Skocz do zawartości

Zaściankowy Wschód

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Jędrek tak na szybko przed snem- zrzucasz gsolowi wiek i piszesz,ze zaczął sie staczac po drugim tytule, po czym jako argument za boozem dajesz jakiś highlight z 2007 roku...

i nie, nie wierze ze wszystkie klopoty Pau to wina lakers, ale przyłożyli do tego mocno reke. Znasz powiedzenie- z niewolnika nie ma pracownika?

a gdzie obiektywizm za który tak cie cenię?,

Varejao jest teraz co najwyżej średnim (i jestem oszczędny w słowach) defensorem i to zajebiście niepewnym pod względem zdrowia

trener z europy mnie kompletni nie rajcuje, tym bardziej nie przekonuje, niech rozegra 50+ spotkań to pogadamy

Minny grala gówno  nie basket niezależnie od tego czy ten galaktyczny Love byl z nimi czy nie

no i co takiego osiągnął dotychczas Love czego analogicznie w GSW nie osiągnął jamison? Tylko proszę nie zniżaj sie do poziomu "zagrał w ASG" bo nawet nie będę sie silił na odpowiedź

a na zmianę poglądów dot. Love'a jak juz napisałem przyjdzie czas najwcześniej w styczniu

Edytowane przez josephnba

Jędrek tak na szybko przed snem- zrzucasz gsolowi wiek i piszesz,ze zaczął sie staczac po drugim tytule, po czym jako argument za boozem dajesz jakiś highlight z 2007 roku...

ale o co ci chodzi? pisałeś o braku doświadczenia, to ci podałem występ Boozera z pierwszego play-off runu. Poza tym był w podobnym wieku co teraz Love, więc proponuję trzymać się kontekstu.

i nie, nie wierze ze wszystkie klopoty Pau to wina lakers, ale przyłożyli do tego mocno reke. Znasz powiedzenie- z niewolnika nie ma pracownika?

nie widzę związku

a gdzie obiektywizm za który tak cie cenię?,

Varejao jest teraz co najwyżej średnim (i jestem oszczędny w słowach) defensorem i to zajebiście niepewnym pod względem zdrowia

trener z europy mnie kompletni nie rajcuje, tym bardziej nie przekonuje, niech rozegra 50+ spotkań to pogadamy

Minny grala gówno  nie basket niezależnie od tego czy ten galaktyczny Love byl z nimi czy nie

no i co takiego osiągnął dotychczas Love czego analogicznie w GSW nie osiągnął jamison? Tylko proszę nie zniżaj sie do poziomu "zagrał w ASG" bo nawet nie będę sie silił na odpowiedź

a na zmianę poglądów dot. Love'a jak juz napisałem przyjdzie czas najwcześniej w styczniu

przyganiał kocioł...

Varejao był i nadal jest bardzo dobrym obrońcą, głównym znakiem zapytania pozostaje zdrowie. Blatt nie ma doświadczenia w NBA, więc w pewnym stopniu jest niewiadomą, ale mało mnie obchodzi co cię rajcuje a co nie, fakt pozostaje faktem, że do tej pory pokazał się jako świetny trener, więc skoro piszesz, żebyśmy poczekali 50 meczów, to nie skreślaj z góry obrony Cavs, bo te dwie rzeczy się wykluczają.

Minnesota wygrała 42 mecze na zachodzie i grała bardzo ładnie zorganizowany atak. Jeśli masz zamiar odpowiedzieć mi, że "nie, grała gówno i koniec", to może nie odpisuj wcale.

A Jamison to jest zupełnie inny zawodnik, Love jest od niego lepszy praktycznie w każdym elemencie gry, kompletnie nietrafione porównanie.

Gwoli ścisłości.

Nie porownalem jego tylko tego co dotychczas osiągnął, a zdaje się ze jako lider Wolves osiagnal dokladnie tyle samo co Jamison swego czasu

Tylko moze z ta roznica ze Jamison nie byl trzymany pod kloszem a niepowodzenia Warriors nie byly tlumaczone tylko slabym zespołem, no i rowniez fakt iz z LeBronem obaj zetkneli sie na różnych etapach swoich karier...

Ale robi sie z tego zbyt dlugi i czasochłonny offtop wiec ja odpuszczam

Love jest zajebisty

Kocham Love'a

Tak BTW Simmonsa konktretnie pojebalo

Jedrek nie napisze ze Minny grała gowno i koniec tylko ze widocznie mamy inny pogląd na ładną grę, dla mnie ladnie gra zespol nie przegrywajacy wygranych spotkan

I chyba mamy tez zupełnie inny plglad na role lidera...

Co do trenera to zgodze się z jednym- nie skresle obrony Cavs, bo jako mniej byc moze obyty od Ciebie z europejska mysla trenerska potrzebuje troche czasu na realna ocenę

ale jednoczesnie poprosze Cie o wypunktowanie mi cech Varejao ktore czynia go w Twoich oczach "nadal bardzo dobrym obrońcą"

Jedrek nie napisze ze Minny grała gowno i koniec tylko ze widocznie mamy inny pogląd na ładną grę, dla mnie ladnie gra zespol nie przegrywajacy wygranych

Przeciez ladna gra to ladna gra. Zespol moze grac "ladnie" acz przegrywac mecze. I chyba nie ulega watpliwosci, ze zdrowa Minny w poprzednim sezonie grala bardzo przyjemny dla oka basket z dobrym ball movement, jednak brakowalo closera i przegrali chyba z 13 na 15 meczow na styku. Potem kontuzje i pod koniec jedyne, co pozostalo to tankowanie. Przez to taki a nie inny bilans. Minnesota nie byla wcale taka beznadziejna, a nie zapominaj, ze osma druzyna zachodu zafundowala mistrzom siedmiomeczowa serie, nawet dziewiata na wschodzie moglaby miec HCO przy dobrych wiatrach.

Gwoli ścisłości.

Nie porownalem jego tylko tego co dotychczas osiągnął, a zdaje się ze jako lider Wolves osiagnal dokladnie tyle samo co Jamison swego czasu

Tylko moze z ta roznica ze Jamison nie byl trzymany pod kloszem a niepowodzenia Warriors nie byly tlumaczone tylko slabym zespołem, no i rowniez fakt iz z LeBronem obaj zetkneli sie na różnych etapach swoich karier...

Ale robi sie z tego zbyt dlugi i czasochłonny offtop wiec ja odpuszczam

Love jest zajebisty

Kocham Love'a

Tak BTW Simmonsa konktretnie pojebalo

Jedrek nie napisze ze Minny grała gowno i koniec tylko ze widocznie mamy inny pogląd na ładną grę, dla mnie ladnie gra zespol nie przegrywajacy wygranych spotkan

I chyba mamy tez zupełnie inny plglad na role lidera...

Co do trenera to zgodze się z jednym- nie skresle obrony Cavs, bo jako mniej byc moze obyty od Ciebie z europejska mysla trenerska potrzebuje troche czasu na realna ocenę

ale jednoczesnie poprosze Cie o wypunktowanie mi cech Varejao ktore czynia go w Twoich oczach "nadal bardzo dobrym obrońcą"

a więc porównujesz dwóch różnych graczy, z różnych epok i różnych zespołów, tylko przez pryzmat osiągnięć drużynowych, wszystkie próby skupienia się na ich faktycznych umiejętnościach ignorując, po czym sam wymagasz ode mnie dokładnej charakterystyki innego zawodnika.

brawo

swoją drogą, mamy kolejny trend wśród kibiców - z liczby pierścionków powoli ewoluujemy w spór pod tytułem "kto jest jakim liderem".

X się nie sprawdził jako lider, Y się nie nadaje na lidera, Z jest liderem tylko na regular. Wy macie jakieś wtyki w szatniach czy coś?

• 1 miesiąc temu...

Hahahahaha, cały Rappar, ostatni rycerz na straży Króla. 

O tym dlaczego nie widzę mocnych Wizards pisałem już dużo, ale generalnie pojawiło się światełko w tunelu. Podoba mi się ich charakter i styl wożenia się po mieście. Komunikaty: "pierdolcie się", "nie pękamy", "rozdajemy łokcie" - to zawsze dobry pomysł na playoffy na Wschodzie.

No tutaj to poleciałeś. Właśnie Wizzards to powinien być zespół, który ci się podoba. 

Marcin walnął sobie fryz, jakby był zawodnikiem MMA z głową psychopaty i w każdej walce łamał jakieś kości przeciwnika (lub swoje). Kevin Seraphin oprócz przebłysków geniuszu gry w post, już w preseason rozdaje zasłony sprowadzające guardów do parteru. Nene to kozak, i nie boi się niczego. PP to stary wyjadacz i niezły madafaka, do tego gra w poksa. xd 

Obwód też spoko, a Beal to jeden z najbardziej fun to watch graczy ostatnich playoffs. Swoją drogą dzięki jego kontuzji prawdziwą szansę powinna dostać obiecująca młodzież (Rice Jr, Porter). Zaś Wall to playmaker jakich mało obecnie, a być może przed nami jego breakout year. 

Tak wiem,że trenuje ich Wittman i tak wiem, pewnie zrobią jakiś bilans, który zawiedzie wszyskich, którzy liczą na ich HCA w PO, ale dalej, jest to drużyna, którą można się "jarać".

No tutaj to poleciałeś. Właśnie Wizzards to powinien być zespół, który ci się podoba. 

Marcin walnął sobie fryz, jakby był zawodnikiem MMA z głową psychopaty i w każdej walce łamał jakieś kości przeciwnika (lub swoje). Kevin Seraphin oprócz przebłysków geniuszu gry w post, już w preseason rozdaje zasłony sprowadzające guardów do parteru. Nene to kozak, i nie boi się niczego. PP to stary wyjadacz i niezły madafaka, do tego gra w poksa. xd 

Obwód też spoko, a Beal to jeden z najbardziej fun to watch graczy ostatnich playoffs. Swoją drogą dzięki jego kontuzji prawdziwą szansę powinna dostać obiecująca młodzież (Rice Jr, Porter). Zaś Wall to playmaker jakich mało obecnie, a być może przed nami jego breakout year. 

Tak wiem,że trenuje ich Wittman i tak wiem, pewnie zrobią jakiś bilans, który zawiedzie wszyskich, którzy liczą na ich HCA w PO, ale dalej, jest to drużyna, którą można się "jarać".

Poza wszystkim co napisałem tutaj:

1. Ciągle mają naprawdę kiepskiego trenera 

2. Cały atak opiera się na drive&kick Walla -  sam Wall odpadł z kadry jeszcze w przedbiegach, jest co prawda much improved rozgrywającym, ale liderem jest żadnym, scorer z niego słabiutki i w PO zjadł go w defensywie George Hill. Wall to playmaker z elitarnym atletyzmem i jak doda obronę to w takiej roli będzie rządził w NBA. Wall jako 1st option i scorer - bleee

3. Ich rotacja na skrzydłach to: Pierce, Webster, Porter i Rice. Dwaj ostatni nie zagrali jeszcze dobrego meczu w NBA, Pierce>Ariza, ale Pierce na tym etapie kariery nie radzi sobie z graniem na SF i było to widać gołym okiem w pierwszej części sezonu Nets.

6oupc7ja1oxn_t.jpg

Webster podpisał kontrakt i już (hehe) mu się nie chce i myśli o końcu kariery. Swoją drogą, Webster to jeden z moich największych zawodów w NBA - jako młokos zapowiadał się na Ron Artest meets Tony Allen w defensywie, ale chęci do gry to mu starcza jedynie na lustro i układanie fryzur, szkoda.

4. Nie ma nikogo w contract year - a to nigdy dobrze nie wróży, szczególnie że Wizards ZAWSZE mieli kogoś w CY i ten ktoś zawsze zdobywał sobie soczysty kontrakt po grze u nich.

5. Nene to dziwny gość. Raz, że w niektórych kasynach płacą 35-1 za trafienie liczby spotkań w jakich zagra, a dwa że typ w jednym tygodniu robi z Noah swoją dziwkę, a w drugim 11-5 na 40%, obawiam się jednak że słabiutki Mundial nie zwiastuje zbyt dobrze. Minuty za Nene będzie dostawał DeJuan Blair i jak chłopa lubię- to coś musi być nie tak, że Popovich i Carlisle nie chcą płacić za niego 6 mln w 3 lata.

Wszystko fajnie brzmi, bo Wizards mają stały trzon, zgrywają się kolejny rok i wydaje się, że maja pomysł na zespół. Odgrywanie Bad Boys jest zawsze dobrym posunięciem, ale obawiam się, że Randy Wittman to nie jest człowiek, który jest w stanie dyrygować taką złą ekipką. Gracze Wizards sprawiają wrażenie, jakby sami wpadli na pomysł, że "chłopaki, wozimy się na sztywno, łokcie wysoko, spięte poślady, groźne miny i jazda" i prędzej czy później takim Złym Chłopcom powinien przeszkadzać ktoś z zerową charyzmą Randy Wittmana. Nie wiem, gryzie mi się to po prostu na chwilę obecną.

btw, Nene to taki kozak, że jak wpadł na Davida Westa to do dziś nie może znaleźć równowagi na linii dupa-ryj.

Edytowane przez BiałaCzekolada

Westa pewnie w PO nie spotka, za to jak spotkał Joakima Noaha, to ten drugi nie mógł znaleźć równowagi na tej samej linii. 

A co do ataku Wizz, to nie jest tak źle. 

Oprócz drive&kick Walla, można zagrać picka z Marcinem, rzucić piłkę na post do Nene, albo Seraphina, Beal z każdym dniem jest coraz lepszy i nie chodzi tylko o shooting, zaś Pierce to dobry weteran, który również potrafi kreować, poza tym powinien być świetnym mentorem dla Portera, który tak na prawdę teraz zaczyna w NBA na serio.