Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, airmax napisał:

problemy realu są większe, brak prawego obrońcy na poziomie, Mendy na lewym o ile jest bardzo dobry w obronie, to w ataku jest ciałem obcym, Nacho jako jedyna(?) alternatywa dla środkowych i lewego obrońcy.

W środku pola poza ckm jest Fede i Camavinga, z tym ze taki Valverde to mi bardziej zadaniowca przypomina niż gościa, który będzie grał w podstawie i dominował rywali grą z piłka, Camavingi za dużo nie widziałem to się nie wypowiem, a co do ckm, swoje wygrali, są wyeksploatowani, i tak hit ze jeszcze grają na wysokim poziomie jako drużyna. 

Brak prawego skrzydła, brak alternatywy dla Benzemy, Vinicius który ma wyjątkowo niskie boiskowe iq. Do tego ławka rezerwowych którą Ancelot skutecznie zamroził. 

jasne ze Mbappe da ogrom jakości ale tam trzeba jakiejś szerszej wizji jeśli chcą powtórzyć sukcesy z poprzedniej dekady 

Myślę że w Realu największym problemem jest trener który dokona rewolucji i nie będzie się bał rotować. Jak uwielbiam ZZ i Carlo tak to są tak twardogłowy dzbany jeżeli chodzi o rotację że już nie da się tego oglądać....co do obrony to chyba liczono że na prawej Carvajal się ogarnie i wróci chociaż do częściowej formy z przed kilku lat, niestety tak się nie stało i na lato trzeba kogoś znaleźć kto będzie gotowy aby od razu wskoczyć na skrzydło. Co do lewej strony to też może tam grać Alaba, tylko nie wiem jak oni się z nimi umówili co do pozycji bo na środek Mendy i Alaba to nie jest zła para, co prawda w niedzielę zagrali tragicznie ale takie mecze często się nie zdarzają.

W pomocy gdyby dzban Carlo dawał więcej szans Ceballos to na pewno by to nam wyszło na plus i można by Modrica odciążyć ale jak jest to wiadomo było raczej od początku....:( Liczę że plotki na temat Aurélien Tchouaméni są prawda i obok Mbappe będzie to nasz letni nabytek i obok młodych z rezerw (Blanco) środek wyglądał by naprawdę konkurencyjnie.

Atak to obecnie jest głównie Benz i tutaj Floro musi zrobić wszystko aby przyszedł Mbappe, ja bym widział jeszcze jakiego doświadczonego napadziora do rotacji(coś ala'Cavani) bo Jovic czy Diaz to jednak mimo sympatii do nich to jego ta liga :(

jsk mówię dwa transfery które muszą być przeprowadzone latem to jest po pierwsze Mbappe i nowy trener który będzie nastawiony na rotację i wprowadzanie młodych. Noi oczywiście pożegnanie się z Isco, Bale, Asensio, Diaz, Jovic czy może nawet Hazard i Kroos jeżeli by przyszedł Tchouameni. Ale to tylko moja opinia i fantazje. Dużo do zrobienia jest jeszcze w Realu i nie sądzę aby to się stało już w to lato.

26 minut temu, airmax napisał:

Czy tam na trybunach było przed chwila „ruska k**** aeaeao aeaeao”? :P 

Klasyk na polskich trybunach od 3+ tygodni.

Czesio chciał 6 zmian żeby testować, jak tak dalej pójdzie, to wszystkie zmiany zjedzą mu kontuzje.