Skocz do zawartości

Potencjalni gracze All-Star

Gość Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Kto o zdrowych zmysłach obstawiałby, że Embiid ma 3x większe szanse na ASG w 2015r. niż Gortat? Embiid ma potencjał na bycie all-starem co rok (jeżeli będzie zdrowy) - stąd powstał taki procent. Mogłem napisać szanse w podobny sposób, jak niektórzy bukmacherzy, czyli np. 1-3, 1-2, 2-3.

75% - poważny kandydat na ASG w przyszłości (Leonard, Beal)

50% - zawodnik, który:
a ) gra na poziomie all-star, ale z różnych względów był pomijany (konkurencja na jego pozycji / kontuzje - Smith, Conley)

b ) ma potencjał na występ, lecz nie wiadomo jeszcze jak potoczy się jego dalsza kariera (Monroe, Sullinger)

25% - zawodnik, który:
a ) zawodnik z niewielkimi szansami na ASG, lecz w odpowiedniej drużynie lub w lepszym sezonie będzie wymieniany wśród kandydatów (Gortat, Lawson)

b ) utalentowany, młody zawodnik, lecz bez większych szans na ASG w przyszłości (Vucevic, Wairers)

To jest lista potencjalnych kandydatów. Jeżeli kogoś nie wymieniłem, to znaczy, że nie widzę go w ASG w 2015r, ani w przyszłości.

Edytowane przez Gamejros

Nie skreślałbym ostatecznie Oladipo, czy Noela. W przypadku dwóch ostatnich draftów mogą jeszcze wyskoczyć niespodziewane kandydatury. Jeśli chodzi o wcześniejsze drafty to temat chyba jest wyczerpany. Nie zapominałbym też o jednym graczu niewybranym w drafcie, który w głosowaniu kibiców może być wysoko

Gość z deka nie umie kozłować i jest trochę czarną dziurą jak już dostanie piłkę. Co jest w nim podobnego do Manu prócz koloru włosów?

czytanie gry. gdzie na poziomie spurs wystarczy aby stykać 16 pkt na mecz. a przy bilansie spurs co widać po rozwoju poszczególnych graczy daje all-stara.

prosta wyliczanka ,za rok parker i kto? ekipa która będzie miała taki bilans jaki będzie miała, musi mieć potencjalnych 2-3 allstarów. z prostego rachunku dajemy parker-leonard. ktoś trzeci na pewno dołączy. 

marco wskoczył już na 11 pkt a ma najlepszy ts% , % za trzy ,fg % w całej karierze. per 36 w ogóle ma teraz już na poziomie 16 pkt. kwestia czasu, ma 27 lat wchodzi w najlepszy etap kariery i nie widzę aby mogło to spadać. nie przy Popie ,nie w Spurs.

dla porównania Manu jak miał 26 lat miał gorsze staty per 36 , dopiero w wieku 27 lat jak dostał s5 szedł w górę.

ja widzę między nimi podobieństwa i wydaje mi się, że po to go Pop w ogóle ściągnął do Spurs. 

Edytowane przez Koelner

rw30 . trochę już za stary jestem aby być czegoś pewien bo życie zweryfikowało parę razy moja intuicję. ale jak głupie cyferki pokazują coś w tym może być i poproszę o lekki debet dla mnie ponieważ akurat marco lubię więc pewnie nie jestem zbyt obiektywny w jego ocenie ale miałbym niezłą bekę jakby przynajmniej wskoczył na ten poziom statystyczny który wymieniłem. oczywiście all-star rządzi się swoimi prawami i lepiej zaprosić skaczącego murzyna niż nudnego białego eurasa ;]

Edytowane przez Koelner

wiesz, tam przede wszystkim jest niesamowita konkurencja na zachodzie to raz

a 2 ze w systemie Popa zdazalo sie ze Bonner wychodzil w S5 i gral jakies spore minuty, ale mysle ze z tej zapasci psychicznej Pop juz ostatecznie wyszedl i zdaje sobie sprawe ze granie tego typu bolkami to jednak znaczne oslabianie obrony

wiec statsy per36 moze sobie miec nawet niezle, ale nie wydaje mi sie zeby mogl on tam dostac jakies wieksze minuty

to prawda. 

w ogóle zostałem zmuszony przejrzeć all-stary i ostatnie dwa lata to cancery w stylu paula i irvinga, lebron ostatni raz w 2008. przypomniał mi się glen rice z tymi trójkami z 97 jak oglądałem w nocy na DSF i w ogóle za nic nie pamiętam jak mój ulubieniec Mitch Richmond mógł dostać MVP. dziura w pamięci.

Edytowane przez Koelner

Myślę że jeszcze przed nim będzie Kobe. Choćby połamał sobie wszystko i był betonowym klockiem, to i tak zostanie wybrany do s5. Brewka będzie trzeci.

Co nie zmienia faktu, że tylko występ Gortata by mnie przekonał do obejrzenia ASG. Po tym co zobaczyłem w tym roku tylko taka okoliczność skłoni mnie do tego.

Wolałbym nawet kupić League Passa Premium i w czasie ASG15 odpalić jakieś historyczne spotkanie z lat 80' czy 90'...

Edytowane przez DedeRR

Tak widzę szanse na debiut w ASG zawodników (nie mam na myśli tylko sezonu 2014/15).

Z draftu:

2004: Al Jefferson(50%), Josh Smith(50%)

2005: Marcin Gortat(25%)

2006: Kyle Lowry(50%), Rudy Gay(25%)

2007: Mike Conley(50%), Aaron Afflalo(25%), Josh McRoberts(25%)

2008: Serge Ibaka(25%)

2009: Ty Lawson(25%)

2010: DeMarcus Cousins(75%), Greg Monroe(50%), Lance Stephenson(50%), Gordon Hayward(25%), Eric Bledsoe(25%)

2011: Kawhi Leonard(75%), Klay Thompson(50%), Chandler Parsons(25%), Isaiah Thomas(25%), Nicola Vucevic(25%)

2012: Bradley Beal(75%), Andre Drummond(75%), Jared Sullinger(50%), Dion Waiters(25%)

2013: Michael Carter-Williams(50%)

2014: Jabari Parker(75%), Andrew Wiggins(75%), Joel Embiid(75%), Dante Exum(50%), Julius Randle(25%), Nik Staustas(25%), Tyler Ennis(25%)

jebłem, wcześniej jaggy teraz ten

co wy macie z tymi swoimi subiektywnymi procentowymi rankingami? :P

@UP

a Kobe jak wróci zdrowy, a wróci zdrowy to będzie najpewniejszą dwójką na zachodzie do grania w ASG 

wpisz to sobie do swojego notesika ;) 

jebłem, wcześniej jaggy teraz ten

co wy macie z tymi swoimi subiektywnymi procentowymi rankingami? :tongue:

@UP

a Kobe jak wróci zdrowy, a wróci zdrowy to będzie najpewniejszą dwójką na zachodzie do grania w ASG 

wpisz to sobie do swojego notesika ;)

U jaggy'ego wszystko kręciło się wokół cyferek, zaś u mnie wstawiłem je tylko dlatego, żeby przekazać wam, że nie stawiam na równi szans Beala i Afflalo na występ w ASG. Równie dobrze mógłbym wypisać 100 nazwisk, lub tylko 10, ale postanowiłem wypisać wszystkich, którzy wg mnie mają wystarczająco duże umiejętności/duży potencjał na mecz All-Star. Jeżeli ktoś dostanie się tam spoza mojej listy (a raczej na pewno tak będzie), to dla mnie będzie to miła niespodzianka in plus, bo będzie to oznaczało, że nie kogoś nie doceniłem. ;)