Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Switch 2 - 3 000 000 sprzedanych egzemplarzy w pierwsze 24 godziny.

To jest 3x poprzedni rekord który należał do PS4.

https://www.ppe.pl/news/371832/nintendo-switch-2-pobilo-rekord-wszech-czasow-o-takim-wyniku-sony-i-microsoft-moga-tylko-pomarzyc.html

Edytowane przez agresywnychomik
W pierwszym roku fiskalnym przewidują 15mln czyli do końca Marca 26.

W dniu 9.06.2025 o 11:20, agresywnychomik napisał(a):

Switch 2 - 3 000 000 sprzedanych egzemplarzy w pierwsze 24 godziny.

To jest 3x poprzedni rekord który należał do PS4.

https://www.ppe.pl/news/371832/nintendo-switch-2-pobilo-rekord-wszech-czasow-o-takim-wyniku-sony-i-microsoft-moga-tylko-pomarzyc.html

Dołączyłeś do kupujących? ;)

Sam póki co nie, bo i nie ma tam póki co gier, które by mnie przyciągnęły (przydałby się w końcu nowy Marian 3D), a do tego wkurza mnie, że konsola sprzedawana jest ta drogo (wg cen ogłoszonych przez Nintendo cena w Polsce powinna się zamknąć w 2k, a markety postawiły na taką marżę, że sprzedają po 2200) i że dalej nie ma nawet polskiego interfejsu.

Niemniej jednak bardzo przemawia do mnie jeszcze większa hybrydowość niż w przypadku pierwszego Pstryczka. Jak masz np. do dyspozycji pulpit w pociągu to możesz skorzystać z podstawki, odpiąć joy-cony i pograć sobie z wykorzystaniem żyroskopu czy joy-cona jako myszki. Podobno w Cyberpunku te wszystkie opcje sterowania działają super i wyobrażam sobie, że to fajne sposoby na ogrywanie gierek w podróży.

12 minut temu, Kily napisał(a):

Dołączyłeś do kupujących? ;)

Sam póki co nie, bo i nie ma tam póki co gier, które by mnie przyciągnęły (przydałby się w końcu nowy Marian 3D), a do tego wkurza mnie, że konsola sprzedawana jest ta drogo (wg cen ogłoszonych przez Nintendo cena w Polsce powinna się zamknąć w 2k, a markety postawiły na taką marżę, że sprzedają po 2200) i że dalej nie ma nawet polskiego interfejsu.

Niemniej jednak bardzo przemawia do mnie jeszcze większa hybrydowość niż w przypadku pierwszego Pstryczka. Jak masz np. do dyspozycji pulpit w pociągu to możesz skorzystać z podstawki, odpiąć joy-cony i pograć sobie z wykorzystaniem żyroskopu czy joy-cona jako myszki. Podobno w Cyberpunku te wszystkie opcje sterowania działają super i wyobrażam sobie, że to fajne sposoby na ogrywanie gierek w podróży.

Córka ma urodziny 11 Sierpnia ;)

Sam nie wiem czy nie poczekać na wersję OLED bo screen to chyba jedyne co mnie odrzuca ale pewnie zostanę przekonany.

obejrzałem z opóźnieniem te demo technologiczne W4

opad szczeny

ale jak oni xx miesięcy przed premierą mówią, że to tak będzie wyglądać na podstawowym PS5 w 60fps i z rate tracingiem, to mi się jedynie flashbacki z premiery Cyberpunka załączają

mówią, że osiągnęli nową jakość w tworzeniu RPG z otwartym światem, lepiej żeby nie ściemniali, a jak mają rację, to totalnie zezłomują konkurencje

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

obejrzałem z opóźnieniem te demo technologiczne W4

opad szczeny

ale jak oni xx miesięcy przed premierą mówią, że to tak będzie wyglądać na podstawowym PS5 w 60fps i z rate tracingiem, to mi się jedynie flashbacki z premiery Cyberpunka załączają

mówią, że osiągnęli nową jakość w tworzeniu RPG z otwartym światem, lepiej żeby nie ściemniali, a jak mają rację, to totalnie zezłomują konkurencje

Borys mówił, że z wnętrza firmy wychodzą pozytywne relacje na temat jakości pracy i optymizm na temat prowadzonych projektów. Przy Cyberpunku były informacje o problemach z optymalizacją i crunchu. Może się trochę ogarnęli. 

Teraz, jack napisał(a):

Borys mówił, że z wnętrza firmy wychodzą pozytywne relacje na temat jakości pracy i optymizm na temat prowadzonych projektów. Przy Cyberpunku były informacje o problemach z optymalizacją i crunchu. Może się trochę ogarnęli. 

no nie wiem, o crunchu może tak, ale o problemach technicznych na wersjach konsolowych było raczej cicho, a przed samą premierą pojawiła się masa wywiadów z devami, gdzie było tylko zachwalanie gry

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no nie wiem, o crunchu może tak, ale o problemach technicznych na wersjach konsolowych było raczej cicho, a przed samą premierą pojawiła się masa wywiadów z devami, gdzie było tylko zachwalanie gry

Było info, że gra nie działa na Xboxie. O PS4 było cicho a tam właściwie nie dało się grać. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Było info, że gra nie działa na Xboxie. O PS4 było cicho a tam właściwie nie dało się grać. 

generalnie leaków, trochę było, na przykład wtedy gdy na pokazie gra wysypała się na samym początku intra

ogólnie to bym za bardzo nie wracał do tamtych mrocznych czasów, ale takimi deklaracjami sami sobie robią pod górkę, już nie mówiąc, że lepiej też nie brać za bardzo do siebie tego co mówi Borys, bo on też, tak jak praktycznie cała mainstreamowa branża robił wtedy loda CDPowi, aż do samej premiery 

39 minut temu, jack napisał(a):

Mają teraz "know how" jak nie stracić na wartości firmy xD

14 minut temu, jack napisał(a):

A to nie w jest taki ogólny trend, że po premierze zaczyna się wyprzedaż i cana leci w dół?

Że strata wartości firmy ~ 40% w tydzień po premierze gry (cena za akcję 443 pln na 270pln CP) ? - nie, nie jest to trend xD

Screenshot-20250621-100604.png

Edytowane przez agresywnychomik