Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, antek napisał(a):

Norwegowie są potężni. 

Mają kozackie skrzydła: Nusa i Bobb (wczoraj szczególnie Nusa miażdżył)

Wygląda na to, że młode i dynamiczne czarnuchy to jest kluczowy czynnik. Dlatego Norwegia jest na fali wnoszącej, Polska się rozwija a taka Bułgaria nadal jest w czarnej dupie. 

1 godzinę temu, Braveheart22 napisał(a):

Szwedzi to są w tym momencie na podobnym etapie, jak jeszcze chwilę temu właśnie Norwedzy. Utalentowany, całkiem młody skład, ale jak się zbiorą razem to coś nie do końca pyka (albo w ogóle nie pyka xd). Nie zapominajmy, Norwegia w takim składzie już trochę gra, w ostatnich eliminacjach wyraźnie za Hiszpanią i Szkocją. W lidze narodów to chyba dopiero pierwszy raz weszli do grupy A. Może i czas Szwecji przyjdzie, po potencjał mają.

Wiesz może i masz trochę racji, ale fakty są takie że Szwedzie w tym roku kalendarzowym przeyebali z Luksemburgiem i Kosowem oraz są ostatni w grupie eliminacyjnej mając 1 punkt. Czy nazwałbym to sytuacja podobna do 'jeszcze chwilę temu' i Norwegów ? Myślę że nie, ale każdy ma swoją opinię.

48 minut temu, antek napisał(a):

Wiesz może i masz trochę racji, ale fakty są takie że Szwedzie w tym roku kalendarzowym przeyebali z Luksemburgiem i Kosowem oraz są ostatni w grupie eliminacyjnej mając 1 punkt. Czy nazwałbym to sytuacja podobna do 'jeszcze chwilę temu' i Norwegów ? Myślę że nie, ale każdy ma swoją opinię.

A Norwegia potrafiła remisować z Łotwą czy Kazachstanem. Regularnie przegrywać z drużynami, którym bliżej raczej do średniaków niż czołówki europejskiej. Nie ma przypadku, że oni w ostatnich latach na żaden turniej nie pojechali, a nie można powiedzieć, żeby dopiero teraz mieli skład, bo już dobrych kilka lat bardzo fajnie na papierze to wyglądało.

Może lekko przesadziłem z porównaniem, ale myślę, że pewne podobieństwa są. 

Btw, śmiech śmiechem z tym Kosowem, ale oni są ostatnio na fali. W lidze narodów rozpykali Islandię w dwumeczu i awansowali do grupy B, w sparingach dużo postrzelali, w eliminacjach teraz mają 4pkt po 3 meczach w grupie, gdzie przecież nie ma słabeuszy do nabijania punktów.

A koniec końców, sprawa w tej grupie w kontekście 2 miejsca i baraży jeszcze otwarta.