Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.04.2025 o 14:31, RappaR napisał(a):

4d4fa82d68cf8c01f3e9d0f33d45acf9d3c3463eb0be0ab4982afcea4ac142f1.webp

Rozwiń  

A już myślałem że to znów Gortat wrzucił zdjęcie na tt czym się zajada wieczorami XD

W dniu 1.04.2025 o 17:27, Kily napisał(a):

Póki co to nowej wciąż nie ma na rynku i oficjalnie nic nie wiadomo, ale mówi się, że moc Switcha 2 będzie gdzieś pomiędzy PS4 a PS4 Pro, czyli całkiem zacna jak na konsolkę przenośną i wystarczająca, aby technologicznie udźwignąć każdy tytuł z obecnie dostępnych.

bo w zasadzie nie ma konkurencji jeśli chodzi o sprzedaż.

No i technologia to nie tylko teraflopsy, ale też ciekawe rozwiązania i tu akurat Switch 2 będzie wyjątkową w przypadku Nintendo zachowawczą ewolucją, ale i tak wprowadzają jakieś tam nowości typu joycony pełniące funkcję myszki.

Rozwiń  

Patrząc po prezentacji choćby gier na tym Nintendo direct, do dotychczasowych marek jak Mario Karts, Splatoon itd będą dodawać otwarte światy. Mocy obliczeniowej powinno starczyć. Kolejną zaletą gier od Nintendo jest to że nie boją się eksperymentować z nowymi mechanikami czy pomysłami na rozgrywkę, więc jak kogoś męczy ogrywanie kolejnej ubi gry albo shootera na szynach to może dać szansę przenośnej konsolce Japończyków. Niestety dla N stety dla graczy wyszedł kilka lat temu steam deck który umożliwia pogranie w naprawdę masę gier ze steama które są też dzięki dużej ilości wyprzedaży i promocji tanie jak barszcz. Biorąc to pod uwagę plus zapowiedzi krążące w branży o tym że gierki na Switcha 2 mają kosztować po 90 euro na premierę i nie tanieć, bez mocnych gier ekskluzywnych typu Zelda Breath od The Wilds czy zapowiedziane The Duskblood nie wróżę im konsolce sukcesu na zachodnim rynku.

W dniu 21.04.2025 o 16:00, inVad3rrr napisał(a):

A już myślałem że to znów Gortat wrzucił zdjęcie na tt czym się zajada wieczorami XD

Patrząc po prezentacji choćby gier na tym Nintendo direct, do dotychczasowych marek jak Mario Karts, Splatoon itd będą dodawać otwarte światy. Mocy obliczeniowej powinno starczyć. Kolejną zaletą gier od Nintendo jest to że nie boją się eksperymentować z nowymi mechanikami czy pomysłami na rozgrywkę, więc jak kogoś męczy ogrywanie kolejnej ubi gry albo shootera na szynach to może dać szansę przenośnej konsolce Japończyków. Niestety dla N stety dla graczy wyszedł kilka lat temu steam deck który umożliwia pogranie w naprawdę masę gier ze steama które są też dzięki dużej ilości wyprzedaży i promocji tanie jak barszcz. Biorąc to pod uwagę plus zapowiedzi krążące w branży o tym że gierki na Switcha 2 mają kosztować po 90 euro na premierę i nie tanieć, bez mocnych gier ekskluzywnych typu Zelda Breath od The Wilds czy zapowiedziane The Duskblood nie wróżę im konsolce sukcesu na zachodnim rynku.

Rozwiń  

Nintendo już od czasów Wii miało się zwijać... Tymczasem ma się świetnie. Kolejne pokolenia wychowane na Switchu imho przeskoczą na 2.

Kogo obchodzą porty? Klientela steam decka a klientela Switcha to są 2 różne, osobne kategorie.

Gry podobnie jak wszystko poszło do góry, na PS5 IJ €80, premiery AAA na PC $60 - $70.

Fakt że gry Nintendo trzymają cenę ale tam masz nośniki i chyba nie ma problemu odsprzedaży?

Nintendo to chyba najlepsza konsola dla dzieci ze względu na unikalny katalog gier których nie kupisz na steamie czy innym game passie.

Uważam że ta "konsolka" będzie hitem podobnym do zwykłego Switcha, co więcej dużo osób ją zakupi jako pierwszą styczność z Nintendo.

The Switch has sold 57.83 million units in the Americas, 39.00 million in Europe, 36.82 million in Japan, and 17.22 million in the rest of the world. 

150 milionów (w 8 lat) +-19 mil rocznie

Steam deck jest prognozowany na 8 milionów (3 lata +-2.7 mil rocznie a i tak zawyżam tutaj liczby) do końca tego roku, faktycznie, killer ale Jerzy.

Edytowane przez agresywnychomik
Bliżej Steam Deckowi do PS Portal xD

W dniu 21.04.2025 o 17:18, agresywnychomik napisał(a):

Uważam że ta "konsolka" będzie hitem podobnym do zwykłego Switcha, co więcej dużo osób ją zakupi jako pierwszą styczność z Nintendo.

The Switch has sold 57.83 million units in the Americas, 39.00 million in Europe, 36.82 million in Japan, and 17.22 million in the rest of the world. 

150 milionów (w 8 lat) +-19 mil rocznie

Steam deck jest prognozowany na 8 milionów (3 lata +-2.7 mil rocznie a i tak zawyżam tutaj liczby) do końca tego roku, faktycznie, killer ale Jerzy.

Rozwiń  

Dzięki za tą odpowiedź i przytoczenie tych wszystkich danych, dotarło do mnie jak mocno siedzę w swojej PC master race banieczce, nawet wśród większości moich znajomych ze świata realnego nikt nie ma switcha, dominuje pc/ps 5.

W dniu 22.04.2025 o 13:43, inVad3rrr napisał(a):

Dzięki za tą odpowiedź i przytoczenie tych wszystkich danych, dotarło do mnie jak mocno siedzę w swojej PC master race banieczce, nawet wśród większości moich znajomych ze świata realnego nikt nie ma switcha, dominuje pc/ps 5.

Rozwiń  

Spoko, a tu short odnośnie takiego jednego przeszczepu na S2 (reklama?)

W dniu 22.04.2025 o 18:00, agresywnychomik napisał(a):

Spoko, a tu short odnośnie takiego jednego przeszczepu na S2 (reklama?)

Rozwiń  

Rozumiem patriotyzm gospodarczy, ale nie rozumiem, kupowania tej samej gry na wielu różnych platformach. 
Niemniej nie muszę tego rozumieć, z czegoś te dywidendy muszą mi być płacone :D 

Edytowane przez P_M

W dniu 22.04.2025 o 18:05, P_M napisał(a):

Rozumiem patriotyzm gospodarczy, ale nie rozumiem, kupowania tej samej gry na wielu różnych platformach. 
Niemniej nie muszę tego rozumieć, z czegoś te dywidendy muszą mi być płacone :D 

Rozwiń  

To było odnośnie "konsolka" vs steamdeck, gdzie według tego chłopa (Pisarskiego) konsolka lepiej podaną grę ciągnie.

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 23.04.2025 o 14:48, MA23 napisał(a):

ale 2 stówki za odgrzewany kotlet... Ja pasuje. 

Rozwiń  

na instant gaming można nabyć taniej (trzeba zmienić region, żeby nie płacić vatu)

https://www.instant-gaming.com/pl/18367-buy-the-elder-scrolls-iv-oblivion-remastered-pc-game-steam/?_gl=1*1g0eajs*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwn6LABhBSEiwAsNJrjjVl46Zwk4jBBbbRX5wc21B-u5VfEMdbNxuy6Xv84Dn9V_0rEXtQKhoCHWIQAvD_BwE

poza tym jest też przecież w game passie

wiesz, mówimy o gierce sprzed 19 lat, remaster został zlecony komuś innemu, przemeblowana podobno jest nie tylko grafika, ale jeszcze muszę pośledzić temat, żeby to potwierdzić, trochę mi się nie wydaje, że za całkowicie odnowiony produkt ktoś będzie wołał 100 zeta tylko dlatego, że to starsza gierka

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Jak na osobę, która w tym roku zagrała do kupy z gier komputerowych półtorej godziny Boltguna i po 5 minut prologów dwóch innych, do moich wstydliwych nałogów mogę wymienić, że kupiłem 3 grę w tym roku.

Ale Expedition 33 ma idealny premise opisujący i mnie i moje zainteresowania, a na razie sam początek wygląda epicko. A zachęciły mnie dobre oceny i brak narzekania na wszechobecne DEI(może jest, nie wiem, nie robiłem dużego researchu).