Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ty, autorytet, weź lepiej powiedz gdzie jest ten trener z wyższej półki i te transfery za miliomy w tym Twoim klubiku co tak świetnie prosperuje, a reszta to tylko hejterzy

bo nie wiem czy wiesz, 10 lipca zaczynacie grę w pucharach

leci z Rumunii xd 

znowu wkładasz mi słowa których nie powiedziałem xd Nigdy nie mówiłem, że :

1) będą transfery za miliony 

2)klub świetnie prosperuje 

O tym, że Zieliński jest c***owy pisałem już 

W dniu 10.03.2024 o 20:25, Qcin_69 napisał(a):

Dramat ma tutaj wielu bohaterów. Zieliński jest jednak jednym z głównych aktorów tej żenady, zwłaszcza po tym wywiadzie, którego urywki latały na forum.

W dniu 14.04.2024 o 12:38, Qcin_69 napisał(a):

Zieliński, który jest totalnym amatorem fatalnym w tym co robi - więc jakich zmian oczekiwałeś od Legii skoro materiał piłkarski jest jaki jest…

Niemniej mam nadzieję, że Zielińskiemu podziękują, niech zostanie w pamięci jako topowy obrońca w historii, ale jako działacz to co tu dużo ukrywać, kiepsko.

i cieszę się że w końcu się go pozbyto, nie wiem czy Zewlak to poskłada, mam duży dystans do tego, wolałbym raczej dalej widzieć Feio niż Rumuna u steru Legii, no ale czas pokaże. 

Na pewno na plus że w tym roku cała czołówka gra w pucharach więc szanse powinny być bardziej wyrównane w lidze :) 

btw Wisła- Wieczysta- derby Krakowa w 1 lidze się szykują @agresywnychomik jest podjarka? 

2 minuty temu, LAF napisał(a):

Przypomnę koleś ma 11 obco w podstawowej

10ciu, nie oczerniaj człowieka

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Prawdziwy facet nie boi się płakać i przyznać do błędu 

@LeweBiodroSmoka jesteś facet czy cipa ;)

jak popełnię jakiś spory to się przyznam, Qcin natomiast to Janusz futbolu, który tu wpada by go przepraszać za to, że Probierz okazał się być jednak Probierzem

to już Michniewicz ma więcej honoru

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

1) będą transfery za miliony 

2)klub świetnie prosperuj

no to jak nic z tego nie będzie, to po co ta cała akcja bronienia Siwego i zarzucania mi kłamstw

sobie wyobraź jakby to wyglądało bez wygrania PP teraz

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

10ciu, nie oczerniaj człowieka

jak popełnię jakiś spory to się przyznam, Qcin natomiast to Janusz futbolu, który tu wpada by go przepraszać za to, że Probierz okazał się być jednak Probierzem

to już Michniewicz ma więcej honoru

no to jak nic z tego nie będzie, to po co ta cała akcja bronienia Siwego i zarzucania mi kłamstw

sobie wyobraź jakby to wyglądało bez wygrania PP teraz

no weź znajdź cytaty xd 

znowu sobie coś ubzdurałeś i w to wierzysz xd 

Napisałem, że sytuacja Legii nie jest tak dramatyczna i że generalnie jest w miarę ok finansowo - nie różowo, ale nie ma żadnej wizji bankructwa i z roku na roku dług jest pomniejszany, a Ty piszesz że ja chwalę Mioduskiego xd 

Jak pisze że połowa długu Legii to inwestycja w Akademie, która może póki co nie przynosi zakładanych zysków, ale nie przynosi też strat - to Ty piszesz że Legia przepala pirniadze w błocie na akademie xd 

Generalnie rozmowa z Tobą o piłce nie ma większego sensu, bo w zasadzie Ty rozmawiasz sam ze soba, raz jako Ty, a drugi raz jako ktoś inny, nie czytając co druga osoba pisze xd 

Także przeproś ładnie, a nie tutaj się paprykarzujesz 

10 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

no weź znajdź cytaty xd 

znowu sobie coś ubzdurałeś i w to wierzysz xd 

Napisałem, że sytuacja Legii nie jest tak dramatyczna i że generalnie jest w miarę ok finansowo - nie różowo, ale nie ma żadnej wizji bankructwa i z roku na roku dług jest pomniejszany, a Ty piszesz że ja chwalę Mioduskiego xd 

Jak pisze że połowa długu Legii to inwestycja w Akademie, która może póki co nie przynosi zakładanych zysków, ale nie przynosi też strat - to Ty piszesz że Legia przepala pirniadze w błocie na akademie xd 

Generalnie rozmowa z Tobą o piłce nie ma większego sensu, bo w zasadzie Ty rozmawiasz sam ze soba, raz jako Ty, a drugi raz jako ktoś inny, nie czytając co druga osoba pisze xd 

Także przeproś ładnie, a nie tutaj się paprykarzujesz 

Hah, teraz weź uważaj bo Ci kolega zaraz wklei jakiegoś Tweeta 😱.

Edytowane przez agresywnychomik

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Haha, teraz weź uważaj bo Ci kolega zaraz wklei zaraz jakiegoś Tweeta 😱.

no Januszek klasycznie, albo tweety, albo jakiegoś sporta z Meczyków wynajdzie, albo też wklei jakąś analizę z forum Paprykarza w temacie Legii (ponoć jest tam więcej postów niż w tematach związanych z Pogonią)  czy innego analityka finansowego co to liczy jak to zadłużona jest Legia i że jak nie awansuje do Pucharów to będzie Game Over i ziści się scenariusz szczeciński i spadek do okregowki.

12 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Napisałem, że sytuacja Legii nie jest tak dramatyczna i że generalnie jest w miarę ok finansowo - nie różowo, ale nie ma żadnej wizji bankructwa i z roku na roku dług jest pomniejszany, a Ty piszesz że ja chwalę Mioduskiego

nie chwalisz tylko bronisz, inaczej byś nie pisał coś o wizji bankructwa, bo tym nikt nie mówił, tylko o tym, że przez niegospodarność będą musieli zaciskać pasa i robię to nawet teraz, pomimo awansu do pucharów

ten pomniejszany dług dalej jest astronomiczny jak na skalę ligi i potencjał, który ma ten klub, po poprzednim sezonie raczej już tak na plus nie będzie

15 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

ak pisze że połowa długu Legii to inwestycja w Akademie, która może póki co nie przynosi zakładanych zysków, ale nie przynosi też strat - to Ty piszesz że Legia przepala pirniadze w błocie na akademie

policzyłeś kwoty trasferowe netto i wyszło Tobie, że utrzymanie Akademii jest na zero, a wiadomo przecież, że do klubu trafia jedynie jakiś większy procent z tych kwot, no weź się już nie ośmieszaj, Akademia wciąż przynosi straty

18 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

przecież w tym temacie wykazałeś się totalną niewiedzą o wszystkim, w ciągu 2 miesięcy ukazało się sporo materiałów o sytuacji w Legii, ale to trzeba coś śledzić, bo potem z pustego nie nalejesz i zostają gimusiarskie teksty o paprykarzach

9 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

no Januszek klasycznie, albo tweety, albo jakiegoś sporta z Meczyków wynajdzie, albo też wklei jakąś analizę z forum Paprykarza w temacie Legii (ponoć jest tam więcej postów niż w tematach związanych z Pogonią)  czy innego analityka finansowego co to liczy jak to zadłużona jest Legia i że jak nie awansuje do Pucharów to będzie Game Over i ziści się scenariusz szczeciński i spadek do okregowki.

nic tu nie wklejałem o Legii, chyba poza wychowankami, którzy opuścili klub za frajer i sprawozdaniami finansowymi

z Chomikiem możesz sobie skleić piątkę, on też się tak bardzo cieszył z Pogoni, a tu znowu trzeba się na zapleczu po czole kopać, ale spokojnie, nie będzie przecież tej biedy oglądał, jak coś to sobie odpali NFL, a jak będzie jakiś mecz w pucharach Wisły, to wtedy wyciągnie szalik i będzie zgrywał kibica, skądś to znamy już

dobraliście się jak Jaca z Darasem

Euro 2025 u19 kobiet (ostrzegam)

W niedzielę rozpoczynają się w Polsce mistrzostwa Europy w piłce nożnej kobiet. Mecze rozgrywane będą w Tarnobrzegu, Mielcu, Stalowej Woli i w Rzeszowie. Po cichu liczymy, że ma to być sprawdzian organizacyjny przed przyznaniem Polsce prawa do organizacji Euro seniorek w 2009 roku.

Polki jako gospodynie turnieju miały zapewniony awans ale brały udział w eliminacjach by nie tracić możliwości rozwoju i ogrywania. Przy okazji pozbawiły szans uczestnictwa w Euro reprezentację Niemiec. Niemki zostały przez nasz zespół ograne w finałowej grupie eliminacyjnej a porażka spowodowała, że jako najlepszy zespół z drugich miejsc awansowały Szwedki.

W Euro bierze udział 8 zespołów. Najpoważniejszymi faworytkami są Hiszpanki dalej Angielki i Francuski potem Holenderki i Włoszki, za nimi Szwedki i Polki a na końcu Portugalki. Dlaczego Polki tak nisko? A to dlatego, że gramy  bardzo młodym składem, trzon drużyny stanowią ubiegłoroczne brązowe medalistki Euro u-17. Niemniej mamy kilka bardzo perspektywicznych zawodniczek, które z pewnością już niedługo szturmem wejdą do pierwszej reprezentacji.

Julia Woźniak to podstawowa bramkarka wicemistrzyń  Polski, doskonałe warunki fizyczne, sufit na poziomie najlepszych klubów Europy. W ostatnim finale Pucharu Polski obroniła 4 rzuty karne (2 w meczu i 2 w serii 11).

Oliwia Łapińska -  obrończyni, która od 2 sezonów regularnie gra w Ekstralidze, poza topową obroną nakręca atak rajdami wyprowadzanymi spod własnej bramki, strzela sporo bramek z dystansu i głową po rzutach rożnych.

Ta reprezentacja ma skrzydła. Weronika Araśniewicz jest 2 lata młodsza i mogłaby jeszcze grać na poziomie u17 a już jest najlepszą zawodniczką naszej u19. Drybling niespotykany w naszym kraju. Zawodniczka FC Barcelona. 

Przy okazji ostatniej dyskusji na temat problemów z kapitanem w Narodowej, o charyzmie itd. pomyślałem o Zuzannie Witek, która jest kapitanem tej reprezentacji. To jest dziewczyna, która od dziecka wygrywa wszystko po drodze i to z każdym kolejnym zespołem. Zdobyła 4 medale w kolejnych edycjach Turnieju Tymbarka. Z GKS Katowice była 2x mistrzem Polski u15, z Czarnymi Sosnowiec sięgnęła po mistrzostwo Polski u18 (rok wcześniej Czarnych nawet nie było w CLJ) a z seniorską drużyną ma już 3 i 2 miejsce w Ekstralidze. Do tego brązowy medal Euro u17. A wszystko jako liderka środka pola.

Pierwszy mecz w niedzielę o 18:00 z Włoszkami. Ciężki mecz i może być kluczowy.

Edytowane przez jack

19 godzin temu, Kubbas napisał(a):

o skad info?

niech wezma w koncu najlepszego polskiego trenera czyli papszuna

a nie opcje b c d

tak wlasnie kasperczak czekal w blokach

Tu masz coś w miarę świeżego: https://sport.interia.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/news-marek-papszun-otwarty-na-rozmowe-z-cezarym-kulesza-jest-jede,nId,7983732 Natomiast wiadomo - plotek i domysłów jest sporo, więc trudno powiedzieć na ile rzetelne info