Skocz do zawartości

Lista rzeczy do pamiętania w następnym sezonie

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą to zabawne jak każda dyskusja - tu się zaczęło od rugania CP3? prowadzi do dywagacji na temat supportu LBJa. ;)

Wraz z trwaniem dyskusji na forum e-nba, prawdopodobieństwo wspomnienia w niej o supporcie Lebrona dąży do 1. Nie wiem jak nazwać to prawo, może prawem Rappara?

Moglibyśmy zrobić grę, w której trzeba skojarzeniami dotrzeć do supportu LeBrona, coś na wzór liczby Kevina Bacona. ;)

Trochę inaczej ale podobnie: Lebron ma liczbę Lebrona równą 0. Osoba, która stanowiła część supportu Lebrona ma liczbę Lebrona równą 1. Z kolei osoba, która grała w jednym zespole z kimś kogo liczba Jamesa wynosiła 1, ma liczbę Jamesa równą 2 itd. Co ciekawe ziomek Jamesa z high schoolu grał w Czarnych Słupsk i Anwilu więc pewnie znalazło by się na forum (oczywiście przy założeniu że liczymy także podwórkowe granie) kogoś z liczbą Lebrona równa np. 5? Grał ktoś z kimś, kto grał z kimś, kto grał z kimś, kto grał w Anwilu z kimś kto grał z Lebronem?

Podsumowując  Waszą dyskusję wychodzi na to że listę rzeczy do zapamiętania że każda dyskusja prowadzi do

A - support Le Brona jest zawsze do niczego

B- liczą się tylko pierścienia bo jak nie masz tytuły to znaczy że nie jesteś kimś

A ja powiem odkąd wyśmiewany tu powszechnie Dwight pociągnał Orlando do finału gdzie jego drugą opcją był Hedo Turkoglu to ja naprawdę nie chcę słyszeć że ktoś support ma do D....

Przykład Dwighta pokazuje że trzeba wykorzystywać swoje szanse jak je masz bo potem przytrafi ci się kontuzja pleców i nagle z nr 3 ligi i dominatora stajesz się kimś kto ma problem aby się załapać do drugiej rundy

@havlicek, @lukasevic

Oczywiście mówimy o czasie przed big3. Ibaka+Westbrook mozna porównać do tego co LeBron ma teraz Irving+Love. Nie można? Można. Jak pograją w PO to pewnie będą warci więcej. A co do straty kogoś z supportu to Bosh połamał się na 3/4 kluczowej serii z Indianą i Heat fartem ją domknęli.

Dobra nie wiem czy było czy nie ale moja lista życzeń:
1. Wybuch talentu Marcina Gortata - prime time BABY !
2. KG nagle zacznie grać na wysokich obrotach
3. Carmelo Anthony doprowadzi NYK do 8 seeda na jakże kiepskim wschodzie
4. J.R Smith porzuci koszykówkę i będzie występował jako pajac w cyrku
5. Gra Rondla i je...nie 30 asyst na mecz - chciałbym zobaczyć jego zespół w PO
6. Żeby Lillardowi rosły jaja od każdego clutch shot ( za rok będzie nimi szorował po parkiecie )
7. Słaby support Lebrona, nieograny w PO
8. Westbrook jako bezmózg główny drużyny który blokuje Durexa, Cancer of all time
9. Durant jako mięka faja w PO, który nie daje rady
10. Ani żadnej rzeczy która jego jest.

pamietac trzeba jedno 

Lebron nie wierzy ze wygra mistrzostwo w tym sezonie i byc moze nawet w nastepnym - SI letter odsylam - jesli ktos w cos nie wierzy to to sie nie stanie 

Lebron jakiego by rekordu nie zrobil w RS, padnie predzej czy pozniej w playoffs - rok w rok potrzebowal Wade'a Bosha Allena by wygrac oba mistrzostwa - watpie by dostal tego typu support w g7 ECF czy Finalow - jestem wrecz pewien ze nie dostanie 

Wschód przejdą. Kto ich tam zatrzyma ? To nie zachód. Można mówić że Durex i CP3 grają na znacznie silniejszym zachodzie, ale przecież to czysta prawda. W tamtym seoznie 9 drużyna zachodu wydaje mi się że mogłaby ograć wszystkie drużyny, które awansowały do PO ze wschodu z wyjątkiem Miami.

Wschód przejdą. Kto ich tam zatrzyma ? To nie zachód. Można mówić że Durex i CP3 grają na znacznie silniejszym zachodzie, ale przecież to czysta prawda. W tamtym seoznie 9 drużyna zachodu wydaje mi się że mogłaby ograć wszystkie drużyny, które awansowały do PO ze wschodu z wyjątkiem Miami.

No bez przesady że niby Phoenix ???? Rozumiem jakbyś napisał że takie Memphis czy Golden spokojnie byłyby w finałach Wschodu ale Phoenix czy Dallas niekoniecznie by przebiły się przez Indiane a nawet na pewno by się nie przebiły

Indiana wyglądała w końcowce sezonu i w PO jak je...ny ochłap tej z początku sezonu. Phoenix według mnie by ich pyknęli. A że Memphis i GS by ich pyknęło to nawet nie trzeba pisać. Chciałem przedstawić po prostu jak kiepski musi być wschód skoro ludzie stawiają na równi 8 drużyne z zachodu ( ja stawiam nawet 9 ) na równi z 2 wschodu.