Skocz do zawarto艣ci

Sezon Timberwolves 2006/07

bigsuge

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry pocz膮tek dla wilk贸w, oby tak dalej. Najpierw 艂adny mecz z Chicago (preseason) kt贸ry wygrali po dogrywce 109-105, a potem rozgromili Kings 92-83. Jak na razie u siebie s膮 mocni, zobaczymy jak b臋dzie na wyjazdach (dzi艣 pierwszy mecz wyjazdowy z Nuggets). KG w 艣wietnej formie, dobrze wspomagany przez Blounta, Davisa, Hassella to daje dobre rokowania na dalsze mecze :D .

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wszystko, dobrze, fajnie, ten sezon na pewno powinien byc dla Wilk贸w du偶o lepszy ni偶 poprzedni, ale p贸ki co to wygrali dopiero jeden mecz i to r贸偶nic膮 9 punkt贸w, wi臋c skoro nazywasz to pogromem, to jak chcesz nzwa膰 cho膰by wygran膮 Bulls nad Chicago. Spokojnie, ch艂opie sezon jest d艂ugi i takich "pogrom贸w" b臋dzie jeszcze pod dostatkiem wi臋c bez zbytniej podniety :wink: bym radzi艂 do tego podchodzi膰.

Ale tak czy inaczej ja Wolves 偶ycz臋 jak najlepiej(oby tylko gorzej niz Lakers :wink: ) a "m艂odych wilk贸w" maj膮 w sk艂adzie du偶o i trzeba tylko odpowiednio ich pokierowa膰, aby mogli si臋 spokojnie rozwija膰 a w przysz艂o艣ci na pewno to zaprocentuje, tym bardziej pod skrzyd艂ami KG.

Odno艣nik do komentarza

Zapewne chodzi艂o ci o wygran膮 Bulls nad Miami :wink: . Wiem 偶e sezon jest d艂ugi i nikt si臋 tu zbytnio nie podnieca, je偶eli chodzi o wygrane r贸偶nic膮 9 punkt贸w - dla mnie to du偶o.

Wczoraj w nocy kolejne zwyci臋stwo ( pierwszy mecz wyjazdowy) z Denver 112-109. KG zdoby艂 27 pkt i 15 zbi贸rek.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Sezon zacz膮艂 sie naprawde udanie 2x wygrana i to zniez艂ymi zespo艂ami w tym z Denver i to na wyjezdzie i zapowiada艂o sie naprawde niezle a potem przysz艂y 4 kolejne porazki :( .W tej chwili mamy stan 3-4,wiec tak sobie.

Co dalej z druzyna??

Po pierwsze ostatnio pojawi艂y sie pog艂oski mowiace o tym ze z druzyna ma sie rozstac coach Dwayne Casey.Im wczesniej tym lepiej.Druzyna wilkow potrzebuje doswiadczonego trenera a z Dwayna zaden specjalista,zreszta wyniki druzyny sa najlepszym tego dowodem.Tylko kto zamiast niego?!!?

Z zawodnikow to niezmiennie rewelacyjny KG.

Davis troche ponizej oczekiwan,nienajlepsza skutecznosc choc w ostanim meczu imponujace 27pkt,za to kroluje w asystach i te oldskulowe dunki

:D .

Mike James...nasz podstarza艂y PG...no nie jest w jego przypadku najgorzej,rzuca srednio po 15 pkt.,nienajgorzej asystuje,jakas trojka czasem wleci,wiec przyzwoicie.

Hudson po swietnym starcie teraz mniej rzuca ale nadal imponuje szybkoscia,troche w tym wszystkim czasem chaosu i strat ale mam do niego sentyment,moze to przez sezon 2003-04 no ale nadal grozi rzutem z dystansu a tego wyraznie wciaz minnesocie brakuje.

Hassel rozczarowuje,w ofensywie praktycznie nie istnieje,prawda nadrabia to obraona no ale dla mnie to za ma艂o.

No i dwoch rookies-Randy Foye i Craig Smith.Jak dla mnie to rewelacja.Ten pierwszy mia艂 byc Dwaynem Wadem tegorocznego draftu.Juz pokaza艂 klase wygrywajac w statystykach lige letnia a teraz okazuje swoja przydatnosc druzynie.Dostaje zdecydowanie za ma艂o minut na parkiecie,dysponuje swietna motoryka i niez艂ym rzutem,dla mnie sprawdzi艂 by sie w S5 zamiast hassella,nie rozumiem dlaczego nie dostaje wiecej minut w meczu...Casey wiecej zaufanie dla tego ch艂opaka...Smiths natomiast jest totalnym zaskoczeniem,wybrany w 2 rundzie draftu,nieznany koles a wymiata,troche undersized jak na PF ale nadrabia to atletyzmem,rzuca na bardzo dobrej skutecznosci,a wiec chociaz raz brawo McHale(sam nie wierze ze to pisze :twisted: ).

Najwieksza bolaczka wilkow jest brak si艂y podkoszowej,marzy sie taki Tyson Chandler.Blount to dla mnie niewypa艂,powolny ma艂o zbiera jako nominalny center,drewniak jednym s艂owem ale i tak lepszy niz Kandi :lol: ,juz nie mowiac o naszym drugi niby centrze Madsenie,ktory w艂asnie wyleczy艂 kontuzje tak wiec Casey znow go wystawia do gry o zgrozo,16 minut...po jaka k**** cholere,skoro on ani nie rzuca ani nie zbiera i za to ma 2mln na sezon,jemu to najlepiej wychodzi pisanie bloga na oficjalnej stronie wilkow i dzia艂alnosc charytatywna ale za to to chyba zbyt duze zarobki :wink: Tak wiec bez wartosciowego podkoszowego bedzie ciezko.

Transfery:na odstrza艂 Jaric,blount,reed,madsen,ewentualnie hudson.

Aha cos mi za ma艂o griffina na parkiecie a ten to potrafi zbierac i blokowac i czekam na rasheeda.... :P

Odno艣nik do komentarza

Sytuacja po dzisiejszej pra偶ce z Cavs nie wygl膮da dobrze.

Ca艂e szcz臋scie nie widzia艂em tego meczu (nie wiem gdzie wog贸le mo偶na by艂o go obejrze膰, nie interesowa艂em si臋 tym specjalnie), ale wydaje mi si臋, 偶e o 3 i 4 kwarcie Le艣ne Wilki chcia艂yby jak najszybciej zapomnie膰.

W dzisiejszym meczu wydaje mi sie, 偶e zawiedli prawie wszyscy. Wyj膮tkiem jest tylko pierwszorczniak, kt贸ry nie zwalnie tempa Craig Smith.

deep ja te偶 to zrobi臋, pochwal臋 McHale, ale tylko za to. To by艂 drugorundowy strza艂 w dziesi膮tke.

A co do drugiego pierwszoroczniaka Randy Foye, tak偶e wydaje mi si臋, ze dostaje za ma艂o minut, podobnie jak Eddie Griffin.

Dzisiaj KG troch臋 zawi贸d艂, ale nie tak mocno jak Davis, kt贸rego punkt贸w wyra藕nie zabrak艂o. Od pocz膮tku sezonu Davis, Hassell, Hudson troch臋 nie r贸wno graj膮, musz膮 w ko艅cu ustabilizowa膰 form臋 na odpowiednim poziomie. Miejmy nadziej臋, ze na odpowiednio wysokim.

O reszcie np. Jamesie, Jariciu, Blountcie ja ju偶 dawno mam wyrobione zdanie i szczerze w膮tpie aby kiedykolwiek sie zmieni艂o.

I teraz mus臋 zn贸w zruga膰 McHale, za jego wynalazek na d艂ugie lata, kt贸re nie dodaje lekko艣ci salary...James!! Wrrr... mia艂 dorzuca膰 te swoje punkty. 艢redniej z zesz艂ego sezonu wiadomo, 偶e nie osi膮gnie, ale na takie 15-17 punkt贸w podobno mo偶na by艂o liczy膰, a tu.. Po co podpisa艂 z nim kontrakt, skoro Foye jest? M艂ody i perspektywiczny. Dzieki Jamesowi KG i tak w Wilkach nie osi膮gnie tego o czym marzy. Mam na my艣li mistrzostwa. To wog贸le nie jest nawet kolejny element uk艂adanki,... bo jak tu w przypadku McHale my艣le膰 o jakim艣 kolwiek planie budowy silnej dru偶yny?

A jak zobaczy艂em dzisiaj jak wygl膮da sytuacja w tabeli, to...

wygl膮da to tak, ze w tej chwili jeste艣my drug膮 najgorsz膮 dru偶yn膮 Zachodu. Os艂abione Memphis Grizzlies ma tylko gorszy bilans, taki sam ja my maj膮 Suns, ale oni akurat mieli trudniejszy terminarz meczy ni偶 my, pozatym oni dopiero dochodz膮 do formy po wypadzie do Europy i trudno wierz膰 w ich pobyt w tych rejonach tabeli do ko艅ca sezonu. Nast臋pnie jeste艣my my :-( Ciut przed nami jest Portland (przebudowywuj膮cy dru偶yn臋) i Seattle Sonics.

Wygl膮da to nie najlepiej!! Nie by艂em optymist膮 przed tym sezonem i nadal nie jestem.

Chcia艂bym te偶 wspomnie膰 o rozwi膮zaniu niegwarantowanego kontraktu z Bakerem. Jaki艣 czas temu mozna by艂o przeczyta膰, ze jeden z weteran贸w, kt贸ry nie zdradzi艂 swoich personali贸w wypowiedzia艂 sie na ramach prasy, 偶e dni trenera Dwayne Casey, s膮 w Wilkach policzone. M贸g艂 to by膰 on i przyp艂aci艂 swoj膮 wypowied藕 g艂ow膮. Zreszta trzeba przyzna膰, 偶e nie pojawi艂 sie nawet na parkiecie, wi臋c... nie mo偶na powiedzie膰 nic o jego formie i nie szkoda go.

Skrytykowa艂em poczynania McHale i trenera. I oceni艂em, 偶e... nic dobrego nas nie czeka. Lekarstwo... praca i praca na treningach. Zwolnienie Caseya (tylko nie wiem kto jest na rynku dost臋pny z trener贸w) i zmiany w sk艂adzie. Tylko Foye i Smith powinni si臋 czu膰 pewnie, reszta..nie, w艂膮cznie z KG, kt贸rego pora wymieni膰 i zacz膮膰 nowy etap w historii Le艣nych Wilk贸w. Na kogo?? Wymiana z Chicago.

Po tym zdaniu zapewne zostan臋 skrytykowany, ale... niekt贸rzy musz膮 sie okre艣li膰 czy s膮 kibicami Kevina czy Wolves. Ja zadecydowa艂em i jego era ju偶 mija, a najlepszym rozwi膮zaniem wed艂ug mnie jest Chicago. Dla niego, jak r贸wnie偶 dla nowego oblicza dru偶yny z Minesoty.

Chicago nie gra w tej chwili tego o czym my艣leli. S膮 jednymi z faworyt贸w, a ostatnio przydarzaj膮 im sie pora偶ki, kt贸rych nie powinno by膰. Mo偶na by powiedzie膰, 偶e maj膮 k艂opot bogactwa na ka偶dej pozycji (po 2-3 utalentowanych zawodnik贸w)

Przez chwil臋 chodzi艂o mi tak偶e po g艂owie wymiana o wygladzie zblizonym do Blounta, Davisa, Jarica+ jaki艣 pick za Webbera, Willie Green. Zacz臋艂o mi to chodzic to po g艂owie po przeczytaniu news贸w o ch臋ci odej艣cia Webbera z 76'ers. Chodzi艂o mi o zwolnienie salary (taki Jaric, Hudson, Blount, James siedzi do 2010 roku u nas i zarabiaja po 7mln), ale po informacji, ze Chris ma kontrakt jeszcze na dwa lata przesta艂em o tym my艣le膰. Swoj膮 drog膮 za rok, to b臋dzie bardzo 艂akomy k膮sek, dla niekt贸rych dru偶yn.

Jedno z rozwi膮za艅 wyglada nast臋puj膮co: Wymiana KG do Chicago i rozw贸j nowej m艂odej dru偶yny. W tym roku zgrywanie sie, "walka" o jak najwy偶szy pick. I kto wie, mo偶e Oden lub inny zawodnik z zapowiadajacego sie dobego draftu 2007;-)

Odno艣nik do komentarza

na e-basket przeczyta艂em newsa dotycz膮cego Toronto. Wypowied藕 Bryan Colangelo, kt贸ry wypowiada sie o nienajlepszym bilansie dru偶yny, sytuacji nr. 1 draftu Andrea Bargnaniego.

Wypowied藕 dotyczy r贸wnie偶 osoby trenera Sama Mitchella, kt贸rego kibice w wi臋kszo艣ci obwiniaj膮 za pora偶ki dru偶yny.

Cz臋艣膰 newsa:

"- Je艣li przy obecnym bilansie staramy si臋 wygrywa膰 jak najwi臋cej mecz贸w i stracimy przez to Andrea Bargnaniego, to mo偶emy przegra膰 podw贸jnie - powiedzia艂 generalny mened偶er Raptors, kt贸rego decyzje przynios艂y ju偶 pierwsze efekty, bowiem m艂ody skrzyd艂owy dosta艂 wi臋cej minut w starciu z Utah i odwdzi臋czy艂 si臋 15 punktami."

Od siebie dodam, ze ostatni zagra艂 24 minuty z Cavs, mo偶e nie zachwyci艂, rzuci艂 8 punkt贸w, kilka zbi贸rek i asyst, ale... przynajmniej sie ogrywa. A Toronto wygra艂o!

I ta sytuacja bardzo mi przypomina sytuacj臋 Wolves.

Te偶 trener, kt贸ry jest do wymiany, bilans dru偶yny troch臋 poni偶ej oczekiwa艅, gdy mia艂a by膰 walka o PO. No i gracz draftu, kt贸ry jest za ma艂o eksploatowany. McHale powinien szepn膮膰 kilka s艂贸w Dwayne Casey'owi podobnie jak Colangeo szepn膮艂 Samowi. Bo rzeczywi艣cie dru偶yna moze starci膰 ten sezon podw贸jnie. Nie dostanie si臋 do PO i dostatecznie wielu minut na parkiecie nie sp臋dzi Foye. Nie ogra si臋 i nie b臋dzie dobrym wzmocnieniem na nast臋pne sezony. A szkoda by by艂o straci膰 takiego podobno dobrze rokuj膮cego na przysz艂o艣膰 zawodnika.

Jego minuty poch艂ania ostatnio Jaric. Takie wra偶enie odnosz臋. Rozumiem, ze gra, aby nie starci膰 za du偶o na swojej warto艣ci. Zapewne my艣li sie o jakie艣 wymianie i musi gra膰, ale... trzeba sie z tym pospieszy膰. Bo Foye si臋 za bardzo do takiej sytuacji przyzwyczai, do tej niezadowalaj膮cej postawy i... ju偶 nigdy nie wzbije sie na wy偶yny swoich mo偶liwo艣ci. A z tego co wiemy, umiej臋tno艣ci ma. Pokaza艂 to latem, a teraz musi zacz膮膰 przyzwyczai膰 si臋 do walki jeszcze na wy偶szym poziomie, w NBA.

Odno艣nik do komentarza

Wygrali艣my z NYK i to dosy膰 sporo 89:107 i jak narazie mamy bilans 4 wygrane 6 przegranych. Po pierwszych 10 grach 艂adnie ale mog艂o by膰 lepiej. Najbardziej si臋 zdenerwowa艂em po przegranych z Portland bo to by艂o do wygrania. nast臋pny mecz z Hornets (dzisiaj) a potem z clippersami czy wygramy? bo tym meczu NYK my艣le 偶e humor im si臋 poprawi艂 i podetn膮 hornets bo troch臋 im za dobrze idzie :-D

Odno艣nik do komentarza

Zdecydowanie Foye gra za ma艂o,powinien sie wiecej ogrywac,Srednia 10 minut na parkiecie nie powala na kolana,dla porownania z innymi czo艂owymi rookies taki Lamarcus Aldridge 30 min srednia Rudy Gay 25min i sie ogrywaja i pomagaja druzynom.Musi grac wiecej.

Wczoraj wygrana z niepokonanymi we w艂asnej hali Hornets i bilansik

5-6 8) .Teraz czekaja nas trudne mecze-juz dzis u siebie z Clipersami ktorzy nie wygrali jeszcze na wyjezdzie i nie zachwycaja generalnie ale sa silni no i konfrontacja osobista KG-Cassell,moze damy rade...Pozniej wyjazdy do Dallas(8 wygranych z rzedu) i Houston,tam moze byc ciezej no ale badzmy dobrej mysli :wink:

Damianoitaliano co do trejdu to wole o tym w ogole nie myslec,KG jest niezbednym elementem uk艂adanki tylko pozosta艂e klocki jakies takie niedopasowane do konca choc nadzieja w m艂odych plus Ricky i Rashad.Jak juz dojdzie do jakiejs wymiany to dla mnie jedyna opcja jest chicago.Maja swietnych zawodnikow i to m艂odych ale jak na razie nie przek艂ada sie to na wyniki.

W gre wchodza tu na przyk艂ad Luol Deng(Tyrus Thomas)+Ben Gordon+ewentualnie jakies picki lub wymiana miesiwa(Jaricie itd.)

Tymczasem Go Wolves!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odno艣nik do komentarza

Zaczne od tego, 偶e bardzo podbudowa艂y mnie ostatnie 3 zwyci臋stwa.

Davis zaprezentowa艂 si臋 z bardzo dobrej strony, a w ostatnim meczu r贸wnie偶 Foye. Dosta艂 kilka minut wi臋cj i od razu, zaowocowa艂o to lepsz膮 gr膮. Smith nadal gra r贸wno, na poziomie.

A co sie dzieje z Griffinem? Czemu tak ma艂o gra?

Najwa偶niejsze, 偶e s膮 zwyci臋stwa i oby by艂o tak dalej.

Teraz do ko艅ca miesi膮ca pozosta艂y dwa wyjazdy, na ci臋偶ki teren. Pojedynek KG z Dirkiem oraz Blounta z Yao(jak to brzmi.. buhahaha).

Ciekawe jak sie zaprezentuje w tym drugim pojedynku Hassell przeciwko T-Mac'owie? W艂a艣ciwie jak zaprezentuje sie T-Mac przeciwko Hassellowi? Mam nadzieje, ze Trenton nie pozwoli mu na du偶o.

deep jak wog贸le nie mo偶esz my艣le膰 na temat trejdu.

Zgadzasz sie chyba ze mn膮, 偶e KG jest du偶o bardziej wszechstronniejszym graczem ni偶 Duncan, jednak to TD ma tytu艂y. Jedn膮 z przyczyn tego faktu jest brak odpowiedniego obudowania gwiazdy przez McHale. Gdyby Garnett mia艂 odpowiednio dobranych towarzyszy to napewno jego najwi臋kszym dru偶ynowym osi膮gni臋ciem nie by艂by fina艂 konferencji. McHale mia艂 na to ju偶 moim zdaniem wystarczaj膮co du偶o czasu. Jedyne na co by艂o go sta膰, by艂o stworzenie trio Cassell, Spreewel, KG. No i jeszcze by艂 wtedy Szczerbiak. Teraz nie ma tak mocnej dru偶yny, a konkurencja nie pr贸偶nowa艂a i ma mocne skady. O wej艣cie do fina艂u coraz ci臋偶ej. Dlatego, trzeba mu pozwoli膰 spr贸bowa膰 osi膮gn膮膰 cel gdzie艣 indziej.

Tu mog臋 r贸wnie偶 odpowiedzie膰 na pytanie G@rnett21.

Osobie艣cie uwa偶am, aby da膰 szanse jeszcze temu sk艂adowi. Zobaczy膰 jak to wszystko b臋dzie wygl膮da艂o przez najbli偶yszy miesi膮c. Aktualnie graj膮 dobrze i jestem teraz pewnie zbyt mocno tym podbudowany. Gdyby nie wygrali tych 3 meczy, i nie by艂o by bilansu 6-6( tylko 3-9), pewnie twierdzi艂bym, ze nie ma juz na co czeka膰.

Je艣li obni偶膮 loty i ponownie zaczn膮 gra膰 jak w ci膮gu ostatnich dw贸ch sezon贸w to... Chicago to jest najlepsze rozwi膮zanie, przynajmniej dla Wilk贸w. KG tam b臋dzie mia艂 realne szanse na tytu艂, a Wilki b臋d膮 mia艂y m艂ody, bardzo utalentowany sk艂ad.

Pytanie czy my艣le, czy KG odejdzie czy podpisze nowy kontrakt? Przez ten czas moze sie du偶o zda偶y膰. Mo偶e si臋 po艂ma膰, czego mu nie 偶ycz臋. Mo偶e r贸wnie偶 straci膰 cierpliwo艣膰 do braku awansu do PO, ale mo偶e r贸wnie偶 tak zakorzeni膰 si臋 w Minesocie by ju偶 nigdy z niej nie odchodzi膰. Zosta膰 przez ca艂膮 karier臋 w Wolves. Ja my艣l臋, 偶e ma ambicje, chce zdoby膰 Mistrzostwo i odejdzie podejmuj膮c w艂asciw膮 decyzj臋, o wyborze dru偶yny. A McHale nie mo偶e go na si艂e trzyma膰. Jest mu to winien, w ko艅cu tylko raz zdo艂ano mu zapewni膰 odpowiednich towarzyszy.

Odno艣nik do komentarza

Nie chodzi mi o to ze nie mysle na temat trejdu tylko o to ze nie wyobrazam sobie Garnetta biegajacego po boisku w koszulce innej druzyny.On narodzi艂 sie jako koszykarz w minnesocie,tutaj dojrza艂 i sta艂 sie wielkim graczem.Kurcze to juz jedynasty sezon...

Osiagna艂 juz w koszykowce prawie wszystko,od lat te same doskona艂e statsy,,tytu艂 MVP,brakuje tylko mistrzostwa i tu nasuwa sie pytanie:

Czy KG odejdzie do innego klubu z wiara zdobycia tam upragnionego tytu艂u czy tez pozostanie w minnesocie,wierny klubowi,kibicom i miastu...

I to nie chodzi jedynie o klub ale takze o kibicow...to g艂ownie dla niego zape艂niaja co wieczor Target centre,on jest tam uwielbiany jezeli nie powiedziec czczony...kibice w niego wierza i w zespo艂,nie wiem jak tam z jego sumieniem,ale mysle ze ciezko bedzie mu sie rozstac z minetka,opuscic(tak to ktos 艂adnie okresli艂)tonacy okret jako kapitan.Jego pieniadze juz nie interesuja,ma ich dostacznie duzo,wiec mysle ze mog艂by zrezygnowac z czesci wynagrodzenia i zluzowac troche salary co by da艂o mozliwosc zakontraktowania jakiegos dobrego grajka,ale to tylko moja opinia.Jak bedzie chcia艂 przejsc do innego klubu to tam moze tez wziac niewielkie pieniadze(jak na niego oczywiscie) i podjac probe zdobycia mistrzostwa.Tak wiec podobny krok moze uczynic w swoim macierzystym klubie i to by by艂o chyba w艂asciwe rozwiazanie.Zreszta sam sie ostanio wypowiada艂 na temat tego ze jest pod wrazeniem Foya i Smitha i ze sa to jedni z najlepszych m艂okosow w lidze,wiec sam tez jest tym faktem podbudowany.

A co do Foya to zaufanie procentuje,Casey da艂 mu kilka minut wiecej,wpusci艂 go w koncowce no i prosze :lol:

Dzis mecz z Dallas,moze wytrwam i obejrze,come on wilcy

Odno艣nik do komentarza

KURDE Przegrali艣my z Dallas i houston bilansik 6-8. z huoston nie mielismy szans ale z dallas moglismy powalczy膰 tylko 5 punt贸w :x :x :x :evil: :twisted: .

KG nie jest chyba taki 偶eby opu艣ci膰 klub bo jakby chcia艂 zrobi艂by to ju偶 dawno jak mu proponowali przej艣cie do detroit gdy gra艂 tam big ben ale zezygnowa艂. w膮tpie czy by ze sk艂adem BIG BEN, RASHEED, KG, HAMILTOn, BILLUPS, PRINCE nie zdobyliby mistrzostwa.

Co do foya i smitha: minetka zawsze wybiera dobrych rookies: rashard foye smith griffin i wcze艣niej billups i murbury i KG. po prostu maj膮 nosa :D

Odno艣nik do komentarza

w膮tpie czy by ze sk艂adem BIG BEN, RASHEED, KG, HAMILTOn, BILLUPS, PRINCE nie zdobyliby mistrzostwa.

Co Ty opowiadasz..

To KG za kogo niby mia艂 tam przej艣膰?? Tak za darmo??

A mo偶e za Darko Milicic'a??

Co do foya i smitha: minetka zawsze wybiera dobrych rookies: rashard foye smith griffin i wcze艣niej billups i murbury i KG. po prostu maj膮 nosa

O czym Ty m贸wisz?

To nie prawda!!

Eddie Griffin, draft 2001 New Jersey (nr 7 - I runda), do Rockets za trzech graczy: Richarda Jeffersona, Jasona Collinsa i Brandona Armstronga.

Interes 偶ycia dla Nets!!

Stephon Marbury, draft 1996 Milwaukee (nr 4 - I runda), a nast臋pnie zamieniony za numer pi膮ty draftu Ray`a Allena i Andrew Langa.

Tu mo偶na dewagowa膰 kt贸ry lepszy :evil:

Chauncey Billups, draft 1997 Boston (nr 3 - I runda). Po sko艅czeniu kontraktu je艣li mnie pami臋膰 nie myli przyszed艂 do Minnesoty, a gdy sko艅czy艂 mu si臋 kontrakt w Wilkach poszed艂 do Detroit.

A czy zawsze dobrze wybieraj膮? Zawsze mo偶na p贸藕niej powiedzie膰, ze mogliby wybra膰 lepiej:

np. w silnym drafcie 2003 wybrali Ndudi Ebi, kt贸ry mia艂 ostatnio chyba jak膮艣 przygode z Dallas czy Denver??

A je艣li chodzi o Rashad McCants'a to... powa偶na kontuzja prawego kolana, aby m贸c powiedzie膰, 偶e to by艂 strza艂 w "si贸demk臋" bo napewno nie 10

:?

Zreszt膮 histori臋 dratu w wykonaniu Wolves masz jasno przedstawion膮 na stronie wolves.e-nba.pl Pozdrawiam ludzi, kt贸rzy zajmuj膮 si臋 t膮 stron膮. Stronka wygl膮da coraz lepiej. Gratulacje :D

I jedno pytanie. W zak艂adce Zarobki jest informacja, 偶e Mike James dostanie 5,215,000 w tym sezonie, a w sezonie 07/08 ju偶 nic. I tu sie pojawia pytanie czy on nie podpisa艂 przypadkiem kontraktu na 4 lata za 25mln??

Odno艣nik do komentarza

Tez mi sie tak wydaje,to musi byc b艂ad,chociaz wola艂bym aby by艂a to prawda :lol: jeszcze 4 lata!!!!niepodoba mi sie to.Puki co to Mike nawala na ca艂ej liniii,ani nie punktuje ani nie asystuje zadowalajaco,skoro by艂 4 w rankingu najlepiej punktujacych za 3 to czemu tak ma艂o rzuca z dystansu,w ostatnim meczu mia艂 3 z 4,to by by艂o napewno mocne wsparcie bo z poldystansu zawodzi,a wjazdy pod kosz ma艂o finezyjne i nierzadko czapowane eee...szkoda gadac

KURDE Przegrali艣my z Dallas i houston bilansik 6-8. z huoston nie mielismy szans ale z dallas moglismy powalczy膰 tylko 5 punt贸w Mad Mad Mad Evil or Very Mad Twisted Evil .

Widzia艂em obydwa mecze i szanse mielismy w obu,wieksze w sumie w houston,ktora to druzyna swietnie broni ale nie zdobywa za wielu punktow,dallas sa nie do zatrzymania choc minnesota mia艂a swoja szanse,ale jej nie wykorzystali.W ogole jakis taki podobny schemat w ostatnich meczach:przeciwnicy szybko zdobywaja przewage a wolves dzieki sietnym 4 kwartom doprowadzaja do remisu ale nie sa w stanie przechylic zwyciestwa na swoja korzysc,zawsze cos sie zacina.W takich momentach kluczowym zdaje sie zagranie zaplanowanej akcji ale najwyrazniej Caseyowi brakuje umiejetnosci taktycznych badz tez wolves po prostu sa zbyt s艂abi....

Co do zawodnikow to wiecej minut dla Foya(nie widzia艂em meczu z denver a tam ma艂o ustrzeli艂)ale pozosta艂e mecze utwierdzaja mnie w przekonaniu ze jest on chyba w tej chwili najmocniejszym ogniwem oprocz KG,Davis zawodzi o Jamesie pisa艂em :evil: a blount wali te swoje jumperki z przed linii rzutow dystansowych,niech moze czasem zrobi krok w ty艂 i zaliczy trojke,pokaza艂 ze potrafi :lol:

[/code]

Niby ze stanu 6-6 zrobi艂o sie 6-9 ale wyjazdy by艂y naprawde ciezkie choc u siebie z denver moglismy wygrac,mam nadzieje ze jutro z phila zarzadzimy 8) ,fajnie ze jest meczyk na canal plus,se w duzym formacie obejrze 8)

Odno艣nik do komentarza

T-Wolves bardzo fajnie zagrali z Phill膮 i odniesli zwyciestwo . Og贸lnie ciesze si臋 , 偶e akurat druzyna KG wygra艂a :wink: Jednak nie s膮dz臋 , 偶e Wilki by wygra艂y gdyby nie "przepi臋kna " obrona Philli i ich nieskoordynowany atak. :roll:

艢wietny wyst臋p Foye'a tylko mogli by w koncu sko艅czyc z ci膮g艂ym biadoleniem jaki on to jest podobny do Wade'a . :roll:

KG r贸wnie偶 niczego sobie pozbiera艂 powrzuca艂 tylko niekt贸re pr贸by asyst za plecami itd. ko艅czy艂y si臋 strat膮.

Ricky Davis w 4-tej kwarcie gra艂 na wy偶szych obrotach i szczerze m贸wi膮c dopiero w ostatniej kwarcie widzia艂em dobry atak Minnesotty.

Do tego 艂adny buzzer od Randy'ego Foye'a. Og贸lnie m贸wi膮c nie spodziewa艂em si臋 , 偶e Philla da si臋 tak rozjechac i to u siebie. Jedyn膮 osob膮 , kt贸ra si臋 stara艂a w 76-ers to Iguodala no i mo偶e co艣 tam Carney z Dalember'tem chcieli ugrac , a o Iversonie ani nie warto wspominac , bo naprawde nie ma o czym :roll:

Odno艣nik do komentarza

I prosze, drugie zwyci臋stwo z rz臋du.

76'ers i Rakiety pozosta艂y w tyle. Sam nie wiem jak to si臋 mog艂o sta膰, bo niestety nie widzia艂em, 偶adnego z tych meczy :-/ Jako艣 si臋 niestety nie z艂o偶y艂o, a teraz pluje sobie za to w brod臋.

Chocia偶 z tego co napisa艂 Manhatan94 i co mo偶na by艂o przeczyta膰 na forum 76'ers, to g艂ownie s艂abo艣膰 tej dru偶yny przyczyni艂a si臋 do ich pora偶ki, a nie rewelacyjna gra Wilk贸w. Pozatym nie ma co si臋 oszukiwa膰, Philla nie nale偶y aktualnie do najsilniejszych dru偶yn. Pomys艂 z Webber'em niewypali艂, a dwaj AI to troche za ma艂o. Jednak liczy sie zwyci臋stwo i to jestnajwa偶niejsze.

Mecz z Rakietami pojawi艂 sie nawet na davkaBT(troche du偶o to 718MB), ale co to za przyjemno艣膰 ogl膮dania meczu jak sie zna wynik. Szczerze to nie wierzy艂em w to zwyci臋stwo. Sprawdzi艂em najpierw wynik, a p贸藕niej, tylko... GRRRR i mase niecenzuralnych s艂贸w..

Kto艣 widzia艂 ten mecz? Jestem ciekawy czy zwyci臋stwo polega艂o na s艂abszym dniu lider贸w Houston czy mo偶e to dobra gra defensywy Le艣nych Wilk贸w? W jaki spos贸b i kto "zatrzyma艂" Yao?

Zagrali na bardzo, bardzo s艂abej skuteczno艣ci. Na takim poziomie celnych rzut贸w, to ci臋zko wyt艂umaczy膰. 呕adna obrona nie jest chyba a偶 tak silna, wi臋c to zapewne dyspozycja dnia? Zreszt膮 tak to jest jak kto艣 si臋 wypowiada i si臋 domy艣la, jak sam na w艂asne oczy nie widzia艂 ;-(

Teraz w sobot臋 Jazz. Hmmm...艣ci膮ga膰, o ile b臋dzie na davce czy nie?

To jest dobre pytanie, bo to w ko艅cu Jazz, a pogromu Wilk贸w nie chcia艂bym ogl膮da膰. A to niestety mo偶liwe...:-( Jednak trzeba wierzy膰..

To chyba sobie odpowiem, na pytanie zwi膮zane z obron膮:

"Graj膮c na 35% skuteczno艣ci z gry i dodaj膮c do tego 16 strat nie mo偶emy wygrac. Spotkanie zacz臋li艣my dobrze, ale nie mogli艣my tego doprowadzic do ko艅ca. Nasze gwiazdy by艂y dzi艣 poprostu 艣wietnie kryte i jak by艂o widac czu艂y wielk膮 presj臋." - m贸wi Van Gundy.

..i jeszcze.. wypatrzone na stronie rockets.e-basket.pl

"Swietny nacisk na Yao i T-Mac'a, nawet gdy nie mieli pi艂ki skutkowa艂."

oraz

"Ostatnia kwarta to jeszcze otwary wynik. Cztery ounkty przewagi to przecie偶 偶adna przewaga. Niestety, ale Wilki kontynuowa艂y swoj膮 艣wietn膮 obron臋, a w ataku zawodzi艂 tak jaki i Yao tak i T-Mac. Nie trafiali oni rzut贸w z trudnych pozycji bo innych w tym meczu nie mieli."

Odno艣nik do komentarza

I prosze, drugie zwyci臋stwo z rz臋du.

76'ers i Rakiety pozosta艂y w tyle. Sam nie wiem jak to si臋 mog艂o sta膰, bo niestety nie widzia艂em, 偶adnego z tych meczy :-/ Jako艣 si臋 niestety nie z艂o偶y艂o, a teraz pluje sobie za to w brod臋.

Chocia偶 z tego co napisa艂 Manhatan94 i co mo偶na by艂o przeczyta膰 na forum 76'ers, to g艂ownie s艂abo艣膰 tej dru偶yny przyczyni艂a si臋 do ich pora偶ki, a nie rewelacyjna gra Wilk贸w. Pozatym nie ma co si臋 oszukiwa膰, Philla nie nale偶y aktualnie do najsilniejszych dru偶yn. Pomys艂 z Webber'em niewypali艂, a dwaj AI to troche za ma艂o. Jednak liczy sie zwyci臋stwo i to jestnajwa偶niejsze.

Musze doda膰 ( 偶eby troche bardziej pos艂odzi膰 Wilkom ) , 偶e debiutanci ( Smith , Foye ) oraz James spisali si臋 znakomicie i szczerze powiedziawszy dobrze te偶 gra艂 Blount dobre ruchy pod koszem zbi贸rki itd.

Do tego Foye przechodzi艂 przez obron臋 Sixers jak mas艂o . Davis obudzi艂 si臋 w 4 kwracie , ale widac by艂o jak sobie bez wi臋kszych problem贸w radzi z dru偶yn膮 Sixers. Do tego bodaj偶e 2 wymuszone faule w ofensywie od Smith'a . Nie藕le ...biegnie chyba Iverson i ofens :wink:

Kevin r贸wnie偶 dobry mecz w sumie u niego to chyba normalne. Jednak dosy膰 ciekawe by艂o to , 偶e gdy KG weszed艂 na 艂awk臋 razem ( o ile si臋 nie myl臋 ) Blount'em to rezerwowi niezle sobie radzili ( Jaric 艣wietnie ) . Mo偶na by rzec , 偶e w艂a艣nie jak wszed艂 Jaric to T-Wolves troszk臋 odbiegli Philli. Meczyk to ja ogl膮da艂em na C+ powt贸reczk臋 tak dok艂adnie. Niestety z Rockets i z Jazz nie b臋de mia艂 mo偶liwo艣ci obejrze膰 chyba , 偶e 艣ci膮gne , ale 艣ci膮ganie jest bez sensu , bo zanim si臋 艣ci膮gni to juz dwa mecze do przodu jest dru偶yna :roll:

Odno艣nik do komentarza

A wiec tak:D

Oba meczyki obejrzane,phili na canalu na 偶ywca(bo nie by艂 tak p贸偶no) a houston z Davki obejrzane dzis(ja nie zrobi艂em tego b艂edu i nie zna艂em wyniku wiec emocji by艂o co niemiara).

A wiec do rzeczy,zaczne od houston bo na 艣wie偶o:)

Bardzo dobry meczyk Minnesoty.Kevin jak zwykle double-double,a kto go wspiera艂 najbardziej!!!JAMES!!!!Tak to nie 偶art,kole艣 sobie chyba wzia艂 do serca dwa meczyki w ktorych nie zdoby艂 ani punktu no i bryluje na parkiecie,dodatkowa motywacja mog艂a byc swietna gra Foya w ostatanich spotkaniach i m艂odzian mu pewnie wjecha艂 na ambicje bo dzis James rzuca艂 swietnie i to na wiele sposobow,lay-upy,jumperki,艂adne drive`y na kosz,naprawde niezle,szkoda tylko ze jak James ma dobry dzien to z kolei zawodzi Davis,chociaz dzis Davis widzac ze nie czuje sie pewnie skutecznie dogrywa艂 do partnerow(9 asyst),robi wrazenie,prawie jak Nash :twisted:

Mecz wygrany dzieki skutecznej zespo艂owej obronie,Jaric odwali艂 kawa艂 dobrej roboty przechwytujac 3-krotnie pi艂ke w ostatniej ods艂onie co walnie przyczyni艂o sie do wygranej.Z 艂awki natomiast dobry wystep T-Huda(bardzo 艂asnie asystowa艂) i Craiga smitha(5-8),s艂abiej Foye bo nie trafi艂 zadnego rzutu ale przebywa艂 na parkiecie tylko 6 minut wiec Casey widzac swietna dyspozycje Jamesa da艂 grac temu ostatniemu.

Jezeli chodzi o Phile to faktycznie zwyciestwo nie tyle dzieki samej Minetce ale dzieki s艂abej dyspozycji Phily,s艂abo bronili ale najwiekszym problemem by艂 AI ktory gra egoistycznie i jak to ktos napisa艂"gra艂 tak jakby chcia艂 powiadomic w艂adze klubu o checi odejscia"ale to sa ich problemy,my natomiast cieszymy sie bilansem 8-9,mimo trudnych przeciwnikow na poczatku sezonu wiec badzmy dobrej mysli :D

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.