Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Głupi faul Palmy kosztował prawdopodobnie 4 pkt - raczej na pewno dwa w Częstochowie i całkiem możliwy, że gdyby grał dzisiaj wynik byłby korzystny dla Kolejorza.

Z perspektywy meczu to Jaga zasłużyła na trzy punkty, więc ciężko mówić o stracie Lecha. A jeszcze jak dodać ten "spalony" Pululu w meczu z Legią to widać który zespół jest obecnie najmocniejszy. Teoretycznie to Jaga powinna już powinna mieć sporą przewagę nad peletonem.

Mnie to najbardziej irytuje jednak ta polityka "spalonych" po decyzji VAR. Ten Pululu czy bodajże Zrelaka z GKS Katowic przeciwko Wiśle Płock wyglądają po prostu jak wydrukowane. I co kolejka są takie cuda. Niby jest ten VAR, a mam wrażenie że można gwizdnąć wszystko jak się chce. Brakuje mi zdecydowanie tego przepisu o forowaniu gry ofensywnej. Spalony powinien być zdecydowany, chociaż o pół długości stopy. Obecnie to jakaś farsa. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Z perspektywy meczu to Jaga zasłużyła na trzy punkty, więc ciężko mówić o stracie Lecha. A jeszcze jak dodać ten "spalony" Pululu w meczu z Legią to widać który zespół jest obecnie najmocniejszy. Teoretycznie to Jaga powinna już powinna mieć sporą przewagę nad peletonem.

Mnie to najbardziej irytuje jednak ta polityka "spalonych" po decyzji VAR. Ten Pululu czy bodajże Zrelaka z GKS Katowic przeciwko Wiśle Płock wyglądają po prostu jak wydrukowane. I co kolejka są takie cuda. Niby jest ten VAR, a mam wrażenie że można gwizdnąć wszystko jak się chce. Brakuje mi zdecydowanie tego przepisu o forowaniu gry ofensywnej. Spalony powinien być zdecydowany, chociaż o pół długości stopy. Obecnie to jakaś farsa. 

Już bez przesady z tą Jagiellonią, bo skoro uważasz, że dziś zasłużyli na wygraną, to z Legią absolutnie byli gorsi.

Natomiast co do spalonych to w dobie VAR, każdy spalony powinien być odgwizdany, czy to metr czy pół centymetra.

Już bardziej powinno się zrobić coś z rękami, bo z jednej strony popychany Stojanovic i karny dla Rakowa, a z drugiej ręką Tarasa powiększająca obrys ciała i nic.

Teraz, The Game 85 napisał(a):

Natomiast co do spalonych to w dobie VAR, każdy spalony powinien być odgwizdany, czy to metr czy pół centymetra.

Ale widzisz spalony Pululu na jakiejkolwiek stopklatce czy powtórce?

Ten system wydaje się być zupełnie niedopracowany i moim zdaniem te spalone wyglądają na naciągane i decyzje podejmowane są pod presją. To już lepiej by wyszło jakby to puszczać i doprecyzować do tego przepisy.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale widzisz spalony Pululu na jakiejkolwiek stopklatce czy powtórce?

Ten system wydaje się być zupełnie niedopracowany i moim zdaniem te spalone wyglądają na naciągane i decyzje podejmowane są pod presją. To już lepiej by wyszło jakby to puszczać i doprecyzować do tego przepisy.

Nie widzę spalonego, ale też widzę rękę Tarasa, więc dla mnie w błędach jest remis. Zresztą nie przyglądałem się, żadnej z tych sytuacji jakoś dokładnie.

No to zapytam gdzie widzisz granicę spalonego? 1 cm, 5cm, 10cm?

W dniu 1.09.2025 o 08:05, Qcin_69 napisał(a):

Imo kluczowy będzie wrzesień - Radomiak, Rakow, Jaga, Pogoń - te cztery mecze powinny pokazać o co będziemy walczyć w tym roku w Ekstraklasie i tutaj niestety nie ma dużego marginesu błędu, 10-12 punktów musi być celem, ale łatwo nie będzie,  bo dość późno te nowe nabytki się meldują w Warszawie niestety

no cóż, niestety 8 punktów tylko z tego, ale sportowo 12.

Imo super miesiąc Legii, pełna dominacja w każdym meczu, szkoda straconych punktów z Rakowem i Jagą, ale futbolowo Legia o 1 poziom  wyzej od reszty

19 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

no cóż, niestety 8 punktów tylko z tego, ale sportowo 12.

Imo super miesiąc Legii, pełna dominacja w każdym meczu, szkoda straconych punktów z Rakowem i Jagą, ale futbolowo Legia o 1 poziom  wyzej od reszty

No naprawdę super, jeszcze dzięki wspaniałym rotacjom w składzie właśnie wypadł na kilkanaście dni Piątkowski.

Macie jakieś doświadczenie z kupowałem biletów na ligowe mecze Realu u siebie?

Potrzebuję 4 biletów obok siebie na sobotę i przez oficjalny kanał najpierw pokazuje na grafice niby gdzie są wolne miejsce, ale jak się to kliknie to już info, że nic nie jest dostępne. Jeszcze to poprawią czy o co tu chodzi?

Pamiętam, że jak byłem kilka lat temu w Barcelonie to od kopa z dnia na dzień bez problemu kupiłem 3 bilety obok siebie na taki zwykły mecz ligowy.

27 minut temu, Kily napisał(a):

Potrzebuję 4 biletów obok siebie na sobotę i przez oficjalny kanał najpierw pokazuje na grafice niby gdzie są wolne miejsce, ale jak się to kliknie to już info, że nic nie jest dostępne. Jeszcze to poprawią czy o co tu chodzi?

Pamiętam, że jak byłem kilka lat temu w Barcelonie to od kopa z dnia na dzień bez problemu kupiłem 3 bilety obok siebie na taki zwykły mecz ligowy.

Ja kupowałem lata temu ale to bylo VIP po +- 600-700 euro za bilet, zrobiłem przelew po wcześniejszym kontakcie z biurem Realu, to samo bym polecił, tzn kontakt z działem obsługi klienta oni zabookują bilety a Ty im zrobisz przelew, bilety do odbioru w dniu meczu.

2 godziny temu, Kily napisał(a):

Obserwuję od jakiegoś czasu bo wybieram się na mecz. Do wolnej sprzedaży, po VIPach, biurach podróży, karneciarzach i klubie kibica trafia garstka biletów. W momencie dropu wywala dostęp i nie można się zalogować a jak już można to są pojedyncze bilety, których i tak już nie ma. 

Z tego co widziałem na LM jest łatwiej, może karnety nie obowiązują. 

19 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Jestem w szoku widząc skład Legii. 3 zawodników nic nie grało we wrześniu, a 4 kolejnych nie uzbierało 45 minut. 10 zmian w składzie przed meczem z bardzo mocnym rywalem. 

Może @Qcin_69 faktycznie ma rację - odpuszcza ligę konferencji i będą dominować w lidze 

13 minut temu, fluber napisał(a):

Może @Qcin_69 faktycznie ma rację - odpuszcza ligę konferencji i będą dominować w lidze 

Co do pierwszego jest taka możliwość. Natomiast co do drugiego to póki co niczego takiego nue widać.

No i niestety już było widać brak ogrania co niektórych graczy, ale tak to jest jak zamiast stosować wyważone rotacje jedni są zmęczeni bo grają non stop i łapią urazy, a inni nie grają nic i mają rytmu meczowego.

26 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Co do pierwszego jest taka możliwość. Natomiast co do drugiego to póki co niczego takiego nue widać.

No i niestety już było widać brak ogrania co niektórych graczy, ale tak to jest jak zamiast stosować wyważone rotacje jedni są zmęczeni bo grają non stop i łapią urazy, a inni nie grają nic i mają rytmu meczowego.

Dwóch Kacprow, Stojanovic, Augustyniak i Colak do zmiany 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Dwóch Kacprow, Stojanovic, Augustyniak i Colak do zmiany 

Stojanovicia za Burcha przesunąć, tego z Kosowa za Stojanovicia, Niemca za Chodyne i Kapustkę za Wojtusia i jedziemy :D 

Po c***u taka duża rotacja, ale liczę że w drugiej 2 wcisną, o ile znowu jakiś Afrykańczyk z kontra nie trafi