Skocz do zawartości

Gry komputerowe

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

KIngdom Come 2 to jednak nie będzie gra roku, bardzo możliwe, że ostatecznie nie będzie nawet odbierana jako lepsza od jedynki. Zamiast się ścigać z Baldurem na ilość tekstu, to mogli bardziej postawić nacisk na jakość tej fabuły, niestety, wśród sporej liczby graczy po rozegraniu 30 godzin i więcej zaczyna panować znurzenie strasznie miałkimi, przeciągniętymi do granic absurdu dialogami, dodając do tego fakt, że nawet poboczne questy potrafią trwać po kilka godzin, to zaczyna człowieka dopadać zmęczenie materiału, sam mam blisko 25h i nawet jeszcze nie skończyłem pierwszego main questa. Wielu streamerów KCD2 juz skipnęło z frustracji, inni twierdzą, że w takiej formie nie nadaje się do streamowania. Tych mankamentów jest jeszcze parę, ale clue jest takie, że Warhorse urwał kurze złote jajko, swoje zarobi, ale bardzo dużo ludzi po tych obecnych i szerszego gameplayu sobie pewnie podaruje. To wciąż dobra gra, ale chyba nie jednak wybitna, Pepiczki przekombinowali, nawet na tle PoE2 mam klarowne porównanie, że każda sesja pomaga Tobie zawsze mniej lub bardziej progresować, tu możesz przez 10 godzin łazić od wiochy do wiochy i ostatecznie niewiele się zmieni. Bardzo mnie to k**** boli, bo specjalnie kupiłem kompa dla tej gierki, niestety podczas tych dialogów miałem takie same odczucia jak te przedstawione powyżej. Na pewno będę chciał dotrzeć chociaż do Kutenberga, ale nie mam już takiej podjarki jak w pierwszych dniach grania, nawet moja ostatnia aktywność to 40 minut warzenia perfum... które i tak mi nie wyszły, bo coś źle robię, a nie chciałem się posiłkować setapem z neta. W tym tempie, znając mój styl gry, pewnie skończyłbym ją po 150+ godzinach, normalnie powinienem być zachwycony, niestety czuję spore rozczarowanie i obawę o to czy dam radę ją ukończyć czerpiąc z niej względny fun.

Kto z Was miał zagrać i kupić to pewnie już to zrobił, reszta niech weźmie pod uwagę te okoliczności, zwłaszcza jak nie graliście w jedynkę.

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

KIngdom Come 2 to jednak nie będzie gra roku

Niezależnie od wrażeń z gry w KCD2 chciałbym przypomnieć, że na jesień planowana jest najbardziej oczekiwana gra wszechczasów.

https://www.metacritic.com/game/avowed/

tylko nie drażniujcie dotgamerów, nie psujcie im zabawy

branża gier generuje większy hajs niż większość rozrywkowych, a od lat jest totalne przyzwolenie na cieńcie w kutala nieświadomych graczy

i wisienka

https://www.gry-online.pl/recenzje/avowed-recenzja-gry-kapitalne-rpg-dzieki-ktoremu-odzyskalem-zaufa/zf46da

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

• 1 miesiąc temu...
Godzinę temu, MA23 napisał(a):

Ja chyba trochę nie kumam kim są dadgamerzy. Czy dadgamer to jest osoba która ze względu na obowiązki dorosłego człowieka poświęca na grę znacznie mniejszą ilość czasu ? Jeśli tą to coś w tym złego?

poświęca zwykle mniej czasu i nie przywiązuje wagi do wielu wad produktu, który kupiła

nie ma w tym absolutnie nic złego, do momentu gdy taki dotgamer nagle poświęca sporo czasu aby wylać żale typu "mi się podoba, nie obrzydzajcie mi grania" głównie dlatego aby przed samym sobą usprawiedliwić zasadność wydania niemałych pieniędzy na dany tytuł

a realia rynku obecnie są takie, że gry 8/10+ to nie jest nawet 10% całości jeśli spojrzymy tylko na produkcje AA i AAA

50 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

poświęca zwykle mniej czasu i nie przywiązuje wagi do wielu wad produktu, który kupiła

nie ma w tym absolutnie nic złego, do momentu gdy taki dotgamer nagle poświęca sporo czasu aby wylać żale typu "mi się podoba, nie obrzydzajcie mi grania" głównie dlatego aby przed samym sobą usprawiedliwić zasadność wydania niemałych pieniędzy na dany tytuł

a realia rynku obecnie są takie, że gry 8/10+ to nie jest nawet 10% całości jeśli spojrzymy tylko na produkcje AA i AAA

A faktycznie takie osoby istnieją?