Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Kulesza pozwolił Probierzowi zachować twarz i samemu zrezygnować, Probierz nie pozwolił Lewemu zachować twarzy i samemu zrezygnować.

Do tego głupi konflikt z Cashem, złe zarządzanie Grabarą, karuzela rotacyjna. Nie będziemy tęsknić. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Do tego głupi konflikt z Cashem, złe zarządzanie Grabarą, karuzela rotacyjna. Nie będziemy tęsknić. 

Nie starczyło też autorytetu na taki model zarządzania graczami z topowych lig. Papszunowi też nie starczy na jego rządy twardą ręką. 

Hahaha, Borek napisał, że Grosik mu przekazał, że jest gotów wrócić do kadry u nowego selekcjonera :)

Ten jego wpis "Dzieje się" nabiera nowego kontekstu ;)

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

Toć to szok! 

Probierz „zdecydował” 

to była JEGO decyzja 

piłka jest po stronie Lewego teraz 

ciekawe jak szybko pojawią się głosy że to lewy zwolnił trenera 

w sumie to tym odejściem z kady go trochę zwolnił 

tak czy inaczej dobrze że już po wszystkim

Ja pamiętam 

@P_M ostrożnie na ręcznym ;)

Ale przecież ja wyraźnie zaznaczałem
bo dotyczyło to jednoczesnie Tuska i Probierza:

W dniu 11.06.2025 o 00:39, P_M napisał(a):

Prędzej kaktus mi na ręce wyrośnie niż którykolwiek z nich straci dziś posadę.

W dzisiejszych czasach jest tylko jedna możliwość. Trzeba w Polsce kontrowersji. Odpędzenia złych duchów od kadry. Kogoś tak dobrego że zabierze całe ciśnienie z kadrowiczów. Kogoś z układami w polityce. Tej najwyższego szczebla. Ktoś z estyma. Wyrafinowanym smakiem. Rozpoznawalny na całym świecie. Z Autorytetem. Nie bojący się wyzwań, kontrowersji, nowych doświadczeń. Wręcz eksperymentów. 

Wiecie kto to taki? 

Konkursik o piwko 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

W dzisiejszych czasach jest tylko jedna możliwość. Trzeba w Polsce kontrowersji. Odpędzenia złych duchów od kadry. Kogoś tak dobrego że zabierze całe ciśnienie z kadrowiczów. Kogoś z układami w polityce. Tej najwyższego szczebla. Ktoś z estyma. Wyrafinowanym smakiem. Rozpoznawalny na całym świecie. Z Autorytetem. Nie bojący się wyzwań, kontrowersji, nowych doświadczeń. Wręcz eksperymentów. 

Wiecie kto to taki? 

Konkursik o piwko 

Jaka nacja ?

Teraz, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

1.85 jest kurs na Ubrana 

no ja pi****le... badzmy powazni, co on niby k**** osiagnal i jakie on ma k**** argumenty zeby byc selekcjonerem kadry? 

jak go wybiorą to juz k**** przestaje być smieszne.

Czy którykolwiek Polski trener coś osiągnął i może autorytetem błyszczeć przed Lewym czy nawet Zielińskim? Nie. Współczesna historia pokazuje, że jedynie dobry miś co da im grać co chcą ma jakieś szanse powodzenia. Jak nie to nawet jakby miał jakiś pomysł na grę (Brzęczek, Michniewicz) to go oleją prędzej czy później. I lepiej za granicą niech nie szukają bo ostatnio trafiają w samych oszustów nawet jeśli z potencjałem (Sousa) to oszustów. 

8 minut temu, LAF napisał(a):

Jaka nacja ?

Nie mogę powiedzieć. Za łatwo by było. 

6 minut temu, jack napisał(a):

Czy którykolwiek Polski trener coś osiągnął i może autorytetem błyszczeć przed Lewym czy nawet Zielińskim? Nie. Współczesna historia pokazuje, że jedynie dobry miś co da im grać co chcą ma jakieś szanse powodzenia. Jak nie to nawet jakby miał jakiś pomysł na grę (Brzęczek, Michniewicz) to go oleją prędzej czy później. I lepiej za granicą niech nie szukają bo ostatnio trafiają w samych oszustów nawet jeśli z potencjałem (Sousa) to oszustów. 

Jest ktoś bardzo autentyczny idealny dla kadry. Zagrasz o piwo? 

W dniu 20.09.2023 o 18:12, Qcin_69 napisał(a):

Probierz selekcjonerem xd Można kończyć już ten sezon :D 

Az przypomina się jak Stefan Majewski objął na chwile kadre, można tez by przywołać Fornalika, ale ten drugi przynajmniej w lidze był kimś, a Probierz mając super warunki w Cracovii nie umiał zbudować zupełnie nic- ani taktycznie, ani pod względem mentalny koleś nigdy nie był w topie w polskiej ekstraklasie, Michniewicz przy nim to wirtuoz.

Nie no bez jaj z tym Probierzem, koleś przez cała swoją sportowa karierę najlepszych graczy jakich prowadził to byli Grosicki i Frankowski, a ten którego potrafił „zbudować” to nie wiem, Deregowski? (to jego czasy? / albo Kapustka?- nie chce mi się nawet sprawdzać na wikipedii).

No ale najgorsze w tym jest to, ze my mamy dalej jedna z najsłabszych grup w historii i tu wcale nie jest powiedziane ze nie awansujemy na te Euro, co byłoby zreszta tylko powtórzeniem znanego już w reprezentacji cyklu:

zatrudnienie trenera-> awans na mistrzostwa -> podpisanie długoletniego kontraktu -> wpierdol na mistrzostwach -> zwolnienie trenera

I tak w kółko macieju, Papszun był o niebo lepsza opcja bo tutaj mogłaby być jakaś ciągłość i budowanie, a Probierz to meh, ale w sumie psuje do aktualnej pozycji polskiej piłki i folkloru który jej towarzyszy.

W dniu 27.03.2024 o 14:40, Qcin_69 napisał(a):

ja nie mam oczekiwań byśmy zdobywali tytuły, bo wiem, że bez topowego talentu, którego nie posiadamy jest to nierealne :) Ale mi chodzi o sam styl gry, nie ma dla mnie - jako niedzielnego kibica reprezentacji- różnicy czy awansujemy na Turniej i zaliczymy tam 3 przegrane, czy do niego w ogóle nie awansujemy, jeśli w pierwszym przypadku oglądanie meczów reprezentacji będzie emocjonujące jak starcie Podbeskidzia z Górnikiem Łęczna, a właśnie na takim poziomie była rozgrywana większość meczu. 

Pisze Probierz out, bo widzę, że to jest powrót do starych, sprawdzonych w niesprawdzeniu metod i taktyk, przerabialiśmy to już wiele lat gdzie poza ~2 latami Nawałki gdy mieliśmy topowy talent (najlepsze pokolenie od czasów komunistycznych) ciągle gramy to samo- byle się pozbyć piłki i liczyć na jakiegoś farfocla/kontrę/stały fragment gry- nie twierdzę, że jesteśmy jedyni na Świecie, którzy tak grają, ale dla mnie jest to dalsze konserwowanie się w puszce i mentalność, że na więcej nas nie stać i cieszmy się z awansu- ale co to za awans? My nawet z grającą w 10 Estonią potrafiliśmy stracić gola a jedyne co zaoferowaliśmy w ataku to ciągłe wrzutki- z Estonią graliśmy futbol z przełomu wieku... 

Awansowaliśmy nie dlatego, ze byliśmy dobrzy, tylko dlatego, że Walia wyglądała równie słabo co my (może nawet odrobinę lepiej od nas na przełomie całego meczu, ale to już detale, raczej żółwi wyścig to był)- Europa nam odjeżdża i to strasznie, tkwienie w Probierzach tylko powiększy te różnicę i sprawi, że zaraz czekać nas będzie 20 lat bez większego turnieju (chyba, że w następnym Euro będzie grało 48 drużyn) - a chyba nie o to chodzi? 

Stąd zupełnie się nie zgadzam z tym optymizmem, który bił z wcześniejszych postów, jakoby szło lepsze, że są widoki, że dobrze się to oglądało, bo nic z tego nie jest w mojej opinii prawdą:)

czekam na oficjalne przeprosiny od forum, nie będę wskazywał konkretnych obrońców polskiej myśli szkoleniowej, ale liczę że co niektórzy posypią głowę popiołem i oddadzą ekspertowi (znaczy mi) co eksperckie.

Twarde dowody, że nie jest to analiza wsteczna macie na powyższych obrazkach