rodziny.Gdyby przyjęto obowiązkowe kwoty byłoby ich 7 razy więcej. Czy to ważne? Przecież oni dopiero zaczęli migrować. Tylko w przyszłym roku ONZ szacuje, że do Europy trafi 2 razy więcej muzułmanów niż w tym, a Niemcy raczej nie skuszą się na kolejny milion.

W dniu 7.02.2016 o 18:09, josephnba napisał(a):

Mamy w Pl już teraz przypadki gdzie napada się na ludzi od lat żyjących w naszym kraju,placacym podatki i często mającym obywatelstwo. Tylko dlatego ze jakiś łysy c*** sobie ubzdural że zagraża jego dziuni

Nie mieszajmy spraw kulturowo-spolecznych w danym kraju, do spraw śniadych uciekinierów ekonomicznych.W kolonii muslimy nie wybierali ze wzgledu na upodobnia polityczne 

Zamień łysego ch**a na Twojego przyjaciela, a dzunie na jego zonę i matkę jego dzieci. Dla mnie rachunek jest prosty. 

Nie trzeba wcale ścinać głów, wystarczy im zakazać wjazdu 

W dniu 7.02.2016 o 18:26, Jinks napisał(a):

Tu chodzi o zdrowy rozsądek i nie popadanie ani w bezgraniczną miłość do imigrantów, ani prymitywny szowinizm.

Nie mam ochoty na wpuszczanie do kraju miliona młodych arabskich mężczyzn. Nie mam także pragnienia, aby w Polsce szarpano studentów z innych krajów, ostrzeliwano budki z kebabami (true story z Gdańska) czy palono kukły Żydów przed ratuszami dużych miast.

I jeśli chodzi o zdrowy rozsadek to bym pomyślał nad konkurencją( z branży) w tym przypadku. Kto i z czego strzelał? ONR strzelało z broni maszynowej do budki z kebabem dlatego, że ów Pan za ladą jest obywatelem innego kraju?  pryhehehe mocno 

edit: Każdy Żyd czytający ten temat może być dumny. W wątku o imigrantach z i bliskiego wschodu wpierdoli sie text o hebrajczykach i paleniu pejsów, chapeau bas

Edytowane przez tegotamtego

W dniu 7.02.2016 o 18:40, RappaR napisał(a):

Na chwilę obecną 7000 rodzin. 

Dzięki.

Mnie osobiście satysfakcjonuje to, co powiedziała ostatnio Szydło. Nie chcę przekręcić, ale sens był taki, że prześwietlamy kogo się da i bierzemy przede wszystkim kobiety i dzieci. Absolutnie nie powinno być jakiejkolwiek zgody na wciskanie nam przez UE sposobu selekcjonowania tych ludzi albo ewentualnego dyscyplinowania ich w razie agresji.

W dniu 7.02.2016 o 18:48, tegotamtego napisał(a):

I jeśli chodzi o zdrowy rozsadek to bym pomyślał nad konkurencją( z branży) w tym przypadku. Kto i z czego strzelał? ONR strzelało z broni maszynowej do budki z kebabem dlatego, że ów Pan za ladą jest obywatelem innego kraju?  pryhehehe mocno 

Powiem więcej, jestem chyba zdrajcą narodu polskiego. Ja tam raz jadłem :)

W dniu 7.02.2016 o 18:48, tegotamtego napisał(a):

Nie mieszajmy spraw kulturowo-spolecznych w danym kraju, do spraw śniadych uciekinierów ekonomicznych.W kolonii muslimy nie wybierali ze wzgledu na upodobnia polityczne 

Zamień łysego ch**a na Twojego przyjaciela, a dzunie na jego zonę i matkę jego dzieci. Dla mnie rachunek jest prosty. 

Nie trzeba wcale ścinać głów, wystarczy im zakazać wjazdu 

Ciężko tego nie mieszać. W Polsce mamy zupełnie inny sort arabskich imigrantów, to bardziej garstka ludzi przyjeżdżających kiedyś na studia niż miliony fizoli. A dostają w tej całej historii rykoszetem.

W dniu 7.02.2016 o 18:29, january napisał(a):

Tak tak nazywajcie dalej prawicę szowinistami lewaccy pajace, w Niemczech i Francji ( i ku*wa w Szwecji!) też się tak zaczynało.

I nie gadaj mi o studentach z innych krajów, bo za friko nie dostają, a to akurat też true story,

to jest wlasnje typowe skrajnie prawicowe myślenie, czyli każdy kto niexmysli dokładnie tsk jak ja na bank jest lewackim pajacem

A prawda jest taka że i po prawej stronie są mniej lub bardziej skrsjne/szowinistyczne poglądy

No ale jestem lewakiem bo mam znajomych muslimow co mi chca gwalcic dzieci i żonę a ja oczywiście będę im przynosił kwiaty i elektrolity żeby w czasie gwalcenia chłopak się nie odwodnil

Debil

W dniu 7.02.2016 o 19:07, Luki napisał(a):

Ma. Ja zawsze jeżeli chodzi o logikę mówię o logice czysto formalnej. Tzn. prawda/fałsz.

Ostatnio pisałeś coś zupełnie odwrotnego :smile:. Ale odnoszenie zdania 'wszyscy ludzie są równi' do logiki formalnej to meeega nadużycie (w kontekście logiki formalnej każdy 'odrębny obiekt fizyczny' będzie różny od innego 'odrębnego obiektu fizycznego', więc w ogóle nie powinno się jej stosować w takich gadkach. Z pięć-sześć lat temu pewnie bym się mógł bardziej rozpisać tutaj, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi).

W dniu 28.07.2015 o 13:01, Luki napisał(a):

http://sjp.pwn.pl/slowniki/logiczny.html

Rzecz w tym, że Ty ciągle patrzysz na to pod względem logiki formalnej. I tutaj się w 100% z Tobą zgadzam. Ale w znaczeniu, w kórym ja użyłem tego słowa i które jest zgodne z jego potocznym znaczeniem, które roboczo nazwałem logiką w szerokim rozumieniu "logiczne" znaczy właśnie zgodne ze zdrowym rozumem.

o a tu żeby nie być gołosłownym :smile:

Edytowane przez julekstep

W dniu 7.02.2016 o 19:09, josephnba napisał(a):

to jest wlasnje typowe skrajnie prawicowe myślenie, czyli każdy kto niexmysli dokładnie tsk jak ja na bank jest lewackim pajacem

A prawda jest taka że i po prawej stronie są mniej lub bardziej skrsjne/szowinistyczne poglądy

No ale jestem lewakiem bo mam znajomych muslimow co mi chca gwalcic dzieci i żonę a ja oczywiście będę im przynosił kwiaty i elektrolity żeby w czasie gwalcenia chłopak się nie odwodnil

Debil

Sęk w tym, że ty każdą osobą mającą prawicowe poglądy z miejsca uznajesz za skrajnie prawicowego radykała i idiotę. Dla Ciebie poglądy umiarkowane to tylko poglądy lewicowe.

W dniu 7.02.2016 o 19:11, julekstep napisał(a):

Ostatnio pisałeś coś zupełnie odwrotnego :smile:. Ale odnoszenie zdania 'wszyscy ludzie są równi' do logiki formalnej to meeega nadużycie (w kontekście logiki formalnej każdy 'odrębny obiekt fizyczny' będzie różny od innego 'odrębnego obiektu fizycznego', więc w ogóle nie powinno się jej stosować w takich gadkach.)

Dlaczego? Właśnie na tym m.in. polega "różność" ludzi. I to co napisałeś też nie jest do końca prawdą bo zupełnie identyczne obiekty nie będą wobec siebie różne. Nieprawdaż?

W dniu 7.02.2016 o 19:14, RappaR napisał(a):

Sęk w tym, że ty każdą osobą mającą prawicowe poglądy z miejsca uznajesz za skrajnie prawicowego radykała i idiotę. Dla Ciebie poglądy umiarkowane to tylko poglądy lewicowe.

nie, bo sam nie mam poglądów lewicowych

Jestem za karą śmierci, za obowiązkową historia w szkołach i nowelizacja ustawy o posiadaniu broni

Tak jak za możliwością dziedziczenia wśród par jednoplciowych czy legalizacja marychy

Lewak pełna gębą

I nie każdy, Luki nie jest skrajnie lewicowy, Ty też zdaje się, za to styczeń jest w 100% prawicowym szowinista, który na każdy argument ma "daj sie zgwalcic muslimom lewaku"

Edytowane przez josephnba

W dniu 7.02.2016 o 19:14, RappaR napisał(a):

Czytając josepha nie odniosłem takiego wrażenia. Ale to pewnie dlatego, że sam jestem lewackim pajacem :)

W dniu 7.02.2016 o 19:00, Jinks napisał(a):

Powiem więcej, jestem chyba zdrajcą narodu polskiego. Ja tam raz jadłem 

Powiem więcej, nic nie powiedziałeś, a właściwie nie odpowiedziałeś.

Nie wiem czy świadomie, bądź nie świadomie bawisz się socjotechniką 

Dlatego proszę przeczytać mój post wyżej i odpowiedzieć rzetelnie na pytanie, które do Ciebie skierowałem.

W dniu 7.02.2016 o 19:15, Luki napisał(a):

Dlaczego? Właśnie na tym m.in. polega "różność" ludzi. I to co napisałeś też nie jest do końca prawdą bo zupełnie identyczne obiekty nie będą wobec siebie różne. Nieprawdaż?

Samo umiejscowienie w przestrzeni można uznać za wystarczające do uznania 'różności'. Nie mówiąc o tym, że zupełna identyczność może mieć miejsce chyba tylko w 'świecie' idei/teorii (jak kto woli to nazywać)

Równość ludzi (względem czegoś! Nie bezwględnie - to też pominąłeś) to zagadnienie z gatunku c***owych (etyka? nauki społeczne?), gdzie solidnych argumentów nie będziemy mieć. Ja się zgadzam, że nie ma żadnej równości - ale to jest kwestia opinii (ja po prostu patrzę na to jak np sądy, mające tę równość 'egzekwować' traktują ludzi w zależności od relacji rodzinnych/biznesowych etc) a nie rozkmina, której efektem będzie czyste tak/nie.

Edytowane przez julekstep

W dniu 7.02.2016 o 19:21, tegotamtego napisał(a):

Powiem więcej, nic nie powiedziałeś, a właściwie nie odpowiedziałeś.

Nie wiem czy świadomie, bądź nie świadomie bawisz się socjotechniką 

Dlatego proszę przeczytać mój post wyżej i odpowiedzieć rzetelnie na pytanie, które do Ciebie skierowałem.

http://www.gdansk.pl/wiadomosci/Ostrzelano-bar-arabski-Wlasciciel-Nie-dam-sie-zastraszyc,a,45860

W dniu 7.02.2016 o 19:25, fluber napisał(a):

Czy ktokolwiek z Was chciałby mieszkać w kraju, w którym jest więcej muzułmanów niż chrześcijan? W 2050 roku , według aktualnych danych statystycznych, takimi krajami będą Wielka Brytania, Francja oraz Holandia. 

To że oni robili durne multi-kulti bez głowy nie powinno oznaczać, że 38 milionowy kraj w strachu przed kilkunastoma tysiącami imigrantów zamyka się na cztery spusty, a ludzie skaczą sobie do gardeł.

Styczeń ewidentnie ma jakiś fetysz na punkcie gwałtów :)

Edytowane przez Jinks

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.