Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Aliens: Dark Descent

Zajebista gierka dla fanów Obcego (zwłaszcza Decydujące Starcie). Klimatyczna, bardzo dużo rzeczy udało się odtworzyć w grze od strony mechaniki gry: stres marines, odpoczynek w pomieszczeniu z zaspawanymi drzwiami, rany, porwania przez Obcych, dużo by wymieniać, liczenie ammo, apteczek czy części służących do spawania. Kurde, coś pięknego.

Wada? Trudna jak diabli. A przynajmniej dla mnie. Najłatwiejszy poziom (tak, taki gracz ze mnie) jest zbyt łatwy, a kolejny już mnie rozwala. Ale, co tam...  Klimacik miodzio :)

Sekiro 

Gra jest prostsza niż się wydaje.

Osobiście mimo że lubię gry od FS to Sekiro mnie nie przekonywało 

1. Nie lubię klimatu azjatyckiego 

2. Miała być dużo cięższa niż soulsy 

3. Cena dość wysoka, mając wizję że jak się od niej odbije na samym początku to będę wkurwiony.

Ostatnio był na promce to pomyślałem "kupię, nie mam dużo czasu najwyżej będę jebał jednego bossa przez tydzień. Ogólnie bez spiny i tak nie ma żadnych ciekawych gier do ogrania więc jak ją przejdę powoli w miesiąc-dwa na zasadzie popykac na zabicie czasu to będzie gitez". 

Po tygodniu gry takiej niezbyt intensywnej jestem przy ostatnim bossie. 

Moje wrażenia:

Mimo że nie przepadam za azjatyckimi klimatami to system walki jaki jest w grze wszystko rekompensuje. Według mnie najlepszy z jakim miałem do czynienia w grach. Mała powtarzalność bossów głównych a sami bossowie główni jednak są trochę wymagający. To co może być minusem ( dla mnie osobiście nie jest) to brak możliwości zdobycia broni głównej niż tą co mamy na starcie ( trochę rekompensują umiejętności i narzędzia protezy, ale tych akurat nie używałem).

Ogólnie jak ktoś zastanawia się czy spróbować i ma podobne obiekcje jak ja miałem to powiem jedno - warto spróbować bo gra jest świetna.

mnie najbardziej wkurzają te mordy, niby w końcu nie ma 6 ryjów na cała grę, ale są tak przetnie przerysowane, że ciężko się to odbiera

w PoE natomiast mam już 60h, dalej dużo rzeczy nie kumam, ale tak rozbudowanej gierki, a przy tym dającej tyle radochy z każego upgrejdu postaci, to długo nie będzie, ostatnio tak wciągnięty byłem chyba w Skyrima na premierę, a tych gier nie ma nawet co porównywać, mocny kandydat do gry dekady

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Z kolei Naughty Dog chyba nie przejmuje się takimi pierdołami jak sprzedaż gier. W TLOU 2 wrzucili kobiety (często przerysowane) do wszystkich kluczowych ról, dolali w opór sosu woke i pomimo ostrego promowania w mediach osiągnęli jakieś 50% sprzedaży TLOU 1. Teraz zaprezentowali nowy tytuł i przedstawili taką główną bohaterkę:

vx_fv6n.1280.jpg

2 minuty temu, Kily napisał(a):

Z kolei Naughty Dog chyba nie przejmuje się takimi pierdołami jak sprzedaż gier. W TLOU 2 wrzucili kobiety (często przerysowane) do wszystkich kluczowych ról, dolali w opór sosu woke i pomimo ostrego promowania w mediach osiągnęli jakieś 50% sprzedaży TLOU 1. Teraz zaprezentowali nowy tytuł i przedstawili taką główną bohaterkę:

vx_fv6n.1280.jpg

Tutaj to samo - już chciałem zagrać dopóki nie zobaczyłem screenów. 
Ogólnie ja nie przeszedłem jeszcze AC 2 i 3, Gothica 3, Elexa 2, TES 4 i 5, Yakuzy, Dark Soulsów, FFs. Ogólnie jedyna gra na jaką jeszcze czekam poza wolnym czasem to Gothic remake. Liczyłem jeszcze na Avowed i W4, ale twórcy skuteczną kampanią reklamową przekonali mnie do tego, że nie jestem odbiorcą ich gier. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Tutaj to samo - już chciałem zagrać dopóki nie zobaczyłem screenów. 
Ogólnie ja nie przeszedłem jeszcze AC 2 i 3, Gothica 3, Elexa 2, TES 4 i 5, Yakuzy, Dark Soulsów, FFs. Ogólnie jedyna gra na jaką jeszcze czekam poza wolnym czasem to Gothic remake. Liczyłem jeszcze na Avowed i W4, ale twórcy skuteczną kampanią reklamową przekonali mnie do tego, że nie jestem odbiorcą ich gier. 

Przede wszystkim nie przeszedłeś jeszcze niczego z dylogii Red Dead Redemption ;) i wielu innych wartych ogrania tytułów jak choćby GoW

Teraz, Kily napisał(a):

Przede wszystkim nie przeszedłeś jeszcze niczego z dylogii Red Dead Redemption ;) i wielu innych wartych ogrania tytułów jak choćby GoW

To też. Ogólnie jest dość starych gier, bym się nie przejmował nowymi wynalazkami, skoro są tylko krokiem wstecz. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

To też. Ogólnie jest dość starych gier, bym się nie przejmował nowymi wynalazkami, skoro są tylko krokiem wstecz. 

ehh łezka w oku jak sobie przypomnę młodego Rappara co pisał że tylko nowe ma sens a stare niegrywalne

cały cykl życia na forum! ❤️ 

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

ehh łezka w oku jak sobie przypomnę młodego Rappara co pisał że tylko nowe ma sens a stare niegrywalne

Może też wrócisz do tego, że Magic Goat, a nie jakieś tam Lebrony czy inne Jokicie, #oldschoolrulez!

14 minut temu, julekstep napisał(a):

Znaczy no - stare, stare gry to lecą tylko nostalgią i jak bardzo bym chciał zagrać w Vampire: Bloodlines, to jednak pokraczność mechaniki, brzydka grafika, ograniczony design etc

Dalej potrafię grać w Morrowinda i Gothica, ale dlatego tylko, że grałem w nie po premierze. Ogółem od ~PS3 zaczęła się rewolucja i gry weszły w nową epokę, kiedy stały się w zasadzie "dojrzałym" medium. Wiedźmin 3, GTA V, RDR2 - te gry są głównie wymienianie w gronie top gier w historii. Kiedy w 2004 grałem, to jednak nikt nie mówił na poważnie, że Betrayal at Condor czy Legacy of Kain to najlepsze gry w historii. 

A taki Crysis z 2007 dalej się broni graficznie, a mamy prawie 2025. Dlatego poprzez nowe gry mam na myśli gry od mniej więcej 2007.

Przy czym takie Final Fantasy XVI dalej mam na liście gier, w które bym zagrał jakbym miał więcej czasu