Skocz do zawartości

Potencjalni gracze All-Star

Gość Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono maniaków NBA,

jestem tu zupełnie nowy, choć czytam Wasze forum od ponad dwóch lat, gdzie skutecznie umilaliście mi wątpliwie przyjemny pobyt w szpitalu.

Wielki szacunek dla niektórych z Was za niesamowitą wiedzę o NBA ( historia, statystyki, wyniki itd. ), oraz ciekawe poczucie humoru które niejednokrotnie sprawiało, że śmiałem się sam do siebie jak głupek ;). Sam NBA interesuje się od 1996 roku i nieprzerwanie śledzę jej nieraz przewrotne losy.

Na początek pragnę wrzucić, przynajmniej dla mnie ciekawy temat. Kogo widzicie jako potencjalnych uczestników All-Star game? Nie chodzi mi tu o wyjadaczy, ani o to że potencjalnie każdy może być powołany, tylko o takich którzy balansują na granicy/ich rozwój może przynieść zaproszenie. Proponuje subiektywną propozycję wraz z małym uzasadnieniem. Za pół roku sprawdzi się kto trafnie wytypował :).

Pozdrawiam.

Przez ostatnie pare ładnych lat mój kumpel śmiał się ze mnie i non stop wypominał, że kiedyś powiedziałem - Big Al będzie allstarem. Było to pewnie w czasie jego pierwszych sezonów w Jazz i popłynąłem na tym samym hypie co szanowny elwariato :) Teraz natomiast świat zdaje się stawać na głowie bo już w tamtym sezonie był blisko nominacji i jeśli ominą go kontuzje to ma duża szanse debiutu w nadchodzącym.

inne typy: Lawson, Stephenson, Beal, Dragic, Wiggins, Parker, Exum, Drummond, Monroe, Lowry

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

No ja trzymam kciuki za dwójkę prospectów z Wisconsin. Jabari myślę że w tym roku już da radę, a w przeciągu kilku sezonów liczę na Greek Freaka Antetokounmpo.

I coś czuje, ze doczekamy się Gortata w ASG. Przy takim deficycie środkowych na wschodzie to może mu się udać.

Dla mnie sprawa jest prosta na Zachodzie nikt nowy się nie przebije bo

Curry/Paul - Kobe- Durant -Blake- Howard to możemy w ciemno założyć takie będą głosy kibiców

Do tego

Harden, Westbrook i może Lillard albo Parker - żaden nowy guard nie wskoczy no way

Z forwardów : LMA - Davis to pewniaki a do tego mamy Dirk Duncan. Jedyna nowa twarz to pewnie zamiast KEvina zostanie nominowany przez trenerów niejaki Kawhi Leonard - nikt inny nowy na Zachodzie się nie pojawi.

Na Wschodzie jest ciekawiej bo George ma kontzuje Hibbert może już nominacji nie dostać. Tam może być niezła jazda. Stawiam jednak że Love a może i Pau Gasol wskoczą. Może zdrowy Rose

Stawiam że głosy kibiców to będzie

Iriving albo Rose jeśli zdrowy - Le Bron - Wade -Love - Melo

do tego na pewno dorzucą Noah- Bosh  - Millsap z forwardów - jako czwarty wskoczy albo Pau albo ktoś zdrowy bo tu kontuzje mogą odegrać duża rolę jeśli wszyscy będą zdrowi to stawiam na Brooka Lopeza

z guardów prawie na pewno Wall - Rose - De Rozan i zostaje miejsce na Beala

Jeśli nie będzie serii kontuzji to z nowych na Zachodzie Leonard a na Wschodzie Beal i może Lowry zamiast De Rozana

Bradley Beal - bardzo młody, dobrze się rozwija, gra na SG a na tej pozycji mamy ostatnio biedę w lidze, nawet pomimo tego że rzucającym obrońcą jest James "Best Basketball Player Alive" Harden.

Jabari Parker - najbardziej gotowy do gry w lidze spośród czołówki ponoć najsilniejszego draftu od lat, jako lider Bucks może wykręcić ładne staty a Milwaukee z nim i rozwijającym się Giannisem może zaskoczyć i powalczyć o playoffs

Brook Lopez - jak będzie zdrowy to powinien być wymieniany wśród najlepszych na swojej pozycji

Tobias Harris, Nikola Vucević, Michael Kidd-Gilchrist, Giannis Antetokounmpo - liczę że zrobią duży krok do przodu ale nie aż tak duży by liczyli się przy wyborze graczy do ASG.

Według mnie bardziej Jabari niż Millsap.

Drummond za Hibberta i może Gortat, ale bardziej Noah.

Na zachodzie duża konkurencja i ciężko o zmiany, ale liczę na Ibakę. Zdrowy może robić staty na poziomie tegorocznych PO.

Edytowane przez SkoczekS1

Tak widzę szanse na debiut w ASG zawodników (nie mam na myśli tylko sezonu 2014/15).

Z draftu:

2004: Al Jefferson(50%), Josh Smith(50%)

2005: Marcin Gortat(25%)

2006: Kyle Lowry(50%), Rudy Gay(25%)

2007: Mike Conley(50%), Aaron Afflalo(25%), Josh McRoberts(25%)

2008: Serge Ibaka(25%)

2009: Ty Lawson(25%)

2010: DeMarcus Cousins(75%), Greg Monroe(50%), Lance Stephenson(50%), Gordon Hayward(25%), Eric Bledsoe(25%)

2011: Kawhi Leonard(75%), Klay Thompson(50%), Chandler Parsons(25%), Isaiah Thomas(25%), Nicola Vucevic(25%)

2012: Bradley Beal(75%), Andre Drummond(75%), Jared Sullinger(50%), Dion Waiters(25%)

2013: Michael Carter-Williams(50%)

2014: Jabari Parker(75%), Andrew Wiggins(75%), Joel Embiid(75%), Dante Exum(50%), Julius Randle(25%), Nik Staustas(25%), Tyler Ennis(25%)

Edytowane przez Gamejros

Co to za procenty?

Widzę, że wszyscy na wschodzie zapomnieli już o Horfordzie, który zdrowy jest dla mnie pewniakiem do rezerwy.

Odzwierciedlają mniej więcej szansę, jaką konkretny zawodnik ma na występ ASG. Nie zwracajcie na to dużej uwagi, po prostu chciałem wyróżnić zawodników, którzy moim zdaniem mają większe szanse na mecz gwiazd (np. 75% Kawhi Leonard czy 25% Afflalo i McRoberts)  ;)

Horford był 2x w ASG (2010 i 2011).

Edytowane przez Gamejros

Z draftu:

2004: Al Jefferson(50%), Josh Smith(50%)

2005: Marcin Gortat(25%)

2006: Kyle Lowry(50%), Rudy Gay(25%)

2007: Mike Conley(50%), Aaron Afflalo(25%), Josh McRoberts(25%)

2008: Serge Ibaka(25%)

2009: Ty Lawson(25%)

2010: DeMarcus Cousins(75%), Greg Monroe(50%), Lance Stephenson(50%), Gordon Hayward(25%), Eric Bledsoe(25%)

2011: Kawhi Leonard(75%), Klay Thompson(50%), Chandler Parsons(25%), Isaiah Thomas(25%), Nicola Vucevic(25%)

2012: Bradley Beal(75%), Andre Drummond(75%), Jared Sullinger(50%), Dion Waiters(25%)

2013: Michael Carter-Williams(50%)

2014: Jabari Parker(75%), Andrew Wiggins(75%), Joel Embiid(75%), Dante Exum(50%), Julius Randle(25%), Nik Staustas(25%), Tyler Ennis(25%)

Rozumiem, że to nie dotyczy ASG 2014?

Rozbawiły mnie te twoje procenty... Gortat 25% Embiid 75% - to ma sens...

Oczywiście, że nie. Miałem na myśli listę zawodników z szansą na przynajmniej 1 występ w karierze.

było tak od razu pisać...

Edytowane przez SkoczekS1