Skocz do zawartości

Contender - kto nim jest; definicja i czy Ray Allen decyduje o drużynie jako pretende

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

ciężko powiedzieć, na pewno wg mnie są pretendentem (ztj contenderem) do tytułu

Każdemu ciężko powiedzieć ale chyba jesteś w stanie określić czy w sytuacji gdy np. Cavs trafią do finału ale przegrają w nim 4-1 lub 4-2 to spełnią twoje oczekiwania wobec nich czy nie spełnią. Oczekiwania czy jak to nazywasz "przygotowywanie sobie gruntu pod dyskusje" to jak najbardziej normalna i naturalna rzecz a z twojego postu wynika że to coś złego. Dożyliśmy czasów gdzie fanów Lebrona jebie się za to, że nie dmuchają balona tylko realnie patrzą na jego możliwości i możliwości zespołu w którym gra  :rugby: 

Ja tam fanem Cavs nie jest, asekuracji na czerwiec nie szukam, nawet nie uważam, że są faworytem wschodu (pretendentem do wygrania tak). Ale twierdzenie, że faworyt wschodu nie jest contenderem do wygrania ligi to bzdura. Toż to tylko jedna seria, kontuzje, szczęście itd. Jestem w stanie wyobrazić sobie, jak Cavs czy Bulls rozjeżdzają OKC bez kontuzjowanego w g1 Duranta w finale. Jestem w stanie nawet sobie to wyobrazić ze zdrowym Durantem. Bo to tylko jedna seria, na wynik której może złożyć się sporo czynników, nie tylko siła rosteru. 

Dlatego Cavs są contenderem, czy to z Rayem czy bez. Są nimi też Bulls, Spurs i OKC. Bo to główni faworyci do wygrania swoich konferencji. 

Ale contender to jest ktoś kto ma duże szanse na tytuł w tej chwili jest to 5 ekip + 2 z duzymy szansami

Dla mnie kolejność jest taka:

Thunder

Spurs

Clippers= Bulls

Cavs ( bo nie wierzę w ich obronę )

Golden( jeśli tylko Bogut będzie zdrowy na Po to wtedy strach się bać)

I Memphis

Reszta w tej chwili to mogą być pretendendzi ( ale tu robię kalkę angielskiego słowa)

Więc w tej chwili jest dla mnie 6 może 7 ekip które powinny być rozważane w kontekście pierścieni i takie jest moje zdanie

Bulls nie bo odnosze wrazenie ze dla nich jest za wcześnie. Rose musi sobie i nam udowodnic ze zdrowie jeszcze pozwala mu grac caly sezon, warriors ma to samo z bogutem, o Cavs pisalem.

Mavs i Spurs maja problem w postaci starych liderów i zbyt wiele zalezy od ich dyspozycji, jak dla mnie to jest rok Thunder, o ile PGzero zrozumie ze rywalizacja z Durexem jest fajna na treningu a nie w czwartej kwarcie

Bulls nie bo odnosze wrazenie ze dla nich jest za wcześnie. Rose musi sobie i nam udowodnic ze zdrowie jeszcze pozwala mu grac caly sezon, warriors ma to samo z bogutem, o Cavs pisalem.

Mavs i Spurs maja problem w postaci starych liderów i zbyt wiele zalezy od ich dyspozycji, jak dla mnie to jest rok Thunder, o ile PGzero zrozumie ze rywalizacja z Durexem jest fajna na treningu a nie w czwartej kwarcie

A ja od początku optuje za teorią że to Chicago jest nr 1 na Wschodzie. Bo ma dwóch najlepiej podających graczy w post. Bo mają rotację podkoszowych której takie Cavs nie ma co przeciwstawić i Varejaon w meczu nr 2 potencjalnej serii będzie oddychał rękawami i modlił się o zmianę. Bo mają obronę z TOP 3 tej ligi i to nic się nie zmieni. Dobrali sobie idealne ogniwa : Mc Dermott i Pau i Mirotić to są idealne dla nich opcje, Jeśli tylko TT ich nie zajedzie to wciąż nie widzę Cavs w ewentualnej serii

Adamb81 nie ma za co, zaoszczedzone dzieki mnie pieniadze mozesz przekazac na jakis szczytny cel ;)

Ely ja tez uwazam, ze Bulls dokoptowali idealne uzupelnienie skladu. Moglo byc lepiej, ale i tak na papierze jest zajebiscie i jaram sie tym sezonem jak dzieciak.

Nie mniej jednak wzmocnienie zza luku o ktorym piszesz to dwaj debiutanci. Raz ze brak im doswiadczenia w grze dla duzych chłopców, dwa ze Thibo jak wiemy rotacje raczej zawęża. Dla mnie zdrowie Rose'a jest na ten sezon niewiadomą nr1. Jesli Derrick się ogarnie Bulls mogą w tym roku byc mocni na Wschodzie, ale w serii z zespolem z drugiej strony bez efektywnego ataku odbija sie od ściany

PO są w kwietniu, ale Durant być może przegrał wyścig o MVP.

z ciekawości, z kim miałbym go juz przegrać?

kto przez te 2 miesiące zagra taki basket, że go zrzuci z pierwszego miejsca? widzę tylko LBJ a nie wiem czy on nie poświęci się sporo dla drużynowego grania w Princeton offence pod Blattem

z ciekawości, z kim miałbym go juz przegrać?

kto przez te 2 miesiące zagra taki basket, że go zrzuci z pierwszego miejsca? widzę tylko LBJ a nie wiem czy on nie poświęci się sporo dla drużynowego grania w Princeton offence pod Blattem

Z Lebronem, Ci dwa grają w swojej własnej lidze.

Akurat Cavs ofensywnie będą mega i jak dla mnie Lebron jest faworytem jeśli chodzi o mvp, bo z takim spacingiem, będzie nawalał chore staty.

Zalezy jak w tej chwili popatrzymy na OKC. Kontuzja Durexa to nie tam byle grypa, moze powaznie zmienic jego kariere. OKC bez Durexa i z Westbrookiem jako liderem za dobrego bilansu nie wykreca, a i dobrego kosza nam nie pokaza. Jak Durex nie wroci z taka formą jak w poprzednim sezonie to nici z Miśka dla OKC.

Jakie poważnie zmienić karierę? Chłopie to złamanie kości małego palca u stopy, za 2 miesiące nie będzie po tym śladu. Wiem, bo sam miałem podobne złamanie.

No nie do końca bo o ile kontuzja sama w sobie nie zniszczy kariery Duranta ale rehabilitacja może trwać różnie i dlatego Thunder oficjalnie nie podają za ile wróci Kevin do gry.