Skocz do zawarto艣ci

SlaKB - Bad Boys (vol.3)

SlaKB

Rekomendowane odpowiedzi

To jest moje pierwsze ATF wi臋c sam nie wiedzia艂em jak to b臋dzie wszystko wygl膮da膰 w praktyce, my艣l臋 偶e draft nie wypad艂 藕le, a nawet ca艂kiem nie藕le. Teraz czas na t膮 trudniejsz膮 cz臋艣膰, przynajmniej dla mnie bo mistrzem pisania i PR niestety nie jestem. :)

Gdy wylosowa艂em 3 pick by艂em zadowolony, w post Jordan ATF 7-8 graczy odstaje poziomem od reszty wi臋c wyb贸r w top 3 jest bardzo cenny. My艣la艂em nad trzema zawodnikami - Lebronem, Dirkiem i Kobe. Lebron jednak te dwa sezony zagra艂 na niesamowitym poziomie na kt贸ry ma艂o kt贸ry zawodnik potrafi艂 si臋 wzbi膰. Bior膮c pod uwag臋 RS to chyba nikt? + Lebron ma na tym forum zdecydowanie lepszy PR od Kobe wi臋c mimo mojej sympatii do Bryanta wyb贸r pad艂 na Lebrona. Lebrona chcia艂em otoczy膰 zawodnikami 艣wietnymi w obronie (w mojej opinii to obrona jest jednak troszk臋 wa偶niejsza) kt贸rzy zapewni膮 Lebronowi spacing i nie wymagaj膮 du偶o touches i wydaj臋 mi si臋, 偶e to si臋 uda艂o. W s5 ka偶dy broni bardzo dobrze/艣wietnie. Trzech go艣ci z s5 poza Lebronem rzuca za 3 na niez艂ym procencie, a Jermaine jak na centra ma solidny mid-range jumper, kt贸ry przecie偶 te偶 mo偶e poprawi膰 spacing. Na 艂awk臋 dorzuci艂em trzech kolejnych zawodnik贸w, kt贸rzy maj膮 poprawi膰 spacing. (Redd, Okur, Hill). I w sumie wydaj臋 mi si臋, 偶e m贸j team nie ma wi臋kszych wad.聽

Bia艂aCzekolada pisa艂, 偶e jego zesp贸艂 to 'bad mutherfuckerz', a m贸j zesp贸艂 pod tym wzgl臋dem na pewno mu nie ust臋puje. St膮d nazwa 'Bad Boys'. ;) Rasheed, Jermaine, Christie, Zach, Hill to bardzo 藕li ch艂opcy, a Lebron i Conley te偶 do grzecznych nie nale偶膮. Ja jakbym by艂 koszykarzem i mia艂bym wybiera膰 przeciwko kt贸remu zespo艂owi z naszej zabawy najbardziej nie chcia艂bym gra膰 to by艂aby w艂a艣nie moja ekipa. ;] Nie do艣膰, 偶e Wasi zawodnicy mog膮 robi膰 w porty, to kibice te偶 nie mog膮 czu膰 si臋 bezpiecznie.聽

Kr贸tkie przedstawienie poszczeg贸lnych zawodnik贸w:

Mike Conley (13-15) -聽Idealny zawodnik to ka偶dego zespo艂u, praktycznie nie ma 偶adnych wad, idealnie pasuje do Lebrona. Dobry kreator, gdy jest taka potrzeba zdob臋dzie punkty, high bb iq, dobry defensor. W dw贸ch ostatnich sezonach zdecydowanie top5 PG w lidze. Ka偶dy chyba chcia艂by mie膰 go w swojej dru偶ynie. Co bardzo wa偶ne, jest dobry w HCO. Oczywi艣cie s膮 lepsi PG pod wzgl臋dem umiej臋tno艣ci i talentu od niego, ale Conley pasuje i poprawia gr臋 chyba ka偶dego teamu.

Doug Christie (01-03) -聽Kolejny zawodnik, kt贸ry bardzo dobrze pasuje do Lebrona, a nie ukrywam 偶e tym si臋 bardzo kierowa艂em przy moich wyborach. Jeden z najlepszych 3&D w zabawie. Top5 perimeterD w tej zabawie. 呕aden zawodnik na pewno nie b臋dzie mia艂 z nim 艂atwego 偶ycia. Bardzo dobry zar贸wno w 1on1 defense jak i teamD. Bardzo wa偶ny element dobrej defensywy Kings, kt贸rzy napsuli sporo nerw贸w moim Lakers.聽

Lebron James (11-13) -聽Tego pana chyba nie musz臋 przedstawia膰? Te dwa sezony to by艂 jego absolutny peak. 2x MVP, 2x Finals MVP, 2x NBA champion. W tych dw贸ch sezonach James zdominowa艂 lig臋 jak ma艂o kto. Nieprawdopodobne cyferki wykr臋ca艂 w tych dw贸ch sezonach. Bardzo efektywny scorer. Lebron w tamtym czasie potrafi艂 ju偶 wszystko, poprawi艂 rzut, nauczy艂 si臋 gra膰 post-up z bardzo dobrym skutkiem, dalej by艂 niesamowitym (najlepszym w lidze?) atlet膮, kt贸ry spod kosza ko艅czy艂 na niesamowitych procentach + fantastyczny kreator. W tych sezonach mia艂 r贸wnie偶 ogromny wp艂yw na obron臋.

Rasheed Wallace (03-05) -聽Wybra艂em go z Pistons, a nie z PTB bo wydaj臋 mi si臋, 偶e lepiej wtedy broni艂. 艢wietny obro艅ca, podstawa mistrzowskich Pistons. W ataku idealnie pasuje mi do Lebrona dzi臋ki swojemu range i dzi臋ki temu, 偶e nie wymaga touches.聽

Jermaine O'Neal (02-04) -聽Kolejny 艣wietny obro艅ca, jako lider wykr臋ca艂 z Pacers bardzo dobre bilansy. Nie wygra艂 nic z Indian膮 przez brawl i kontuzj臋, kt贸re bardzo pokrzy偶owa艂y mu karier臋, gdyby nie one by艂by na pewno du偶o bardziej doceniany. Razem z Sheedem stworz膮 艣wietny defensywny duet. Ma niez艂y jak na centra mid-range jumper dzi臋ki czemu powinien pasowa膰 do Lebrona. Potrafi te偶 zdoby膰 punkty na post-up co te偶 na pewno si臋 przyda.聽

George Hill (12-14) -聽Dobry obro艅ca, kt贸ry mo偶e kry膰 z dobrym skutkiem zar贸wno PG jak i SG. Idealny fit pod Lebrona z kt贸rym b臋dzie gra艂 wi臋kszo艣膰 swoich minut. Dobrze rzuca za 3 i nie potrzebuje pi艂ki w r臋kach, 偶eby by膰 efektywny. Bez pi艂ki czuj臋 si臋 w sumie lepiej ni偶 z ni膮 wi臋c gra z Lebronem b臋dzie na pewno dla niego bardzo korzystna. Idealny role-player na PG/SG.聽

Michael Redd (05-07) -聽Fantastyczny scorer, b臋dzie moim scoring-punch z 艂awki. B臋dzie gra艂 spore minut. Potrafi zdobywa膰 punkty na wszystkie sposoby, 艣wietny rzut. Kolejny po JO gracz, kt贸remu kontuzj臋 zniszczy艂y karier臋, gdyby nie na pewno by艂by bardziej doceniany. Gdy nie b臋dzie Lebrona na boisku na pewno b臋dzie on, 偶eby m贸g艂 sobie troch臋 poszale膰.

Zach Randolph (09-11) -聽Bardzo wa偶ny element Grizzlies, kt贸rzy potrafili pokona膰 Spurs w PO. W Grizzlies wreszcie si臋 'ogarn膮艂' i zacz膮艂 pokazywa膰 swoj膮 lepsz膮 stron臋. Zar贸wno eye-test jak i statsy potwierdzaj膮, 偶e Zach w obronie jest w tych latach neutralnym obro艅c膮 og贸lnie, a na pewno przyda si臋 do obrony ewentualnych post-up. Ma niez艂y jumperek, dobrze zbiera i potrafi zagra膰 ty艂em do kosza.聽

Mehmet Okur (05-07) -聽Gracz wybrany tylko ze wzgl臋du na Lebrona. Jak na wysokiego ma 艣wietny rzut za 3. Poprawi mi troch臋 atak, co艣 tam zbierze. Mo偶e gra膰 zar贸wno na PF jak i na C. W wybranych przeze mnie sezonach 18 i 17.6 ppg. Jego zadaniem b臋dzie wej艣cie na kilka minut, poprawienie spacingu i trafienie tych 2-3 tr贸jek.聽

ATAK:

Transition:

Og贸lnie staram si臋 nie forsowa膰 jako艣 specjalnie tempa i nie biega膰 w ka偶dej mo偶liwej sytuacji do transition, ale je艣li pojawi si臋 jaka艣 okazja to oczywi艣cie to wykorzystuje i zdobywam w ten spos贸b punkty. Nie mam zamiaru opiera膰 o to swojej gry, ale na pewno ka偶dy musi si臋 liczy膰 z tym, 偶e kilka punkt贸w z transition przeciwko mnie straci, bo przecie偶 sam Lebron jest 艣wietny w transition i jest praktycznie nie do zatrzymania w kontrze.聽

Wyj膮tkiem s膮 minuty, gdy gram smallballem z Lebronem na PF, wtedy podkr臋cam tempo i zdecydowanie wi臋cej biegam do kontr.

HCO:

Ca艂y atak b臋dzie si臋 oczywi艣cie kr臋ci艂 w ok贸艂 Lebrona, kt贸ry przez ca艂y mecz b臋dzie otoczony dobrymi strzelcami za 3 wi臋c nie b臋dzie m贸g艂 by膰 zbyt cz臋sto podwajany. Oczywi艣cie b臋d臋 wykorzystywa艂 przewagi, kt贸re da mi pierwszy krok i mini臋cie Lebrona, bo albo on sko艅czy spod kosza, albo rozrzuci na open 3 do partnera.聽

B臋d臋 te偶 聽gra艂 P&P i P&R mi臋dzy Lebronem i Rasheedem/Jermaine. G艂贸wnie po tych P&R Lebron b臋dzie mia艂 za zadanie wykorzysta膰 sw贸j first step, min膮膰 obro艅c臋 i zaatakowa膰 kosz lub odrzuci膰 na obw贸d.聽

Z Sheedem i Jermaine P&P i P&R b臋dzie te偶 oczywi艣cie gra艂 Conley, ale on b臋dzie mia艂 bardziej za zadanie wykreowa膰 kt贸rego艣 z nich. Je艣li oczywi艣cie pojawi si臋 okazja to on zdob臋dzie punkty.聽

Kolejn膮 zagrywk膮 b臋dzie P&R Jermaine z Conleyem/Lebronem, ale po P&R JO zajmie pozycj臋 na post-up. Wtedy Conley/Lebron b臋d膮 艣cina膰 pod kosz po zas艂onie od drugiego wysokiego, je艣li uda si臋 im urwa膰 dostaj膮 podanie od JO, je艣li nie O'Neal gra post-up.聽

Gdy Okur b臋dzie na boisku b臋d臋 chcia艂 zagra膰 3-4 P&P z nim, po kt贸rych b臋dzie m贸g艂 rzuci膰 tr贸jk臋.聽

Redd w kilku akcjach dostanie kilka zas艂on jak Allen w Celtics i b臋dzie mia艂 wyj艣膰 po nich na open 3. Podaj膮cym do niego ma by膰 wtedy Lebron/Conley ewentualnie Hill.

Opr贸cz tego oczywi艣cie iso/post-up Lebron, post-up Jermaine i post-up Zach.聽

Nie b臋d臋 tutaj pisa艂, 偶e gram w ataku jak Spurs, bo pewnie ka偶dy by tak chcia艂 gra膰, ale nie mam zawodnik贸w kt贸rzy grali kiedy艣 w takim systemie wi臋c uwa偶am, 偶e nie mam podstaw, aby s膮dzi膰 偶e moi gracze sobie poradz膮 z tym systemem, kt贸ry jest dosy膰 skomplikowany. Gram po prostu prosty atak oparty na Lebronie.聽

Wtedy gdy nie ma Lebrona na parkiecie, zawsze jest Conley i Redd. Wtedy g艂贸wnym kreatorem jest Conley, kt贸ry mo偶e wykaza膰 si臋 w HCO, a g艂贸wnym scorerem jest Redd.聽

Lebron sam tworzy艂 艣wietne ofensywy wi臋c my艣l臋, 偶e atak nie b臋dzie problemem.

OBRONA:

Tak jak ju偶 wcze艣niej wspominano ci臋偶ko jest opisa膰 obron臋 nie maj膮c konkretnego przeciwnika wi臋c podam kilka og贸lnych za艂o偶e艅.

W s5 mam samych 艣wietnych obro艅c贸w wi臋c nie ma potrzeby kogokolwiek ukrywa膰, bo ka偶dy sobie 艣wietnie poradzi. W zwi膮zku z tym staram si臋 nie podwaja膰, 偶eby nie otworzy膰 nikomu wolnych pozycji do rzutu.

Staram si臋 te偶 nie switchowa膰 P&R, mam dobrych obro艅c贸w, s膮 dobrzy w teamD wi臋c je艣li by艂aby taka potrzeba to ka偶dy powinien zd膮偶y膰 si臋 odpowiednio przesun膮膰 i zrotowa膰.聽

Na najgro藕niejszego obwodowego rzucam oczywi艣cie Christie. Pod koszem Okur je艣li jest na boisku zawsze broni najmniej gro藕nego przeciwnika.聽

Za艂o偶enia zmieniaj膮 si臋 je艣li gram smallballem z Lebronem na PF. Wtedy zdecydowanie zwi臋kszam intensity w obronie, trapuje picki i gram og贸lnie wtedy Miami w D.聽

ROTACJA:

PG: Conley 36/Hill 12/Lebron (?)

SG: Christie 34/Redd 12/Hill 2

SF: Lebron 30/Redd 14/Christie 4

PF: Rasheed 32/Lebron 10/Zach 6

C: Jermaine 34/Rasheed 6/Okur 6/Zach 2

- Okur gra tylko wtedy gdy na parkiecie jest Lebron.

- Zach wi臋kszo艣膰 swoich minut gra gdy na boisku nie ma Lebrona.

- Gdy nie ma Lebrona zawsze na parkiecie s膮 Redd i Conley.

- Hill wi臋kszo艣膰 swoich minut gra z Lebronem.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Masz ten sam problem co ja - team tak dobry, 偶e brakuje hejter贸w :P 偶e Zach mi si臋 nie podoba to wiesz, na centrze jeszcze bardziej, ale m贸wimy o 8 minutach, wi臋c pomijalne. Troch臋 brakuje kreator贸w, za bardzo atak siada bez Lebrona i jednak brakuje takiej drugiej opcji, kogo艣 kto go odci膮偶y. Jednak og贸lnie chyba najlepszy sk艂ad zabawy (po moim rzecz jasna ;) ).

Odno艣nik do komentarza

Conley jest ca艂kiem dobrym kreatorem. No i Lebron jest pod tym wzgl臋dem bardzo dobry. Przez ten brak drugiej opcji du偶e minuty gra Redd, kt贸ry mo偶e W zdobywaniu punkt贸w Lebrona odci膮偶y膰. ;]

Lberon jest w tym nawet wi臋cej ni偶 bardzo dobry, ale w艂a艣nie jest jedyny. Conley te偶 kreatorem wybitnym nie jest i wi臋kszo艣膰 dru偶yn ma lepszych scorer贸w jaki czwarte opcje, a u Ciebie jest drug膮. Redd to znowu te偶 lepsza wersja Reddicka i faktycznie duet z Lebronem b臋dzie funkcjonowa艂 艣wietnie, ale to znowu obci膮偶amy Lebrona. Sk艂ad jest all about Lebron. Dla sporej liczby os贸b b臋dzie to wada(d偶izas, byle bym nie trafi艂 na Ciebie, chyba wybrn臋 z tego nie pisz膮c nic, tylko cytuj膮c hejter贸w).

Odno艣nik do komentarza

Imo pierwsza piatka bardzo dobra ale rezerwowi z dupy przez co straciles szanse na zwyciestwo w tej zabawie. Redd to zadna druga opcja fajny spot shooter i tyle a kto ma mu te pozycje wykreowac jak lbj siedzi to pojecia nie mam. Hill i okur w jakimkolwiek atf to zart. Dodatkowo lawka jest slabiutka w obronie

Odno艣nik do komentarza

Jermaine w sezonach wybranych przeze mnie to 20 i 24 ppg. Redd to 26 ppg scorer, nie porownywal bym go do Reddicka. Reddick z pi艂k膮 za du偶o nie potrafi. Redd potrafi co艣 sobie wykreowa膰, ma lepszy size i jest zdecydowanie lepszy pod wzgl臋dem atletycznym.

Imo pierwsza piatka bardzo dobra ale rezerwowi z dupy przez co straciles szanse na zwyciestwo w tej zabawie. Redd to zadna druga opcja fajny spot shooter i tyle a kto ma mu te pozycje wykreowac jak lbj siedzi to pojecia nie mam. Hill i okur w jakimkolwiek atf to zart. Dodatkowo lawka jest slabiutka w obronie

Zar贸wno Hill jak i Okur zostali wybrani ze wzgl臋du na dopasowanie do Lebrona. Hill dodatkowo daje mi dobre D.

Odno艣nik do komentarza

Dlatego powiedzia艂em lepsza wersja, ale raczej oboje s膮 tym samym typem zawodnika i wol膮 dosta膰 rzut ni偶 go zrobi膰. Na drug膮 opcj臋 艣rednio si臋 nadaje, tak膮, kt贸ra sama poci膮gnie gr臋 robi膮c jaki艣 run.

Edytowane przez RappaR
Odno艣nik do komentarza

Jesli redd ma byc twoja druga opcja w ataku to jest to najgorsza druga opcja w tej grze. Okur jest slaby i zadne dopasowanie do kogokolwiek tego nie zmieni. Hill to nonfactor. Opierasz sk艂ad na jednym zawodniku wokol ktorego wszystko sie kreci ale to nie jest recepta na poziomie atf. Brakuje imo rozwiazania gdy nie ma lebrona. Poza tym tyranie nim 40 minut i jeszcze na pf gdy bedzie musial kryc wiekszych i ciezszych zawodnikow ten nie jest najlepszym rozwiazaniem

Odno艣nik do komentarza

Napisales ze ma odciazac lebrona w zdobywaniu puntkow to dla mnie definicja drugiej opcji w ataku.

Rappar Przypomnij sobie jak wygladala gra utah w 2007. Co tam pod koszami robilo sas przeciez miazga jakich malo oberto to wygladal jak nigdy. Okur w tamtych PO byl dnem i 3 metry mulu w obronie a w ataku w serii z sas i rox byl rownie dramatyczny

Edytowane przez blackmagic
Odno艣nik do komentarza

Fajny zesp贸艂, w sumie nawet jeden z lepszych. Defensywnie S5 wymiata, w ataku jednak sam nie wiem. Heavy-LeBronesque team mo偶e 艣wietnie klika膰, ale mo偶e jednocze艣nie odbi膰 si臋 od niemal偶e ka偶dej lepszej defensywy. Zale偶y jaka wersja LeBrona stawi si臋 na mecz.

Troch臋 jak patrz臋 na ten sk艂ad, to si臋 zastanawiam o c*** chodzi z tym Zachiem i Okurem, skoro maj膮 prawie nie gra膰 (i je艣li Okur nie jest dziur膮 w obronie, to Amare Stoudamire te偶 nie jest). Szkoda, 偶e zamiast Zacha nie ma Griffina, w og贸le rotacja pod koszem Sheed-O'Neal-Griffin zniszczy艂aby p贸艂 sk艂ad贸w intensywno艣ci膮 (a przecie偶 jest jeszcze LeBron), a tak to mamy Zacha i Okura.

Sam nie wiem co z tym zespo艂em, dop贸ki gra S5, to miazga, ale jak graj膮 zmiennicy, to ju偶 nie-miazga.

Odno艣nik do komentarza

Masz ten sam problem co ja - team tak dobry, 偶e brakuje hejter贸w :tongue:

ej, to 偶e ani razu nie udzieli艂e艣 si臋 podczas jakich艣 pi臋ciu stron tyrad nt Webbera (gdzie cho膰 jedni pisali, 偶e jest ca艂kiem c***owy inni, 偶e jednak jest ok to jednak by艂a zgoda co do tego, 偶e to zdecydowanie nie jest gracz na pierwszo-rundowy pick tutaj) to nie znaczy, 偶e tego nie by艂o (chocia偶 fakt taktyka lajkowego bota na krytyk臋 innych i zero odpowiedz/taktyka przemiliczenia na zarzuty wobec w艂asnego wyboru - mimo, 偶e dyskusja ci膮gnie si臋 d艂uuuugo - ma pewnie jakie艣 tam psychologiczno-markietingowe uzasadnienie).

Dodatkowo brak hejter贸w o niczym nie 艣wiadczy. Hejter贸w maj膮 Lebron i Kobe. Hejter贸w nie ma Czarek Tryba艅ski.

a co do teamu:

Og贸lnie fajna ekipa, props za p贸j艣cie drog膮 fit>talent. Ju偶 w trakcie draftu pisa艂em, 偶e to jedna z moich 5 ulubionych ekip - i to zdanie podtrzymuj臋, ale jednak widz臋 par臋 rzeczy, kt贸re mi si臋 nie podobaj膮:

1 - W losowaniu trafiasz na P_M. Co wtedy robisz? (Tw贸j najci臋偶szy grajek - Zach jest kiepskim obro艅c膮, z JO czy Okurem Shaq te偶 raczej b臋dzie robi艂 co chcia艂).

2 - Minuty: wiem, 偶e to jest orientacyjnie, ale i tak rzuca si臋 w oczy: Okur 6, Zach 8, Hill 14. Czyli co, tak naprawd臋 grasz w 6,5 zawodnik贸w? Mam 艣wiadomo艣膰, 偶e gracze w PO graj膮 zazwyczaj d艂u偶ej (gwiazdy cz臋sto graj膮 po ok 40 min), ale tutaj w atf intensywno艣膰 si臋 jeszcze zwi臋kszy (i to znacznie), wi臋c naprawd臋 ten odpoczynek jest potrzebny.

3 (nic nie znacz膮cy bonus ;) - Nazwa teamu: Sorry, ale taka nazwa do zespo艂u w kt贸rym liderem (niekwestionowanym) jest LeBron pasuje jak pi臋艣膰 do nosa (gdyby艣 zamiast niego mia艂 na przyk艂ad KG to rozumiem).

Edytowane przez julekstep
Odno艣nik do komentarza

ej, to 偶e ani razu nie udzieli艂e艣 si臋 podczas jakich艣 pi臋ciu stron tyrad nt Webbera (gdzie cho膰 jedni pisali, 偶e jest ca艂kiem c***owy inni, 偶e jednak jest ok to jednak by艂a zgoda co do tego, 偶e to zdecydowanie nie jest gracz na pierwszo-rundowy pick tutaj) to nie znaczy, 偶e tego nie by艂o (chocia偶 fakt taktyka lajkowego bota na krytyk臋 innych i zero odpowiedz/taktyka przemiliczenia na zarzuty wobec w艂asnego wyboru - mimo, 偶e dyskusja ci膮gnie si臋 d艂uuuugo - ma pewnie jakie艣 tam psychologiczno-markietingowe uzasadnienie).

Wi臋c tak - najlepszy sk艂ad poprzedniej zabawy mia艂 Webbera wybranego nie jak ja z 15 pickiem, a odopowiednikiem 13(odliczaj膮c graczy wcze艣niejszych), w poprzednich zabawach Webber szed艂 podobnie.

Webber nie jest maksymalnie przeci臋tnych, ale jest co najmniej dobrym obro艅c膮.

Tutaj wrzucam dwie laurki by bu艂a:

pick 2 Chris Webber 01-02

ka偶dy to mniej wi臋cej pami臋ta, tamtych kings

webber by艂 tam all-around - pkt, zbi贸rki, as

z bardzo 艣rednim sk艂adem defensywnym (tylko christie si臋 liczy艂 w D) wyczesa艂 calkiem dobre defensywne cyferki na tle pozosta艂ych dru偶yn ligi. a w tym elemencie jest bardzo niedoceniany, bo po operacj kolan ju偶 tak si臋 nie po艣wi臋ca艂 obronie, ale przed kolanami by艂 dobry a mo偶e nawet bardzo dobry w D. nie duncan czy kg dobry ale gdzie艣 poni偶ej tej dw贸jki.

co mi daje webber, przez wzi臋cie webbera w du偶ym stopniu zdefiniowa艂em sw贸j styl grania ataku - HCO, 艣wietny ball movement, webber na high post wyrabia艂 rzeczy nieprawdopodobne i dlatego te偶 go wzia艂em i tam te偶 b臋dzie dostawa艂 najwi臋cej pi艂ek, sk膮d b臋dzie m贸g艂 podawa膰, rzuca膰 jumpery albo schodzi膰 na low post. do tego zapewnia mi spacing i du偶o miejsca do grania 1on1 dla waltona. chris nigdy nie by艂 chyba materia艂em na jakiego艣 dominuj膮cego wysokiego czy wypierdalacza typu hakeem, ale jako druga opcja, pro zespo艂owa jest jednym z najlepszych.

I by Wowo:

Chris Webber:聽Przeczyta艂em kiedy艣 artyku艂 o nazwie "we don't know true Chris Webber" (czy co艣 w tym stylu), gdzie autor postawi艂 tez臋, 偶e gdyby Chris dojeba艂 na si艂ce i skupi艂 si臋 na grze w pomalowanym to by by艂 najlepszym PF-em w historii. Ma艂o prawdopodobne, natomiast Webber robi艂 na boisku wszystkiego po trochu. Nigdy nie by艂 volume scorerem. Zamiast tego rozgrywa艂 z high post, zbiera艂, zagra艂 co艣 pod siebie, pobroni艂. Dobre uzupe艂nienie Hakeema z jego BB IQ oraz passing skills otworzy mi wiele opcji w ataku.聽

Z obron膮 czeka艂em do napisania gameplanu by pokaza膰, 偶e Webber doskonale pasuje i ukrywam jego wady, wykorzystuj膮c zalety.聽

Odno艣nik do komentarza

Wi臋c tak - najlepszy sk艂ad poprzedniej zabawy mia艂 Webbera wybranego nie jak ja z 15 pickiem, a odopowiednikiem 13(odliczaj膮c graczy wcze艣niejszych), w poprzednich zabawach Webber szed艂 podobnie.

Webber nie jest maksymalnie przeci臋tnych, ale jest co najmniej dobrym obro艅c膮.

1 - Podaj prosz臋 logik臋 swojego liczenia. Ja si臋 doliczy艂em do 20.

2 - Tamta zabawa pad艂a po 1szej rundzie. Na jakiej podstawie piszesz 'najlepszy sk艂ad'? Tobie si臋 najbardziej podoba艂? (Inna sprawa, 偶e faktem jest 偶e Webber zajebi艣cie pasuje kiedy Twoim gtg jest center)

3 - Gdyby艣 udziela艂 si臋 podczas krytyki swojego gracza wcze艣niej (zamiast skupia膰 si臋 na lajkowaniu cudzych krytyk) to by艣 wiedzia艂, 偶e tendencje innych u偶ytkownik贸w s膮 zdecydowanie w stron臋 maks przeci臋tno艣ci Webbera.

ka偶dy to mniej wi臋cej pami臋ta, tamtych kings

webber by艂 tam all-around - pkt, zbi贸rki, as

z bardzo 艣rednim sk艂adem defensywnym (tylko christie si臋 liczy艂 w D) wyczesa艂 calkiem dobre defensywne cyferki na tle pozosta艂ych dru偶yn ligi. a w tym elemencie jest bardzo niedoceniany, bo po operacj kolan ju偶 tak si臋 nie po艣wi臋ca艂 obronie, ale przed kolanami by艂 dobry a mo偶e nawet bardzo dobry w D.

To, 偶e Webber jest all-around to ka偶dy chyba przyzna.

Je艣li kto艣 pomija defense Divaca w tamtych Kings, to nie widz臋 powodu, 偶eby czyta膰 jego wypowiedzi na ten temat. Sorry.

a i jak kto艣 b臋dzie mia艂 jakie艣 komenty do tego, to mo偶e niech pisze ju偶 w og贸lnym temacie dyskusja (albo w temacie teamu Rappara)

Edytowane przez julekstep
Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.