Skocz do zawartości

Ogłoszono rozkład meczów sezonu 2014/15 - jak odczytać godziny

ncmpcpp

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś ogłoszono 2014/15 nba schedule. Zawsze normalne "polskie" godziny meczów można było zobaczyć na mobilnej stronie nba o tutaj

http://mw.nba.com/_touch/

No i są normalnie podane godziny, tylko zastanawia mnie jak to jest ze zmianą czasu.  Podobno godziny są podane w GMT +1.

Teraz mamy czas letni, w Ameryce też jest czas letni. Problem w tym, że u nich zmiana czasu leci w innym dniu.

W związku z tym, czy ktoś może wie - czy na tej stronie, którą podałem czas meczów jest przestawiany automatycznie? Czy do momentu zmiany czasu trzeba ręcznie dodawać godziny?

A może ktoś wie gdzie mogę się tego dowiedzieć? To bardzo ważn

ja na tej stronce mam te godziny w lokalnej strefie czasowej, i strzelałbym, że DST jest uwzględnione. każdy język programowania ma mechanizmy do operowania na datach, strefach, DST, etc. Z automatu powinno być poprawnie.

Tak czy siak, ja zawsze sprawdzam godziny meczy w czasie wschodnim amerykańskim, a potem przeliczam w głowie.Takie przyzwyczajenie.

ja na tej stronce mam te godziny w lokalnej strefie czasowej, i strzelałbym, że DST jest uwzględnione. każdy język programowania ma mechanizmy do operowania na datach, strefach, DST, etc. Z automatu powinno być poprawnie.

Tak czy siak, ja zawsze sprawdzam godziny meczy w czasie wschodnim amerykańskim, a potem przeliczam w głowie.Takie przyzwyczajenie.

dobry strzał, właśnie chcę sobie zaimportować cały sezon z godzinami do bazy danych na stronę, tylko nie chcę godzin pochrzanić :)

Czy tylko mi się wydaje, że jest bardzo mało meczy w godzinach pasujących europejczykom?

W niedziele zaledwie 1 mecz(i to nawet nie w każdą) o 21:30, gdzie w poprzednich latach mecze w ten dzień były o 19 i 21:30...

racja nawet w christmas day trochę lipnie to wygląda IMO