Skocz do zawarto艣ci

PLK 2014/2015

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwol臋 sobie za艂o偶y膰 temat o naszej rodzimej lidze wzorem tego z zesz艂ego sezonu.Liga w tym sezonie jest niezwykle ciekawa mi臋dzy innymi poprzez powi臋kszenie liczby zespo艂贸w z czego przynajmniej dwa z nich(Kutno,Toru艅) prezentuj膮 fajny poziom przez co walka o PO jest du偶o wi臋ksza ni偶 w poprzednich latach.Wed艂ug mnie g艂贸wnym kandydatem do tytu艂u jest Zgorzelec,zrobili bardzo dobre transfery w postaci Collinsa i Chrisa Wrighta z niesamowitym atletyzmem.Walka o drugie miejsce rozegra si臋 mi臋dzy Koszalinem a Zielon膮 G贸r膮 kt贸ra na papierze wygl膮da ciekawie ale p贸ki co nie wygl膮da to zbyt dobrze.Pojawi艂o si臋 te偶 paru nowych graczy na kt贸rych warto zwr贸ci膰 uwag臋 m.in:Steve Burtt,Kwamain Mitchell,LaMarshall Corbett oraz powracaj膮cy do Polski Szewczyk,Hosley i Woods.

Osobi艣cie kibicuje Polfarmexowi Kutno z moim ulubie艅cem Kevinem Johnsonem :nevreness: Zapraszam do dyskusji bo z pewno艣ci膮 s膮 tutaj sympatycy PLK.

Edytowane przez Sewer
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Oczywi艣cie jako mi艂o艣nik kosza i mieszkaniec na weekend Torunia mamy karnety sezonowe na Twarde Pierniki kt贸re niesamowicie zaskoczyly i pomimo braku podkoszowego zacz臋li sezon od 2:2 nawet poprzez dzie艅 konia Corbeta (16 punkt贸w bardzo szybko zdobyte) powalczyli ze Zgorzelcem...

W艂a艣nie Corbeta 艣wietnie si臋 oglada!!!

Na hali (nowiutkiej) przychodzi na razie 3000-4000 i czasem piwa zabraknie ;-)

Mecze na razie 艣wietne.

Ps. Mamy 6 karnet贸w wiec jednorazowo mo偶emy kogo艣 z forum zawsze przygarnac bo tylko raz byli艣my w komplecie i miejsce by艂o puste

Odno艣nik do komentarza

• 1 rok p贸藕niej...

Jeszcze mecz Czarnych z Anwilem dobrze si臋 ogl膮da艂o.

Pytanko, bo w obcowaniu z nasz膮 lokaln膮 odmian膮 koszyk贸wki mam ju偶 kilkuletni膮 przerw臋 - czy w PLK s膮 jeszcze jacy艣 klasyczni centrzy? Albo przynajmniej mierz膮cy ponad 203 cm?

Edytowane przez Jinks
Odno艣nik do komentarza

Co艣 tam si臋 znajdzie. W Toruniu na przyk艂ad jest Stevan Milosevic. Je艣li chodzi o wzrost to w ka偶dej praktycznie dru偶ynie znajdziesz du偶ego centra, oczywi艣cie kwestia poziomu, ale w wi臋kszo艣ci s膮 dosy膰 chudzi, lub graj膮 dalej od kosza. Mo偶e z 5-6 znalaz艂oby si臋 takich co maj膮 jakiekolwiek post moves.By艂o pare eksperyment贸w na C z ameryki w tym sezonie ale wyszli fatalnie i w wi臋kszo艣ci polecieli

PS Fajnie, 偶e ten temat co艣 si臋 znowy jako艣 偶yje.

Edytowane przez TuPalnik
Odno艣nik do komentarza

Mnie cieszy zesp贸艂 z Torunia.

Zespo艂owo ponad 40 % za 3?

Lider wygl膮da dobrze a wynalazki sprowadzone latem nie藕le si臋 wkomponowaly w

Najlepsze ze to s膮 do艣wiadczeni gracze wi臋c w po do p贸艂fina艂u mog膮 doj艣膰.

Oczywi艣cie derby z Anwilu wtedy!!!

Budowanie dru偶yny troch臋 trwa艂o ale wysz艂o fajnie. Dzi艣 mamy wa偶ny mecz z Ros膮 i zobaczymy czy ten nasz Cukier jest dalej taki mocny, no i jestem ciekaw tego 艢niega. Progres sezon do sezonu jest niesamowity i ciekawe gdzie nas zaniesie. No i licz臋 na fajn膮 gr臋 w Pucharze Polski.
Odno艣nik do komentarza

Mnie cieszy zesp贸艂 z Torunia.

Zespo艂owo ponad 40 % za 3?

Lider wygl膮da dobrze a wynalazki sprowadzone latem nie藕le si臋 wkomponowaly w

Najlepsze ze to s膮 do艣wiadczeni gracze wi臋c w po do p贸艂fina艂u mog膮 doj艣膰.

Oczywi艣cie derby z Anwilu wtedy!!!

Winnicki jako trener si臋 wyrobi艂. Chocia偶 teraz 艂adnie dostali od Rosy.

Odno艣nik do komentarza

Budowanie dru偶yny troch臋 trwa艂o ale wysz艂o fajnie. Dzi艣 mamy wa偶ny mecz z Ros膮 i zobaczymy czy ten nasz Cukier jest dalej taki mocny, no i jestem ciekaw tego 艢niega. Progres sezon do sezonu jest niesamowity i ciekawe gdzie nas zaniesie. No i licz臋 na fajn膮 gr臋 w Pucharze Polski.

??????

Jego g艂贸wn膮 zalet膮 jest obrona, nie rzuca za 3, zakochany w rzutach z p贸艂dystansu, kt贸rych nie trafia i pompki po, kt贸rych za ka偶dym razem robi kroki. Uboga wersja聽dellavedovy聽

Odno艣nik do komentarza

Mi chodzi艂o o progres polskiego cukru a nie 艢niega. Obej偶a艂em wszystkie mecze u siebie i wi臋kszo艣膰 na wyje藕dzie torunian z ostatnich dw贸ch sezon贸w i tak uwa偶am progres jest du偶y.

??????

Jego g艂贸wn膮 zalet膮 jest obrona, nie rzuca za 3, zakochany w rzutach z p贸艂dystansu, kt贸rych nie trafia i pompki po, kt贸rych za ka偶dym razem robi kroki. Uboga wersja聽dellavedovy

Dzi臋ki za opis 艢niega w sumie niby go pare razy widzia艂em ale poza brakiem rzutu jako艣 mi w pami臋膰 nie zapad艂
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...

Mo偶e kogo艣 zainteresuje. Prowadzimy blog o PLK i prawdopodobnie jako jedyni u偶ywamy zaawansowanych stat贸w

Wilki Morskie: http://www.pulsbasketu.pl/walka-o-playoff-king-wilki-morskie-szczecin/

Stelmet: http://www.pulsbasketu.pl/stelmet-w-epoce-post-reynoldsowej-w-rozgrywkach-europejskichpg-sg/

Dobra stronka.

Warto.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.