RappaR Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Walczą dla zasady. Jakbyś zarabiał gazylion dolarów i mógł sobie pozwolić na wszystko, to mimo to nie na ręke byłoby wprowadzenie jakiegoś podatku który bezpośrednio uderzyłby w Ciebie - to normalne. Ale jakoby nie uderzy to w nich, tylko podniosą ceny, by utrzymać marżę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Może by tak bez manipulacji - niektóre zagraniczne firmy nie płacą podatku (bo sugerujesz, że wszystkie). Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Może by tak bez manipulacji - niektóre zagraniczne firmy nie płacą podatku (bo sugerujesz, że wszystkie). Np. z siec handlowych jedynie Rossman i Jeronimo Martens płacą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 http://mises.pl/blog/2015/06/24/zielinski-jaka-jest-rentownosc-biedronki/ Polecam przeczytać zanim zaczniecie się wypowiadać na temat supermarketów. Ja osobiście nie widzę żadnych zalet takiego podatku. A ucierpią na tym Ci najbiedniejsi. bo będzie trzeba drożej podstawowe produkty kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 https://secure.avaaz.org/pl/petition/Sad_Rejonowy_dla_Warszawy_Zoliborza_I_Wydzial_Cywilny_Pozew_o_naruszenie_dobr_osobistych/?aISvZjb Ja chyba żyję w jakimś innym świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ja pierdolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 przynajmniej idioci się policzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 W sumie pieniądze na pomoc zamiast na ochronę by wydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Oczywiście zagrywka PRowa. Nie ma zdolności sądowej (ergo nie może być powodem/pozwanym w procesie cywilnym) ktoś taki jak "obywatele RP". Swoją drogą - szkoda, ze ktoś serio nie wniósł pozwu w tej sprawie. Może gdyby sąd stwierdził że Kaczyński nikogo tu nie obrażał (oprócz ludzi skarżących się na Polskę poza jej granicami) w końcu ten nonsens by się skończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n_i_m_h Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Powiem tak. W zeszły piątek przestałem oglądać wszelkiego rodzaju wiadomości, telewizje informacyjne, rozmowy itp. Jedyny kontakt z polityką mam sporadycznie w necie, a i tu staram się omijać. I wszystkim polecam. Trzeba zluzować z polityką bo tym posłopodobnym zależy aby społeczeństwo się kłóciło. Tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) to boli! Ciekawe ile on tych piersi ssal w przeszłości Edytowane 17 Grudnia 2015 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfubestia Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Głupie, bo głupie. Ale zdajecie sobie sprawę, że to jest cytat z biblii, a nie wymysł mocherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 A zdajesz sobie sprawę że to jeszcze gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 dla osób, które wszystkie czynności nie kojarzą się z czynnościami seksualnymi ten cytat nie powinien wzbudzać sensacji. bo niby jak byłeś dzieckiem to co robiłeś z piersią matki? cieszę się, że doszło do takiego momentu w naszej polityce jak teraz. widzę po ludziach, że nawet osoby które nie interesowały się polityką wiedzą jak polityka jest ręcznie sterowana. otwierasz kibel Petru, jesz Big Maca a tam Petru, bzykasz się z kobitą a tam Petru, otwierasz lodówkę Petru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n_i_m_h Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 ...a co mnie tam jakieś skojarzenia seksualne obchodzą. Mnie ciekawi i dziwi zarazem podejście tych ludzi do, co by tu nie mówić - jeszcze jakieś pół roku temu, pospolitego polityka z drugiego szeregu. Czym się tak zasłużył, że witają go cytaty z biblii? Wychodzi na to że nowy Mesjasz stąpa po ziemi, jak nic teraz będzie czynić cuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 myślę, że właśnie dlatego wygrał Duda ponieważ był nowym dobrze opakowanym produktem. a nie jestem na tyle uprzywilejowany aby móc tak lekko oceniać innych ludzi. osobiście sam bym takiego transparentu nie przygotował ale jeśli ludzie mają taką potrzebę to niech to robią. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 A to jste dokładnie to co pisałem wcześniej Dla wielu z tych ludzi PiS to niemalże religia, a przynajmniej coś równorzędnego i to jest niepokojące zjawisko, bo z fanatykami nie ma jak rozmawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Głupie, bo głupie. Ale zdajecie sobie sprawę, że to jest cytat z biblii, a nie wymysł mocherka? Czyli to pewnie lewacka prowokacja, bo skąd niby katolik miałby znać cytat z biblii? Jak mawiał Einstein ,,biblia dla katolika jest jak warunki licencyjne programu dla internauty - każdy się z nią zgadza bez czytania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Początek internetu to 1969, śmierć Einsteina to 1955. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi