Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

już się wykrzyczałeś? 

Balotelli miał krótki prime, ale był w jego trakcie w czołówce europejskiej, to że ta kariera potoczyła się jak potoczyła to osobna sprawami. 

Ty chyba liczysz początek jego prime jako początek półfinału euro 2012 a koniec jego prime jako koniec pierwszej połowy tego półfinału.

Debil, ale był z Balo klasowy grajek w tym okresie 2012-2013 faktycznie.

Pamiętam jak na Euro 2012 z nudów poszedłem na otwarty trening Włoch, głównie dzieciaki na trybunach, Balotelli na rozruchu biega sam, wyjebane na drużynę - dzieciaki piszczą gdy te 2-3 razy przebiega akurat przed trybuną (chyba na Cracovii), dużo większe reakcje niż na Pirlo czy Buffona. Miał aurę jebaniutki. 

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Debil, ale był z Balo klasowy grajek w tym okresie 2012-2013 faktycznie.

Pamiętam jak na Euro 2012 z nudów poszedłem na otwarty trening Włoch, głównie dzieciaki na trybunach, Balotelli na rozruchu biega sam, wyjebane na drużynę - dzieciaki piszczą gdy te 2-3 razy przebiega akurat przed trybuną (chyba na Cracovii), dużo większe reakcje niż na Pirlo czy Buffona. Miał aurę jebaniutki. 

Miał aurę. Dlatego z perspektywy czasu myślimy o nim lepiej.

Ale te jego dwa peakowe sezony 11/12 i 12/13 to było po 13 goli w top 5 ligach Europy.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Miał aurę. Dlatego z perspektywy czasu myślimy o nim lepiej.

Ale te jego dwa peakowe sezony 11/12 i 12/13 to było po 13 goli w top 5 ligach Europy.

Możesz mówić co chcesz ale biorąc pod uwagę czystego skilla + warunki fizyczne to był topowy zawodnik w swoim niezwykle krótkim prime, to że miał nierówno pod kopułą to inna sprawa, polecam jego historie z czasów gry w City jak się chłopak bujał po mieście....

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Możesz mówić co chcesz ale biorąc pod uwagę czystego skilla + warunki fizyczne to był topowy zawodnik w swoim niezwykle krótkim prime, to że miał nierówno pod kopułą to inna sprawa, polecam jego historie z czasów gry w City jak się chłopak bujał po mieście....

Pod względem talentu to Balotelli to absolutna topka. Pod względem realnego poziomu nigdy nie był blisko tego co myślą o nim ludzie. On powinien był zrobić taką karierę jak Ibrahimovic, a ostatecznie nie dojechał nawet do takiej kariery jaką miał Anelka.

14 minut temu, fluber napisał(a):

zrobione w ~1200 minut więc wychodzi gol na mecz, not bad 

5 minut temu, BMeF napisał(a):

+ miał jeszcze czutkę do dobrych momentów, mecz z Niemcami, Agueeeeeeeero to chyba też jego asysta, nieźle. 

"why always me" też na swój sposób ikoniczne 

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

czyli poza Fluberem nikt nie wznosi sprzeciwu, że Balotelli był w swoim krótkim prime w europejskiej czołówce? 

czy europejska czołówka to nie wiem, trochę chyba zbyt optymistycznie(?)

ale to trzeba by prześledzić kto tam wtedy grał i był tą czołówką 

10 minut temu, fluber napisał(a):

Pod względem talentu to Balotelli to absolutna topka. Pod względem realnego poziomu nigdy nie był blisko tego co myślą o nim ludzie. On powinien był zrobić taką karierę jak Ibrahimovic, a ostatecznie nie dojechał nawet do takiej kariery jaką miał Anelka.

O jaaa jakieś Święta czy coś? Miałem to o Ibrahimovicu dodać w pierwszym poście :) dodam tylko że jeden spotkał kobietę która go ustawiła do pionu a drugi całe życie "niespokojna dusza" xD

Z przymrużeniem oka - oto co dobra kobieta może zrobić dla Ciebie ;)

10 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

Italia lata świetności ma już dawno za soba, ostatnim graczem (ofensywnym) z czołówki europejskiej był tam kto? chyba Balotelli?

Chiesa miał moment, gdzie wyglądał na takowego i zrobili mistrzostwo Europy. Ale tam core stanowili jeszcze starzy wyjadacze z obrony Juve, no i naturalizowany Jorginho był w życiowej formie. A i nawet taki Immobile w porównaniu do obecnych napadziorów to niebo a ziemia.

19 minut temu, airmax napisał(a):

czy europejska czołówka to nie wiem, trochę chyba zbyt optymistycznie(?)

ale to trzeba by prześledzić kto tam wtedy grał i był tą czołówką 

i jeszcze ilu graczy traktujemy jako „czołówkę”. 

Mdlą mnie czołówką to top10 graczy na danej pozycji i tutaj przez te 2 lata myślę że Balotelli się łapał. 

13 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Chiesa miał moment, gdzie wyglądał na takowego i zrobili mistrzostwo Europy. Ale tam core stanowili jeszcze starzy wyjadacze z obrony Juve, no i naturalizowany Jorginho był w życiowej formie. A i nawet taki Immobile w porównaniu do obecnych napadziorów to niebo a ziemia.

no i to chyba dużo mówi o potencjale Włochów, gdzie po Balotellim w ataku biegali tam Immobile czy inny Belotti 

Balotelli miał fajne highlighty, ale na realnie oceniając jego grę, to grał pod siebie. Był trochę czarną dziurą na boisku - dziwne strzały z każdej pozycji czy dryblingi. Jak wyszło to fajna rolka na FB, ale raczej rzadko wychodziło. Patrząc na staty, to oprócz dość przeciętnej liczby bramek, miał tylko 40 kilka asyst w ponad 500 spotkaniach. I gdzie porównania do Ibry, który miał dużo większe piłkarskie IQ, grał bardziej drużynowo oraz świetnie tyłem do bramki i miał zajebista grawitację na boisku. 

W którym niby sezonie Balotelli był Top10?

13 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

i jeszcze ilu graczy traktujemy jako „czołówkę”. 

Mdlą mnie czołówką to top10 graczy na danej pozycji i tutaj przez te 2 lata myślę że Balotelli się łapał. 

zerknę wolną chwila kto tam wtedy strzelał ale tak z pamięci, to Balotelli (chyba) nie był TOP10 

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

W którym niby sezonie Balotelli był Top10?

Raczej w żadnym

Na upartego można powiedzieć, że eksperci go nominowali do Złotej Piłki 2012 (w głosowaniu zajął ostatnie miejsce), więc może wtedy, ale patrząc na tamten sezon to poza Messim i Ronaldo to jeszcze luźno Van Persie, Rooney, Aguero, Falcao, Benzema, Lewandowski, Ibrahimovic i Mario Gomez byli od niego lepsi w tym czasie. Nie widzę tutaj TOP 10.

8 minut temu, airmax napisał(a):

zerknę wolną chwila kto tam wtedy strzelał ale tak z pamięci, to Balotelli (chyba) nie był TOP10 

takie top10 jest bardzo subiektywne, zwłaszcza jak mówmy o okresie 1-2 sezonów. 

Zawsze wolę na tiery dzielić graczy i o ile Balo nigdy dla mnie nie był klasa światowa (czyli zazwyczaj 4/5 najlepszymi na swojej pozycji) to czołówka europejska już jak najbardziej, czy go umieścisz na 8 czy 14 miejscu tak po prawdzie nic nie znaczy, nie był to wprawdzie poziom Suareza, van Persiego czy Davida Villi, ale był przez chwilę niedaleko za nimi imo 

9 minut temu, fluber napisał(a):

Mario Gomez 

zapomniałeś dodać Kevina Kuranyiego i Cristiano Lucarelliego 

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

zapomniałeś dodać Kevina Kuranyiego i Cristiano Lucarelliego 

Balotelli miał w tamtym sezonie 13 goli w lidze.

Gomez miał 12 goli w lidze...

Mistrzów 

5 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

takie top10 jest bardzo subiektywne, zwłaszcza jak mówmy o okresie 1-2 sezonów. 

Zawsze wolę na tiery dzielić graczy i o ile Balo nigdy dla mnie nie był klasa światowa (czyli zazwyczaj 4/5 najlepszymi na swojej pozycji) to czołówka europejska już jak najbardziej, czy go umieścisz na 8 czy 14 miejscu tak po prawdzie nic nie znaczy, nie był to wprawdzie poziom Suareza, van Persiego czy Davida Villi, ale był przez chwilę niedaleko za nimi imo 

Jeśli przez te czołówkę miałeś na myśli że był 14 napastnikiem Europy przez 1,5 roku no to ok. Wtedy Krzysztof Piątek też się łapie.