Skocz do zawarto艣ci

FIBA EuroBasket 2015 - kwalifikacje

Jinks

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widz臋 stosownego tematu, a dzi艣 wieczorem Polacos rozpocz臋li kwalifikacje do przysz艂orocznych mistrzostw Europy. Z pewno艣ci膮 znajdzie si臋 kilka os贸b zainteresowanych ich perypetiami oraz wydarzeniami z innych boisk.

Grupy przedstawiaj膮 si臋 nast臋puj膮co:

A: Bo艣nia i Hercegowina, Wielka Brytania, Islandia

B: Czarnog贸ra, Izrael, Bu艂garia, Holandia

C: Polska, Niemcy, Austria, Luksemburg

D: Macedonia, Belgia, Bia艂oru艣, Dania

E: Czechy, Gruzja, W臋gry, Portugalia

F: 艁otwa, Rumunia, S艂owacja, Szwecja

G: W艂ochy, Rosja, Szwajcaria

Nie wiem kto i gdzie to losowa艂, ale np. zestaw F wygl膮da zabawnie. Generalnie 24 ekipy na imprezie docelowej to szansa dla koszykarskiej egzotyki.

Awansuj膮 zwyci臋zcy grup i 6 najlepszych dru偶yn z drugich miejsc.

Kadra Polski:

Kamil 艁膮czy艅ski (Rosa Radom)

Robert Skibniewski (艢l膮sk Wroc艂aw)

Micha艂 Michalak (Trefl Sopot)

Mateusz Ponitka (Telenet Ostenda)

Adam Waczy艅ski (Trefl Sopot)

Przemys艂aw Zamojski (Stelmet Zielona G贸ra)

Aaron Cel (Stelmet Zielona G贸ra)

Tomasz Gielo (Liberty聽University聽- NCAA)

Adam Hrycaniuk (Stelmet Zielona G贸ra)

Przemys艂aw Karnowski (Gonzaga University - NCAA)

Damian Kulig (PGE Tur贸w Zgorzelec)

Szymon Szewczyk (Virtus Rzym)

Gortat odpoczywa, mo偶e brakowa膰 Koszarka (jest jaki jest, ale lepszych nie wida膰), nie wiem o co chodzi z Czy偶em.

Rywale:

Niemcy - spokojnie, Nowitzki jest na wakacjach. Nie ma te偶 wie偶owc贸w Olbrehta i Pleissa. Po zawalonym EuroBaskecie 2013 (17. miejsce) zesp贸艂 naszych s膮siad贸w jest w przebudowie. Bardzo m艂oda ekipa, poza Schaffartzikiem wszyscy maj膮 mniej 25 lat i mniej. Za gwiazd臋 ma robi膰 Jaszcz膮b Dennis Schroeder. Niemcy niedawno zmienili trenera, aktualnie jest nim dobrze znany we W艂oc艂awku Emir Mutapci膰.

Austria - poza znanym z Prokomu Mahalbasiciem (aktualnie Nymburk), Schreinerem (Andorra), oraz kolesiem z drugiej ligi hiszpa艅skiej i go艣cia z uniwerku John Brown, zesp贸艂 oparty na graczach z ligi austriackiej. Czyli sza艂u nie ma.

Luksemburg - maj膮 bia艂o-niebieskie koszulki

EDIT

Pierwsza przeszkoda pokonana, wygrana w wa偶nym meczu cieszy. Kilka lu藕nych uwag:

Fajny mecz, obie ekipy gra艂y chwilami chaotycznie, ale widowisko by艂o naprawd臋 dobre. Hustle Polak贸w i atmosfera w ekipie mog膮 si臋 podoba膰. Obrona nieco kuleje, ale w ko艅c贸wce uda艂o si臋 z艂apa膰 w艂a艣ciwy rytm po w艂asnej stronie boiska. Powinno by膰 lepiej, wci膮偶 jest sporo do艣膰 prostych b艂臋d贸w ale wida膰 pole do rozwoju.

S艂aba ko艅c贸wka, mieli艣my du偶o szcz臋艣cia, 偶e Niemcy te偶 nie ustrzegli si臋 b艂臋d贸w. Ciekawe, 偶e Taylor niech臋tnie gra艂 w 4Q Karnowskim, z kt贸rym niemieccy podkoszowi mieli problem.

Waczy艅skiemu, kreowanemu na lidera kadry, siedzia艂a tr贸jka (4x3 w pierwszej kwarcie) i generalnie wywi膮za艂 si臋 z zadania. Mo偶e gra troch臋 na si艂臋 i bez wielkiej finezji, ale dobrze, 偶e na obwodzie mamy chocia偶 namiastk臋 lidera. Jedna uwaga - delegowanie go do krycia Schroedera i robienie z niego rezerwowego PG to s艂aby pomys艂. Bardzo podoba艂 mi si臋 Ponitka, w obronie niekiedy troch臋 za bardzo ryzykuje, ale ch艂opak ma lekko艣膰 i wida膰 ile da艂o mu opuszczenie naszego kurwido艂ka i wyjazd do Belgii. Dobrze Cel, Skiba, kilka akcji w obronie Zamoja i przepychanek Hrycana.

Brak drugiego PG poza Skib膮 to dziwna sprawa, gdy Robert schodzi rozgrywaniem zajmuje si臋 g艂贸wnie Waca. Na Niemc贸w to wystarczy艂o, Austria i Luksemburg to rywale z ni偶szej p贸艂ki tak wi臋c brak g艂臋bi na jedynce nie powinien by膰 a偶 tak odczuwalny, cho膰 to mimo wszystko nie najszcz臋艣liwszy pomys艂. W nast臋pnych meczach pewnie Taylor da szans臋 艁膮czy艅skiemu, bo dzi艣 Skiba po pierwszej po艂owie oddycha艂 r臋kawami.

Bardzo du偶o tr贸jek. Fajnie, 偶e siedz膮, ale martwi brak kreowania podkoszowych, szczeg贸lnie dysponuj膮cego nad rywalem przewag膮 fizyczn膮 Karnowskiego (reszta wysokich to zawodnicy nastawieni bardziej na gr臋 dalej od kosza, Hrycaniuk jest lekko drewniany i jego bym nie dokarmia艂 podaniami). A偶 si臋 prosi, aby czasami wrzuci膰 mu pi艂k臋 pod kosz. Mo偶e jest troch臋 soft jak na takiego mi艣ka, ale z racji gabaryt贸w Niemcy i tak mieli z nim problemy.

Schroder jest szybki i agresywny, w warunkach europejskich mo偶e si臋 podoba膰. Niby poci膮gn膮艂 Niemc贸w w kilku momentach ale ostatniej akcji zabrak艂o zimnej krwi, zamiast i艣膰 na kosz maj膮c przed sob膮 Hrycana, ten odpala tr贸jk臋. Robi du偶o wiatru, ale z jako艣ci膮 jest r贸偶nie. Dobre wra偶enie sprawili snajper Schaffartzik i dobrze wyszkolony Zirbes.

To tak na szybko. Kto艣 ogl膮da艂, jakie艣 spostrze偶enia?

Edytowane przez Jinks
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ja ogl膮da艂em od pocz膮tki drugiej kwarty. Pozytywnie na pewno wypad艂 Ponitka, jak na warunki europejskie dobry atletyzm, niez艂y pierwszy krok. Szkoda, 偶e nie poszed艂 do NCAA wtedy mo偶e by si臋 za艂apa艂 na koniec drugiej rundy draftu. Karnowski bardzo s艂abo.. Nie ko艅czyl prostych rzut贸w spod kosza, dawa艂 si臋 bardzo cz臋sto wypycha膰 spod kosza. Jedyny jego atut to warunki, ale cienko widz臋 jego szanse na NBA. Waczy艅ski przez komentator贸w by艂 kreowany na lidera kadry, ale wygl膮da na pierwszy rzut oka na takiego troch臋 zagubionego i wyciszonego, jak dla mnie to s艂aby materia艂 na lidera, ale zagra艂 niez艂e zawody. Pozytywnie jeszcze wypad艂 nowy kadrowicz Cel, co do reszty nic nowego czyli typowa przeci臋tno艣膰.聽

Ja tam si臋 ciesz臋, 偶e nie ma Koszarka. Mam ju偶 dosy膰 rozgrywaj膮cego, kt贸ry po przej艣ciu na po艂ow臋 rywala odwraca si臋 do niego dup膮 bo boi si臋, 偶e zaraz straci pi艂k臋. Ten Skibniewski mo偶e lepszy nie jest, ale za to cz臋艣ciej po obwodzie biega tr贸jka Waczy艅ski-Zamojski-Ponitka. W sumie to granie t膮 tr贸jk膮 to ca艂kiem fajny pomys艂 nowego trenera. Mimo to bardziej mi on wygl膮da na motywatora ni偶 wybitnego taktyka.聽

U naszych s膮siad贸w najlepszy Shaffartzik, Schroeder sza艂u nie zrobi艂. Kilka razy pokaza艂, 偶e jest dosy膰 szybki i w ko艅c贸wce si臋 rzuci艂 wa偶n膮 tr贸jk臋, ale poza tym to nic ciekawego.

Odno艣nik do komentarza

Zaskakuj膮co niez艂a gra Skibniewskiego - podejmowa艂 dobre decyzje, trafi艂 kilka ci臋偶kich rzut贸w. Ponitka jest ca艂kiem atletyczny, ale doskonale wida膰, 偶e kandydatem do gry w NBA to on nie jest, a szkoda bo bardzo fajnie zapowiada艂 si臋 kilka lat temu. My艣l臋, 偶e 藕le zrobi艂 nie decyduj膮c si臋 na wyjazd do NCAA.

Po drugiej stronie -聽 Schroeder ma warunki, ale du偶o traci i nie za bardzo potrafi wykorzysta膰 t膮 swoj膮 d艂ugo艣膰. Mimo dobrej ko艅c贸wki, bardziej nam w tym meczu pomaga艂 ni偶 przeszkadza艂. Zaciekawi艂 mnie jeszcze Benzing - go艣膰 ma ultra pokraczny styl gry :tongue:

Jeszcze co do Karnowskiego. Ogl膮da艂em mecz z Iranem i tam zaprezentowa艂 si臋 nie najgorzej, mimo tego, 偶e gra艂 przeciwko bardzo wysokiemu Haddadiemu. Dzisiaj spodziewa艂em si臋 jego dobrej postawy bo niemieccy wysocy wzrostem nie grzesz膮, ale niestety by艂o jak by艂o. Bez sza艂u.

Edytowane przez LukeMorrison
Odno艣nik do komentarza

Du偶o chaosu z jednej i drugiej strony, zabrak艂o zimnej g艂owy zar贸wno u nas jak i u naszych rywali. Waczy艅ski dobrze zacz膮艂 potem mi go nieco brakowa艂o... ale jak si臋 zaczyna 4/4 za 3 w 1q to ci臋偶ko utrzyma膰 tak膮 dyspozycje do ko艅ca. Podoba艂 mi si臋 jeszcze Skibniewski... gra艂 najpro艣ciej jak si臋 da, mija艂 na szybko艣ci i rozrzuca艂. Nie藕le zawalczy艂 Cel, Ponitka w swoim stylu sporo wiatru narobi艂. Martwi膮 mnie dziecinne straty pi艂ki po przeprowadzeniu jej na po艂ow臋 rywala i przestoje w grze. Rezerwowy PG koniecznie potrzebny. Cieszy to, 偶e wida膰 jaki艣 skromny pomys艂 na gr臋 i jakie艣 zagrywki (w por贸wnaniu do Eurobasketu). Jak zobaczy艂em Emira na 艂awce u Niemc贸w zacz膮艂em by膰 nieco spokojniejszy o wynik...聽

Wrzucam terminy reszty spotka艅, pewnie te z Polski b臋d膮 transmitowane tak jak dzisiejsze spotkanie w Polsacie Sport News

13.08 Luksemburg - Polska 19:30

17.08 Austria - Polska 20:20

20.08 Niemcy - Polska 20:00

24.08 Polska - Luksemburg 20:00

27.08 Polska - Austria 20:00

Odno艣nik do komentarza

Ponitka najlepszy na boisku. Ch艂opak ma potencja艂 spokojnie na wczesn膮 drug膮 rund臋 w drafcie. Kiepsko za艣 zagra艂 Karnowski. Wszyscy m贸wi膮 o jego dobrych warunkach, maj膮c zapewne na my艣li jego wzrost (zerknijcie na jego rozpi臋to艣膰 ramion - r臋ce ma kr贸tsze, ni偶 wzrost w butach). To troch臋 utrudnia mu prac臋. W NBA b臋dzie mia艂 ci臋偶ko (o ile si臋 dostanie), ale wierz臋 w niego. To jego pierwszy s艂abszy mecz od czasu obj臋cia posady trenera przez M. Taylora, jeszcze poka偶e co potrafi. W ci膮gu dw贸ch lat naprawd臋 mocno si臋 rozwin膮艂. ;)

PS: Nie mog臋 patrze膰 na gr臋 Hrycaniuka... ;(

Odno艣nik do komentarza

W drugim meczu naszej grupy Austriacy planowo rozprawili si臋 z Luksemburgiem 84-76.

Niespodzianka w grupie G gdzie Rosja uleg艂a bezsefoloshowej Szwajcarii 77-79. Zwyci臋stwo Islandii nad Brytolami to te偶 ciekawostka.

Ja tam si臋 ciesz臋, 偶e nie ma Koszarka. Mam ju偶 dosy膰 rozgrywaj膮cego, kt贸ry po przej艣ciu na po艂ow臋 rywala odwraca si臋 do niego dup膮 bo boi si臋, 偶e zaraz straci pi艂k臋. Ten Skibniewski mo偶e lepszy nie jest, ale za to cz臋艣ciej po obwodzie biega tr贸jka Waczy艅ski-Zamojski-Ponitka. W sumie to granie t膮 tr贸jk膮 to ca艂kiem fajny pomys艂 nowego trenera. Mimo to bardziej mi on wygl膮da na motywatora ni偶 wybitnego taktyka.

Pomys艂 fajny, tylko oznaczaj膮cy problem z przej艣ciem linii po艂owy. Dobrego PG chyba nie jeste艣my w stanie wyhodowa膰 w naszym klimacie, tak wi臋c trzeba go naturalizowa膰. Koszar i Skiba maj膮 ju偶 po 30 lat, nast臋pcy w postaci 艁膮czy艅skiego i 艢niega to ponury 偶art.

Nie wiem zbyt wiele o Taylorze, ale zrobi艂 na kadrze dobr膮 atmosfer臋. Ch艂opaki walcz膮, nie ma takiego g艂askania si臋 po pupciach jak u Bauermanna. Reprezentacja bez wielkich gwiazd, taka w stylu EB na Litwie, ale po pierwszym meczu mo偶na by膰 umiarkowanym optymist膮.

Edytowane przez Jinks
Odno艣nik do komentarza

A to z Koszarkiem takiego problemu nie by艂o?

By艂, tylko 偶e wczorajszy zestaw to jeszcze gorszy ballhandling ni偶 z 艁ukaszem. Skiba te偶 ma ten problem, zobacz co si臋 dzieje przy mocniejszym nacisku, Robert zaczyna si臋 cofa膰 albo podawa膰 w poprzek boiska. Po Koszarku mo偶na cisn膮膰 ile wlezie, ale on nie jest A呕 TAK tragiczny jak niekt贸rzy opowiadaj膮. Na tle szybkich PG wygl膮da so-so, ale nie r贸bmy z niego totalnego scruba.

Na 2015 na gwa艂t trzeba sko艂owa膰 jakiego艣 ogarni臋tego rozgrywaj膮cego.

Odno艣nik do komentarza

Ja wiem, 偶e Skibniewski te偶 ma ten problem, dlatego granie bez rozgrywaj膮cego w naszym przypadku nie jest problemem bo i tak nie wida膰 du偶ej r贸偶nicy i w ataku nie wygl膮da to 藕le. I z Koszarka nie robi臋 a偶 takiego scruba, w ko艅cu to jeden z lepszych zawodnik贸w w naszej lidze.聽

Fajnie by by艂o, tylko 偶e u nas w kraju 偶adnego takiego nie ma, a 偶aden ciekawy murzyn na PG w naszej lidze na razie te偶 nie biega wi臋c nie ma nawet kogo naturalizowa膰..

Odno艣nik do komentarza

Ja wiem, 偶e Skibniewski te偶 ma ten problem, dlatego granie bez rozgrywaj膮cego w naszym przypadku nie jest problemem bo i tak nie wida膰 du偶ej r贸偶nicy i w ataku nie wygl膮da to 藕le. I z Koszarka nie robi臋 a偶 takiego scruba, w ko艅cu to jeden z lepszych zawodnik贸w w naszej lidze.聽

Powiem Ci, 偶e jest w tym nawet pewna doza zdrowego rozs膮dku :) Akurat wczoraj Skiba mia艂 dobry wiecz贸r i nawet co艣tam kreowa艂, ale rzeczywi艣cie, do samego przekoz艂owania ga艂y przez po艂ow臋 i rozrzucenia jej po obwodzie nie potrzeba klasycznego PG. Niemniej wola艂bym, aby kreowany na lidera Waca nie musia艂 bawi膰 si臋 w rozgrywanie, bo na d艂u偶sz膮 met臋 to nie jego bajka.

Fajnie by by艂o, tylko 偶e u nas w kraju 偶adnego takiego nie ma, a 偶aden ciekawy murzyn na PG w naszej lidze na razie te偶 nie biega wi臋c nie ma nawet kogo naturalizowa膰..

http://espn.go.com/mens-college-basketball/player/_/id/51065/billy-baron

W tym sezonie b臋dzie gra艂 w LR Wilno, pono膰 sam chce wyst膮pi膰 o polski paszport i pogra膰 w naszej reprezentacji (jego brat gra艂 z Szewczykiem we W艂oszech, st膮d ca艂a ta historia). Nie wiem czy to potencjalny zbawca na PG, ale mo偶na go艣cia obserwowa膰, a nu偶 wypali.

Odno艣nik do komentarza

Wi臋kszo艣膰 tych Bo艣niackich i Macedo艅skich murzyn贸w te偶 w tych krajach nie gra艂a tylko we W艂oszech czy w Turcji. Filipi艅czycy sobie naturalizowali Andraya Blatche'a wi臋c taki DJ Augustin mo偶e te偶 da艂by si臋 nam贸wi膰 ale w膮tpi臋 bo u go艣ci z NBA licz膮 si臋 pieni膮dze a amerykanie z lig ze starego kontynentu licz膮 na europejski paszport.

Odno艣nik do komentarza

Prawda jest taka, 偶e zagrali艣my s艂aby albo nawet bardzo s艂aby mecz.

W naszym zespole wyr贸偶ni膰 trzeba Skib臋 (!), kt贸ry zagra艂 艣wietn膮 pierwsz膮 po艂ow臋 (w ko艅c贸wce meczu niestety spud艂owa艂 艂atwy lay-up i og贸lnie ucieka艂 od pi艂ki), Waczy艅skiego i Ponitk臋. Cel fajnie powalczy艂 ale rzutowe s艂aboooo.

Kulig s艂abiej w ataku ni偶 si臋 spodziwa艂em, nie najgorzej w obronie.
Karnowski zawi贸d艂 imo, szczeg贸lnie w obronie i na zbi贸rce.
Szewczyk dramat po obu stronach.
Hrycaniuk w ataku masakra, nie藕le w obronie, ale tego co odda艂 w ataku (pud艂a, straty) nie nadrobi艂.
艁膮ka i Gielo za ma艂o grali 偶eby ich ocenia膰.

Zamojski - mijany na 1. kroku, gubiony na 1. zas艂onie. W ataku statyczny, nie umie gra膰 z pi艂k膮, bez pi艂ki raz si臋 fajnie odci膮艂 i rzuci艂 spod kosza. Za 3 dramat. Og贸lnie zreszt膮 te偶 dramat. 呕adnej warto艣ci dodatniej.

Og贸lnie brak niskiego z dobr膮 obron膮 bo duet SS po niemieckiej stronie mija艂 swoich obro艅c贸w bardzo szybko.

Niemcy s膮 na dzisiaj s艂ab膮 dru偶yn膮, z szalonym pg, bez wysokich prawie, z trenerem wuefist膮. A my wygrywamy u siebie z nimi 1 punktem.

Edytowane przez blackmagic
Odno艣nik do komentarza

By艂em bardzo sceptycznie nastawiony do zatrudnienia Mike Taylora. Asystent kadry Czech, s艂abiutkie CV, zatrudniony z konkursu a tutaj prosz臋. Nie chodzi nawet o sam膮 wygran膮 ale cieszy jak wida膰 r臋k臋 trenera na boisku. Zesp贸艂 wida膰, 偶e zosta艂 zbudowany i ustawiony pod swoje mo偶liwo艣ci. M艂ody zesp贸艂 to znaczy, 偶e wybiegani wi臋c cz臋sto podwajaj膮 i rotuj膮. Zesp贸艂 bez dobrej jedynki wi臋c graj膮 nawet wysokim sk艂adem a nie smallballem aby poprawi膰 obron臋 kosztem ataku. Zesp贸艂 bez lidera przynajmniej na europejskim poziomie wi臋c du偶o ruchu w ataku i wymuszanie ci膮g艂ych rotacji u przeciwnika. Brak zawodnika graj膮cego dobrze z pi艂k膮 na obwodzie, wi臋c wysocy s膮 zaanga偶owani wysoko. Mo偶na powiedzie膰, 偶e Polska gra to co mog膮 gra膰 maksa. Brak lidera nawet zbudowa艂 zesp贸艂, wida膰 偶e ka偶dy potrafi szarpn膮膰 i z艂ama膰 atak aby zdoby膰 punkty wi臋c dla mnie bomba. Lepiej si臋 to ogl膮da ni偶 z gwiazdkami Lampe czy Gortat. Torunianie s膮 liderami czyli Waczy艅ski i Karnowski, Taylor wygl膮da 艣wietnie PRowo, powo艂anie Cela by艂o dla mnie dziwne a wypali艂o (szczeg贸lnie przy naszym bogactwie pod koszem). nie jestem pewien czy w zesz艂orocznym zestawieniu na eurobaskecie by艣my wygrali z Niemcami ,naprawd臋. tak膮 kadr臋 chce si臋 ogl膮da膰 i przypomina mi Eurobasket z Pipanem gdzie Piotra Szczotka by艂 liderem naszej kadry. Jestem optymistycznie nastawiony.聽

Odno艣nik do komentarza

Prawda jest taka, 偶e zagrali艣my s艂aby albo nawet bardzo s艂aby mecz.

W naszym zespole wyr贸偶ni膰 trzeba Skib臋 (!), kt贸ry zagra艂 艣wietn膮 pierwsz膮 po艂ow臋 (w ko艅c贸wce meczu niestety spud艂owa艂 艂atwy lay-up i og贸lnie ucieka艂 od pi艂ki), Waczy艅skiego i Ponitk臋. Cel fajnie powalczy艂 ale rzutowe s艂aboooo.

Kulig s艂abiej w ataku ni偶 si臋 spodziwa艂em, nie najgorzej w obronie.

Karnowski zawi贸d艂 imo, szczeg贸lnie w obronie i na zbi贸rce.

Szewczyk dramat po obu stronach.

Hrycaniuk w ataku masakra, nie藕le w obronie, ale tego co odda艂 w ataku (pud艂a, straty) nie nadrobi艂.

艁膮ka i Gielo za ma艂o grali 偶eby ich ocenia膰.

Zamojski - mijany na 1. kroku, gubiony na 1. zas艂onie. W ataku statyczny, nie umie gra膰 z pi艂k膮, bez pi艂ki raz si臋 fajnie odci膮艂 i rzuci艂 spod kosza. Za 3 dramat. Og贸lnie zreszt膮 te偶 dramat. 呕adnej warto艣ci dodatniej.

Og贸lnie brak niskiego z dobr膮 obron膮 bo duet SS po niemieckiej stronie mija艂 swoich obro艅c贸w bardzo szybko.

Niemcy s膮 na dzisiaj s艂ab膮 dru偶yn膮, z szalonym pg, bez wysokich prawie, z trenerem wuefist膮. A my wygrywamy u siebie z nimi 1 punktem.

A my to niby kim jeste艣my? Nie mamy powa偶nego rozgrywaj膮cego, za podstawowe opcje robi膮 Waca i Ponitka, pod koszem mamy bardziej ilo艣膰 ni偶 jako艣膰 (plus jest taki, 偶e zawsze kto艣 zaskoczy i dorzuci kilka punkt贸w ekstra). Skala talentu nie zwala z n贸g, ale wida膰, 偶e ch艂opaki wk艂adaj膮 serce i podobnie jak Koelner wol臋 co艣 takiego ni偶 gwiazdozbi贸r z Gortatem i Lampe. Z reprezentacji Niemiec chwilowo zosta艂a g艂贸wnie nazwa, ale cieszmy si臋 ze zwyci臋stwa w meczu o punkty, bo nasz m艂ody zesp贸艂 tego potrzebuje najbardziej.

Mi艂膮 odmian臋 stanowi te偶 fakt, 偶e trener wydaje si臋 mie膰 koncepcj臋 jak ta dru偶yna ma gra膰. W przypadku coach贸w naszej reprezentacji nie jest to bowiem takie oczywiste.

Odno艣nik do komentarza

A my to niby kim jeste艣my? Nie mamy powa偶nego rozgrywaj膮cego, za podstawowe opcje robi膮 Waca i Ponitka, pod koszem mamy bardziej ilo艣膰 ni偶 jako艣膰 (plus jest taki, 偶e zawsze kto艣 zaskoczy i dorzuci kilka punkt贸w ekstra). Skala talentu nie zwala z n贸g, ale wida膰, 偶e ch艂opaki wk艂adaj膮 serce i podobnie jak Koelner wol臋 co艣 takiego ni偶 gwiazdozbi贸r z Gortatem i Lampe. Z reprezentacji Niemiec chwilowo zosta艂a g艂贸wnie nazwa, ale cieszmy si臋 ze zwyci臋stwa w meczu o punkty, bo nasz m艂ody zesp贸艂 tego potrzebuje najbardziej.

Mi艂膮 odmian臋 stanowi te偶 fakt, 偶e trener wydaje si臋 mie膰 koncepcj臋 jak ta dru偶yna ma gra膰. W przypadku coach贸w naszej reprezentacji nie jest to bowiem takie oczywiste.

Chodzi o to, 偶e ju偶 jest akcja, 偶e pokonali艣my Niemc贸w. Tych Niemc贸w. Faworyt贸w.

A to jest w艂a艣nie ekipa na naszym poziomie - s艂aby, w porywach przeci臋tny zesp贸艂.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.