Skocz do zawarto艣ci

Anime

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio nasz艂a mnie straszna ch臋膰 na anime, kt贸rych w wi臋kszym stopniu nie ogl膮da艂em praktycznie od I liceum.

No i pytanie - mo偶ecie co艣 poleci膰? Bo g艂贸wnie si臋 skupi艂em na katowaniu na pami臋膰 tych anime, kt贸re pokocha艂em wtedy, a jak patrz臋 nie potrafi臋 znale藕膰 nic nowego. Kaze no stigma by艂o przyswajalne, a no lige no game nawet fajne, ale poza tym bieda, a jak patrz臋 na opisy nowo艣ci, to jeden bardziej zrypany od drugiego.

Jakby co klasyki w stylu death note, code geass czy fma obejrza艂em, wi臋c raczej prosz臋 o mniej oczywiste tytu艂y.聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Hikurashi no naku koro ni oraz druga seria z dopiskiem kai

Haibane Renmei

Ergo Proxy

Mirai Nikki

Shinrei Tantei Yakumo

Hundred Stories

Claymore

Dobre i bardzo dobre anime raczej mniej oczywiste, wi臋c mo偶e co艣 Ci si臋 spodoba.

Edytowane przez P_M
Odno艣nik do komentarza

Ja z chi艅skich bajek to tylko par臋 film贸w ze studia Ghibli ogl膮da艂em, nawet fajne, Spirited Away nawet bardzo. W sumie nie do ko艅ca jestem pewien czy to jest to o czym zamierzacie pisa膰 w tym temacie bo to filmy, nie seriale. Nigdy si臋 w temat za bardzo nie wg艂臋bia艂em bo wi臋kszo艣膰 znanych mi fan贸w anime jest dosy膰 dziwna i boje si臋 偶e sko艅czy艂bym jak oni.

Edit: a i to death note o kt贸rym Rappar napomkn膮艂 kto艣 mi ju偶 poleca艂 i m贸wi艂 偶e genialne, przezajebiste i og贸lnie must see. Potwierdzicie?

Edytowane przez Bogut
Odno艣nik do komentarza

Death Note ci臋偶ko liczy膰 za anime, jest generalnie pozbawione ca艂kowicie tej specyfiki, kt贸ry wynika po cze艣ci 聽ograniczen animacji, po cze艣ci z ich uwarunkowa艅, a po cz臋艣ci z targetu. Na pewno warto poleci膰, na pewno jest to 艣wietny krymina艂 z sugestywnym klimatem, ja akurat tego anime nie pokocha艂em, ale jest na pewno dzie艂em genialnym.聽

Odno艣nik do komentarza

Ja z chi艅skich bajek to tylko par臋 film贸w ze studia Ghibli ogl膮da艂em, nawet fajne, Spirited Away nawet bardzo. W sumie nie do ko艅ca jestem pewien czy to jest to o czym zamierzacie pisa膰 w tym temacie bo to filmy, nie seriale. Nigdy si臋 w temat za bardzo nie wg艂臋bia艂em bo wi臋kszo艣膰 znanych mi fan贸w anime jest dosy膰 dziwna i boje si臋 偶e sko艅czy艂bym jak oni.

Edit: a i to death note o kt贸rym Rappar napomkn膮艂 kto艣 mi ju偶 poleca艂 i m贸wi艂 偶e genialne, przezajebiste i og贸lnie must see. Potwierdzicie?

Tak jest przezajebste, nie ma na co czeka膰 tylko ogl膮da膰 i czerpa膰 przyjemno艣膰.

Odno艣nik do komentarza

Widzia艂em, a co do reszty - nie gustuj臋 w horrorach.

Attack on Titan to kolejny "flagowiec" i ka偶demu godny do polecenia. Podobnie Steins Gate jest zachwalany strasznie, ale przez pocz膮tek si臋 nie potrafi臋 przebi膰 i mo偶e p贸藕niej obejrz臋.

Xamdou teraz ogl膮dam, nawet fajnie, ale strasznie psuje, 偶e niby fabu艂a jest liniowa, ale jestem przy 18 odcinku i w zasadzie 偶aden g艂贸wny w膮tek si臋 nie zarysowa艂. Dziwnie tak.

Odno艣nik do komentarza

Nie lubi臋 spoiler贸w :smile:

Rappar z tytu艂贸w ktore Ci wymieni艂em tylko Higurashi to horror i to mocno nietypowy, psychologiczny.

Widzia艂em go i strasznie mi si臋 nie podoba艂.

Ergo i Claymore te偶 widzia艂em, a zreszty jak wklepywa艂em w google to wyskakiwa艂o, 偶e horrory poza Mirai Nikki, na kt贸re mo偶e si臋 skusz臋.

Na razie m臋cz臋 Xamdou i zacz膮艂em Beelzebuba, wygl膮da 艣rednio i nie wiem czy b臋d臋 ogl膮da艂 d艂u偶ej.聽

Sko艅czy si臋 na tym, 偶e wr贸c臋 do nauki FMP i Haruhi na pami臋膰.

Odno艣nik do komentarza

Haibane Renmei nie ma nic z horroru, bo to po prostu dramat, Shinrei Tantei Yakumo, to krymina艂, Hundred stories to聽 mroczne anime, ale w 偶adnym sensie nie horror.

Dramat贸w te偶 nie lubi臋.

W sumie Xamdou Ci si臋 powinno spodoba膰. Mimo brak贸w fabularnych, mamy to do czynienia z jednymi z lepszych postaci w anime.

Ale naprawd臋 wkurza, 偶e seria na si艂臋 stara si臋 nie wyja艣nia膰 niczego. Jak w niekt贸rych seriach/ksi膮偶kach mamy nienaturalne rozmowy, gdzie dw贸ch noblist贸w z fizyki zaczyna jak wiesz teoria wzgl臋dno艣ci wyja艣niaj膮c j膮 na 3 stronach, tak tutaj not a hint.

Ale dla samych postaci warto, kt贸re si臋 艣wietnie rozwijaj膮, s膮 naprawd臋 naturalne i nawet mo偶na by rzecz do艣膰 oryginalne.聽

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

W sumie to film na bazie anime i to na dodatek samo anime dla mnie pora偶ka ale film je艣li kto艣 kocha estetyka anime i lubi japo艅skie klimaty. Ich poczucie humoru to polecam

Kuroshitsuji ale film z 2014

W艂a艣nie anime samo pr贸bowa艂em ogl膮da膰, naprawd臋 偶a艂osne. Doszed艂em chyba do 5 odcinka i raczej wi臋cej ju偶 nie dam rady.
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...
  • 2 miesi膮ce temu...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.