RappaR Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Ray Allen na pewno jest dobrym rolesem, ale to nie jest gracz, który decyduje, czy drużyna jest contenderem lub nim nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentor Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 No dokładnie, oczywiście lepiej jest mieć w szatni Allena niż nie mieć, ale bez jaj, nie może być tak, że taki emeryt na 15-20 minut decyduje o tym czy drużyna jest kontenderem czy nie. Wciąż może zdobywać punkty zza łuku, może być przydatny w rozpisywanych akcjach, ale to już kołek w obronie i co najwyżej dobry (bo na pewno nie bardzo dobry) roles. Tylko tyle i aż tyle a tu wpisy jakby podejmował DECYZJĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamb81 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 To Cavs w tym momencie nie są contenderem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 To Cavs w tym momencie nie są contenderem? Do finału są, do misia nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Czyli w obecnej lidze mamy dwóch contenderów? Czy Thunder też do finału/WCF a potem nie bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Czyli w obecnej lidze mamy dwóch contenderów? Czy Thunder też do finału/WCF a potem nie bardzo? Zależy - jeśli GSW cudem będzie zdrowe, powiem, że trzech. Tak to faktycznie dwóch tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Wiesz co to znaczy contender RappaR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Title contender to zespół z "legitną" szansą na zdobycie tytułu. Pytanie jaka konkretnie jest rzeczona legitność - ktoś może widzieć Cavs w finale ale spodziewać się tam sweepu albo 4-1 dla Thunder lub Spurs i przez to Cavs ktoś taki nie traktuje jak contendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Ale nie mona się dziwić ludziom, którzy uważają, że uznawanie kogoś za faworyta do finału i jednocześnie nie stawianie takiej drużyny jako contendera jest przynajmniej dziwne. Ja raczej zaliczam się do tych, co uważają Cavs za murowanego faworyta wschodu, ale spokojnie widzę kilka zespołów z zachodu, które ekipę z Cleveland powinni ograć w serii. Mimo to znam zasady i wiem, że Lebron będzie musiał wygrać tylko jedną serię z mistrzem Zachodu, a to automatycznie stawia Cavs w gronie contenderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Widzę, że dla niektórych jest tylko jeden contender a w razie zgruzowania się TD to nawet żadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Contender, najprościej mowiąc, to zespół, który jak zdobędzie mistrzostwo to nie będziemy specjalnie zdziwieni. Spurs, Cavs, Thunder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Ja będę mimo wszystko zdziwiony jak Thunder wygrają miśka, nie wpominając już o Cavs. Śmiszne jest też to, że jeszcze trzy lata temu Spurs byli postrzegani jak modelowy przykład malowanego contendera, coś w podobie czym jest dziś OKC. Edytowane 9 Października 2014 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Title contender to zespół z "legitną" szansą na zdobycie tytułu. Pytanie jaka konkretnie jest rzeczona legitność - ktoś może widzieć Cavs w finale ale spodziewać się tam sweepu albo 4-1 dla Thunder lub Spurs i przez to Cavs ktoś taki nie traktuje jak contendera. Jak ktoś nie traktuje Cavs albo Bulls bez kontuzji jako contenderów, to nie rozumie tego pojęcia. Nie wmówicie mi, że w lidze jest tylko dwóch lub trzech contenderów. Wg mnie jest ich więcej i wcale nie byłbym jakoś szczególnie zdziwiony, gdyby Clippersom udało się wygrać mistrzostwo. Dla mnie wygląda to tak: Cavs, Bulls na wschodzie oraz OKC, Spurs, Clippers i Dallas (ze względu na doświadczenie i trenera). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BiałaCzekolada Opublikowano 9 Października 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 wcale nie byłbym jakoś szczególnie zdziwiony, gdyby Clippersom udało się wygrać mistrzostwo. Pamiętam jak dobre 10 lat temu w wieczornych wiadomościach był materiał o całkiem zamożnym biznesmenie z Niemiec, który zamieścił ogłoszenie w Internecie, że chciałby zabić i zjeść człowieka. Na ogłoszenie odpowiedział inny Niemiec, chyba informatyk, i po skończeniu pracy, zdecydował się przyjechać ponad pół kraju, żeby zjeść kolację z nieznajomym. Potem pozwolił sobie odciąć własnego penisa, dobrze go przyprawili i zjedli go razem. Na koniec gościnny biznesmen ułożył krwawiącego gościa w wannie i czekał, aż ten się wykrwawi, a sam poszedł oglądać Star Warsy... Byłem wtedy dość młody i nie mogłem długo uwierzyć w to co usłyszałem. Teraz wiem, że ta historia wcale nie jest specjalnie mocna i na świecie żyją tysiące większych popi****leńców i degeneratów. Teraz wiem, że nic mnie nie zdziwi. A i tak nie uwierzyłbym jakby Clippers zdobyli mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Shiiieeeettt co znowu wszyscy mają z tym Dallas ? Dirk stary, Monta musi utrzymać poziom z zeszłego roku, Tyson wrócić do chociaż 50% formy z 2011, Felton to chodząca katastrofa. Ja rozumiem, że Dirk dalej jest zaje, że się podnieciliście 7 meczami ze Spurs w 1 rundzie, że doszedł Parsons i że mają drugiego najlepszego trenera w lidze ale grają na zachodzie. Thunder, Clippers, Memphis, Rockets, Warriors, Spurs będą wyżej na pewno. Jedynie z Rockets widziałbym ewentualny upset ale zaraz- jest jeszcze Suns, Blazers, Pelicans aspirujące do bycia w PO. Dallas będzie walczyło na noże o 7-8 seed a jak czytam, że to jest contender to mnie śmiech ogarnia. Większym contenderem są nawet mizerni Bulls. Come on. Nie zmienia to oczywiście faktu, że będę się bardzo cieszył gdyby Mavs zajebali taką niespodziankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 W zeszłym sezonie mieliśmy Spurs, Thunder, Heat i Pacers. Dwa pierwsze się ostały, ekipy ze wschodu nie. Ta zachodnia dwójka to raczej niezaprzeczalni contenderzy, Cavs są kwestią dyskusyjną ale większość uznaje że Irving-James-Love są good enough. Ktoś czwarty? Ja pomyślałem o Warriors ale np. barcalover wymienił aż 6 ekip i nie ma wśród nich Golden State. Uznałbym więc że mamy trzech contenderów.Co na to bukmacherzy?Cavs - 3Spurs - 4Thunder - 5Bulls - 7.5Clippers - 9.5Rockets - 14Warriors - 26.5Wizards, Heat, Mavericks - 33http://www.oddschecker.com/basketball/nba/nba-championship/winnerJak widać opinie są różne, bukmacherzy powinni być najbardziej obiektywni ale Rockets 6. siła ligi? Nie znam się ale oni chyba to jakoś dostosowują do tego, jak grają typerzy? Bo prędzej wierze że jakieś głupki z Ameryki zajarali się parą Harden-Howard niż matematyk z zakładu bukmacherskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Proste, jest trzech 1st tier contenderów: Spurs, Cavs i Thunder czterech 2nd tier: Bulls, GSW, Clippers, Rockets oraz kilku z 3 koszyka, którzy przy optymalnym zbiegu okoliczności mają jakieś szanse: Wizz, Grizlies, Nets(?), Blazers (?). Tak, Clippers mają szansą na misia i to nawet spore. Nie, Mavs nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Nie mam zamiaru się jakoś rozwodzić nad tymi moimi contenderami. Po prostu większe szanse w PO dawałbym Dallas, niż Portland, Houston, czy nawet Memphis. A czy to jest jakiś tam powszechnie uznawany legit contender? Może i nie. W każdym razie chciałem podkreślić, że po pierwsze kwestia contenderów, to sprawa bardzo indywidualna i zależna od osobistego postrzegania umiejętności oraz poziomu drużyn. A po drugie wydaje mi się, że nie ma sensu mówić o contenderach i zawężać ich grono do 2 czy 3 ekip. OKC, Spurs i Cavs to są faworyci do mistrzostwa i praktycznie w każdym z tych 3 przypadków cokolwiek innego, niż mistrzostwo będzie swego rodzaju zawodem, porażką. Natomiast contenderów, czyli ekip, które mają realną szanse na końcowe zwycięstwo jest więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Rockets na rowni z GSW, LAC, Bulls? Panowie spokojnie. Zmierza to w kierunku gadki o supporcie, co dobrze nie wrozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Rockets to tier 2(ale moge sie myslic moze nawet 1) w odpadnieciu w 1st round Edytowane 9 Października 2014 przez tegotamtego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi