Skocz do zawarto艣ci

Potencjalni gracze All-Star

Go艣膰 Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono maniak贸w NBA,

jestem tu zupe艂nie nowy, cho膰 czytam Wasze forum od ponad dw贸ch lat, gdzie skutecznie umilali艣cie mi w膮tpliwie przyjemny pobyt w szpitalu.

Wielki szacunek dla niekt贸rych z Was za niesamowit膮 wiedz臋 o NBA ( historia, statystyki, wyniki itd. ), oraz ciekawe poczucie humoru kt贸re niejednokrotnie sprawia艂o, 偶e 艣mia艂em si臋 sam do siebie jak g艂upek ;). Sam NBA interesuje si臋 od 1996 roku i nieprzerwanie 艣ledz臋 jej nieraz przewrotne losy.

Na pocz膮tek pragn臋 wrzuci膰, przynajmniej dla mnie ciekawy temat. Kogo widzicie jako potencjalnych uczestnik贸w All-Star game? Nie chodzi mi tu o wyjadaczy, ani o to 偶e potencjalnie ka偶dy mo偶e by膰 powo艂any, tylko o takich kt贸rzy balansuj膮 na granicy/ich rozw贸j mo偶e przynie艣膰 zaproszenie. Proponuje subiektywn膮 propozycj臋 wraz z ma艂ym uzasadnieniem. Za p贸艂 roku sprawdzi si臋 kto trafnie wytypowa艂 :).

Pozdrawiam.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Przez ostatnie pare 艂adnych lat m贸j kumpel 艣mia艂 si臋 ze mnie i non stop wypomina艂, 偶e kiedy艣 powiedzia艂em - Big Al b臋dzie allstarem. By艂o to pewnie w czasie jego pierwszych sezon贸w w Jazz i pop艂yn膮艂em na tym samym hypie co szanowny elwariato :) Teraz natomiast 艣wiat zdaje si臋 stawa膰 na g艂owie bo ju偶 w tamtym sezonie by艂 blisko nominacji i je艣li omin膮 go kontuzje to ma du偶a szanse debiutu w nadchodz膮cym.

inne typy: Lawson, Stephenson, Beal, Dragic, Wiggins, Parker, Exum, Drummond, Monroe, Lowry

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

No ja trzymam kciuki za dw贸jk臋 prospect贸w z Wisconsin. Jabari my艣l臋 偶e w tym roku ju偶 da rad臋, a w przeci膮gu kilku sezon贸w licz臋 na Greek Freaka Antetokounmpo.

I co艣 czuje, ze doczekamy si臋 Gortata w ASG. Przy takim deficycie 艣rodkowych na wschodzie to mo偶e mu si臋 uda膰.

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie sprawa jest prosta na Zachodzie nikt nowy si臋 nie przebije bo

Curry/Paul - Kobe- Durant -Blake- Howard to mo偶emy w ciemno za艂o偶y膰 takie b臋d膮 g艂osy kibic贸w

Do tego

Harden, Westbrook i mo偶e Lillard albo Parker - 偶aden nowy guard nie wskoczy no way

Z forward贸w : LMA - Davis to pewniaki a do tego mamy Dirk Duncan. Jedyna nowa twarz to pewnie zamiast KEvina zostanie nominowany przez trener贸w niejaki Kawhi Leonard - nikt inny nowy na Zachodzie si臋 nie pojawi.

Na Wschodzie jest ciekawiej bo George ma kontzuje Hibbert mo偶e ju偶 nominacji nie dosta膰. Tam mo偶e by膰 niez艂a jazda. Stawiam jednak 偶e Love a mo偶e i Pau Gasol wskocz膮. Mo偶e zdrowy Rose

Stawiam 偶e g艂osy kibic贸w to b臋dzie

Iriving albo Rose je艣li zdrowy - Le Bron - Wade -Love - Melo

do tego na pewno dorzuc膮 Noah- Bosh聽 - Millsap z forward贸w - jako czwarty wskoczy albo Pau albo kto艣 zdrowy bo tu kontuzje mog膮 odegra膰 du偶a rol臋 je艣li wszyscy b臋d膮 zdrowi to stawiam na Brooka Lopeza

z guard贸w prawie na pewno Wall - Rose - De Rozan i zostaje miejsce na Beala

Je艣li nie b臋dzie serii kontuzji to z nowych na Zachodzie Leonard a na Wschodzie Beal i mo偶e Lowry zamiast De Rozana

Odno艣nik do komentarza

Bradley Beal - bardzo m艂ody, dobrze si臋 rozwija, gra na SG a na tej pozycji mamy ostatnio bied臋 w lidze, nawet pomimo tego 偶e rzucaj膮cym obro艅c膮 jest James "Best Basketball Player Alive" Harden.

Jabari Parker - najbardziej gotowy do gry w lidze spo艣r贸d czo艂贸wki pono膰 najsilniejszego draftu od lat, jako lider Bucks mo偶e wykr臋ci膰 艂adne staty a Milwaukee z nim i rozwijaj膮cym si臋 Giannisem mo偶e zaskoczy膰 i powalczy膰 o playoffs

Brook Lopez - jak b臋dzie zdrowy to powinien by膰 wymieniany w艣r贸d najlepszych na swojej pozycji

Tobias Harris, Nikola Vucevi膰, Michael Kidd-Gilchrist, Giannis Antetokounmpo - licz臋 偶e zrobi膮 du偶y krok do przodu ale nie a偶 tak du偶y by liczyli si臋 przy wyborze graczy do ASG.

Odno艣nik do komentarza

Wed艂ug mnie bardziej Jabari ni偶 Millsap.

Drummond za Hibberta i mo偶e Gortat, ale bardziej Noah.

Na zachodzie du偶a konkurencja i ci臋偶ko o zmiany, ale licz臋 na Ibak臋. Zdrowy mo偶e robi膰 staty na poziomie tegorocznych PO.

Edytowane przez SkoczekS1
Odno艣nik do komentarza

Tak widz臋 szanse na debiut w ASG zawodnik贸w (nie mam na my艣li tylko sezonu 2014/15).

Z draftu:

2004: Al Jefferson(50%), Josh Smith(50%)

2005: Marcin Gortat(25%)

2006: Kyle Lowry(50%),聽Rudy Gay(25%)

2007: Mike Conley(50%), Aaron Afflalo(25%), Josh McRoberts(25%)

2008: Serge Ibaka(25%)

2009: Ty Lawson(25%)

2010: DeMarcus Cousins(75%), Greg Monroe(50%), Lance Stephenson(50%),聽Gordon Hayward(25%), Eric Bledsoe(25%)

2011: Kawhi Leonard(75%), Klay Thompson(50%), Chandler Parsons(25%), Isaiah Thomas(25%), Nicola Vucevic(25%)

2012: Bradley Beal(75%), Andre Drummond(75%), Jared Sullinger(50%), Dion Waiters(25%)

2013: Michael Carter-Williams(50%)

2014: Jabari Parker(75%), Andrew Wiggins(75%), Joel Embiid(75%), Dante Exum(50%), Julius Randle(25%), Nik Staustas(25%), Tyler Ennis(25%)

Edytowane przez Gamejros
Odno艣nik do komentarza

Co to za procenty?

Widz臋, 偶e wszyscy na wschodzie zapomnieli ju偶 o Horfordzie, kt贸ry zdrowy jest dla mnie pewniakiem do rezerwy.

Odzwierciedlaj膮 mniej wi臋cej szans臋, jak膮 konkretny zawodnik ma na wyst臋p ASG. Nie zwracajcie na to du偶ej uwagi, po prostu chcia艂em wyr贸偶ni膰 zawodnik贸w, kt贸rzy moim zdaniem maj膮 wi臋ksze szanse na mecz gwiazd (np. 75% Kawhi Leonard czy 25% Afflalo i McRoberts)聽 ;)

Horford by艂 2x w ASG (2010 i 2011).

Edytowane przez Gamejros
Odno艣nik do komentarza

Z draftu:

2004: Al Jefferson(50%), Josh Smith(50%)

2005: Marcin Gortat(25%)

2006: Kyle Lowry(50%),聽Rudy Gay(25%)

2007: Mike Conley(50%), Aaron Afflalo(25%), Josh McRoberts(25%)

2008: Serge Ibaka(25%)

2009: Ty Lawson(25%)

2010: DeMarcus Cousins(75%), Greg Monroe(50%), Lance Stephenson(50%),聽Gordon Hayward(25%), Eric Bledsoe(25%)

2011: Kawhi Leonard(75%), Klay Thompson(50%), Chandler Parsons(25%), Isaiah Thomas(25%), Nicola Vucevic(25%)

2012: Bradley Beal(75%), Andre Drummond(75%), Jared Sullinger(50%), Dion Waiters(25%)

2013: Michael Carter-Williams(50%)

2014: Jabari Parker(75%), Andrew Wiggins(75%), Joel Embiid(75%), Dante Exum(50%), Julius Randle(25%), Nik Staustas(25%), Tyler Ennis(25%)

Rozumiem, 偶e to nie dotyczy ASG 2014?

Odno艣nik do komentarza

Rozbawi艂y mnie te twoje procenty... Gortat 25% Embiid 75% - to ma sens...

Oczywi艣cie, 偶e nie. Mia艂em na my艣li list臋 zawodnik贸w z szans膮 na przynajmniej 1 wyst臋p w karierze.

by艂o tak od razu pisa膰...

Edytowane przez SkoczekS1
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.