Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

BG3 byłem zachwycony, pokochałem za prolog i faktycznie myślałem, że mam do czynienia z 10/10.

Doszedłem do połowy 1 aktu, bardziej takie 4/10. Nudne postacie, nudne questy, nudne wybory, mała mapa na której nic nie ma. Jeśli ktoś lubi turówki RPG pod mechanikę to spoko, mogłaby być roguelike, ja wolę mechanikę ARPG, a cała reszta ssie.

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no ja też BG3 nie skończyłem i jakoś nie chce mi się wracać, niemniej w skali globalnej ta gra ma bardzo dobrą opinie wśród lwiej część odbiorców, a to w dzisiejszych czasach jest naprawdę bardzo rzadkie

dajcie spoko z tą przereklamowaną abominacją

zrobić BG na modłę divinity bez aktywnej pauzy to potężny skandal

Edytowane przez julekstep

W dniu 13.12.2024 o 15:32, Kily napisał(a):

Z kolei Naughty Dog chyba nie przejmuje się takimi pierdołami jak sprzedaż gier. W TLOU 2 wrzucili kobiety (często przerysowane) do wszystkich kluczowych ról, dolali w opór sosu woke i pomimo ostrego promowania w mediach osiągnęli jakieś 50% sprzedaży TLOU 1. Teraz zaprezentowali nowy tytuł i przedstawili taką główną bohaterkę:

vx_fv6n.1280.jpg

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst

W dniu 18.12.2024 o 16:49, RappaR napisał(a):

Voice actor

Ale ciekawy skrót wybrał z kilkudziesięciu możliwych, kiedy rozmawiamy o temacie postaci fikcyjnych 

Myślałem, że Ci się zły słownik zaciągnął 🤣

Ciekawe, że mi łysa baba na statku kosmicznym kojarzy się dość jednoznacznie - Ellen Ripley.

15 minut temu, jack napisał(a):

Jesteś pierwszą osobą, jaką spotkałem, której Ellen Ripley kojarzy się z Aliens 3. 

@jack z ciekawości dlaczego Ellen Ripley Ci się kojarzy z najgorzej ocenionym i najmniej popularnym filmem z jej udziałem?

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Jesteś pierwszą osobą, jaką spotkałem, której Ellen Ripley kojarzy się z Aliens 3. 

@jack z ciekawości dlaczego Ellen Ripley Ci się kojarzy z najgorzej ocenionym i najmniej popularnym filmem z jej udziałem?

To jest oczywiste, gdyż z Alien 3 pochodzi najsłynniejsza scena całej serii:

Edytowane przez jack

Przeszedłem Sekiro i póki co nie mam ochoty drugi raz przechodzić, chociaż teraz miałbym krótszy gameplay z uwagi na to że wybrałbym inne zakończenie. 

Ogólnie gierka to takie 9/10. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić z wyjątkiem mankamentów o których pisałem wcześniej. Gdybym miał dać ogólne oceny dla soulsów to

DS1 - 8/10

DS2 - 7,5/10

DS3 - 10/10

Sekiro - 9/10

ER - 9,5/10

Lies of P - 9/10

Lords of the fallen (ten starszy) - 4/10

56 minut temu, MA23 napisał(a):

Przeszedłem Sekiro i póki co nie mam ochoty drugi raz przechodzić, chociaż teraz miałbym krótszy gameplay z uwagi na to że wybrałbym inne zakończenie. 

Ogólnie gierka to takie 9/10. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić z wyjątkiem mankamentów o których pisałem wcześniej. Gdybym miał dać ogólne oceny dla soulsów to

DS1 - 8/10

DS2 - 7,5/10

DS3 - 10/10

Sekiro - 9/10

ER - 9,5/10

Lies of P - 9/10

Lords of the fallen (ten starszy) - 4/10

Bloodborne?

W dniu 13.12.2024 o 15:13, julekstep napisał(a):

element strzelankowy to taki zupgrejdowany Doom (na tyle na ile oczekiwać można przez 14 lat rozwoju gierek)

z tym że ME to film interaktywny z elementami strzelanki a nie strzelanka, więc to żaden zarzut

beka ze wolf 3D i Doom1/2 czy nawet Duke 3d to w sumie nie byly gry w 3D tylko spriteowe ludki/itemsy, paralaxowe "niebo" i wszystko w pudle "wyciagane" z sufitu czy podlogi :) <- cala genre w tamtym okresie byla w pewnym momencie budowana na silniku "build3d", Duke3D, Blood, Redneck Rampage, Shadow Warrior,

pierwszy prawdziwy tytul ktory rozjebal system w pelnym 3D to byl quake1, dopiero od tego momentu poszlo sobie w coraz lepsze modele 3D, tekstury i "ai" botow w single.